Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

Gata m-am saturat. Azi la Oradea, ploua toata ziua, dar problema majora nu a fost asta ci faptul ca strazile orasului sunt pline taxiuri, si derbedei tupeisti si needucati. :spumelagura: Vin cu masinile lor de 300 - 1000 euro (deh ca au masina da la jarmania) si habar n-au de circulatie. Ok respect omu daca n-are bani, cumpara si el un harb amarat dar totul are o limita. Circulatia fiind ingreunata de ploaie implicit vizibilitate redusa, mai mereu se gaseste cate un prost care lasa masina aproape in mijlocul drumului, sau paralel cu trotuarul cand se putea parca in oase de peste. Efectiv am ajuns sa realizez ca mersul pe jos nu numai ca e sanatos dar si mai rapid, asta la Oradea unde nu putem vorbi de mijloace de transport in comun, si ele fiind blocate in trafic. Acum ca am scris astea mi-au mai trecut nervii, dar pana luni nu vreau sa ies cu masina.

Share this post


Link to post
... Acum ca am scris astea mi-au mai trecut nervii, dar pana luni nu vreau sa ies cu masina.

 

 

1. Taman cand se mai aeriseste circulatia (in weekend) tu vrei sa nu iesi cu masina?? :P

2. Pe de alta parte faci bine intrucat in weekendul acesta se pare ca va fi ceva concert in centru.

3. Tu nu ai apucat sa fii blocat in parcarea de la statuie lui M. Eminescu de catre niste boi care au creeat al 3-lea rand de masini pe mijlocul parcarii cand normal sunt numai 2 randuri :D

4. Sa folositi sanatosi noua achizitie si sa va bucurati de ea cati mai multi km Eugene :drinkers:

5. Sper ca acum o sa dai macar pe la o intalnire (cand s-o mai face 8-| ) sa iti admiram masina :lavolan:

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

Ma indreptam spre Slatina, dinspre Pitesti, intr-o curba foarte stransa la stanga (se subintelege ca vizibilitatea era foooaaarte mica) ma trezesc cu un imbecil intr-o dubita ce se gasise sa se inscrie in depasirea unui autocar :spumelagura: Nu numai ca d-abia l-am evitat dar din cauza vitezei pe care o avea era sa nu reuseasca sa revina la loc pe banda lui si sa se infiga in sant. A inceput sa fie loterie mersul noaptea pe drumurile patriei :spumelagura:

Share this post


Link to post

Aseara mi-am luat injuraturi si era sa-mi iau si bataie pe Calea Victoriei de la un tigan burtos pentru ca am indraznit sa opresc la culoarea galbena a semaforului iar el care era in spatele meu nu a putut sa treaca pe galben sau pe rosu cu jeep-ul din cauza mea. Ma gandesc din ce in ce mai serios sa emigrez din tara asta...

Share this post


Link to post

Sa vezi ce fain e sa-ti iei injuraturi la victoriei de la butosi in jeep-uri cu legitimatia de acces la palatul victoria in geam pentru ca nu vrei sa treci pe galben/rosu si asta la 2 m de gabor dupa ce mai inainte incercase violent sa-mi ia fata.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Intre targoviste si Bucuresti iar era sa ma busesc de unul care depasea in curba. Am scapat la milimetru. Mergeti fratilor incet ca numai asa mai reusim sa-i ocolim pe oligofrenii astia

Share this post


Link to post

:spumelagura: Se pare ca a devenit "la moda" depasirea in curba. Cam de fiecare data cand merg pe afara intalnesc cel putin un idiot kamikaze d'asta... Ultimul l-am "scris" 3 posturi mai in urma.

Share this post


Link to post

Asta seara am mers sa-mi spal masina, la OMV Baneasa. In timp ce stateam la coada (mai erau 2-3 masini in fata mea) s-a pus ploaia. Cum inca nu platisem, am zis ca n-are rost s-o mai spal si am vrut sa plec.

 

Cum se facea curba la dreapta spre intrarea in spalatorie, am depasit masinile care mai erau in fata si i-am dat un claxon mic penultimei masini. Am si gesticulat ca vreau sa merg drept in fata, sa ies, dar ciobanul ce sa inteleaga ... s-a bagat mai rau in fundul celui din fata, nu cumva sa intru eu in spalatorie inaintea lui =)) Am asteptat sa intre si am trecut prin spatele lui.

