Jump to content
Sign in to follow this  
Apocalips

Matiz E3

Recommended Posts

Nu imi place insa respectivul comutator, nu prea se pupa cu plasticele din toata masina, un buton din plastic negru s-ar fi potrivit mult mai bine.

Tipu ala de buton mie mi-a placut de cand ma stiu (cand eram mic am vazut intr-un film ceva butoane dinastea si de atunci am ramas fixat pe ele) si pe langa asta il aveam deja, e simplu de inteles cum functioneaza, sistemu de fixare este exact ce imi trebuia, si modul in care se prind cablurile este unu simplu (in comparatie cu alte butoane pe care probabil ar fi trebuit sa le prind in suruburi sau sa lipesc firele de picioruse. Apoi este cea mai buna alegere (dupa parerea mea) pentru zona in care l-am amplasat pt ca nu trebuie apasat si se poate actiona folosind doar un deget (un alt avantaj cand e lasata jos frana de mana) miscand batu ala ori in stanga ori in dreapta.

 

Eu imi puneam pachetul de tigari unde ai pus tu butonul.

Eu acolo nu pun nimic si asta m-a determinat sa aleg locu ala pt buton.

 

Nu era nici o problema daca alimentai si bricheta si detectorul de la aceeasi sursa, nu consuma mult.

Nu am vrut sa am prea multi consumatori pe aceeasi sursa pt ca sunt obisnuit cu partea electrica de la dacie care tot timpu are ceva de comentat si pe langa asta imi mai incarc si telefonu la bricheta si una e sa am 2 consumatori din care unu consuma din cand in cand (bricheta) si alta e cand am si detectoru si incarcatoru pornite simultan. Si decat sa fac greseala sa le dau drumu la amandoua odata si sa ma trezesc ca mi se arde siguranta la drum lung si raman si fara bricheta si fara detector si fara incarcator mai bine asa cu butonu.

 

Nu ti-a fost cam greu sa surubaresti la masina cand ploua afara?

Numa cand trebuia sa ies din masina sa ma benoclez sub bord si cand deschideam geamu sa fumez :D

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

M-am enervat... Mi s-a ars un difuzor din spate :( ...

Asa ca, am facut un calcul:

Daca imi repar difuzorul ars ma costa vre-o 400.000... ca sa nu mi se mai arda trebuie sa mai cumpar un woofer si pe partea dreapta (ca pe stanga de-aia nu s-a ars ca aveam un woofer). Daca imi cumpar woofer (ala fiind 1.2 mil) nu mai am loc in portbagaj si atunci am gasit alternativa:

 

- 2 difuzoare Domotec de 200W = 2.400.000 (dar le-am scos la 2.300.000)

- Tub de plastic + 2 prize in care sa intre firele = aprox 100.000

- Placi de pal cat sa fac un paralelipiped de 70x30x32 = 350.000

 

Total: 2.750.000

Avantaje:

- Nu mai am boxele pe placa din spate

- Nu mi se mai arde nici o boxa pentru ca sunt egale pe fiecare canal si se incadreaza in puterea statiei

- Bubuie mai altfel :mrgreen:

 

Dezavantaje:

- Daca fac pana imi ia ceva timp pana scot roata de rezerva (dar asta era si inainte)

- Nu mai am loc in portbagaj (nu ca l-as fi folosit vre-o data pentru carat bagaje... :- )

 

Azi am cumparat tot ce trebuie si de la 13:30 pana la 18 am asamblat "boxutza" :X

 

Am fost la un test drive de 30 minute sa vad cum se aude si... am dat destul de tare. Cand am coborat din masina imi vajaiau urechile dar sunt multumit de rezultat.

 

Poze cu ea in masina nu am facut, dar intra in portbagaj (ca doar am facut cutia dupa masuri exacte) si am lasat 2 placi mai lungi ca "protectie" in caz ca sare in sus sa nu dea cu difuzoru de ceva..

