Jump to content
Sign in to follow this  
Frankie_Carbone

Povestiri Din Trafic

Recommended Posts

@george03 - hai inteleg ... injuri, tipi, dar pentru ce trebuia sa lovesti masinile alea?!

 

Ceea ce-ai facut tu numai "curaj" nu mi se pare! Sa zici mersi ca n-a avut si ala curaj sa-ti dea o ranga-n dinti.

 

ONTOPIC: La mine la bloc vad mereu "soferi" care se chinuie o ora sa parcheze masina; sa nu mai vorbesc de o proasta pe care am vazut-o intr-o zi: incerca sa parcheze lateral (un Ford Fiesta). In spate avea un Clio. Da .. da .. da, il atinge pe ala din spate, mai da .. (masina se proptea in Clio, iar cand apasa ambreiajul se dadea un pic in fata, din "recul") .. si cand o vad bai baiatule o data ca o ambaleaza ca nebuna si incepe sa impinga serios in Clio-ul ala (care, btw, avea frana de mana trasa). Dupa ce isi da seama proasta ca nu merge, incepe sa dea in fata ... poc in ala in fata. Mai da iar in spate, poc inapoi in Clio. Imi venea s-o strang de gat, putea fi masina mea acolo ...

De atunci nu mai trag niciodata frana de mana in parcare, iar daca strada nu e in panta o mai las si scoasa din viteza, iar cand vad cate un "sofer" din asta ca se chinuie sa parcheze langa a mea, dau drumu la alarma sa sune (din telecomanda) si se cara imediat la alt loc de parcare cand se stie cu musca pe caciula :D

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Lym, no offence, dar daca-mi gasesc masina blocata in parcare de vreun meserias si-mi frige buza sa plec, tot peste el ies! Calare, il imping, vad eu ce-i fac si ies. Mi se pare nesimtire sa blochezi o masina si sa pleci de acolo. OK, in Bucuresti si mie mi se mai intampla sa dublez, dar fie raman la masina, fie las pe cineva si cheile sa poata fi mutata masina.

Azi veneam dinspre militari pe centura catre chitila si la un moment dat, dupa Petromul de la Rudeni, vad un tir in coloana ce venea din fata semnalizand sa depaseasca o dacie. Mi-am zis, well, trece de mine si depaseste , cand am observat cu groaza cum scoate capul tractor pe contrasens in fata mea la cica 200 - 300 m. Am dat flashuri dar degeaba, a iesit in depasire. Am franat la maxim si m-am lipit cat am putut de mult de parapetul de beton, franand pana m-am oprit. La fel a facut si cel cu dacia ce era depasit, iar idiotul, ce tragea dupa el un transcontainer de 40" a trecut printre noi. Pe mine m-a ratat dar aluia cu dacia i-a agatat oglinda cu lampa de gabarit din spate. Omul a ramas pe loc. I-am dat o carte de vizita repede, si i-am zis sa se ia dupa el, ca pana la pod la chiajna il prinde, ca e blocaj in fata, si daca are nevoie de martori sa ma sune. Omul a plecat dupa el...

Doamne cati idioti...

Share this post


Link to post

Ieri plec de la podul Otopeni pe centura sa merg la CT. Blocaj inainte de intrarea in Tunari. Luuuuung. O gramada de viteji pe contrasens. M-am bagat si eu pana la urma dar pe aratura (cea de pe contrasens), nu pe sosea. Exact in fata mea, un Matiz si un Volvo 740 trec destul de tare. Din cand in cand se retrageau pe aratura si intrau la loc pe contrasens. La un moment dat, pe aratura era parcat un tir exact la limita asfaltului si din fata venea un alt tir. Matizul decide ca are timp sa treaca de tirul parcat si sa se replieze. Volvo decide la fel. Din pacate se insela, deoarece tirul ce venea pe contrasens mergea TARE si nu avea intentii de franat. S-a auzit o bufnitura. In timpul asta eu eram oprit pe aratura, ma uitam uimit deoarece, urmarind faza, ma speriasem ca matizul cuteza, la Volvo eram oripilat d-a dreptu'.

