Jump to content
Sign in to follow this  
dreaQ

Fotografii Pe Hartie

Recommended Posts

Vreau sa printez vreo 200 de poze pe care le am in format digital. Ce laboratoare foto (care sa scoata de pe card, cd, etc) recomandati? Am scos o singura data la unirea la kodak dar parca au fost cam scumpe (au iesit impecabil). Prefer un magazin si nu un site.

 

Am vazut ca sunt inca 2 threaduri de foto dar unu cu parate foto celalalt de fotografie. Am zis sa nu amestecam... :)

Share this post


Link to post

E unul langa sediul firmei la care lucrez eu. Pretul e de 0.7 RON pentru 10x15, iar de calitate eu am fost multumit. Baietii inteleg ce inseamna cand spui "nu vreau sa le mai procesati voi", si de obicei sunt gata in cateva ore (tinand cont ca sunt 200). www.focus94.ro este site-ul, iar magazinul se afla pe Tudor Stefan, in piata Dorobanti.

Share this post


Link to post

Scrisesem pe unul din cele cu foto: eu le-am scos la Pixelnet. Le-am trimis prin site-ul lor si in 2 zile erau gata, dar te poti duce si la centrele lor, care sunt foarte multe. Au iesit foarte fain, preturile mi s-au parut super si, mai ales, am putut lege intre multe dimensiuni (apropos, fac si pe tricouri daca vrei!).

 

http://www.pixelnet.ro

Share this post


Link to post

Daca tot s-a deschis topicul asta pun si eu o intrebare: unde se pot scoate fotografii, dar in format non-standard? ma refer la ceva de genul 160X100 cm...nu fac mijto, este o intrebare cat se poate de serioasa.

 

Pozele respective sunt facute cu un Nikon D70s asa ca ar trebui sa iasa destul de bine pe un format asa mare

 

Multumesc mult.

Share this post


Link to post

eu recomand cu fff mare caldura www.usphoto.ro . au laboratorul Konica de la piata victoriei. niciodata nu m-au dezamagit si pozele ies tzutz!

cel putin de pe canon si KM.

Share this post


Link to post

..dar scot numai formate standard sau si minunatii, cum am intrebat mai devreme?

Share this post


Link to post

Eu scot digitalele la Turbo Shop, in Mall-ul Vitan, la parter.

Sigur nu sunt cei mai ieftini de pe piata (8 RON/10x15 parca), dar calitatea e fara repros. Chiar ma intreb daca nu cumva trebuie sa-mi iau o camera mai performanta (>7.2mpx :( ).

 

PS: Si accepta aproape orice mediu de stocare (card, CD etc.)

Edited by khhamsin

Share this post


Link to post

Te pot trimite eu la o firma care face postere, bannere etc. Super scule, super oameni, etc.

Share this post


Link to post

Iti recomand un laborator super tare cu preturi excelente si calitate desavarsita. O fotografie format 10/15 costa 5000 lei, deci mai ieftin...crede-ma nu gasesti.

Laboratorul este pe cheiul Garlii, in zona Natiunile Unite. Cum vii dinspre Unirea inspre Eroilor, dupa ce treci de un restaurant arabesc (Sahara, parca) pe partea dreapta ai sigla mare si o sa-l vezi fara probleme.

Uitasem...toate alea 200 de poze in genere le face pe loc, deci operativitate maxima.

Share this post


Link to post

Scriu din nou ce am scris pe topicul cu aparatele foto:

 

Sa traiasca revista Computer Bild Nr3, ca am gasit lista cu firme care proceseaza poze trimise online si iti trimit acasa fotografiile pe hartie. (Cam aiurea textul meu...).

 

In ordinea din revista (si in paranteze minusurile si apoi plusurile):

 

http://www.fotoprint.ro (comanda minima 10RON) (plata cu card, incarcare de ZIP-uri, estimare de data de livrare, pretul ambalajului inclus)

http://www.usphoto.ro (nu e data limita de marime a imaginilor, nu are help) (transport gratuit pentru comenzi de peste 50RON, tabel cu dimensiuni recomandate, forum)

http://www.digitalyou.ro (minim 30 de poze, 5.5RON transportul in provincie) (pozele prin curier sau se ridica de la magazin)

http://www.pixelnet.ro (nu are serviciu de curierat, max. 3MB/fisier) (printare pe tricouri, printare laser color) - a castigat la raportul pret/calitate

http://www.fotodigitale.ro (navigare dificila) (multe optiuni de procesare a imaginii, inregistrare pe CD)

http://www.pozedigitale.ro (server de incarcare doar pentru multe imagini) (tabel cu rezolutii recomandate)

