Jump to content
Sign in to follow this  
pharell_DBV

Ma Intereseaza Parerea Voastra In Legatura Cu....

Recommended Posts

...in legatura cu gpl-ul pe lacetti...sedan

M-am gandit acum ceva zile daca s-ar putea sa pun GPL pe lacetti? De montat normal ca se monteaza dar cum e faza cu euro4, cu garantia?

Aveti careva asa ceva?

Impresii, pareri...mersi mult...

Credeti ca merita? Apar probleme la motor sau la altceva??? :) >-

 

Din cate stiu in alte parti ale Europei se vinde modelul cu GPL...de ce la noi nu?

 

Pareri...

Edited by claz

Share this post


Link to post
...in legatura cu gpl-ul pe lacetti...sedan

M-am gandit acum ceva zile daca s-ar putea sa pun GPL pe lacetti?

Sa stii ca si eu am avut aceeasi dilema la Logan, si dupa ce am citit, informat, samd sunt hotarat ca dupa ce ajung pe la 5000 km sa-mi pun.

Nu ca vreau sa compar Logan cu Lacetti :D , ca nu sufera comparatie, dar pentru masinile de generatie noua exista instalatii extrem de performante care fac ca trecerea de la benzina pe gaz sa nu fie simtita (pierderi de cuplu, putere) iar consumul creste foarte putin.

In ceea ce priveste problemele care pot aparea la motor, totul nu este decat o reclama proasta provenita de la instalatiile facute pe vapor montate pe vechile Dacii. Instalatiile bine reglate nu fac rau motorului (unii spun ca GPL-ul ar fi chiar benefic).

Share this post


Link to post

Intr-adevar, chevy vinde in Europa masini cu GPL direct de la dealer, si se ocupa tot ei de revizii, service si intretinere.

Motorul meu are 96.000km pe GPL si nu pare ca are de gand sa dea coltul :) In plus, teoretic pe GPL e mai curat decat pe benzina, asa ca nu ar trebui sa aiba probleme nici cu Euro4. Oricum, testul de noxe se face pe benzina si nu pe gpl.

Share this post


Link to post

La noxe iese mult mai bine pe GPL decat pe benzina.

Garantia la motor o pierzi punand GPL. In plus, tu nu cred ca trebuie sa pui instalatie secventiala ca la Logan, e suficienta o instalatie cu mixer. singurele problemute care apar sunt cauzate de mersul numai pe gaz si constau intr-o infundare a injectoarelor. Problema se remediaza fie printr-o curatare a acestora, fie prin mers si pe benzina din cand in cand (este chiar indicat).

Share this post


Link to post

In Belgia, Chevrolet baga instalatii secventiale Teleflex GSI (gas sequential injection) olandeze (fostii koltec-necam).

Insa sunt scumpe ale dracu', cam 2200euroi (evident, cu tot cu manopera).

Share this post


Link to post

La câţi bani ai dat pe maşină ar trebui să te întrebi :

RENTEAZĂ ? Să îţi protejezi investiţia sau nu ?

Îţi recomand să o pui pe cea mai performantă dacă vrei neapărat însă după un calcul de rentabilitate care ar fi necesar. :-?

Eu sincer nici nu mă gândesc să pun. Nu că aş avea prea mulţi bani sau din motive de siguranţă ci pentru că m-am săturat de tot felul de artişti (de a căror operecare mă lovesc zi de zi) montează instalaţii iar după un timp apar tot felul de probleme care nu se rezolvă pe ochi frumoşi.

Şi mai apoi după cum am menţionat trebuie calculat. La 10.000Km pe care îi fac eu spre exemplu ar fi o investiţie inutilă pentru că voi începe să o recuperez după vreo 4 ani timp în care banii mei stau închişi într-o grămadă de fiare . Să mă bucur că dau la ,,pompă,, mai puţin cu 400.000 lei ? iar închişi să stea vreo 20 mil. Nu prea cred. :)

Cam asta este părerea mea,poate nu cea mai abilitată sau corectă.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Poate este bine sa spun cum am ajuns la optiunea de a pune GPL pe Logan

1. Chiar daca in acest moment fac pe an cam 15000 km dupa ce voi pune Gpl voi fi tentat sa merg cu mult mai mult (in aceeasi bani mergi cam o data si jumatate ori mai mult).

2. Gpl-ul nu strica motorul.

3. Din reportajele de pe Discovery, petrolul va incepe sa fie o problema incepand cu 2010. Cu GPL-ul nu vor fi probleme inca vreo 40 de ani. Sa vedeti cam cat va ajunge o instalatie GPL peste vreo 3-4 ani ;)

4. Instalatia cu injectie secventiala este mai performanta (masina nu pierde din putere iar consumul creste cu maxim 10%)

5. Valoarea de revanzare va fi mai mare pentru o masina cu GPL.

Edited by gonty

Share this post


Link to post

@gonty, pana in 2010 sa mai tot fie iar valoarea de revanzare scade la o masina cu GPL. Este si motivul pentru care samsarii dau jos instalatiile si le vand separat. Ai dreptate in schimb cu instalatiile secventiale, si pe mine ma bate gandul sa schimb masina pe care o am cu o nubira 2 cdx gpl cu rezervor toroidal.

Share this post


Link to post

La urma urmei, nu esti nevoit s-o vinzi cu tot cu instalatie.

O poti pastra si pune pe urmatoarea masina pe care o cumperi, daca esti multumit de ea si daca ai invatat-o destul cat sa o poti intretine singur.

Share this post


Link to post

Calculul rentabilitatii nu l-am facut inca, insa pe mine nu ma costa nimic instalatia, avand in vedere ca deocamdata de banii investiti in masina se ocupa tata-meu. Asa ca mai bine fac acum investitii pe banii altora, decat sa fac pe banii mei. Mersi mult, si mai astept si alte pareri...

Inca ceva, desi e off topi, cum recunosc un admin de pe acest forum, ca vreu sa il intreb anumite chestii legate de forum???

Share this post


Link to post

scrie admin la grupul sau.

admini sunt shenck, satori, vaxxi si poae mai sunt dar nu-mi vin mie in minte acu'.

Share this post


Link to post

mersi mult.

Cum ma bag intr-un grup???

Share this post


Link to post

:o fftopic:

@Alx l-ai uitat pe Lucian, alias Lucman... rusinica... :dizzy:

@pharell_DBV deja faci parte dintr-un grup... grupul membrilor care au privilegiul de a activa pe acest forum... :rolleyes:

Share this post


Link to post

Hei Hei Hei , eşti nou şi deja vrei privilegii ? =)) =)) =))

 <img src= ">

Share this post


Link to post
In plus, tu nu cred ca trebuie sa pui instalatie secventiala ca la Logan, e suficienta o instalatie cu mixer.

La orice masina euro 3/euro 4 nu se recomanda montarea instalatiilor cu mixer. Trebuie instalatie cu injectie secventiala.

Share this post


Link to post

mda, am uitat ca are euro 4...

Share this post


Link to post

Nu vreau privilegii, doamne fere, dar ma gandeam ca toata lumea e membru a unui grup iar eu nu sunt, dar mi s-a explicat cum e treaba...

PACE

Daca imi pun GPL pe lacetti va spun cum e...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...