 

dscf0005fw7.th.jpg dscf0006rb3.th.jpg

Share this post


Link to post

M-am enervat iar... dar acum din cauza ca se uratisera abtibildele de pe masina si in unele locuri si-a bagat cineva gheara si le-a rupt putin... Si din cauza asta am fost nevoit sa le dau jos. Am lucrat vre-o 3 ore la ele (dat jos + curatat urme de lipici) si pentru prima data mi-am vazut jumatatea din spate a matizului la culoarea ei reala.

 

Insa nu l-am lasat asa si i-am facut o mica modificare, tot din autocolant ca atunci cand ma plictisesc sa le dau jos.

 

x3xt1.th.jpg x4xv9.th.jpg

Share this post


Link to post

Caine pana la moaaaarte, caine pana la moarteeee! :tongue: Hau Hauuuu

=))

Poate trece vreun stelist pe langa ea si te trezesti cu zgarieturi...

Share this post


Link to post

E parca mai frumusica asa fara abtibildele alea vechi si cu noua "redecorare". Ai grija, poate @Mircea are dreptate!  <img src= )"> Glumeam!

Share this post


Link to post

Ba numa sa nu-mi cobiti, ca la mine prin zona s-au mai dat 2 raiduri dinastea, si nu erau stelisti... la un prieten i-au zgariat 307-le nou de vre-o 3 ori (in vre-o 2 ani), la altu numa o data (avea masina neagra) si la inca unu i-a zgariat-o exact cu 2 zile dupa ce si-a adus-o de la vopsit. Pana acum eu am scapat... nu stiu de ce, nu stiu cum, nu stiu daca urmez... Sper sa nu urmez si sa se fi cumintit aia ca daca mi-o zgarie careva si aflu, poater sa fie si dinamovist, si stelist, si sa tina cu Poli Timisoara ca-i rup mana si-l bat cu ea pana obosesc sau face el "Hauu hauu hauu", dar de durere :dizzy:

Share this post


Link to post
Caine pana la moaaaarte, caine pana la moarteeee! :tongue: Hau Hauuuu

=))

Poate trece vreun stelist pe langa ea si te trezesti cu zgarieturi...

Nu ,nu i-o zgarie poate vine cu un spray albastru !!! :banana:

Share this post


Link to post

Da, si cu o surubelnita si-mi scoate emblema cu DAEWOO, si rupe EWOO, si intre D si A pune IC sa iasa DICA :-

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

Masinile albe sunt acum la moda, nu inteleg de i-ai aplicat dungile rosii :)

Share this post


Link to post

Ca era prea alba... si am eu un fix foarte vechi cu dungile. De cand eram mic nu puteam sa percep ca o masina "fioroasa" sa nu aiba dungi. A mea nu e fioroasa dar are dungi :) + ca mai e si o urma a sindromului NFS5 unde singurele vynil-uri erau DUNGA si numerele... si jocul ala mi-a placut mult si l-am terminat de vre-o cateva ori de mi-am facut colectie de masini si pe fiecare puneam dungi si experimentam diferite culori.

 

Nu e vorba ca i-am facut cine stie ce modificare si ca o consider masina de curse dar dungile alea parca ii ofera putina atitudine.

Share this post


Link to post
... si am eu un fix foarte vechi cu dungile. De cand eram mic nu puteam sa percep ca o masina "fioroasa" sa nu aiba dungi ...

Nu este cazul de fata, departe de o aratare fioroasa, dar raspunsul de mai sus imi alimenteaza o intrebare mai veche: de ce trebuie ca unii posesori de automobile vor sa le faca mai fioroase, exista o batalie pe sosele si nu stiam ? Soselele au ajuns camp de lupta, nu mai sunt infrastructuri pentru o deplasare intre celebrele puncte A si B ? Observ ca unii, nici nu si-au cumparat bine o superba masina noua si se intreaba de unde pot sa-si procure la ea roti de TAB-uri, blindaje de otel sub blanda denumire de scut motor, folii negre pentru a se ascunde de dusmani, semnalizari inchise la culoare pentru a nu fi vazuti din avion, pleoape la faruri ca pe camioanele militare si faruri de ceata pentru rulajul pe timpul unei zile senine.

