Jump to content
Sign in to follow this  
bogdan_o

La Ce E Buna Alarma

Recommended Posts

Incep acest thread exasperat de corul de alarme pe care il aud noapte de noapte. Acum ca a venit frigul parca au innebunit toate.

 

Intrebarea mea este. la ce Doamne iarta-ma iti foloseste o astfel de jucarie? Nu iti mai sparge nimeni masina? Nu ti-o mai fura nimeni? se mai sinchiseste cineva de zgomotul unei alarme? Zic asta pentru ca stiu foarte multe persoane care au ramas fara casetofoane/oglinzi/roti de rezerva etc chiar daca aveau alarme instalate. Si atunci? De ce ar mai da cineva banii pe asa ceva? Eu sincer nu le vad utilitatea. Sa zicem ca cineva iti umbla la masina si suna alarma. Sa zicem ca ai si somul usor si ca te trezesti imediat, desi pana o aui, pana te dezmeticesti etc mai trec cateva zeci de secunde bune. Il vezi pe ala la masina. ce faci? Sari de la etaj peste el? iti iei Ca pana ceva in picioare, pana cobori, etc ala a plecat de mult cu casetofonul sau cu roata ta. Cat credeti ca ii ia unui hot sa fure o roata sau un casetofon? Asta in cazul in care parcati masina undeva astfel incat sa o puteti vedea. Dar ce se intampla daca o parcati in alta parte. Va ajuta la ceva ca suna alarma daca oricum nu o auziti. Sincer nu cred ca se mai sinchiseste vre-un hot de alarma. Daca s-ar fi speriat nu ar mai fie xistat atatea masini sparte. Deci, la ce e buna o alarma.

 

A, si preferatele mele, cele care tiuie cand dai in marche-arriere. Si daca nici nu le prea ai cu parcatul si mai vii si noaptea tarziu...

Share this post


Link to post

O alarma trebuie sa produca zgomot in momentul in care este sparta o masina pentru a atrage atentia asupra hotului. Teoretic si daca ar fi intalate calumea atunci chiar am sti ca este sparta o masina cand piuie vreo alarma.

Alarmele, saracele, ar fi bune dar nu prea isi fac rolul propus deoarece sunt instalate ca naiba. De mule ori te trezesti ca nu-ti instaleaza senzorul de perimetru, ca nu functioneaza prealarmarea, ca senzorii sunt dati ori prea tare ori prea mic, mai vezi ca nici macar nu este in legatura cu motorul pentru a taia aprinderea. Sunt montate doar ca sa-ti ia banii.

Cand aveam matizul prima data m-am trezit ca aveam montata mai degraba o inchidere centralizata decat o alarma, nu pornea decat la deschiderea usilor. In rest puteai sa faci zob masina. Am cautat eu s-o reglez, intai prealarmarea (aia cu bipurile) , dupa aceea a alarmei normale (cea puternica). M-am trezit ca nu functioneaza prealarmarea. Apoi a trebuit sa termin montajul alarmei, senzorul de soc era prins total aiurea, a trebuit sa-i schimb locul, butonul valet era lasat legat (normal o alarma trebuie montata cat mai ascuns, nu unde ii e mai aproape electricianului), a trebuit sa-l mut si p-ala. Senzor de perimetru nema. alarma aia nu-i configurata calumea nici in ziua de azi, macar are inchidere centralizata.

La vw la fel era reglata alarma. Am facut o demonstratie prin care imi demontam stergatoarele. asta dupa ce am pus pe capota cutia cu prajituri pe care o aveam in mana ca sa am spor la treaba. La service: "da ce? vreti sa piuie si cand trece o pisica?""pai nu, dar vad ca la noi nu exista decat extremele.

La reno, la fel, trebuie sa dai un sut zdravan in roata ca sa porneasca, mai precis in roata, in alta parte n-am avut curaj, mai am nevoie de tabla.

u am precizat cazurile in care alarma aproape ca nu se declansa, sunt si extremele, cele care pornesc de la sunetul pasarelelor.

