Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Traficul In Iasi

Recommended Posts

Dupa doua ore de umblat pe strazile Iasului simt nevoia de a creea acest topic. Cred ca este utile atat pentru localnici cat si pentru cei ce sunt in trecere prin capitala Moldovei.

 

In momentul de fata drumurile in Iasi se prezinta bombardate, unele mai tare decat aletele.

 

Drumuri ce ar trebui ocolite:

1. Soseaua de centura, aka Strada Canta si Strapungerii-Silvestru. Este bombardata total, in deosebi pe portiunile Moara de Foc-Fabrica de bere si Gara Noua - Podul de Piatra. Mare atentie in fata la cladirea Gelsor pe sensul dinspre Gara spre iesire sunt trei gropi de iti lasi rotile in ele daca ai intrat cu viteza, care acum probabil sunt acoperite de apa si oarecum ,,invizibile''.

2. Peste tot pe langa liniile de tramvai au aparut cratere remarcabile, deci trebuie grija :)

3. Bd Pacurari (blocuri Pacurari) pe sensul inspre Fundatie, inainte de o trecere de pietoni (cea dinaintea staiei) au facut edilii o groapa cat tot sensul si au astupat-o de s-au rupt...

4. Astazi am dat si in vreo 2 canale mai lasate si vreo 3 gropi mai sanatoase in Bucsinescu, chiar in intersectie.

5. Strada Toma Cozma pe care a fost deviat traficul cat a fost pacurariul in constructie e iarasi vai de capul ei, denivelata si ondulata de la un capat la altul.

 

La toate astea se adauga traficul haotic din Iasi, drumuri inguste, strazi intortocheate (oras vechi, deh), semafoare foarte putine si locuri de parcare f rare.

 

PS: Lista ar trebui completata de ,,localnici'' pentru a sti sa ne ferim si sa nu ne distrugem masinile in astfel de cratere. :mda:

Share this post


Link to post

Inseamna ca a tinut cam mult minunea celui un an si jumatate cat se putea circula cat de cat. :mda:

Imi aduc aminte ca pe la inceputul lui 2003 eram la saptamana cu rotile de la matiz la vulcanizare la ciocaneala. Chiar voiam sa-mi cumpar ciocan, era mai ieftin.

Bucata de drum ce a fost inchisa 6 luni X( in Pacurari macar se prezinta bine sau s-a cariat si ea?

Asfaltul de pe Copou pus cu o zi inainte de alegerile locale din 2004 a rezistat?

Ma intereseaza pentru ca vreau sa vin prin mai in Iasi.

Share this post


Link to post

Copoul...aproape ok daca faci abstractie de lipsa cu desavarsire a locurilor de parcare si a pietrei cubice de pe linia de tramvai.

 

Pe Pacurari, pe asfaltul cel nou (dupa ce s-au daramat timp de 1 luna toate canalele si le-au reparat pe rand :mrgreen: , aveam o grija sa nu calc pe vreo unu si sa ma duc) nu au facut decat un crater sanatos la blocuri Pacurari (De care spuneam).

 

Acum e mai la moda ca niciodata baga-te, taie fata, da-l dracului de fraier. Pe langa asta s-au inmultit masinile de BT care constituie pericole publice.

 

PS: De evitat Iasul la inceput de an universitar/semestru universitar, sau pe ploaie, se circula foarte-foarte deosebit, mersul pe jos e mai rapid.

Share this post


Link to post

Las c-am fost de Sf. Parascheva..

Share this post


Link to post

 <img src= )"> la exorcizare?

Share this post


Link to post

OFF-TOPIC

Nu .. intamplarea a nascut coincidenta.

Si-apoi.. in general femeile au draci, nu barbatii,

ei au pe dracu.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Eu stau in zona garii si mooor cand ies la "bulevard", pur si simplu e ca la poligon, nu se poate merge drept de atatea gropi. Iar acum cu zapada asta s-au inmultit si mai tare gropile!

 

Pasarela din Alexandru e cam stricata de cateva luni, nu neaparat gropi ci niste inaltari ale carosabilului.