In cer scuze pentru offtopic, dar remarca de mai sus mi-a reamintit o reflexie a cuiva ce spunea ca, desi se afla intr-un razboi continuu, omenirea nu stie sa se bucure de putinele zile de pace.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
de ce trebuie ca unii posesori de automobile vor sa le faca mai fioroase, exista o batalie pe sosele si nu stiam ?

Nu e vorba de batalii sau de o competitie continua care se desfasoara pe sosele... cred ca e vorba doar de "comunicarea" dintre sofer si masina. De-aia le dam si nume... si cand iti alegi o masina nu o iei doar ca e pentru familie si consuma putin, ceva tot te atrage la design ca sa poti spune ca se potriveste cu stilul tau de condus sau cu ce ai vrea sa reprezinte stilul tau de condus. Si modificarile astea ne scot masinutele din randul banalitatii (bineinteles dupa propriul gust si fix-uri).

 

Eu oricum nu sunt genu care sa faca BMW din orice masina si sa o forjez dar imi place mai mult o masina la care daca te uiti din fata sa poti spune "Asta parca se incrunta la mine" decat sa ma uit la una si sa vad o masina alba, cu nimic in +... trebuie sa fie acolo ceva care sa zica "Eu sunt mai altfel" :P

Share this post


Link to post

Stai linistit, am precizat ca nu-i cazul tau, doar remarca ta dezvaluaia un adevar nespus (nerecunoscut) pana acum pe acest forum.

 

Iar faptul ca le punem nume, este un lucru firesc (doctorii il numesc fetisism), doar le acordam mai multa atentie si cheltuim mai multi bani cu ele decat cu celelalte pe care ne mintim ca le conducem (asemanarile ar putea continua intr-o vulgaritate inutila). Pentru acestea primim, macar, un permis oficial de conducere.

Share this post


Link to post

Dungile alea dau o tenta de diferit si sincer mie imi place ... keep up the good work ;)

Share this post


Link to post

in locasul pt airbag..in dreapta soferului ai reusit sa faci un torpedo? sau mi se pare mie?

Share this post


Link to post

Dungile sunt super smechere !!! Interiorul...ti`ai batut joc...aici ma refer la Volan si schimbator , butonu` ala minune , chiar nu puteai sa alimentezi detectorul direct de la baterie , si ii puneai un buton din plastic cand vroiai sa`l opresti ? Sertarul ala... si el e urat, te`ai aparat ca ai vrut spatiu d`aia l`ai facut , dar butonu` ala argintiu pe mijlocul unui loc pe care puteai sa`l folosesti cum e ? Dungile,inca o data iti spun ,sunt super :P si de acum incolo ceri si tu o parere pe aici inainte sa pui lucruri pe masina , inainte nu dupa .Sper ca nu te`am suparat .

Share this post


Link to post

Salut...o intrebare ma chinuie de cand am inceput sa citesc topicul tau...daca ai schimbat volanul unde ai pus claxonul care se afla in centrul vechiului volan.

Share this post


Link to post

si asa am ajuns la final... chiar am stat sa citesc tot :)

 

balamaua (sau damblaua ta :) ) ) nu e chiar atat de rea, poate putin prea mare (nu ma iau de ea)

 

maciuca in schimb... cred ca stii si tu cum e... macar da-i pe "cap" un rosu - negru ceva... si lasa lateralele de inox ca se duc bine cu balamaua... acuma.. ai ramas tot cu "radio" ala? argintiu asa?

 

vrem poze... am citit cu sufletul la gura sa vad ce te-a mai traznit... si m-ai lasat cu ochii in soare...

 

 

ps: totul e spus dpdv estetic al unei femei... si dunga?? dunga e super tare :) ) daca o sa vedeti un spark cu dunga...e al meu!!

