Jump to content
Sign in to follow this  
alx

Arme De Autoaparare

Recommended Posts

La noi e intre 600 si 700euro. Chiar cam prea accesibil pentru gustul meu.

Share this post


Link to post

Glock este o arma accesibila, de incredere si foarte uzitata. Insa faptul ca serviciile speciale de cam peste tot folosesc Sig sauer P226 in serviciul curent spune multe... Arma asta este fabricata sub licenta Sig Sauer :)

Share this post


Link to post

Pai eu ce ziceam? Cal.12 mm poate fi incarcata cu orice...in Ro sunt considerate arme letale, necesita permis si automat indeplinirea anumitor conditii. Oricum, de la 1-2 m tras in zona inimii si daca avea proiectile de cauciuc puteau fi mortale!

Share this post


Link to post

Mai exista un sistem de arme de autoaparare, derivat din armele cu gloante oarbe. Se adapteaza o dracovenie in varful tevii care arunca proiectile din cauciuc. Si astea ar putea fi destul de usor modificate pt proiectile metalice, care de la distante mici pot fi pacatoase...

La genul asta ma refer.

http://www.asmc.de/fr/Armes/Armes-de-dfense/Pistolet-Reck-PP-Action-Set-p.html

Si astea sunt la liber, ajunge sa ai 18 ani.

Share this post


Link to post

Da, dar vezi ca bilele de cauciuc care intra in sistemul respectiv intra un pic fortat ca sa poate fi aruncate, un proiectil dur nu-l poti baga fortat. In plus, energia unui astfel de proiectil de cauciuc este mica, undeva la 10-12 jouli, iar daca pui un proiectil dur va fi si mai mica datorita presiunii scapate pe langa. Sistemul respectiv este mai eficient pentru petarde, daca vrei parerea mea :)

Share this post


Link to post

Cred totusi ca energiile sunt mai mari, o proiectil din cauciuc la 12J nu prea te protejeaza de nimeni. O simpla prastie are probabil energie comparabila, si nu te opreste nimeni sa tragi cu proiectile metalice... plus ca o prastie o re-armezi mai repede decat dracia aia.

 

Eu n-as folosi kitul de serie daca mi-as pune in cap sa fac o rautate... as face unul "aftermarket" dedicat. Calibru mai potrivit proiectilului, mai lung, o bura din pasla (similara cartuselor cal 12, la care acum burele sunt din plastic), etc. Ar putea avea efecte nasoale, chiar daca il armezi ca pe o muscheta de pe vremea lui Napoleon :)

Share this post


Link to post

Sau, avand in vedere ca armele alea sunt din zamac, ar putea avea efectul invers, respectiv sa trimita tragatorul la dentist - in cel mai fericit caz - sau la chirurgie plastica, cu bucati din culata pistolului adanc imprimate in si sub piele ;)

Share this post


Link to post

Daca nu umbli la cantitatea de praf de pusca, nu sunt convins... revenim la discutia despre designul marginal. tevii nu cred. Mie mi-ar fi frica sa trag chiar si cu munitie foarte standard cu o arma din asta din zamac care la cea mai mica "problema" mi-ar exploda in bot .

 

Ar cam aduce cu fazele de desene animate, in care daca ii bagi unuia degeul in teava cand trage ii bubuie puscociul in nas :D

 

Oricum, nu e musai sa mearga, important e ca unii sunt gata sa incerce, cum a facut si ala din articolul de mai sus.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Eu n-as folosi kitul de serie daca mi-as pune in cap sa fac o rautate... as face unul "aftermarket" dedicat.

 

Mr_ @ Cam multe detalii pe care nu le-as posta public. Nu-ti este teama sa puna Matrix-ul mana pe tine?

