Jump to content
Sign in to follow this  
razvani

Curatare Grile Aeratoare La Cielo

Recommended Posts

Vreau sa va arat (daca nu stiati deja) cum se desfac si cum se pot curata mai usor grilele de aer din interiorul masinii, cit si conductele de aer care va asigur eu ca sint pline de praf.

 

Va arat prin poze pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti.

 

 

Bafta !!

 

PS: astept intrebari si injuraturi...

img_4830_thumb.jpg

img_4831_thumb.jpg

img_4829_thumb.jpg

Edited by ovi_jer

Share this post


Link to post

Bun, e util (şi are poooze, buuun). Eu prima oară m-am chinuit să le cuvânt_urâtăţ cu periuţa de dinţi (nu râdeţi, eram şi eu mic :P ).

Share this post


Link to post

Acum am fost sa incerc aceeasi manevra. Din pacate fara succes. Sunt prea bine intepenite in locasurile lor. Ma dor degetele ! :?

Share this post


Link to post

Eu confirm că merge, le-am scos bine mersi şi le-am spălat (în 2 zile s-au umplut la loc de praf, desigur  <img src= "> ). Ideea e că după ce le tragi şi se desprind din cele 2 ţumburuşe, le culci orizontal în partea de jos a gurii de aerisire, şi apeşi puţin pe ele, ca să treacă de ţumburuşe. Şi ies ok.

Share this post


Link to post

Sa vad daca am inteles, rotesc la maxim in jos dupa care ar trebuii sa culiseze pe acele " tamburuse " si ideeal ar fi sa NU se rupa , corect ??

Share this post


Link to post

Da aşa se face.

 

Mai mult - poţi demonta uşa de la torpedo şi pe urmă cutia aia de deasupra lui (e prinsă în şuruburi). În felul acesta ai acces şi la burlanele prin care vine aer în gura aia din dreapta (de lângă uşă). Se poate scoate burlanul şi spăla.

 

Pe alea din centru nu am reuşit să le desfac (burlanele) şi nici pe alea dein stânga.

Share this post


Link to post

Munca asta este inutila daca in prealabil nu este curatata partea de intrare si daca nu se monteaza un filtru pe intrare adica pe blocul de recirculare.Se poate pune o plasa de tantari sau un ciorap de dama de buna calitate :) )

Share this post


Link to post

Salut, trebuie sa fac si eu operatiunea asta, masina a stat mult sub copaci, si au intrat frunze uscate pana la gurile pe unde intra aerul (cele din pozele de mai sus), se vad sub zabrelele alea de plastic numai frunze.

Problema e cum intra pana acolo? din ce m-am uitat cred ca prin spatiul dintre parbriz si capota, acolo unde se prind stergatoarele. Am deschis capota, si sub plasticul negru care este acolo (cel pe care se prind si stergatoarele) este PLIN de frunze, praf, noroi. Deci trebuie sa-l demontez si pe ala. Cum se face? cred ca trebuie sa scot stergatoarele, apoi suruburile in care este el fixat, nu?

Share this post


Link to post

Ar fi bun sa facem un filtru dar din ce ar fi cel mai bine?

Ovi jer - buna ideia cu ciorapul da dama de buna calitate :) ).Ce?.Ciorapul sau dama?Scuze de glumita :D .

A incercat cineva sa faca un filtru?

Share this post


Link to post

Andrey1@Exact asa trebuie sa faci.Dupa ce ai terminat de curatat tot sa dai drumul si la ventilare cu grilele scoase ca sa arunce tot.

 

Filtru nu se poate monta pentru ca suprafata de admisie a aerului este mica iar filtrul va scade ventilarea cu 50%.Trebuie ceva care sa filtreze nisipul si frunzele.Asta e sistemul si nu prea sant multe de facut la el.

Share this post


Link to post

Sincer ma gandeam ca debitul aerului o sa scada.Hai ca sa opreasca frunzele mai gasim ceva dar ca sa filtreze nisipul?Praful?

Edited by sorinrec

Share this post


Link to post

Suprafata este mica si orice filtru nu va tine mai mult de 2-3000 km.

Share this post


Link to post

Daca mai stati pe ganduri si va intrebati daca se merita sau nu sa curatati grilele si aerisirea, uitati cam ce surprize puteti gasi  <img src= )">

 

post-174-1152351870_thumb.jpg post-174-1152351877_thumb.jpg

 

 

 

Montarea unui ciorap este foarte recomandata daca nu vreti sa repetati operatiunea saptamanal/lunar

Edited by pixelconscious

Share this post


Link to post

:shock: ...pe mine, unul, m-ai convins... :shock:

Share this post


Link to post

Azi am curatat aerisirea...am scos o gramada de frunze, plus ca de sub plasticul din partea de jos a parbrizului am scos cateva maini de frunze amestecate cu pamant si mai stiu eu ce...insa nu stiu cum as putea sa pun un filtru, ceva pe gura pe unde trage aerul sa-l bage in masina. Daca reuseste cineva...pentru ca eu mi-am cam pierdut rabdarea si-am renuntat.

Share this post


Link to post

Un ciorap de dama. Ia si tu o marime mai mare de V, eu am luat unul si era prea mic  <img src= )">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...