Concluzie, Volvo a scapat doar cu aripa spate si usa spate dreapta infundate serios. O milisecunda lipsea de a fi redus la un maldar de fiare cu latimea de 20 de cm, intre cele doua tiruri. Imi tremurau mie picioarele si m-am bagat in coloana si 2h mai tarziu iesem pe A2.

Share this post


Link to post

Pentru 2 ore l-ar fi putut costa viata :wallbanger:

Share this post


Link to post
@george03 - hai inteleg ... injuri, tipi, dar pentru ce trebuia sa lovesti masinile alea?!

 

Ceea ce-ai facut tu numai "curaj" nu mi se pare! Sa zici mersi ca n-a avut si ala curaj sa-ti dea o ranga-n dinti.

Da' cine a pomenit ceva de curaj ??? Eu trebuia sa-mi rezolv problema mea. Ma grabeam iar idiotu' era cu masina cu frana de mana trasa si bagata in viteza I. Inainte de a lua hotararea "sa-mi fac loc" am incercat tot ce era posibil (inclusiv sa o imping). Iar idiotu' statea si se uita la mine in timpul asta!!!

La cel cu logan-ul m-a enervat ca am gasit oglinda zgariata. Am revopsit-o ... pe banii mei ... asa ca trebuia sa-l coste si pe el ceva ...

 

Cat despre ranga ... nu-mi fac griji de genul asta ... ei ar trebui sa-si faca :) )

 

... La mine la bloc vad mereu "soferi" care se chinuie o ora sa parcheze masina ...
Dupa ce am fost si eu martorul la asa ceva ... las masina parcata numai scoasa din viteze si cu frana de mana cu 2 dinti mai jos de maxim. Sa tina putin da' sa poata fi impinsa masina la nevoie!

Share this post


Link to post

Nu sunt de acord cu lovirea/zgarierea masinilor. Daca ne-ar apuca pe toti asa, iti dai seama cum am avea masinile?

 

Decat sa-i fi lovit aluia Renault-ul mai bine il asteptai si-i cereai asigurarea. Faceai si-o poza intre timp, sa nu existe dubiu la politie.

 

PS: tocmai ce-am asistat cum mi-a mai dat unu un bobarnac, cu spatele, in masina mea. Era DITAMAI locul in fata, incapea lejeeeer masina lui. O baga intai cu fata, o freaca de 3 ori pe loc, pana se hotaraste s-o scoata si s-o bage cu spatele. O baga f. bine dar continua sa dea ca idiotul in spate pana mi-o loveste pe-a mea. :spumelagura:

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Pai ... poza doar cu camera de la telefonul pe care nu-l aveam ... si nu era tare greu sa spuna ... "Eeeeuuuuuuuuuuu ?!?!?!?!?!?!?!? Nici macar nu am avut masina parcata acolo ... a schimbat asta numerele ..."

 

Asa ca am vopsit-o si cu asta basta. Daca era stricata (adica motorase, chestii ... balamale) era altceva ... chemam politia inainte sa apara loganistu'. Dar pentru o harjaiala ... nu avea sens. Nici macar nu am bagat-o pe CASCO ... am rezolvat-o "la mica intelegere" cand am vopsit portiera (asta da ... vopsita pe CASCO) ... harjaita de un alt "as" al volanului. Asa macar tine minte si data urmatoare casca cepele de enshpe ori cand parcheaza.

 

PS nu-ti face vre-un gand ca ma apuc sa bulesc orice masina pe langa care trec si mi se pare ca face nustiuce. Am apelat la aceasta "metoda" doar de cateva ori in 12 ani !!!

Share this post


Link to post
Nu sunt de acord cu lovirea/zgarierea masinilor. Daca ne-ar apuca pe toti asa, iti dai seama cum am avea masinile?

Asta daca ne-am apuca toti sa lasam masinile unde avem chef si sa plecam linistiti sa ne rezolvam problemele.

Share this post


Link to post

Au scos astia vizele ptr. Congo?

