Jump to content
Sign in to follow this  
gabidana

Curatare Tapiterie Piele

Recommended Posts

Salutare tuturor !!

Sunt mandrul posesor al unui Cielo/1997 si acum aprox.2 ani mi-am pus tapiterie de piele ecologica de culoare crem(ca la masinile mai suparate...). Ghinion!!!

Este cred culoarea cea mai frumoasa dar si care se murdareste cel mai repede.Avand copil de 4 ani care nu tine cont si se cocoata incaltat peste tot , tapiteria a ajuns intr-un hal...  <img src= S">

Am fost pe la spalatorii sa o curat , insa preturile practicate m-au descurajat(in jur de 150-200 RON),asa ca as vrea sa fac eu singur operatiunea .

Stie cineva solutii care se pot cumpara ( si de unde ) care sa dea randament bun la curatarea (spalarea) acestui tip de tapiterie ?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!!! :osanale:

Edited by gabidana

Share this post


Link to post

Fara nici un misto, incearca cu lapte demachiant Doina si cu o carpa de bumbac moale. Incearca pe cateva zone si vezi rezultatele, la piele naturala merge , la sintetica nu stiu ce sa zic...

Share this post


Link to post

Salut,gabidana!

 

Tapiseria piele de pe masina(Passat B5 1.8T Highline/1997) este de culoare crem.De cand am luat-o am tot incercat diferite marci de solutii de curatat si intretinut tapiseria piele:

 

-Turtle Wax Platinum Series Leather Cleaner and Conditioner (cod:T 403),cca.500 ml,aprox.16 USD:de curatat curata foarte bine,dar in masina persista un discret miros acrisor.

 

-Arexons LederPflegeLotion (cod:7528),cca200 ml,10 USD:Curata bine,dar parca pielea se "intaraste" un pic.

 

-Sonax Leder PflegeLotion (cod:291 141),250 ml,cca.13 USD:Curata foarte bine,miroase placut in masina,catifeleaza pielea.

 

-Sonax Xtreme LederPflegeSchaum (cod:289 100),250 ml,cca.16 USD:spuma de curata,foarte eficienta,nu lasa miros(nu miroare rau,dar nici a parfum),catifeleaza foarte bine pielea.

 

In prezent folosesc doar solutia(pot sterge tapiseria de 3 ori) si spuma("merge" de 2 ori) de la Sonax(nu trageti,nu lucrez la Sonax :) .Daca tapiseria este (foarte)murdara recomand folosirea spumei,dupa care lotiunea ptr intretinere.

 

Numai bine!

Share this post


Link to post

Multumesc foarte mult,Azzuro

Nu stiu daca acele solutii sunt bune si pentru pielea ecologica (sintetica ) , insa pot sa incerc...

Inca o rugaminte am la tine si anume sa-mi spui de unde pot cumpara aceste produse din Romania ,pentru ca am vazut ca tu esti din Istanbul  <img src= ">

Multumesc inca o data !!! :osanale:

Edited by gabidana

Share this post


Link to post

Scuze ptr raspunsul intarziat!

 

gabidana,din pacate de aproape 5 ani am pierdut contactul cu tara,dar din info de pe un alt forum am aflat ca in Bucuresti produsele Sonax se comercializeaza la Augsburg si Carrefour.De pe acelasi forum am aflat ca produsele TurtleWax sunt relativ usor de procurat,mai dificil fiind in cazul produselor Arexons.

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Arexons au in Cora. Eu folosesc de la ei polish-ul. M-am uitat pe cutie si scrie asa:

 

Imporator: Ro Group International, Str. Depozitelor 41-43 Pitesti. Telefon: 0248/212529 dar e cam stearsa eticheta asa ca 5-ul poate fi la fel de bine 6. Si un e-mail vanzari@rogroup.ro

Share this post


Link to post

Sunt off-topic,sorry,dar nu ma pot abtine sa nu completez:

 

Ceara protectiva de la Arexons este f.buna (in orice caz compatibila cu vopseaua de pe masina mea).GlanzWax für Metallic-Lacke/cod:7506/cca.10USD/300 ml este "modelul" vechi(2004),in 2005 aparand noul "model" Protective Wax (vopsea met.)/cod:COD: 7067/cca.7 USD/250 ml.Nu am sesizat vreo diferenta.Cu o spalare saptamanala(Wash&Wax) isi pastreaza efectul aprox.3-4 luni.Se poate aplica si pe elementele de plastic(bandouri) revitalizand culoare materialului.

