Jump to content
Sign in to follow this  
brusli

Consum (TCO) benzina...TICO

Votaţi consumul URBAN la Tico  

810 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Nu vreau sa supar pe nimeni ca ma bag in vorba...insa consumul nu se face corect la "liniute". Eu m-am pacalit pe tema asta. Dar daca reusita a fost de 4.8...acesta sa iti fie consumul constant :>

Share this post


Link to post

Mai verific si cu pasul piticului sa vad cum iese consumul.

Share this post


Link to post

luc am avut si eu consumuri mici...deci te cred

Share this post


Link to post

SALUTARE!MA BUCUR CA AM GASIT UN ASEMENEA FORUM!DE O LUNA AM UN TICO AN FABR 2000.CONSUM MIXT...5,5 L AM ZIS CA OK!AM FOST LA RADACINI SA IMI SCHIMBE CUREA DISTRIBUTIE...AM CERUT O VERIFICARE MOTOR...AU SPUS CA NU E NEVOIE!AM INTELES CA VARA CONSUMA MAI PUTIN...SA VEDEM ACUM!VA CER UN SFAT ...AM PUS LA MOTOR ULEI SEMISINTETIC BP,NU STIU DACA E BUN!CE ZICETI?

Share this post


Link to post

NU MAI TIPA LA NOI. apasa pe botonul ala de se numeste caps lock.

bine ai venit!

despre uleiuri trebuie sa scrii/citesti in alta parte, aici se discuta despre consumuri.

oricum un sfat pe viitor: nu te apropia de bp. sau shell.

iar al tau (consumul) nu e rau.

succes.

Edited by alx

Share this post


Link to post

sorry pt eroare! :)

Am citit despre uleiuri...am vazut ca se foloseste cu incredere ulei Daewoo ,la radacini mi-au zis ca e cel mai prost!Voi tine BP pana pe la 5000 km apoi schimbam.

Vorbim despre consum...nu ne putem face decat o idee orientativa...!Totul este ochiometric...pt ca poti prinde un ambuteiaj (victriei -Universitate ) si faci ora si jumate...si spui ca consuma.Consumul este influentat si de benzina..dar intr-o masura cam mica.Din experienta evitati Petrom..in rest sunt cam toate benzinariile la fel.Una este mai buna decat alta este doar o iluzie.In topul calitatii plasez Mol si OMV

Share this post


Link to post

pe aproximativ acelasi traseu (berceni -dristor -salajan) scot in mod obisnuit sub 5 la suta, si sunt sigur de asta pentru ca ma bazez pe jurnalier si pe pompa. avand in vedere ca bag de maxim 100 000 lei si de la shell fpb, cred ca as fi rama fara benzina daca greseam inainte. deci bag de obicei de 50 000 lei si fac 40 km la 5% consum ar trebui sa fac doar 34 km, deci consuma sub 5%, luand in calcul si benzina proasta si furtul la pompa.

 

la inceput nu credeam, dar cand m-am pomenit ca io din obisnuinta bag tot de 50 000 cand benzina se scumpise de vro 2 - 3 ori si am facut si eu un calcul... :osanale: tico :osanale:

Share this post


Link to post

NU MAI CITAŢI ÎN ÎNTREGIME MESAJUL ANTERIOR, FOLOSIŢI ADD REPLY ŞI NU reply. ABATERILE VIITOARE SE VOR SANCŢIONA DIRECT CU AVERTISMENT.

