Jump to content
Sign in to follow this  
eugenbonta

Mari Pesti Sau Show De Imagine

Recommended Posts

sunt total de acord cu acest ultim post (al Lordului) , dar as mai adauga ceva. Romania este pe harta Europei si datorita unor oameni care acum se invart in mormant cand isi vad urmasii...

Edited by eugenbonta

Share this post


Link to post

Nu fiti teatrali domnilor, Patriciu este si el un fel de Vantu.

A "luat" dar a "dat" la toti, in diverse feluri.

 

Dar vorba lui Tolin, v-a angajat avocati? Va plateste bine?

Share this post


Link to post

Tommy, si daca ai avea posibilitatea sa faci si tu ceea ce a facut Vantu, oare nu ai face? Sa fim seriosi, ai face cu ochii inchisi! ... Toti am face intr-o tara ca Romania! Deci nu suntem noi in masura sa ii judecam pe altii ...

Share this post


Link to post
Nu a zis nimeni ca Patriciu este doar un SIMPLU om de afaceri! Nu a zis nimeni ca este un OARECARE! Ci doar am zis ca nu trebuie pus la un loc cu guvernantii si cu reprezentantii tarii, pentru ca Patriciu nu face parte din acestia! Greseala lui Patriciu a fost ca a facut afaceri in Romania! ...

 

Ai dreptate! Cred ca in nici o alta tara nu putea face "afaceri" asa cum a facut in Romania. Unde mai gasea el atata prostie si incompetenta incat sa-si permita sa fure pe fata si nici macar sa-i pese?

 

@Tommy: A "luat" dar a "dat" la toti, in diverse feluri.

Corect e: A luat dar a si dat la toti care conteaza!!!

 

PS: Cred ca isi merita locul alaturi de Nastase si ceilalti (sper sa-i vad cat mai curand in tinuta aia obligatorie de dupa-gratii)!

Share this post


Link to post

lordu: Tommy, si daca ai avea posibilitatea sa faci si tu ceea ce a facut Vantu, oare nu ai face?

Dar de unde stii tu ce gandesc eu? Esti mai tare ca Sigmund Fred  <img src= ">

 

Mie chestii din astea gen "Culpa Generala", nu-mi plac.

(Toti sunt corupti, toti sunt hoti, tot poporul asta e de hoti, etc)

Astea sunt aruncate pe piata spre intoxicare, iar oamenii si le insusesc cu o usurinta debordabila,

de parca ar fi propriile lor idei.

Ce e corect, e ca multi se regasesc. Dar nu toti!

Share this post


Link to post

Imi pare rau, eu nu judec atat de simplu lucrurile. Nu spun atat de simplu: dupa gratii cu Patriciu si gata! Imi pare rau, dar nu pot! Eu lucrurile le vad mult mai complicate. Si as judeca de o mie de ori inainte sa il trimit la inchisoare. Si acum, ne-am gasit si tap ispasitor. Cat e de usor sa dam vina pe un singur om pentru tot ceea ce merge prost in tara asta, pentru fiecare tigan de doi lei care cerseste sau te fura la colt de tara, pentru fiecare betiv ordinar care ma injura pe mine ca sunt mai bine imbracat decat el .. sau alte exemple de acest gen! Mai oameni buni ...

 

P.S.: Inainte sa judeci modul in care face afaceri Patriciu in Romania, du-te si vezi cum este si in America de exemplu. Du-te si intreaba-l pe Rockeffeller sau pe Gates sau pe multi altii, morti sau vii, tineri sau batrani. Si ai sa vezi, ca nicaieri nu ai sa gasesti legalitate in proportie de 100 %. De ce nu vede nimeni TOT stuff-ul PSD-ului? Pe Geoana de ce nu il vede nimeni? Nastase trebuie pus la zid. Pe Vanghelie ... Oamenii rasati sunt pusi la zid, pe cand cei care nu au habar nici sa foloseasca limba romana sunt pusi la rang de oameni cinstiti. Bravo voua! De asta a ajuns Romania unde a ajuns! Tot ceea ce vedeti in jurul vostru vi se pare hotie! Normal ca vi se pare. Tot ce nu e al vostru e procurat prin hotie, nu ? Mda ...