[-X

Share this post


Link to post

Hai mai ca se poate si mult mai rau :) )

http://www.unmuseum.org/buildabomb.htm

 

Eu militez pentru interzicerea unor arme de "autoaparare", nu dau idei (sper) gastilor de minitechnicus out there :) )

 

Crima aia facuta cu arma de "autoaparare" dedicata "gloantelor de cauciuc" era super-previzibila, nu inteleg cum de poate fi vanduta oricarui idiot de peste 18 ani.

Chestia cu zamacul mi se pare poveste, nu poate nimeni garanta ca e safe pe de o parte si ca nu poate fi folosita in scopuri malefice pe de alta parte.

Prin prisma asta, legislatia romaneasca mult mai stricta mi se pare mai ok.

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Daca nu umbli la cantitatea de praf de pusca, nu sunt convins... revenim la discutia despre designul marginal. tevii nu cred. Mie mi-ar fi frica sa trag chiar si cu munitie foarte standard cu o arma din asta din zamac care la cea mai mica "problema" mi-ar exploda in bot .

cantitatea de pulbere din cartusele oarbe este mai mare decat in cele cu proiectil :) Deci daca infunzi o teava (care la armele cu gaz sau cartus orb este deja infundata cu un difuzor) cu un device custom made si un proiectil metalic s-ar putea sa fie foarte riscant.

Ala a modificat doar proiectilul, calibrul si constructia armei i-a permis sa faca asta. Putea la fel de bine sa bage un cartus cu breneck, arma tragea la fel, avea doar un recul mai mare.

Share this post


Link to post

Ce spui tu se aplica si la prostia aia de "autoaparare" din linkul de mai sus. Nu vreau sa intru in detalii sa-l excit pe Matrix, insa cu nitica ingeniozitate poti face o chestie mai safe decat aia. In plus, Brandon Lee de exemplu a murit in urma unui accident cu gloante oarbe... si mai sunt si alte cazuri.

 

Oricum, eu zic sa scriem Mythbuster-ilor, sa cerem sa refaca mitul cu "finger in the barrel" cu o arma din zamac cu gloante oarbe :)

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Hai mai ca se poate si mult mai rau :) )

http://www.unmuseum.org/buildabomb.htm

 

:o fftopic:

Am vazut acum ca nu au sectiunea, "how to build an A bomb at home" :wallbanger: , dar pot face a home delivery, doar in Iran, Somalia, etc si nu este nevoie de ZIP code.

Shock wave can reach you ... =))

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

( ca tot se plangea Vanatorul ca nu stie cum sa faca bombe)

 

Eu sunt plictisit de ele incercand deopotriva si varianta hunted si hunter, dar iti ofer o sansa. Have a try pls How NOT TO !! :)

Share this post


Link to post

Apropo de armele cu aer comprimat... am citit intr-un ziar din Moscova ca s-au batut doua gasti dupa un meci de fotbal in Rusia, una de huligani rasisti, si una de nu stiu ce caucazieni tinta rasistilor... cica un caucazian a impuscat mortal un huligan, cu 4 "focuri" de arma cu aer comprimat. Nu scria daca e una de 4j sau de 20J, insa suna naspa...

Share this post


Link to post

Daca or fi si ziaristii lor ca si ai nostri, sa faca din tantar armasar... Ala o fi luat 4 proiectile de AC si o bata mare in cap, a murit si a facut-o evident din cauza celor 4 alice...

Nu este exclus ca un astfel de proiectil sa provoace o rana mortala, spre exemplu prn sectionarea arterei femurale sau a carotidei, dar astea sunt exceptii...

Share this post


Link to post

Si eu cred ca s-a impiedicat si a cazut intr-o drujba, iar in drum spre spital salvarea a luat si foc.

 

Nu cred ca o plesnitoare de 3-4j poate sa ajunga la artera femurala... poate doar ceva pe la gat, borsh, inecat, alea alea.

Si mi-e greu sa imi imaginez ca cineva a venit la meci cu ditamai puscociu' in mana, ca sa zicem ca era una de aia de 30J si tunata pe deasupra. In plus astea foarte puternice (pentru o AC) sunt single shot.