Ar trebui facut un standard pentru reglarea alarmelor, cei mai multi electricieni se multumesc sa-i traga firele, sa-mi memoreze telecomenzile si apoi sa-i arate clientului ca se armeaza. Si gata.

O alarma buna trebuie sa piuie doar cand este zgariata tabla, fortata usa, etc. Eu pot sa bag mana in foc ca, daca ma duc acum la masina, pot sa-i indoi jumatate din portiera iar alarma sa nu porneasca.

Asadar la noi daca s-ar monta si s-ar regla calumea alarmele alta ar fi situatia si chiar ne-am speria daca am auzi o alarma prin parcare.

Piuitoarea la marche arierre daca nu stiai este recomandata de politie, dar total inutila la boulenii din Ro, eu mi-am sters de cateva ori mizeria din spatele masinii cu dobitoci dintr-astia care nu-mi faceau loc. Acu, de bine de rau, nu mai am porcaria asta pe masina.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Pai in primul rand are rolul de a descuraja hotul(unul mai putin pro), vine un pustiulica care vrea sa ia casetofonul , tipa alarma si se sperie. Hotii pro nu se obosesc cu masini ca ale noastre. Si apoi, masina nu porneste fara dezactivarea alarmei, trebuie pricepre cat de cat sa tai alarma! Unii hoti fura masina cu totul nu doar casetofonul..stii bancul ala cu bula cu casetofonul.."lasa ca-i punem noi casetofon".

Share this post


Link to post

Imi place sa cred ca dintr-o parcare cu 10 masini, din care 7 au alarma si 3 nu, din motive de zgomot prea mare, un hot va alege una din cele 3 fara alarma pentru a o sparge.

Asta ar fi o gandire logica, dar eu stiu daca hotii au vreo logica?

Share this post


Link to post
Imi place sa cred ca dintr-o parcare cu 10 masini, din care 7 au alarma si 3 nu, din motive de zgomot prea mare, un hot va alege una din cele 3 fara alarma pentru a o sparge.

Asta ar fi o gandire logica, dar eu stiu daca hotii au vreo logica?

 

Un hot cu o gandire extraordinar de logica ar putea presupune si urmatorul lucru: astea au alarma, asa ca proprietarii lor sunt linistiti, dorm fara probleme. Nu se alarmeaza cand suna, pentru ca s-au obisnuit sa sune din orice nimic. Deci...spargem geamul, asteptam sa apara stapanul la geam sa opreasca alarma, intram incet, gasim butonul-minune si...GATA. Pe cand unu' care nu are alarma are auzul muuult mai fin reglat in timpul somnului. Va spun asta din proprie experienta :D

 

P.S. intr-o noapte, pe la 4, se bateau niste "baieti de baieti de cartier de cartier" prin parcare. Raportul era 20 la 2. Adica aia 2, care luau cat putea duce de la ceilalti20, se chircisera langa doua masini si aveau macar spatele asigurat de caroserii. Evident ca suturile nimereau si in portiere, aripi, etc. Faceau un taraboi maret, una din masini avea alarma, credeti ca a iesit cumva proprietarul (nu ma indoiesc ca se trezise, jumatate din lumini se aprinsesera pe la geamuri, la ora 4 dimineata) ??. Aiurea. Daca iesea, ce facea? Se lungea direct langa aia 2, ca sa incaseze si el. Si-a oprit omul alarma cand s-a terminat scandalul si s-a culcat linistit...

Share this post


Link to post
Pai in primul rand are rolul de a descuraja hotul(unul mai putin pro), vine un pustiulica care vrea sa ia casetofonul , tipa alarma si se sperie. Hotii pro nu se obosesc cu masini ca ale noastre.