Edited by lordcalibras

Share this post


Link to post

@Tommy: Cand un cetatean are o rata de 200 de euro pentru un credit ipotecar, exista doua variante: ori plateste rata la scadenta, ori ii ia banca apartamentul. Rafinaria Petromidia a avut o datorie de 600 de milioane de dolari, dar statul nu isi va lua rafinaria inapoi, ci joaca datoria acesteia pe bursa.

 

Orice tara acorda facilitati in cazul companiilor mari, fie ele si private, pt. a evita probleme sociale majore. Petromidia a fost initial vanduta turcilor de la Akmaya care nu au facut nimic si era in prag de a se inchide. Nu am idee daca nu cumva Patriciu & co. au luat-o cu datorii (de regula, se preia cu activ si pasiv si, daca nu a beneficiat la cumparare de anulari de datorii, facilitatile acordate ulterior nu mi se par exagerate. Pt. Constanta, Petromidia reprezinta o potentiala problema sociala.

Pe de alta parte, nu am mare incredere in capacitatea si cunostintele procurorilor si asta din mai multe motive: 1. pana in '90 admiterea la drept era conditionata de dosar (i.e. nu intrai in examen daca nu aveai dosarul "curat"; 2. marea majoritate a candidatilor erau fete, de regula de la clase de uman (mult mai slabe ca cele de real) sau baieti incapabili sa faca fata examenelor la facultati tehnice; 3. meseria nu exista ca atare, ci era un mandat social in baza caruia procurorii executau ceea ce le cereau "organele". Actuala generatie de procurori este cea formata in conditiile de mai sus si nu se dezminte. Vezi si cazul Bivolaru si altele in care s-au facut de ras.

Despre povestea cu bursa, nu ma pot pronunta si cred ca foarte putini au cunostinte suficient de solide in domeniul pietei de capital incat sa poata avea un punct de vedere pertinent.

Share this post


Link to post

PS la ce zici tu (scuze ca mi-am permis):

Si majoritatea judecatorilor sunt tot femei :thumbl:

Share this post


Link to post

@liliana ... esti un pic ... doar un pic cam drastica, dar in proportie de 99 % ai perfecta dreptate! Tocmai de aceea tot spun si repet faptul ca nu poti pune la zid atat de usor un om ...

Share this post


Link to post

Liliana, facilitatile sunt facilitati, se acorda de regula pe o perioada limitata si in anumite cazuri,

dar nici intr-un caz nu trebuie sa afecteze libera concurenta, si in nici un caz nu se iarta datorii.

Se vinde mai ieftin, se dau scutiri de la plata anumitor taxe, etc. Si asa sunt o caracteristica a unei economii adanci bolnave.

 

Problema sociala.. e foarte sociala.. pentru ca platim TOTI!

 

Cadourile sunt cadouri. A nu se confunda.

 

Par Example:

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe contractul de asociere incheiat intre MTC TV si cele patru companii nationale ca primele trei au si inceput sa emita ordine de plata catre Maritime Training Centre. In total, 164 miliarde de lei. Exact aceeasi suma, adica aproape 6 milioane de dolari, avea sa "ia drumul", prin intermediul a sase ordine de plata emise de SC MTC TV SA, catre o anume societate Romanian Investement Development SRL. La rubrica unde ar fi trebuit sa se explice ce reprezinta sumele s-a trecut invariabil "asociere productie audio-video". Fara nici o alta justificare.

SRL-ul cadorisit cu 6 milioane de dolari, cu sediul intr-un apartament de bloc de pe Calea Victoriei, avea trecut la Registrul Comertului un singur asociat: Albany Holdings LLC, cu adresa in Statele Unite, Trenton, New Jersey, iar ca administrator pe cetateanul roman Ionescu Adrian.

Share this post


Link to post

Tommy .. sa fim un pic realisti! Tu ai idee cate companii, firme, grupuri de firme, spune-le cum vrei tu, sunt pline de datorii de ani de zile si nimeni nu ia nici o masura? Dar de ce nu ne luam si de betivul plin de datorii la intretinere? Sau de tiganii din aceeasi situatie? Vezi doamne, ei sunt oameni necajiti, nu?

Edited by lordcalibras

Share this post


Link to post

Da-i ma naibii, ca nu aia au subminat economia.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Tommy, chiar ma dezamagesti! Dar cine? Patriciu care are o avere de 300-350 milioane de euro declarati si impozitati? Cine? Tot Patriciu care toti banii lui i-a investit in Romania si toti banii lui sunt bagati in economia Romaniei? Da, sigur el!