Pentru una din aia sunt cred mai multe puncte vulnerabile.

Share this post


Link to post

Astea sunt actele:

a) cerere-tip, al cărei model este prezentat în anexa nr. 1; cererea de armă letală

b) actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie;

c) un certificat medical eliberat de o unitate sanitară specializată cu cel mult 6 luni înaintea depunerii cererii, din care să rezulte că nu suferă de una dintre afecţiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii, care fac imposibilă autorizarea pentru a deţine sau, după caz, a purta şi a folosi arme şi muniţii, şi că este apt să deţină astfel de arme şi muniţii;

d) certificat de cazier judiciar;

e) aviz psihologic din care să rezulte că solicitantul este apt să deţină, să poarte şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înaintea depunerii cererii, de un psiholog autorizat pentru efectuarea unor astfel de teste, atestat în condiţiile legii;

f) două fotografii color cu dimensiunea 4 x 5 cm;

g) dovada achitării taxelor pentru autorizare, prevăzute de legislaţia în vigoare; aceleaşi ca pentru armele letale

 

Termenul de eliberare al autorizaţiei de procurare este 30 de zile lucrătoare, iar valabilitatea autorizaţiei este de 90 de zile, termen ce poate fi prelungit o singură dată pentru aceeaşi perioadă ;

Pentru fiecare armă din categoria E este permisă cumpărarea a 100 bucăţi muniţie; Si as adauga eu detinerea a 100 bucati munitie din calibrul trecut in permis.

 

Maitre Mircea, ai idee daca s-a mai schimbat ceva intre timp in metodologia de mai sus? Eu n-am mai facut nimic in sensul asta de anul trecut, de cand ne-am vazut, dar acum chiar vreau sa demarez procedura.

 

Multam

 

 

 

Share this post


Link to post

Este identic si la fel. Doar ca intre timp au mai aparut jucatori pe piata in gama armelor de autoaparare din otel.

Share this post


Link to post

Danke! Ce jucatori au mai aparut? 77000000.gif

Share this post


Link to post

Bre, da' rezisti la recul? :D

Si...oare iti trebuie la ce ma gandesc eu? :-?

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

M-am ingrasat la loc :( Nu am pus chiar tot da' 105 tot am...deci rezist la recul.

 

Eu sper sa nu am nevoie de el dar sunt bagat in niste investigatii de frauda mai...delicate, ca sa zic asa (d-aia nici nu ti-am raspuns azi la tf)

Share this post


Link to post

Ca jucatori in gama de arme otel ai urmatoarele variante:

1. Gama Fort, de la 9 la 18 R, diverse dimensiuni si greutati, iti recomanda Fort 17R, o arma portabila, cu o greutate inclusiv 14 cartuse de numai 750 g. Aici,pe langa vechile 9 mm rubber au aparut recent si .45, unde bila are o dimensiune exterioara de 1 cm, cu o forta de impact mare. Singurul dezavantaj al Fort 17R .45 fata de Fort 17R 9 mm este capacitatea mai redusa a incarcatorului, 6 cartuse in loc de 14. Modelele in 9 mm sunt pe piata din 2007 si importate oficial din 2009

2. CZ 75 9mm, pe piata din 2008-2009

3. GP T910 - cal. 9 mm si 10 mm (trage cu amandoua calibrele insa nu e extrem de fiabil). Pe piata din 2010. La GP mai ai varianta GPT12, calibrul 10x28, cu dezavantajul ca munitia o gasesti intr-un singur loc.

4. Revolvere Alfa Steel, cal. 9 mm (folosesc munitia de pistol), cu lungimi ale tevii de la 2 la 6 '', pe piata din 2011

5. Steyr-Manlicher M-A1, cal 9 mm, aparut pe piata in 2011

Cam asta ar fi oferta din Romania la pistoale si revolvere cu bila de cauciuc din otel. Daca mai ai nevoie de alte detalii, iti stau la dispozitie :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...