 

Mi-ar place mie sa cred ca SLZ e masina de masina. Dar nu prea e. Si cum de pe SLZ se fura pe rupte casetofoanele si cd-player-ele ce sa inteleg. Ca avem numai hoti pro dar in pana de idei de ajung sa se uite si la Dacii? Eu am vazut cu ochii mei cum un aurolac (nici urma de hot profesionist) a spart cu o caramida geamul unei supernove ziua in amiaza mare. Treaba se intampla in fata la BCR Crangasi. Si suna alarma intr-o veselie dar baiatul nu a parut deranjat nici de alarma si nici de protestele proprietarului care urmarea faza de la geamul apartamentului.

 

In UE sunt intezisi senzorii de perimetru iar avertizoarele acustice pt mersul inapoi sunt permise numai la camioane. Uitati-va la alarmele cu care vin echipate din fabrica masinile occidentale. Nu o sa vedeti la una senzor de perimetru sau beepaitoare la mersul inapoi. De ce oare?

 

Din punctul meu de vedere cea mai buna alarma e casco. daca e sa iti sparga masina ti-o sparge indiferent daca ai sau nu alarma. daca e sa ti-o zgarie la fel. Oricum nu ai ce-i face, macar sa dormi linistit.

Share this post


Link to post

Exemplul 1: Matizul meu statea linistit in parcare iar pe la 5 dimineata aud alarma. Stiam ca nu e f sensibila dar m-am gandit ca s-o fi izbit vreun caine de masina, ai pe scurt imi era prea lene sa ma ridic din pat sa ma duc sa vad ce s-a intamplat. Ma trezesc la 7, beau cafeaua, la 7:30 cobor sa ma duc la facultate si ...surpriza...capacele de roti erau LANGA masina :-W . A incercat cineva sa le fure dar s-a speriat de alarma. Il injur de toate neamurile ca trebuie sa ma murdaresc pe maini si sa le pun la loc si le-a mai si crapat pe vreo 2.

 

Exemplul 2: O tanti cu o corolla suna alarma ei daca zbura o musca pe langa masina. Dupa o sapt deja cautam o caramida sa-i sparg parbrizul dar mi-au luat-o altii inainte, si i-au mutilat usor masina. Acum e o liniste deplina, nu mai suna nici o alarma. :mrgreen:

 

PS: Is cam inutile alarmele in ziua de azi, nu mai sperie mai pe nimeni, iar daca auzi o alarma sunand iti spui ,,nu e a mea, mai suna inca 20 de masini la fel''. SI chiar daca ar vrea unul sa-mi fure masina si as avea timp sa cobor (greu de presupus, cred ca imi ia min 5-10 min) ma duc la el cu bata de baseball sau ce fac? Sa fure ce are de furat si o sa ma despagubeasca cei de la CASCO, nu-mi risc viata pt fiare...

Share this post


Link to post

Da dar macar ii mai mici polita la Casco daca ai alarma :D

 

Si eu am setat sensibilitatea la alarma pe 3. Inainte era pe maxim (5) si suna la fiecare masina mai mare care trecea pe langa masina...

Share this post


Link to post

pai, sa stiti ca mai fiecare posesor care se respecta si-a invatat trilul alarmei, desi pare, nu suna toate la fel. eu de exemplu o cunosc pe a mea din 1000 si un alt secret este reglarea ei astfel incat sa nu urle decat cand e nevoie. eu am senzori de interior si socul reglat la minim, atat!!! cand urla, imediat la geam si aprind lumina, macar la shto... noua inventie este deja produsa de abram_burel si se numeste iesire pulsatorie pentru claxon, si am tata un claxon de neam prost, de greu il ignora cineva noaptea... pe undeva cred ca asta e si secretul, sa fie iesita din comun, si astfel iese din "anonimat". despre zgarieturi, cass, etc? exista casco. mi imi e frica sa nu scoata boxele, statiile, subwooferul si altele, care necesita timp si eu stau la parter :D ...

Share this post


Link to post
Da dar macar ii mai mici polita la Casco daca ai alarma :D

Sa ziceti mersi ca nu-s eu agenti de asigurari. :) )

 

Intr-adevar, daca ai casco nu-ti mai trebuie alarma dar si aici e cu dus-intors. Cat ai de umblat si la casco...