Share this post


Link to post

Groapa aia mare din Pacurari-Fundatie, dupa santul care acopera un sens de mers, am luat-o si eu in plin cu roata dreapta fata...groaznic. Intr-adevar, tot orasul e distrus, ca dupa bombardament. Nu am mai vazut asa ceva in Iasi, iar cum aproape zilnic fac 30 km, ma tenteaza ideea sa ma reapuc de fumat...parca ar trece mai usor timpul pierdut pt a ma strecura printre cratere :redface:

Share this post


Link to post

Oricum nu se compara cu starea drumurilor din Targu Neamt de acum jumatate de an > :)

Disper cu gropile astea, mie chiar imi place sa conduc, o fac cu placere dar in ultimul timp imi vine sa las masina in mijlocul drumului si sa merge pe jos, e prea nasol!

Share this post


Link to post

A, si ce imi "placea" in Iasi era faptul ca gropile in general, nu conta ca erau una pe metru in 200 de metri, ele se astupau bucata cu bucata, de ramanea drumul numai petice, asta in loc de a asfalta tot tronsonul odata si bine. Ceva de genul e splaiul Bahlui in dreptul metalurgiei, vezi cum se intersecteaza straturi de asfalt de diferite vechimi. Ca am mers de vreo cateva ori cu 130 cu matizul pe acolo... :-

O parte din vina asfaltului dezastruos din Iasi o poarta si tramvaiele, totusi, ele acoperind drumuri intens circulate din oras. Iar acestea transmit vibratii asupra asfaltului. Stiu ca stateam prin 2002-2003 in podu Ros intr-un bloc fix langa linia de tramvai si fix langa Bahlui. Pot sa zic ca nu mai stiam daca e cutremur sau trece tramvaiul.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Daca ar fi dupa mine as scoate tramvaiele de tot din Iasi, sunt incete, linii vechi si denivelate, in locul liniilor lor s-ar putea fac inca doua benzi de trafic. Pe copou intentionat au lasat piatra aia cubica denivelata ca dracu , sa nu poti merge pe linia de tramvai.

Share this post


Link to post

tramvaiul in iasi are o vechime de mai mult de 100 de ani si este considerat monument. de asta nu il pot scoate. si in plus s-au anuntat prin ziarele locale ca s-a facut un credit pt. reabilitarea CET-ului si a liniilor de tramvai

Share this post


Link to post

Intradevar, multe dintre tramvaiele din Iasi au 100 de ani, dar tot nu le vad utilitatea, sa pastreze o singura linie de plimbari pentru nostalgici si gata.

Share this post


Link to post

pai nu toti iesenii au masini. multi au nevoie de transportul in comun. si in plus in statele europene sunt la moda tramvaiele si troleibuzele deoarece sunt ecologice.

Share this post


Link to post

Nu am cerut inlaturarea transportului in comun (care este infect in Iasi) ci restructurarea sa, pot inlocui tramvaiele cu trolee, ar fi mult mai bine.

Share this post


Link to post

pai troleele au fost scose deoarece mergeau incet si erau vechi. macar tramvaiele mai arata cat de cat. pana acum cel mai bun lucru intamplat in RATP Iasi au fost aducerea celor 50 de autobuze MAZ 103.

Share this post


Link to post
tramvaiul in iasi are o vechime de mai mult de 100 de ani si este considerat monument. de asta nu il pot scoate. si in plus s-au anuntat prin ziarele locale ca s-a facut un credit pt. reabilitarea CET-ului si a liniilor de tramvai

Pai da, si masina mea ajungea relicva daca mai avea mult tangente cu linia de tramvai.

Si au ceva de reabilitat. Ce nu inteleg e cum de poate sa mearga in pierdere, atata vreme cat transportul in comun in iasi e destul de scump (mai scump decat la mine in Gl), si mai au si controlori incontinuu care incontinuu dau amenzi. Asa ca nu inteleg de ce e infrastructura varza si de ce le trebuie credite.

Share this post


Link to post

pai le merge prost din cauza maxi-taxi-urilor care au trasee suprapuse 100% cu traseele RATP. oricum de acum regia se asteapta la ceva profit datorita acestor autobuze.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...