 

Intamplarea nr. 2 de asta seara:

La un semafor: prima masina un logan, a doua un A4. Se pune verde, loganul porneste si dintr-o data pune frana (cred ca i s-a oprit motorul or something). Dupa 5sec a repornit, dar deja ii rapise prea mult din timpul pretios al taranului din spate cu A4-ul. A inceput dobitoul sa-l claxoneze ca distrusu`, sa-i dea blitzuri, apoi s-a luat dupa el. Cum era aglomerat, n-a putut sa depaseasca si la urmatorul stop tot in spatele Loganului a ajuns. La fel: claxona incontinuu si dadea din blitzuri.

Ma uitam si m-a apucat rasul ... ce dracu facuse ala atat de grav? ce-ar fi vrut sa faca acum, sa se dea jos sa-si ceara scuze ca i-a murit motorul? dar nu frate, el are A4 si e smecher (btw, era un negricios mic si gras, de se uita afara printre volan si bord).

 

... some people are just plain retarded!

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Astia nu sumt retardati, sunt doar ciobani si prosti. Sa-ti spun eu intamplare cu retardat:

Astazi, pe la 3 fara 20 eram pe Dorobanti, pe jos, ma duceam la ASE sa-mi iau prietena de la cursuri. Ajung in fata la Romstal Leasing cand aud sunet de motor turat si scartait de cauciuc. Intorc capul spre stanga si pe strada ce iese in Dorobanti vis-a-vis de Romstal vad un Peugeot 405 cum vine tare. La ~20m de intersectie pune frana. Masina nu franeaza decat cu o roata(roata din drepta) si nu se opreste. Ajungand la 2-3 m de intersectie trage dreapta de volan. Masina tot inainte merge si a mers taras pana a ajuns cu botul peste linia continua de pe Dorobanti, trecand peste 2 benzi. S-a oprit la o palma de un Cayenne care mergea dinspre Stefan Cel Mare spre ASE. A avut un noroc chior pentru ca dinspre ASE nu a venit nici o masina. Si credeti ca soferul era speriat? Nu, retardatul statea in masina si radea impreuna cu idiotul din drepta si cu cele 2 veverite din spate, in mijlocul drumului, in timp ce lumea striga la el ca e un idiot.

Daca ar fi trecut o masina in momentul ala, ce s-ar fi intamplat, din cauza unui cretin care se crede pe tarla?

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Astia isi impresioneaza veveritele, arata ce meserias le franeaza ce roti vor ei. 405 e o masina destul de veche, stiu ca au aparut prin 94-96 si nu prea pun baza pe ele. Dar unii romani se cred piloti de circuit prin Bucuresti si isi fac impresia ca restul masinilor is de cauciuc. Mare aglomeratie la voi, eu as merge pe bicicleta daca as sta in B.

Share this post


Link to post

Prefer sa stau in aglomeratia asta unde, normal dpdv statistic, dau peste dobitoci in fiecare zi si in cantitati insemnate. Decat sa marg linistit prin Neamt si sa ma trezesc cu unul, singura masina de pe strada, ca trage frana de mana cand ii iese spatele ;)

Share this post


Link to post

Da, bre, chiar asa. Nici nu-mi trecuse prin cap. Daca citeai cu atentie postarile mele, intelegeai ca masina NU derapeaza de spate, dar fiecare intelege ce vrea.

Share this post


Link to post

Am citit, din pacate, cu atentie. Dar ignora-ma, Lucian, eu sunt stricat de fizica invatata la scoala.

 

Nu mai desconsiderati atat Bucurestiul. Macar, din cauza faptului ca sunt multe masini, esti mai atent pe strada. In provincie te mai relaxezi si ti-o iei de nu te vezi, soferii de duminica sunt imprevizibili si foarte periculosi.

Share this post


Link to post

Ca tot ati amintit de ciobani..

Saptamana trecuta, pe o straduta ce face pe dupa blocuri, masini parcate pe ambele parti, spatiu de trecut ingust. Ies din intersectia care face legatura cu Targu Cucu si Podu de Fier, intru pe respectiva straduta, iar in spatele meu alte 3-4 masini.

Dar.. surprizaa :mda: .Un taximetrist (cu Logan #-o ), intra pe aceesi straduta, pe partea opusa si se opreste in fata mea gesticuland si urland ca o maimuta. Eu ii arat celelalte masini din spatele meu, precum si o intreaga intersectie blocata, dar ii mai arat si locul de parcare liber, ce coincidenta, chiar in dreptul lui. El nu, si nu si nu. Ca vrea sa treaca. Bineinteles ca puteam sta pana maine acolo cu dobitocul in fata mea, pentru ca nu era nici o regula care sa il instituiasca pe el sa treaca precum "Voda prin loboda", ca el are drept superior de circulatie.