Share this post


Link to post

@eugenbonta- multumesc. Lucrez oarecum in zona si am sa dau o fuga zilele astea. Am sa pun si o impresie cu toate ca nu am sa pot compara pozele decat cu lotul scos la kodak unirea. Sunt putin derutat de alta chestie: cropuirea-cum fac aia treaba asta la nimereala sau cum. Ma refer ca intre o rezolutie de 2048x1024(sa zicem..) si formatul 10x15 este diferenta. Adica la raportul dintre cele 2 formate, cel de digital este "mai patratos". Cum naiba se face? :scarpin:

Edited by dreaQ

Share this post


Link to post

se ia din partea de sus si din cea de jos, sau iti lasa margini albe pe laterale.

cel mai bine le faci crop acasa cum vrei tu in format 3:2 si ai rezolvat problema

Share this post


Link to post

La mine le-au lasat cum erau, deci am avut margini albe pe lateral. Mi s-a parut ok ca le-au lasat asa.

Share this post


Link to post

la 10/15 din pacate iti taie din fotografie.

Incerca 13/18 si vei avea rezultate ok.

Eu am facut poze la kodak Orhideea si nu se compara calitatea...

Problema de crop...si resize...le am si eu...inca nu le pot nimerii cum trebuie

Share this post


Link to post

Se rezolva daca va cumparati aparate ce scot pozele in 3:2

Share this post


Link to post

Am facut pozele la magaziunul de pe cheiul dambovitei (cel despre care vorbeam mai sus). Au iesit super OK. Cropuirea a fost onorabila (data viitoare o voi face eu) in sensul ca nu au taiat capete. Formatul 10x15 a fost 5500 si am scos 152 de poze. Ca puncte slabe: nu mi-au dat nici un albul de fotografii (nici macar chinezarie de 30 de pozitii) si alt punct slab - mi-au aruncat o punga de 1 leu vechi sa-mi bag eu singur pozele si albumul cumparat. Românisme...dar per total sunt multumit ca am mii de poze pe cd, calculator si niciodata nu apucam sa le pun pe hartie. :mrgreen:

Share this post


Link to post

In mag Unirea FujiFilm iti face f bine de pe orice suport - stick, cd, etc.

parca 6900 pt un 10x15.

Aceeasi firma, la Cora are oferta cu 5900 un 10x15.

Share this post


Link to post

Dragilor, poate o off topic, da' de ce nu le faceti chiar voi ?

Eu asa procedez.

Am o imprimanta CANON PIXMA IP 300. Nu e foarte ieftina da' nici exagerat de scumpa (a fost ~ 500 RON acum un an si ceva).

Exista modele si mai ieftine (asta scrie si pe CD-uri).

Consumabilele sunt ieftine ~ 30 RON/cartus (originale CANON, color - B, Y, M).

Hartia foto pt. imprimanta este in jur de 36 RON/set (format 10x15, 60 buc/set).

 

Va spun sincer ca ies SUPER ! Calitatea este identica cu cea de la laboratoarele foto.

Edited by marr

Share this post


Link to post

Calitativ identic cu cea din laborator? Poate doar din punct de vedere optic... si asta dupa cateva ore...In realitate dupa vreo 2-3 saptamani isi pierd stralucirea culorile, suprafata se matuieste...iar dupa vreo 2-3 ani nu o sa iti mai placa ce vezi...Pozele facute in laburi se conserva un pic mai bine...toate aceste probleme apar dupa 4-5 ani...din experiente proprii.

 

PS

- pentru a intelege mai bine aceste aspecte ar trebui sa stiti ca toate culorile (cernelurile in general) sunt obtinute din diversi oxizi...si in timp procesul de oxidare continua si tonul de culoare vireaza in altceva decat originalul...

- cele din lab-urile foto sunt la fel dar pe pozele obtinute astfel pe langa stabilizatori si fixatori se mai aplica un lac de conservare...de aici si viata mai lunga ...

Share this post


Link to post

Am posibilitatea sa scot pe un epson (din gama stylus photo) dar la pretul per poza iesi mult peste pretul de la "laboratoare". Spre comparatie un format A4 de hartie foto costa in medie undeva pe la 16 000 - din care ies 4 foto de 10x15 (aproape) si asta daca imprimanta este borderless. Cu alte cuvinte nu se merita sa le scoti in "regim propriu". Scump domnle scump la centru este mai ieftin...  <img src= )">

Share this post


Link to post

Trebuie sa scot ca dupa concediu vreo 2-3 sute de poze de pe digital. De data asta am sa cropuiesc pozele ca sa evit micile neplaceri. Sper sa mai fie magazinul de pe chei.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...