 

P.S.: In plus, in titlu scrie clar: "ancheta membrilor PSD". Eu tot nu am inteles inca ce cauta Patriciu pe acest topic!

Edited by lordcalibras

Share this post


Link to post

Care toti banii sunt bagati in Romania? Nu a cumparat de cateva luni Rompetrol cel mai mare lant de benzinarii independente din Europa?

Share this post


Link to post

Zmeule, eu vroiam sa spun cu totul altceva! E adevarat si ce zici tu, insa vroiam sa spun ca aduce destui bani in visteria tarii!

Share this post


Link to post

Pai se pare ca aici in Romania e tare bun climatul de afaceri.

Tiriac (ajutat si de o parte din vechea securitate) abia a ajuns in vreo 20 ani sa faca afara vreo 300 si ceva de milioane.

In romania, in doar cativa ani a ajuns la un bilion.

Daca afara greu se vad cresteri de 5 procente la companiile mari,

in romania au rasarit sute din astia ce ne delecteaza sticla cu a lor sclipire.

 

PS: "Mă leşi cu Patriciu asta si cu altii ca el?"

Care de altfel nu-s deloc inregimentati politic...

Share this post


Link to post

Sincer Tommy, si mie mi se pare cam ciudata cresterea asta fantastica a averii lui Tiriac. A reusit sa faca 250 de milioane euro intr-un an atingand astfel pragul de un miliard de euro! Mda, aici e ceva mai mult sau mai putin suspicios! Cat despre outside .. stai tu linistit. Sunt niste cresteri fantastice si in alte tari. Bill Gates a avut cele mai fantastice cresteri din istoria afacerilor din intreaga lume!

Edited by lordcalibras

Share this post


Link to post

Dar ce a facut Bill Gates se vede aproape in fiecare casa din lume si in fata tuturor care scriem acum pe forum intr-un fel sau altul. Cum poti sa il compari cu Tiriac? =))

Share this post


Link to post

Nu l-a comparat nimeni! Zmeule, come on! Era vorba doar de cresteri fantastice! Hai ca pana acuma era mai multa maturitate in discutii!

Share this post


Link to post

Pai el de astea comparatii face: Betivul care se scoala la 12 versus Patriciu versus Bill Gates.

Share this post


Link to post

Cei mai mari datornici sunt companiile romanesti de stat care au primit esalonari, reesalonari si scutiri cat cuprinde. Datorii facute din cauze obiective, dar si management defectuos (i.e. contracte pe ochi frumosi si spaga asemenea, firme capusa si tot arsenalul cunoscut). Dupa care, bine secatuite de conducerile numite pe criterii "de competenta politica", pentru a evita falimentul si inchiderea lor (convulsiile sociale de rigoare), sunt scoase la privatizare. Si aici, ca sa se gaseasca un partener viabil, s-au oferit facilitati. De ex. la Sidex, Mittal Steel a beneficiat de o multime de scutiri de datorii si plati compensatorii pt. salariatii disponibilizati, totul de la statul roman (i.e. noi). Acestea s-au realizat in baza unui contract prin care cumparatorul se obliga ca, in schimb, sa investeasca, sa dezvolte, sa pastreze personal si nu sa rada totul si sa vanda terenul unui investitor "serios", developer de noi cartiere rezidentiale si vile de lux. Probabil ca la Petromidia, daca se radea totul, se parcela si se vindeau loturile amatorilor de vile cu vedere la lac, se obtineau mai multi bani decat pastrand rafinaria. Pe termen scurt. Am un prieten care a cumpparat de la stat o mica fabrica; urma sa beneficieze de anularea datoriilor acesteia (doar nu le facuse el) si, in schimb, se angaja sa pastreze profilul de fabricatie, sa nu concedieze personal si sa investeasca timp de cinci ani cate "n" RON anual. Ce s-a intamplat? El si-a respectat contractul, dar statul roman "a uitat" pana in prezent sa stearga datoriile fabricii. Drept care fiscul il someaza sa plateasca datoriile la care cresc exponential si penalitatile si, pe de alta parte, nici o banca nu il crediteaza pt, a putea sa cumpere materii prime si ce ii mai trebuie. Pana acum a adus bani de acasa ca sa nu dea oamenii afara, dar nu mai stie cat poate sa mai reziste. In USA spiritul antreprenorial este incurajat pt. ca tot ce nu se descurca singur, trebuie sa preia statul. La noi cand auzi de unul ca are firma, nu stii cum sa-i mai dai in cap!