 

Esti de apreciat cu rabdarea ta dea contoriza cu strictete consumul...!eu procedez usor altfel..fac un plin de 30 l!ma uit la kilometraj...apoi dupa aprox 500 km ...fac un plin...vad cat intra si imi dau seama de consum..raportat la nr de km!Aflu consumul mixt oras si extern...pana acum(2plinuri, am tica tica de o luna) am iesit cu 5,5 l per km.Zic ce e bine...sunt curios vara cum se schimba.Bafta

P.S Ce ulei folosesti la motor si cutie? merci

Edited by VAXXi

Share this post


Link to post

cam toate economiile mele intra in masina (vezi semnatura) asa ca deseori bag de 10-20 de mii +plus maruntis asa doar sa mai merg o zi doua, asa ca "luxul" plinului nu-l vede decat la drum lung, acum am castrol racing sport 10 w 60, sunt extrem de multumit. inainte pe daewoo de la 110-120 simteam linia cum bate (zgomotul motorului era ascutit si sacadat) acum nici la 160 nu mai bate, dar e 500-550 de mii litrul, iar in cutie am un shell spirax 75w80gs, mostenire de vro 20kkm(mamaaaa! abia acu am vazut cand m-am uitat in carnetel) imi face si mie figura aia de iarna cu harjait la sincroane cand e rece da tre sa il schimb cu un castrol ca m-a cucerit :">

Share this post


Link to post

Luni mi-a fost dor sa vad zapada si mi-am luat prietena, am bagat benzina si a zburat spre Predeal, iar seara m-am intors in Bucuresti. Curios fiind sa vad cat mi-a consumat am facut iar plinul si concluzia: 4,5l/100. De mers la dus am mers cam cu 90-100, am stat in Busteni vre-o 20min (era politist la o trecere de pietoni), si apoi inca vre-o 10 in predeal pana am trecut de intrarea spre partie (si acolo era tot politist, am fost pana la 3 brazi (pana acolo m-am simtit ca in raliu - era numai zapada pe sosea) iar la intoarcere am mers cam cu 100-110 si vre-o 10-15km cu 120-130 (aveam o Octavia in fata si ii vedeam bine stopurile). Benzina bagata a fost pusa in 2 transe (10l fara plumb de la LukOil si 10L Premium de la MOL), iar in rezervor mai aveam 10l de la petrom :) . Nu stiu daca este un consum bun, dar sunt multumit ca m-a costat mai putin decat daca as fi mers cu trenul (si e cam rar).

Share this post


Link to post

ultimul consum, exclusiv Bucuresti, in ultimele 2 saptamani: 7,8%  <img src= (">

Share this post


Link to post

Ultimul meu consum exclusiv urban: 8,9%  <img src= S"> ; dar, daca am pus la socoteala un consum la relanti de 1,5l/h, tinand cont ca incalzesc motorul 2-3 min si dimineata si seara si de faptul ca am skimbat likidul de racire (ceea ce a insemnat aproape o ora de mers in gol in total), consumul real ar fi de 7,3% ceea ce e mai rezonabil tinand cont de mersul pe zapada, de semafoarele infinite si de traficul infernal din Bucuresti.

Share this post


Link to post

Hmm :-? Pai eu scot un consum urban de 6 cu tot cu incalzirea motorului de 2 minute. Cand au fost zapezile alea colosale, mergeam cu 7 litri la suta, cu tot cu semafoare s.a.m.d. Mentionez totusi ca nu prea am talpa grea.

 

Cred ca ar trebui sa te duci cu carburatorul la reglat. Eu scoteam 6,2 - 6,3 urban inainte. Dupa ce am fost cu carbu in service la curatat si reglat, scot fix 6 in cap.

 

P.S.: m-am mai uitat prin mesaje la consum si chiar incep sa ma gandesc. Chiar nu mai scoate nimeni un consum ca mine? de 6 l/100 exclusiv urban?

Edited by preda

Share this post


Link to post
daca am pus la socoteala un consum la relanti de 1,5l/h

 

zi 2l+ , ca zici mai bine. E si un topic care are atasat de Felix o curba de consum etc. In + Tico sta la relanti (chiar si a lu' Bruzli care il are cel mai jos reglat) mai turat ca Matizu.