Raman uimit cata intoleranta si atitudine balcanica exista in tara asta! Ne plangem de lipsa de civilizatie ... vrem in Europa dar ne manifestam ca maimutele in jungla. Suntem intrigati ca ne fac unii tigani, samd... Pai cam meritam! Daca vedem niste reviewuri pe internet pentru turistii occidentali (sa aiba grija cand circula prin tarisoara noastra "ospitaliera") ne apuca indignarea. Mandrie si prostie cat incape...mintea si bun-simtul au ajuns exceptii!

Interesant totusi ca intamplari din astea nu prea au loc in Ardeal si in Banat...poate mai avem o sansa? :-?

Share this post


Link to post

Iti recomand cu caldura sa mai iesi din tara. Ti-as recomanda Italia (orasele mari: 3/5 masini sunt lovite in 'accidente' de parcare) si Franta (mai ales Paris, zonele traditionale, nemodernizate. o sa vezi cum se parcheaza si ca nu ai cum sa iesi decat daca impingi in fata si in spate pana iti faci loc).

Nu prea sunt de accord cu lovitul masinilor si intoleranta fata de greseli, dar sunt unii care chiar o merita. Din pacate, doar iti versi nervii, nu rezolvi nimic, nu ii inveti nimic.

Share this post


Link to post

Fii sigur ca bizonul carpatic nu va invata altceva din lectiile astea dure decat ca toata lumea trebuie sa-si faca dreptate cu parul! Educatia cu bata aduce mai multa violenta si mai multa intoleranta! "Eroul" nostru va spune: e normal ceea ce fac eu, toata lumea face la fel! In general pe toti smecherii astia ii vedem la stirile de la ora 5,... intr-un final! :somn:

Edited by lucian14

Share this post


Link to post
... Ti-as recomanda Italia (orasele mari: 3/5 masini sunt lovite in 'accidente' de parcare) ...

 

Gresit. 99,8% din masinile care circula prin Roma, Milano, Florenta, etc sunt lovite, zgariate sau macar atinse in prima luna de viata. Asa ceva este visul oricarui tinichigiu din Romania, in schimb pe aia ii lasa rece.

Share this post


Link to post
Franta (mai ales Paris, zonele traditionale, nemodernizate. o sa vezi cum se parcheaza si ca nu ai cum sa iesi decat daca impingi in fata si in spate pana iti faci loc).

 

In Franta (poate decat in Paris?) se interzice prin lege ca in parcare sa o lasi in viteza si cu frana de mana la maxim.

Share this post


Link to post
Nu sunt de acord cu lovirea/zgarierea masinilor. Daca ne-ar apuca pe toti asa, iti dai seama cum am avea masinile?.....

 

Mda...si atunci stam cu mainile in san si asteptam sa ne treaca nervii :P Interesant este faptul ca in parcarile de domiciliu (cele unde toata lumea zice ca are un loc anume ...numai ca nu are acte pe el) se practica des vandalismul auto.Adica:ba iti zgarie masina, ba iti indoaie tabla...etc. Din cate am observat pana acum cei care au patit-o nu prea au repetat greseala a doua oara.Normal cu nu sunt de acord cu astfel de lucruri cand masina sta parcata normal, dar atunci cand vine un idiot si parcheaza aiurea de te blocheaza sau iti loveste masina, dupa care te mai si sfideaza...sa avem pardon, ca daca l-as prinde la masina i-as face scandal...daca nu vreo 2 peste ochi.Si...sa zicem ca ai o urgenta si vrei sa pleci cu masina dar nu poti din cauza unui astfel de idiot.Ce faci??Te consolezi cu ideea ca...asta e??Totusi daca il pui pe drumuri cu masina cred ca data viitoare se gandeste de 2 ori inainte sa mai faca acelasi lucru.Parerea mea.

 

...Interesant totusi ca intamplari din astea nu prea au loc in Ardeal si in Banat...poate mai avem o sansa? :-?

Ce fel de intamplari??? Crezi ca in zonele astea is altfel de oameni??? :P

Share this post


Link to post

In primul rand te intreb, daca ii zgarii masina tontului o sa iesi mai repede din parcare? Ai rezolvat problema? Daca el o sa vina a doua zi sa ti-o zgarie inapoi te-ai linistit? E normal nu? ca doar asa se invata omul minte! Si fiecare are dreptul sa-si faca dreptate singur in tara asta :o !