Share this post


Link to post

Nu stiu la ce societate e mai mica polita daca ai alarma. Eu am casco la Asiban dar nu se pomeneste pe nicaieri de vreo reducere daca am alarma sau antifurt la roti/capace/volan etc.

 

Caz concret. Am un prieten cu o solenza, are omul alarma, tot tacamul. Masina si-o parcheaza langa parchetul militar la nici 50 de metri de un post din acela de paza deservit 24/7 de o santinela. Si cu toate astea i-au furat o oglinda si acum, recent, roata de rezerva. Alarma a sunat dar degeaba.

 

Andreib, daca au apucat sa-ti scoata capacele dar nu le-au furat insemna ca cei care au facut treaba asta nu erau interesati de ele. Au facut-o doar de dragul de a strica ceva. Ma gandesc ca atat timp cat le-au scos era foarte usor sa plece cu ele, ca mare lucru nu mai aveau de facut. Adica daca eu as fi hot si m-as chinui sa scot niste capace, de ce naiba nu le-as lua daca tot le-am scos, ca doar nu cantaresc o tona sa nu le pot cara.

 

De-aia spun, mie mi se par bani aruncati de pomana pe geam. Sa nu mai vorbesc de alarmele cu pager si alte nebunii. OK, ai un breloc dragut dar cam atat.

Share this post


Link to post
...

Caz concret. Am un prieten cu o solenza, are omul alarma, tot tacamul. Masina si-o parcheaza langa parchetul militar la nici 50 de metri de un post din acela de paza deservit 24/7 de o santinela. Si cu toate astea i-au furat o oglinda si acum, recent, roata de rezerva. Alarma a sunat dar degeaba.

 

...

 

Santinela aia e un pushtan de vreo 19-20 ani, care are de pazit parchetul militar, nicidecum masina prietenului tau. Chiar daca a vazut ceva, instinctul de conservare ii spune "ciocu mic si gandeste-te la AMR!"

Share this post


Link to post

Dar de cand au unii in consemn sa pazeasca masinile civililor de pe strada ? Asigurarea este singura santinela, motiv pentru care cei din tari cu apa calda n-au si grija masinii.

Share this post


Link to post

Eu am aparatul foto pus pe pervaz cu bliţu dezactivat...

 

Masina e parcata într-o zonă destul de luminată şi dacă aud alama şi e ceva ies la geam şi le fac poze... am făcut teste: ies destul de bine (cu zoom) ca să poată fi identificaţi.

 

Şi pe mine mă seacă alarmele false. Dezactivez mereu sezorul de perimetru exterior şi tot se mai declanşează aiurea de la şocuri (când trec maşini mari sau cu toba spartă). Ies la geam şi o opresc (stau la 6 dar bate telecomanda până jos - de fapt e radiocomandă).

 

Problema e că sunt multe alarme de proastă calitate şi prost montate - sună aiurea şi slab şi în stilul ăla cu 4 feluri de melodii.

 

Am încercat să desfac bateria şi a început să sune alarma - cum sună normal, am pus borna la loc şi am vrut să o scot iar: de data asta a început să facă într-un stil de mi s-a făcut pielea de găină... deja se uitau oamenii pe stradă urât la mine (deşi o oprisem în câteva secunde...)

Share this post


Link to post

Pai in cazul tau ar fi interesant sa conectezi ap. foto la alarma aia :D

Share this post


Link to post
Eu am aparatul foto pus pe pervaz cu bliţu dezactivat...

 

Masina e parcata într-o zonă destul de luminată şi dacă aud alama şi e ceva ies la geam şi le fac poze... am făcut teste: ies destul de bine (cu zoom) ca să poată fi identificaţi.

Inseamna ca are ceva zoom aparatul ala de poate sa faca poze atat de clare de la etajul 6 :-W . Banuiesc ca ai masina sub geam.

Share this post


Link to post

Concluziile se desprind destul de clar: Alarmele sunt necesare, dar fie sunt de proasta calitate, fie sunt prost montate si devin inutile, chiar enervante.