 

Un alt produs bun de la Arexons este Windscreen Protection(cod:7085/cca.3,5 USD/250 ml),care face ca apa sa "alunece" pe parbriz si geamuri(la viteze de peste 100 km/h este foarte eficient;actionez destul de rar stergatorul).

 

Bafta!

Share this post


Link to post

Azzuro tu vorbesti de ceara lichida sau pasta? Ca pe pasta scrie cat se poate de clar sa nu dai pe partile din plastic pentru ca se albesc. Sfat valabil si in cazul polish-ului. De ceara lichida nu stiu. Ce stiu e ca am facut greseala sa cer odata la o spalatorie asa ceva si au dat aia peste tot, inclusiv pe parbriz de am frecat dupa aia cu benzina de mi-a venit rau sa scot unsoarea de pe parbriz si geamuri. Intr-adevara aia nu a afectat in nici un fel plasticul

 

Scuze pentru off-topic.

Share this post


Link to post

bogdan_o,cand am ceruit masina am dat si pe bandourile fata-spate si praguri cu ceara pasta(din cea in cutie metalica de are si un burete aplicator).Intai accidental,cand am vazut ca este OK,am dat peste tot.Plasticul a devenit mai negru,putin lucios,dar la prima spalare a ramas negru intens mat.

 

In postul precedent am mentionat in mod expres marca si codul cerii ptr ca am incercat o ceara lichida de la Turtle Wax:ClearVueWax.Am vazut la un vecin,vopseaua arata superb(Peugeot 406,an 2000,bleumarin met.).Am incercat si eu acelasi produs,da' mi-a venit rau frecand la ea si a ramas numai pete(se aplica ceara,se sterge cu o carpa uda,dupa care se lustruieste).In schimb,ceara asta de la Arexons face minuni la mine(masina este un Passat,an 1997,bleumarin metalizat).Poate gresesc,dar cred ca este vorba de-o in/compatibilitate vopsea-ceara! @-)

Share this post


Link to post

Poate ce ai luat tu o fi mai bun, in poze se vede ce am cumparat eu, tot de la Arexons. Pe eticheta scrie sa nu dai pe plastice. Si nu e teapa, ca eu am prins colturile de la clantele portierelor si s-au albit. A trebuit sa frec mult dupa aia sa se duca si in plus a trebuit sa iau si o soluie gen plastic renewer sa fie iar negre. Si nu e de incompatibilitate cu plasticul, ca recomandarea e in general, nu zice pe care plastice sa nu dai. O sa caut si eu ce ai cumparat tu ca e mai comod asa decat sa stau cu grija sa ocolesc clantele/chederele etc.

 

PS La ceara asta trebuie sa freci nu gluma. Dar pana acum la toate marcile pe care le-am folosit (Arexons, Johnson Rally, TurtleWax, Wynn's) a trebuit sa frec, nu a fost una la care sa pot spune ca m-am chinuit mai putin. Dupa atat antrenament imi ia acum cam 2 ore si un pic sa fac toata masina. Dar merita, protejeaza vopseaua.

post-98-1138560597_thumb.jpg

post-98-1138560646_thumb.jpg

Share this post


Link to post

bogdan,prima achizitie de ceara Arexons era in cutie rosie ca si cea din poza!Asta este seria veche(de prin 2003-2004) pe care n-am apucat s-o folosesc.La noua serie de produse se foloseste culoarea bleumarin.

 

Sonax-ul are un ceara pasta care-mi face cu ochiul de ceva vreme:Sonax Xtreme Wax 1 full protect(216 200) in cutie metalica,150 ml/cca.19 Euro.Cam scumpa,dar am s-o incerc spre primavara.

 

 

Vezi pe www.arexons.com

 

Numai bine!

 

PS:Scuze,subiectul a devenit off-topic :osanale:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...