Share this post


Link to post

ultimul consum exclusiv in oras cu incalzit cu dat zapada cu riciit gheata...6,9

Share this post


Link to post

Hmmm. Interesant. Totusi inainte de frigu asta turbat si de incalzirile astea de motor imi lua 7 si un pic in oras (o singura data 8,2 nush de ce). Cu consumu la relanti nu stiu ce sa zic. Am mers cu o Vectra d-asta noua (motor de 2L) cu indicator de consum instant si mediu si la relanti avea 1,6L/h.

Share this post


Link to post

pe 400 km ( din care 200 ext) a consumat exact 25.74 l benzina, pe frigurile astea... bine e rau...? eu zic ca e cam mult

Share this post


Link to post

mai, consumul depinde foarte mult de trafic.

 

am inteles ca la relanti consumul e de 2l/ora. consumul in miscare ar tb sa fie mai mare decat cel de la relanti, asadar consumul MINIM,indiferent daca te misti sau stai pe loc, e de 2l/h.

 

deci eu daca fac cei 10km pana la servici intr-o ora, ca-i dimineata super aglomeratie, inseamna ca o sa am un consum de cel putin 20% !!!!

Share this post


Link to post

Hop-si-asa, nu va grabiti cu cei 2l/h la ralenti ... e o aproximare mai mult decit grosolana, de care ma fac vinovat in topicul despre curba de consum la Matiz (determinata pe metode grafice si coroborat cu informatii despre un alt motor pe injectie).

Share this post


Link to post

Hai sa va lamuresc eu in legatura cu consumul la tico in regim relanti.

Consumul este sub 1l.Stiu asta de la un prieten taximetrist care dormea frecvent cu motorul pornit ore intregi pe timp de iarna.Era interesat de acest consum pentru ca noaptea nu prea avea clienti si frigul il cam obliga lucrul asta.

Share this post


Link to post

Si atunci cum sa fie la Mati care are un motor identic dar de generatie mai noua(injectie) mai mare consumul? Este un nonsens pe aici pe undeva :-? .Mie nu mi se pare normal, cred ca e ceva in neregula. :-?

Share this post


Link to post

Da, nonsensul vine din faptul ca (,) curba de consum a Matizului incepe de la 1000rpm, turatie la care, conform graficului, consuma 1.685 kg/h, adica ~2.4l/h si am presupus ca pe la 850-900rpm haleste in jur de 2l/h. Acum, curba aia e teorie si e NUMAI pentru Matiz, sint tot felul de imprejurari care pot modifica teoria.

 

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?a...ype=post&id=106

Share this post


Link to post

Valoarea cred ca este buna daca motorul este in sarcina. La ralanti, la punctul mort, iarna, motorul consuma, dupa unii taximetristi, 0,8 - 0,9 L/h.

Share this post


Link to post
Valoarea cred ca este buna daca motorul este in sarcina. La ralanti, la punctul mort, iarna,  motorul consuma, dupa unii taximetristi, 0,8 - 0,9 L/h.

 

Exactly my point!

Share this post


Link to post

Mai fac şi eu o actualizare, care mãrturisesc cã mã uimeşte (fãrã legãturã cu reclama) şi pe mine: 4,8 urban, maxim 5 - 4,3 extraurban, ba poate chiar mai puţin.

Urbanul în trafic intens (prietenii din Colentina ştiu de ce...), totul în condiţii de circulaţie hibernalã.

 

Rezervorul meu continuã sã nu accepte mai mult de 21 de litri (asta cu scuturare de vehicul, altfel ar fi 20) la alimentarea "pe uscat", iar cu un astfel de rezervor (plus un foarte mic supliment la ieşirea din Ploieşti) am fãcut Bucureşti-Moeciu (de Sus) şi retur.

 

Chiar nu mã laud, ba repet cã-s aproape de bulversare, mai ales cã socotelile nu au cum sã fie eronate...

 

Aia-i benzina, aia-i distanţa, astea-s proporţiile, recte consumul...!

 

Sã-mi fi fãcut carburatorul un supermeseriaş??? :shocking: :caaalm:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...