Ai observat gresit ...in parcarile din fata blocurilor daca cineva iti vandalizeaza masina poti chema politia si sa vezi amenda ce-si ia bizonul (ideea aia ca eu sunt stapanul parcarii ca aici locuiesc si e teritoriul marcat e imprumutata din jungla - parca sa spuneam mai devreme) ... Iar faza cu nu a mai repetat asta de unde ai scos-o? Ai fost tu cu tontul in masina sa vezi cum se comporta, daca mai blocheaza sau nu alte masini?

Se va implementa si la noi sistemul cu camere video si cei care parcheaza aiurea vor lua amenzi la greu!

Apoi o sa iasa scandal ca nu sunt suficiente locuri de parcare si nu e corect sa faca asta! samd... O rezolvare perfecta nu exista ...dar cu putin bun-simt si toleranta am trai toti mai linistiti!

Cred ca singura solutie la ora actuala ar fi bomba atomica! Si asa ne-am inmultit ca sobolanii pe amarata asta de planeta care nu ne mai suporta nesimtirea!

Share this post


Link to post
Cred ca singura solutie la ora actuala ar fi bomba atomica! Si asa ne-am inmultit ca sobolanii pe amarata asta de planeta !

 

Da, da, da :rambo: , la chinezi, la chinezi :caaalm: , ca ei si asa sunt multi si trimit pe piata numai kitch-uri 8-}

Share this post


Link to post
Ai observat gresit ...in parcarile din fata blocurilor daca cineva iti vandalizeaza masina poti chema politia si sa vezi amenda ce-si ia bizonul (ideea aia ca eu sunt stapanul parcarii ca aici locuiesc si e teritoriul marcat e imprumutata din jungla - parca sa spuneam mai devreme) ...

 

Vorbesti din carti. Am asistat la lovirea masinii mele, m-am dus la respectivul, i-am cerut sa vina cu mine la Sectie (care era pe cealalta partea blocului), a zis ca mi s-a parut - nu a lovit-o el, fost la Politie singurel, dat declaratie:

 

Politistul: Vad ca ati trecut si numarul de masina al vinovatului.

Eu: Da, l-am vazut cand a lovit-o.

Politistul: Recunoaste?

Eu: Nu.

Politistul: Pai si atunci de ce l-ai mai trecut?

 

Hmmmm... Si totusi nu i-am facut nimic la masina desi a mai stat acolo 2 zile. Era un mos cu o Dacie din paleoliticul tarziu in noapte, sofer de duminica.

Deci... ce ziceai ca face politia pentru o zgarietura pe masina?

 

 

In alta ordine de idei, ieri a fost un accident. Un motociclist a lovit o femeie ce nu traversa printr-un loc permis, cu atat mai putin unul cu prioritate. In timp ce femeia era pe asfalt si se sufoca, politistii stateau si se uitau la ea... "Nu o atinge bai ca moare si pe urma trebuie sa depui declaratie"... Ce te face sa crezi ca se vor deplasa ei sa iti vada masina lovita in parcare la Carrefour cand ei vad oamenii murind sub ochii lor si isi fumeaza linistiti tigarea???

Share this post


Link to post

Asta cu nedeclaratul accidentului este caz penal...in codul rutier! Daca ai lasat plangerea la politie cu numele aluia fii sigur ca vor face constatare, sunt obligati sa cerceteze (de aia voia sa te lamureasca sa nu-i treci numele aluia, sa nu-i pui pe ei la treaba) :)

Share this post


Link to post

Stimate Lucian14, nu m-am lansat in afirmatii pe care nu le pot sustine! In primul rand cunosc 2 cazuri in care in urma unor zgarieturi pa masina in parcarile de la domiciliu soferii nu mai parcheaza oriunde :mda: In plus de cand mi-am gasit si EU capota de la masina indoita, parchez mai cu grija (adica in asa fel incat sa feresc pe cat posibil ca botul masinii sa fie in drumul altora).In plus cine crezi ca iti zgarie masina cu tine in masina??? (Asta se intampla numai daca tipul e bazat-ca in rest...Satori stie mai bine) Si mai spuneam mai sus "ca daca l-as prinde la masina i-as face scandal...daca nu vreo 2 peste ochi" iar daca nu ar fi la masina si as avea urgenta fi sigur ca as fi in stare sa ii intorc masina cu rotile in sus.Apoi faca el ce-o vrea! Si sunt multi care odata patiti cu un lucru...sufla si in iaurt. Cam asta e gandirea.Ala care nu isi da seama e prost rau ori asa e el.

