Jump to content
Sign in to follow this  
MethodRO

Pasiunea Mea Muntele!

Recommended Posts

Alx uite aici tot ce ai nevoie. Pe langa traseele marcate pt a fi facute la picior sunt trecute si drumurile forestiere. Iti recomand sa incerci Sinaia - Cab. Cuibul Dorului - Cab. Zanaoaga - Cab. Bolboci; e super traseul.

Share this post


Link to post

Monstry, cum este drumul? Matizul meu poate sa ajunga pâna la Padina? Se auzea ca Lukoil ar dori sa asfalteze drumul, este adevarat?

Danke  <img src= "> !

Share this post


Link to post

Domnu Method, tocmai facui traseul mentionat cu stop la Hotel Pestera (cea mai scumpa si de rahat mancare mancata vreodata) si apoi am fost la Babele. Cu utilajul din dotare. Aglomeratie pe acolo de matiji, papuci, logani, etc. Cum or fi urcat, numai Dumnezeu stie...

DSC03982.JPG

Share this post


Link to post

OK Alx. O sa mai caut si harti cu zona Brasovului, si acolo sunt ceva trasee interesante.

Share this post


Link to post

Cum am mai zis am sa mai pun poze din expeditia din acest weekend.

post-1455-1159818995_thumb.jpg

post-1455-1159819059_thumb.jpg

post-1455-1159819113_thumb.jpg

post-1455-1159819155_thumb.jpg

post-1455-1159819181_thumb.jpg

post-1455-1159819213_thumb.jpg

post-1455-1159819252_thumb.jpg

Edited by MethodRO

Share this post


Link to post

Am ajuns prin curmatura (in Piatra Craiului). Zapada mare. Sambata am incercat sa urcam la refugiul ascutit dar nu am razbit prin zapada foarte mare. Ne-am intors din traseu insa lupta cu zapada a reusit sa ne dezmorteasca din "mizeria" numita munca de birou. Atasez si 2 poze...

post-1228-1170616832_thumb.jpg

post-1228-1170616847_thumb.jpg

Share this post


Link to post

@MethodRO : "Alx uite aici tot ce ai nevoie. Pe langa traseele marcate pt a fi facute la picior sunt trecute si drumurile forestiere. Iti recomand sa incerci Sinaia - Cab. Cuibul Dorului - Cab. Zanaoaga - Cab. Bolboci; e super traseul."

In cat timp poti face traseul asta? Are dificultate mare, adica pot lua si 2 fete cu mine?

Este accesibil in perioada asta a anului? Eventual daca imi poti da si alte trasee accesibile, de dif medie, cu plecare din Sinaia as fi recunoscator :)

Share this post


Link to post

zeus85 cum vrei sa faci traseele? La picior sau cu masina? Ca sa stiu ce trasee iti recomand!

Share this post


Link to post

Io singur cu doua fete nu as urca pe munte... :) ) Decat pe ala al lui Venus...

Share this post


Link to post

Vreau sa facem traseul pe jos, la picior sa facem un pic de miscare! De preferabil un traseu prin padure dar destul de bine marcat,nu foarte lung ca sa ne putem si intoarce in sinaia! 3 ore max dus, 3 ore intors!

Ma interesez si de vreme pana sambata!

Share this post


Link to post

zeus85 urci cu maxitaxi pana la cota 1400 la Hotel Alpin si de acolo te poti duce pe jos pana la Cabana valea cu brazi sau la cota 2000 Cabana Miorita sau Cabana Valea Dorului. Astea sunt cele mai usoare trasee pe timp de iarna. Pe alte trasee nu iti recomand sa te duci decat daca ai experinta si echipament adecvat.

Share this post


Link to post

...si fara fete. :-> Am mai carat eu rucsaci fara sa vreau...

Share this post


Link to post

Mersi MethodRO pentru indrumare!

@dreaQ: asta e daca mi-am luat "remorca" :P vorba vine! O sa le fac eu rucsacul ca sa stiu ce o sa car mai tarziu :) )

Share this post


Link to post

zeus85 inainte sa plecati dale la fete un energizant ceva sa nu se planga pe drum ca le dor piccioarele.

Share this post


Link to post

Cand imi va permite vremea (cred ca la vara) vreau sa fac o drumetie prin Fagaras si anume vreau sa plec impreuna cu cativa prieteni de la Balea lac si sa ajung pana in Rucar pe urmatorul traseu: Balea Lac, Arpasu, Podragu, Moldoveanu, Fereastra Mare a Sambetei, Urlea, Ludisor, Culmea Mezea, Iezer, Sleaul Batranei, Papusa, Tefeleica, Rucar. E un drum destul de lung asa ca vreau sa ma pregatesc din timp. Daca cunoasteti zona m-ar interesa cam in cat timp se poate face, locuri de pus cortul si alte sugestii ... Imi doresc de ceva timp sa fac drumul asta dar nu am avut timp si nici cu cine sa merg.