Share this post


Link to post

@Bishnitzarul: Da, am reusit pana la urma. Si vreau sa spun a ala e cel mai des folosit :D pt ca:

 

1. Am aparat foto care intra la fix acolo si nu se loveste de toti peretii

2. Nu imi zdrangane la gropi nimic din ceea ce este inauntru

3. Actele alea de garantie si mai e o carticica intra perfect acolo si stau drepte pe cand daca erau in celelalt torpedou se balanganeau si daca mai puneam celularu si inca vre-o 2-3 chestii le sifonam rau de tot.

 

Chiar nu regret ca l-am facut pentru ca este un loc in + si ii foarte practic. Mult mai practic decat o cotiera care m-ar incurca mai mult chiar daca are si scrumiera pt cei din spate si suport de pahare si care m-ar fi incurcat cand as fi vrut sa trag frana de mana.

 

@WRS: Interiorul... sa vedem, maciuca nu mai e. Am reusit sa o inlocuiesc cu o bila de biliard (care btw se prinde in mana de 3 ori mai bine ca aia de la matiz si de 2 ori mai bine decat cea care a fost criticata). Volanul, ca ergonomie e are nota 10 fata de toarta de galeata pusa din fabricatie... la care ii masori diametrul folosind doar un deget (ceea ce e enervant daca ai degete lungi - cum e cazul meu).

 

Sa-l fi legat la baterie nu avea rost pt ca:

 

1. nu-s electrician de meserie si faceam o improvizatie stupida legand firele pe-acolo

2. Bricheta e cea mai rar folosita si se ajunge foarte usor la mufele ei. Pe langa asta, detectorul si bricheta sunt protejate de o siguranta (de 15A parca) si detectorul mai are inca una a lui. 2 sigurante parca suna mai bine decat una.

3. Inca sunt cu masina in garantie si o legatura de la baterie la detector s-ar fi observat imediat pe cand asa se observa doar detectorul si butonul... care nu stie nimeni ce face.

 

De butonul pt detector nu zic nimic pentru ca tot ce am avut de zis despre el am zis.

 

@Canicula: Niciunde. Am circulat fara claxon, dar am vrut sa-l pun in locul butonului de AC.

 

@ androklys: Cu balamaua am rezolvat-o de mult, e pe interior acuma. Atata doar ca mai am un cap de surub pe care am zis ca-l acopar cu o emblema mai inalta (numa sa gasesc emblema...). Mp3 playerul l-am schimbat dar tot inafara e cu 2 cm ca asta asa e modelu.

 

Sunt unele modificari de care n-am zis dar le zic acuma...

 

1. mi-am luat huse... rosu cu negru... pe care le-am pasat mamei ca erau cu bureti pe margini si scaunul de matiz e prea ingust si erau enervante chiar daca la curbe nu ma mai balansam.

 

2. Mi-am pus turometru. Atasez si poze:

 

Cablaju la motor + acel sumator (care oricum nu se vede) care aduna semnalul dat de cele 3 bobine de inductie:

dscf4845es6.th.jpg

 

Si... turometrul:

dscf4852filteredsl3.th.jpg

 

Nu am vrut sa pun pozele aici pana acum pt ca... 1 dioda nu face bine contact si mi lene sa refac sumatorul ala - de unde rezulta ca imi indica cu aprox 330 (si ceva) de turatii mai putin) si modul de prindere este unul urat si provizoriu... pana imi gasesc ornament pt el. Am cautat ornament dar nu am gasit numai pentru doua ceasuri.

 

3. am schimbat mp3 playerul. Nu este de firma, nu este nou... dar este cu card si cu mufa USB. Deci in caz ca face figuri cu cd-ul, imi iau un card de 1gb pe care pun 200 mp3-uri si il pot folosi in continuare asa.