Una e sa faci gainarii cu terenuri si case (vezi Nastase si Basescu) sau fonduri de tip Caritas (Vantu) si alta sa-ti asumi responsabilitatea unei fabrici.

Share this post


Link to post

@Tommy ... esti liber sa intelegi absolut orice vrei tu din tot ceea ce am postat eu! Eu unul stiu ce am vrut sa spun si oricine citeste cu un pic de atentie intelege ideile pe care le-am expus!

 

@liliana .. ma bucur ca macar tu ai inteles ideile astea!

Edited by lordcalibras

Share this post


Link to post

@Tommy:

[Pai se pare ca aici in Romania e tare bun climatul de afaceri.

Tiriac (ajutat si de o parte din vechea securitate) abia a ajuns in vreo 20 ani sa faca afara vreo 300 si ceva de milioane.

In romania, in doar cativa ani a ajuns la un bilion.

Daca afara greu se vad cresteri de 5 procente la companiile mari,

in romania au rasarit sute din astia ce ne delecteaza sticla cu a lor sclipire.]

 

Si asa ajungi la ce am spus eu.. Romania - mediu propice pentru afaceri (prin prisma prostiei si a incompetentei - vezi membrii parlamentului)!!!

 

@lordcalibras:

[Zmeule, eu vroiam sa spun cu totul altceva! E adevarat si ce zici tu, insa vroiam sa spun ca aduce destui bani in visteria tarii! - Patriciu]

 

Pai atunci hai sa-l lasam sa fure in continuare.. Din pacate asa (ca tine) au gandit si cei de la guvernare de s-a ajuns in situatia economica din prezent!

Daca cineva fura o gaina risca automat 7 ani de puscarie, daca "fura" (lua din banca fara vreo acoperire) 30 mil euro.. eee.. situatia se schimba, trebuiau cumva recuperati banii. Si cum sa-i recuperezi? Ca doar nu prin inchiderea celui vinovat (asa nu mai recuperai aproape nimic).. ci prin oferirea libertatii de miscare pentru dezvoltarea afacerii in speranta ca in cele din urma vor reveni si banii in banca!

Share this post


Link to post

De ce sa nu fie asemanati ? Toti au o caracteristica comuna (cacofonie voita) : zgarcenia. Daca despre unii stiu din proprie experienta si n-am sa povestesc, altii s-au dat in stamba pe sticla, la ora de varf. Cand presa l-a mediatizat pe Jiji impartind la meciuri pe langa pumni in gura la ziaristi de culoare si hartii de 100 para la copii sarmanii, s-a apucat si Copos sa umble la el cu birlici (hartii de 1$). O faza mai penibila nici ca putea face. Iar Hagi a ramas nemuritor in memoria oamenilor si pentru celebra replica data lui Bubu Sotir, atunci cand acesta i-a cerut cotizatia pe un an la Liga Fotbalistilor (o suma simbolica):

"Nea Bubule, doar stii ca n-am !"

Share this post


Link to post
Si asa ajungi la ce am spus eu.. Romania - mediu propice pentru afaceri (prin prisma prostiei si a incompetentei - vezi membrii parlamentului)!!!

 

Tu chiar crezi ca sunt prosti si incompetenti? Gandeste-te mai bine care ii treaba! Nu crezi ca mai degraba isi vad interesele?

 

Se pare ca avem idei diferite care se inteleg diferit! Eu doar am zis ca Dinu Patriciu nu este asa cum il face presa sa para, am mai spus ca nu trebuie atat de usor sa fie pus la zid. Si ultimul lucru pe care l-am spus a fost ca nu il poti pune pe Patriciu intre guvernanti, intre membri PSD si allte alea. In primul rand nu este incadrat in politica Patriciu si in al doilea rand, titlul topicului cere altceva! Doar atat am vrut eu sa spun! Nimic in plus! Polemica facuta de unii aici e pe langa subiect! That`s it ...

Edited by lordcalibras

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...