 

Dupa inca o serie de gesticulatii si grimase tampite infatisate de Dumnealui, am bagat in marsarier si am dat inapoi, pana in INTERSECTIE, in acelasi timp cu celelalte 4 masini. Acum toata intersectia, si asa dificila si aglomerata, il astepta pe Domnul, pe Rege sa treaca, grabit ca nu cumva sa consume 30 g de benzina in plus. Ce nenorocit.. Nu-mi venea sa cred ce om prost aveam in fata mea. Ce mi-ar placea sa il intalnesc pe sens unic si sa vrea sa treaca, sa vad, va mai gesticula in acelasi fel ?

Cred ca voi da din nou inapoi, dar ca sa imi fac demaraj > :) pentru a putea prinde mai multa viteza dupa ce bag a-ntaia, pentru a-i zdrobi mai bine frigideru' :-? .

Share this post


Link to post

Nu neaparat soferii de duminica- mai periculoase sunt animalele lasate libere pe strazi. La mine in zona multa lume isi lasa cainii slobozi si nu o data era sa o patesc. Multi au javre dinalea mici care alearga pe langa carute. Am omorat o javra cu Matizul, acum 3 ani- m-a costat un bec de proiector si o crapatura in spoiler. Da munca- a fost un adevarat chin.

Mai sunt boi care tin animalele de lant/funie si merg pe asfalt cu vaca. Dau claxon- vaca se fereste, boul nu. Scuteristii (cum le spun unii) sunt iarasi periculosi, multi nu au permis de conducere, de atestate nu se apuca nimeni etc. Un copil la clasa caruia sunt diriginte i-a luat ma-sa scuter cu ABS de 30 milioane- plodu e in clasa a VII-a. Bine ca macar poarta casca. Da sa vezi ce intoarceri face- meserie, nu alta, zici ca are abonament la cauciucuri.

Share this post


Link to post

Cu animalele mi-am patit-o,ciobanescul s-a dovedit a fi mai rezistent decat ticalosul meu,de atunci cand vad vreo javra claxonez lung dar daca dai peste unul care-i turc si nu intelege n-ai ce-i face,te opresti si astepti sa treaca.

 

Mai apar mosnegii care conduc din an in paste,ies si ei cu masina duminica si fac niste prostii mai mari ca ei si tot ei sunt ai care tipa si sunt nervosi,.

 

Mai apar astia de la firmele de distributie,le da patronu masina,el e regele soselelor,intr-o seara veneam de la Bacau,la intrare in Piatra vine din spate un Matiz cu faza lunga,ma depaseste pe dreapta,trece de mine,dupa 1 km ajung iar in dreptul lui,incetinise,era si radar,mergeam linistit,cand ma vede,iar se baga in fundul meu,imi da flash-uri,nu m-am dat din fata lui,omul si mai nervos iar imi da flash-uri,vede ca nu reactionez,ma depaseste pe linie continua,imi baga ceata in ochi si franeaza brusc si la intrare in oras il vad oprit de radar.

 

Am uitat sa spun de carute,care in unele cazuri sunt "conduse" uneori de niste pusti de 13-14 ani,uneori de mosnegi sau de ciobani coborati din varful muntelui care nu stiu ce-s alea reguli de circulatie.

 

In Tg.Neamt,seara orasul e ocupat de vaci,cel putin asta am vazut eu de fiecare data cand trec pe acolo seara,vacile se intorc acasa la stapanii lor,traversand gratios strazile din oras.

 

Si mai sunt tot felul de specimene...

Share this post


Link to post
In Tg.Neamt,seara orasul e ocupat de vaci,cel putin asta am vazut eu de fiecare data cand trec pe acolo seara,vacile se intorc acasa la stapanii lor,traversand gratios strazile din oras.

 

Si mai sunt tot felul de specimene...

 

Tg. Neamt :X . Daaa.. mi-e dor de el. Mi-e dor de vacile care domina strada pe la 6 seara, mi-e dor de semaforul de 90 de secunde :shock: pe rosu pentru artera care face legatura cu spitalul, piata si orasul Suceava, mi-e dor de blocajul de 2 km (desi orasul are 1km in lungime) de luni dimineata, fiind zi de obor, adica fiecare tanti/mos/cioban de pe o raza de 30 de km vine si se holbeaza la tot felul de tampenii, mi-e dor de pietonii care cred ca trecerea e proprietatea lor personala (adica trec pe ea fara sa bage in seama zecile de masini ce franeaza brusc la aparitia unei/unui "vaci"/"bou" pe "zebra"), mi-e dor de Tirurile de proportii mastodontice care traverseaza Centrul orasului (apropo, unui tir i s-a spart un cauciuc in momentul in care a efectuat un viraj stramt chiar si pentru o dubita, iar pe aleea adiacenta eram eu cu prietena si incercam sa ne ferim de pietricelele aruncate cu o forta impresionanta cauzata de respectiva explozie) etc. Cu alte cuvinte, imi este mult mai greu sa circul in satucul minunat Tg. Neamt, unde maresc atentia cu 200%, decat in Iasul aglomerat de zi cu zi.