 

O alarma ca a mea (Viper 590) dar montata de profesionisti si reglata periodic nu va deranja niciodata pe nimeni. Stii ce se intampla cu masina chiar daca nu o vezi (LCD), iti permite sa anulezi/activezi senzorii cum si cand vrei. Nu este un stres nici pentru mine nici pentru vecini. ... in afara necazurilor generate de montajul in stil medieval executat de dealer.  <img src= S">

 

E un confort extraordinar si nu regret ca platit cam mult.

 

P.S. Faza cu aparatul foto pe pervaz a tinut si la mine in primele 2-3 saptamani de cand am luat masina =))

Share this post


Link to post

In ce priveste santinela nu zic ca ar fi trebuit sa sara ala pe hoti, logic ca treaba lui e alta. Dar totusi, e vorba de tupeul hotilor din ziua de azi. Ce naiba, spargi o masina stiind clar ca te vede cineva? Zona considerata a fi buna, lumina din belsug, era cineva de care macar teoretic ar fi trebuit sa aiba rusine hotii etc si tot a ramas fara roata si oglinda.

 

Deci daca hotii nu se mai sinchisesc de faptul ca pot fi vazuti la ce e buna alarma, ca eu tot nu am reusit sa-i gasec vreo utilitate. Si sa zicem ca ai pager. Bun, stii ca ti-a lovit-o cineva. La ce te ajuta? Oricum vezi asta cand ajungi la masina. Te scuteste de plimbarea prin service-uri sau de alergatura pe la politie si asigurari?

 

Daca ai alarma ai vreo reducere la casco? Eu nu stiu sa existe asa ceva. Deci din nou, la ce iti folosesc banii cheltuiti.

 

As fi fost convins de utilitatea unei astfel de jucarii tiuitoare doar daca ai fi avut reducere la casco, daca hotii s-ar fi impastiat ca potarnichile cand ar fi sunat, daca lumea care auzea o alarma sarea imediat pe hoti sa-i prinda, etc. dar cum nu se intampla nici una din cele de mai sus, revin cu intrebarea. La ce e buna?

 

M-am scremut si am gasit totusi cateva avantaje:

- sa-ti gasesti masina in parcare

- daca ai un model mai scump de alarma sa ai posibilitatea de a porni masina din telecomanda si daca ai reglat climatizarea sa gasesi in masina o temperatura decenta

Si cam atat

 

Alt exemplu. O cunostinta cu un 530d din 2005 (deci masina nou-nouta) a parcat-o in fata la BNR si a intrat intr-un barulet din zona. Cand s-a intors a gasit-o fara oglinzi. Deci numai cata politie e pe acolo, apoi camere de filmat plus ca avea o alarma ultimul racnet care a costat o mica avere. Si la ce naiba i-a folosit?

 

Deci asta cu alarma care protejeaza masina e frectie la picior de lemn. Casco e sfant. Nu te protejeaza dar macar acopera pagubele.

Share this post


Link to post

Primul lucru la care m-am gandit cand mi-am luat masina a fost sa imi montez alarma, lucru pe care l-am si facut, si evident o alarma cu pager, pornire, perimetru si alea alea...

 

acum stau si citesc topicul vostru si imi dau seama ca intr-adevar nu mai au nici o utilitate alarmele, ca daca se intampla ceva nu se baga nimeni, iar singur sa faci fata la vreo 2-3 e mai greu. ar mai fi varianta sa suni la politie, dar aia pana ies din cuibar, mai ales acum iarna, e belea...

asa ca...traiasca CASCO, iar alarma sa ramana de fitze...

 

oricum, si cu alarma si fara, e cam acelasi lucru, numai ca alarma mai si enerveaza pe cai di jur cand porneste fara motiv.

 

A, totusi exista ceva ce poate o alarma sa faca, si anume sa nu permita pornirea motorului, si in acelasi timp sa si sune, dar nu toate stiu asta...

sunt multumit ca totusi a mea stie, si ma si avertizeaza in caz de asa ceva

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...