Share this post


Link to post

cristi_vb cum stai cu pregatirea fizica si echipamentul? Dar colegii tai cu care vei pleca? Ce vrei tu sa faci ar putea dura aproximativ 14 zile. Nici nu mai stiu cum este starea unor trasee dar am sa aflu.

Share this post


Link to post
cristi_vb cum stai cu pregatirea fizica si echipamentul? Dar colegii tai cu care vei pleca?

 

Cu pregatirea fizica si cu echipamentul stau destul de bine. Cei care vrem sa plecam suntem experimentati in ale muntelui. Zona Iezer, Papusa, Rucar unde zic eu ca ar putea aparea probleme din cauza marcajului prost si a stanelor (mai bine zis a cainilor de stana) o cunosc foarte bine (acolo am copilarit). Oricum vreau sa fac mai intai cateva trasee dificile dar mai scurte inainte ca sa imi fac o evaluare.

Share this post


Link to post

A venit vara - deci trezirea pe topicul asta!! :mrgreen:

 

Am citit prin toamna de drumul prin bucegi - padina etc. - ei bine, w/e asta m-am incumentat sa urc cu Cielul din dotare pana la Babele: se iese de pe drumul civilizat (dintre Sinaia si Targoviste) pe la cabana Cuibul Dorului si apoi se merge pe macadam pana la Piatra Arsa apoi pe drum de pamant/piatra pana la Babele

Peisajele sunt absolut superbe - (eu le-am intrezarit pana acum cand am urcat cu piciorul pe creasta) - drumul este insa foarte greu - iar de la Piatra Arsa la Babele este infernal - nu recomand decat celor cu experienta in drumuri de munte cu masina - altfel se poate lasa cu baie de ulei sparta sau mai rau - eu am reusit sa ating dedesubt masina doar de 2-3 ori, usor...

Distanta de la sinaia este de aprox 25km - si i-am facut in 2 ore...

 

Cu toate astea recomand :rolleyes:

 

Poze pun mai mult cu drumul - peisajele de pe platou - banuiesc ca le stie tot bucuresteanu'

 

Enjoy

post-1317-1182860829_thumb.jpg

post-1317-1182860836_thumb.jpg

post-1317-1182860844_thumb.jpg

post-1317-1182860850_thumb.jpg

post-1317-1182860856_thumb.jpg

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Ai strunit oile cu sielo? :rolleyes: Frumoase poze. Totusi prefer sa bat muntii la pas fara masina. Probabil ca daca te vedeam pe acolo te balacaream. :spumelagura: Tocmai asta e motivul pentru care muntii Bucegi nu-s printre locurile mele favorite. Ori dai de vreunu cu casetofonu' cu Guta ori te calca altu' cu masina.

 

:twisted:

Edited by ileana

Share this post


Link to post

crede-ma si eu prefer de n ori sa bat muntele cu piciorul - bucegiul nu stiu ce coltisor mai are nebatut de mine, apusenii jumate gata si restul vara asta iar piatra craiului tot cam asa (si mai sunt fragmente mici si din fagaras) - dar de data asta am avut chef sa vad daca se poate ajunge pana acolo -

chiar ma gandeam ca nu am avut satisfactia ca atunci cand urc Jepii Mari sa ajung pe creasta :mrgreen:

 

a - si sus la babele nu gasesti masini... eram eu, un accent CRDI si un aro doar... mizerie mare de masini e la Piatra Arsa ... ca e drumul practicabil

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Din cate am inteles la Piatra Arsa a fost refacut (imbunatatit) drumul destul de recent! In schimb spre Babele cu greu se poate ajunge tot din pricina drumului!

Share this post


Link to post

drumul pana la Piatra Arsa e ceva mai bun, asa este - dar in multe locuri a curs apa multa si e destul de rupt...

si atentie - vorbesc de drumul dinspre Cuibul Dorului - nu de cel dinspre Targoviste - care am inteles ca ar fi mult mai bun

sincer - cum am zis si in postul anterior - ma bucur ca este asa - pentru ca ar fi oribil sa fie plin de masini la Babele... :spumelagura:

Share this post


Link to post

Va salut ,

Va rog sa ma scuzati ca nu citesc prea multe posturi , ba chiar aproape deloc , acum , azi si maine . Va rog sa ma informati despre o cazare pe Valea Prahovei la un pret cat mai mic - conditii minime - in jur de 50 lei - ca peste acesti bani stiu cateva zeci . Poate fi incepand cu cca 20 km aproape de Sinaia pana in Brasov . Multumesc mult ! Pa . Joi plec .

Edited by giony

Share this post


Link to post

Daca e OK in busteni. O pensiune nu e lux dar merge. Au centrala, TV, baie proprie. Costa 45-50 RON. E aproape de telecabina in zona salii de sport. Ii zice felix. 0723.77.99.88

Fa o incercare.

Share this post


Link to post

stie cineva care e starea drumurilor focsani-lepsa si lepsa-soveja? (data mai recenta)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...