 

Da' nu ma supar... e orasul meu natal :) >- .

Edited by iulian19

Share this post


Link to post
mi-e dor de semaforul de 90 de secunde

 

In Craiova am prins ultimele secunde de verde la un semafor cu counter. Am oprit. M-am uitat la counter. S-a oprit si el. Dupa vreo 10-20 secunde a inceput s-o ia incet la vale: 99, 98...

Share this post


Link to post

Asa fac majoritatea, am observat si eu! Cred ca au fost "limited edition" :mrgreen:

Share this post


Link to post

Eu ma uitam dupa camere ascunse, eram convins ca face cineva misto de mine cu semafor de 120 secunde.

 

Dar dupa cum zicea si Iulian, e orasul natal, ce sa-i faci :->

Share this post


Link to post

In Iasi semafoarele ultrasofosticate cu counter au inceput sa innebuneasca:

1. Dau rosu /verde cu intarziere: m-a trezut ca si eu si pietonii imparteam preo 4-5sec de verde

2. Numaratoarea e ceva de genul: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 23, 22, 21 verdeeeeeee

3. Leduri nu prea mai functioneaza ori la cifrele timerului ori chiar in semaforul in sine.

 

Asta ca sa nu mai spunem ca nu au un ,,night mode'' si sunt atat de puternice noaptea incat nu poti citi counterul decat prin parasolarul parbrizului.

Share this post


Link to post
m-a trezut ca si eu si pietonii imparteam preo 4-5sec de verde

2. Numaratoarea e ceva de genul: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 23, 22, 21 verdeeeeeee

Cam asa e si pe la mine, si chestia mi se pare si mai aiurea intrucat daca esti prima masina la stop si esti un pic mai grabit, la 4, 3 te pui usor in miscare, depasesti semaforul si in ideea ca s-a facut verde intrii in intersectie... cand de fapt dupa 4-3 urmeaza inca vreo cateva secunde ( 22-21-20 ...verde).

Share this post


Link to post

Sambata seara ma intorceam de la Varna spre Galati pe la podul de la Giurgeni. Dupa ce ies din Giurgeni ma trezesc in fata cu un Cielo CT 64... cu lampile de ceata aprinse. Dupa vreo cateva secunde de "bronzat" ii dau un flash, doua, si stinge omul lampile de ceata. "Ok, zic eu, a inteles omul", pentru ca dupa alte 10 secunde sa le aprinda iar. Iar dau flash, iar le stinge, iar trec cateva secunde si le aprinde iar. Iar dau flash-uri, asta cred ca se juca cu nervii mei (aveam deja 600 de km facuti de dimineata), pana la urma se elibereaza si il depasesc. Ei, sa vezi comedie, ca incepe taranul sa-mi dea flash-uri mai sa ma orbeasca, m-am dus la 140, asta se tinea dupa mine, in fine, am scapat de el dupa cateva sute de metri, cand am virat la dreapta spre Braila.

Si nu, nu aveam farurile date prea sus, tot timpul sunt atent la reglajul lor.

Mai nene, da rai sunt constantenii astia, am intalnit destui care ar pune instant mana pe topor la cel mai mic semn de vena umflata. N-am nimic cu constantenii in sine, dar sincer ma simt mult mai stresat cand circul pe strazile din CT decat la Bucuresti. Ce-i cu atata rautate? Am mai avut incidente soldate cu claxoane, flash-uri, etc.

La Varna n-am auzit un claxon cat am mers prin oras si mai ma incadram aiurea, si tot la malul marii sunt si ei? La ei de ce se poate si la noi nu?

Share this post


Link to post

Azi dimineata un autobuz a ramas blocat pe Calea Floreasca. Din cauza asta am facut 1 km in 1 ora. Warp speeeeed! :D

Share this post


Link to post

Cu autobuzele sunt multe de spus. Azi dimineata la Iancului 2 autobuze blocasera intersectia. Un 335 pe exterior si altul pe interior. Binenteles ca amandoua vroiau sa faca dreapta, doar ca 335 n-a mai avut rabdare, parca nu trebuia sa opreasa in aceeasi statie 10 m mai incolo. Nebunieeee. Ploaia asta ce sa-i faci.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...