 

dscf4814fj5.th.jpg

 

PS: Boxa merge super... in ultimul timp am observat ca sare stergatorul din stanga in sus cand dau.. mai tare :-

Share this post


Link to post

De data asta n-am facut nimic la masina... doar benzina si drum. Dar ma streseaza o chestie la culme care o are matizu si nu stiu cat de mult s-au gandit la ea idiotii care au proiectat masina. Am fost la manastirea prislop... serpentine multe peisaj frumos... pozitia de condus => CA P***! La curbele la stanga eram cu capu in parbriz ca si cand ma uitam dupa colt, nimic nu vedeam :wallbanger:

 

Nu stiu cum au scapat astia in design stalpu ala asa lat cat brandu lu Schwarzenegger pentru ca si in oras stau cu morcovu in c*r cand ma apropii de o trecere de pietoni.

 

Apoi, fiind masina nu prea lata, la orice sant facut de tiruri in asfalt ai impresia ca te urci cu masinuta pe pereti apoi pe tavan, si revii la pozitia normala. La coborari (mai ales in curbe) e groaznica cu volanul standard pentru ca raspunde prea brusc, chiar si la miscari mici si are tendinta de a vira prea tare - problema care nu am avut-o niciodata cu volanul ala mic.

 

A, si cutia de viteze sucks ass la astfel de drumuri unde trebuie sa schimbi des din a 2-a in a 3-a si invers. Treapta a 2-a coopereaza la coborare (coborari destul de abrupte si mai ales in curbe) numa daca tii mai mult apasat ambreajul altfel zici ca dai cu schimbatorul intre a 2-a si a 4-a.

 

Cam asta a fost micul meu review despre Apocalips Mobilu meu in drum spre Prislop.

 

dscf0463xaq4.th.jpg dscf0471fe6.th.jpg

 

Later Edit:

Ce am observat la detectorul de radar... in deva, la fiecare schimbare de semafor piuia (in Tm si Hunedoara in schimb nu piuia).

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

Creste cursa la ambreaj prin ridicarea pedalei si n-o sa mai ai probleme. Masina vine din fabrica cu pedala prea jos, iar cablul se lungeste in timp.

Share this post


Link to post

la... 15.000 km deja se intinde cablu de ambreaj? Auzisem ca la un moment dat o sa se rupa si ca e printre primele care pica da chiar asa repede sa dea semne de oboseala? :scarpin:

Share this post


Link to post

Eu l-am strans prima oara pe la 7-8 mii de kilometri.

Nu te speria, e simplu: invarti de volan maxim stanga, apoi te uiti pe la roata din stanga cum vine cablul de ambreiaj, iti sufleci maneca stanga, bagi mana pe acolo, tragi cu mana de cablu si mai infiletezi cu cateva ture piulita de pe cablu folosind degetul mare. Nu strange prea mult, poate sa nu fie nevoie. Apoi te sui la volan si vezi rezultatele.

Share this post


Link to post

Imi dau si eu cu parerea: cred ca ce i se intampla lui era ca se grabea sa schimbe in treapta a doua si nu ducea corect schimbatorul pe trasa de intrare in treapta a doua. Cel mai bine, masoara cu o rigla cursa totala a pedalei de ambreiaj. Trebuie sa fie intre 13 si 15 cm. La partea cu stalpul, nu stiu ce sa zic, si pe mine ca incomodeaza uneori, dar poti sa misti capul, privind prin dreapta si prin stanga stalpului cu pricina. Acum depinde si de pozitia ta de condus, insa pe mine nu m-a deranjat serios niciodata.

 

La mine a fost exact invers cu ambreiajul, era prea sus si a trebuit sa cobor eu pedala.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post
Nu stiu cum au scapat astia in design stalpu ala asa lat cat brandu lu Schwarzenegger pentru ca si in oras stau cu morcovu in c*r cand ma apropii de o trecere de pietoni.

 

Si mie mi se pare la fel. Cand ma apropii de treceri de pietoni cam am emotii... :D

Pana acum totusi se pare ca am fost atent...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...