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post
Asta cu nedeclaratul accidentului este caz penal...in codul rutier! Daca ai lasat plangerea la politie cu numele aluia fii sigur ca vor face constatare, sunt obligati sa cerceteze (de aia voia sa te lamureasca sa nu-i treci numele aluia, sa nu-i pui pe ei la treaba) :)

 

Nu ai inteles. Politistul mi-a spus clar ca el nu imi semneaza declaratia daca pe ea apare numarul respectiv de masina avand in vedere ca respectivul nu recunoaste. Degeaba este ceva penal sau nu din moment ce autoritatea constatatoare este, la randului ei, penala. Si acum, sincer sa fiu, sa iei o bara de 1310 TLX sa o trimiti la laborator sa vezi daca exista urme de vopsea de culoare albastra Blue Sports cu amestec fin de praf de praf de Bucuresti, e cam... exagerat.

Share this post


Link to post

Normal ca nu iti semneaza declaratia...asa pot sa arunc si eu vina pe oricine...chiar daca nu a fost la locul faptei.Normal ar fi sa faca o ancheta...dar pentrru o zgarietura... chiar ca e cam exagerat.

Share this post


Link to post

Legea e lege pentru toata lumea inclusiv ptr. politisti!

E clar obligatia lor sa faca cercetari, trebuia sa depui reclamatie si pentru politistul respectiv in care sa declari ceea ce a spus. Asta ca sa nu ai tu probleme ca nu ai procesul verbal de constatare accident! Politia stiu ca e buna doar la dat amenzi...dar mai trebuie sa-si faca si treaba cand nu are incotro! Ma rog ... chestie de principii si timpul pierdut, dar exista solutii, asta e ideea! Exista si 112...hai sa ii punem la treaba, de aia ii platim!

Altfel o sa ne facem singuri dreptate ca e mai simplu si o sa fim o natie de Jiji Becali, Marean Vanghelie, samd... numai ca lor le convine sistemul asta!

Pacat ca am ajuns aici...se pare insa ca ne meritam soarta!

ZNS, ai observat ca-s pline urgentele de "bazati"?

Edited by lucian14

Share this post


Link to post
ZNS, ai observat ca-s pline urgentele de "bazati"?

Nu stiu...nu prea dau pe acolo :P Si depinde ce intelegi tu prin "bazat". Eu ma gandeam ca nimeni nu e asa prost sa dea sau sa vandalizeze o masina in care se afla proprietarul, nu de alta dar cine stie ce are si ala in cap...!!!

Din pacate traim in lumea in care traim!E de apreciat gandirea ta.Daca ar fi toata lume ca tine...ar fi altceva. Ar fi frumos sa ne iubim, sa nu ne mai legam de cum conduc femeile :P , sa ne asumam raspunderea pentru ceea ce facem. dar din pacate realitatea este alta. Asa ca eu unul nu voi mai accepta sa fiu calcat in picioare de indivizi de doi bani care isi dau talente (nu ma refer la tine :D )

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

De acord cu lucian14!

Azi i-o lovesti tu, maine vine el si ti-o loveste si asa ajungeti amandoi in service, cu banii dati.

 

Ai o urgenta adevarata si nu poti sa scoti masina din parcare? Foarte bine! sparge-i un geam lateral, scoate-i masina din viteza si impinge-o de-acolo. Nu vad de ce trebuie sa te apuci sa-i infunzi usile sau mai stiu eu ce ...

Share this post


Link to post

:-j care e diferenta? Geam, tabla... tot aia e. Mai bine i-o impingi, bara in bara  <img src= )">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...