Jump to content
Sign in to follow this  
pgabi

Am Nevoie De Niste Sfaturi

Recommended Posts

Salut!

Sunt nou inregistrata pe forum si va rog sa ma ajutati sa-mi aleg niste anvelope de iarna pentru un Citroen C3,dimensiune R14 (nu la cele mai ridicate preturi :> )

Va multumesc.

Share this post


Link to post

Bine ai venit. Completeaza-ti locatia ;)

Verifica ce dimensiuni ai trecute in talon.

Share this post


Link to post
Bine ai venit. Completeaza-ti locatia ;)

Verifica ce dimensiuni ai trecute in talon.

 

In talon scrie:

Fata 175/65RI482T

sau 185/60R1584H

Mijloc-

Spate 175/65RI482T

sau 185/60RI1584H

 

Sper sa fie de ajutor aceste informatii.

Share this post


Link to post

Uite.i-ti dau o varianta:cum intrii in curtea Expozitiei faci dreapta pe prima alee si dupa aceea stanga(de fapt duce drumul) si acolo este o firma ,APCO, distribuitoare de anvelope Wredestein!

Important este sa ai talonul masinii(acolo este dimensiunea optima) la tine pt. ca R14 nu este de ajuns!

Odata ajunsa acolo, intreaba de domnul Bogdan Niculescu si spunei ca vii din partea mea,Florentin Mihaila, si pretul anvelolpelor va fi mai mic !

Eu unul as pune pt. anvelopele de iarna:175/65R14!

Acum am vazut ca nu esti din Bucuresti,i-mi pare rau,nu stiu daca am fost explicit!

Edited by dadyDei

Share this post


Link to post

Cum a mai spus cineva inainte nu conteaza dimensiunea, tipul masinii, etc., Vredestein sa fie daca iti permiti!!! Sunt cele mai bune pentru iarna!

Edited by Pedala

Share this post


Link to post

Eu mi-am luat pt. Kalos anvelope de iarna Firestone WinterHawk - 185/60/R14 - putin sub 200 RON bucata - ca am prins un discount de 5 % (TVA, demontat/montat, echilibrat inclus).

 

Ca sa-ti faci o idee despre preturi poti arunca un ochi pe http://www.sigemo.ro

Eu de la ei le-am luat.

Nu cred sa difere foarte mult preturile de la un distribuitor la altul.

 

Daca vrei anvelope de iarna "adevarate" (asta depinde si de cat circuli iarna) poti sa te orientezi catre Nokian.

 

Daca vrei ceva mai ieftine - Sava, Barum, Debica sau Eurostone (pe astea le aveau in oferta acolo de unde mi-am luat eu - sunt nemtesti, o divizie Continental). Pretul este (pentru dimensiunile mele) ~ 160 - 170 RON/bucata.

Edited by marr

Share this post


Link to post

eu am luat debica frigo cu 1 500 000 bucata

cred ca sunt bune

sa vedem cand o veni iarna

Share this post


Link to post

daca ai bani i-ati ceva de calitate care sa te tina(michelin,pirelli,goodyear,continental,toyo).. daca nu ai bani.. baga-te la reesapate sau second...si le schimbi dupa o iarna doua...

Share this post


Link to post

Cele mai bune anvelope de iarna sunt Nokian. Bineinteles nu vorbesc de modele low end, desi si alea sunt faine(NRW, etc) ci HK 2, HK Q. Eu gasisem un pret bun la HK2 - 3 milioane/bucata, dar nu cred ca o sa tin salupa atat de mult si raman cu ele.

Anvelope studdeless de top sunt astea, cam in ordinea asta:

Goodyear Ultra Grip 7, Bridgestone Blizzak LM 20, Pirelli W190 Snowcontrol. Vredestein Snowtrac 2 si Michelin Alpin A2 au iesit mai prost la teste in ultimile teste, in 2004 faceau legea.

Dupa aia restul.

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Goodyear Ultra Grip 6 sunt foarte proaste nu recomand [-X

Dar acum depinde de bugetul fiecaruia ,cel mai bine cauta pe ADAC.DE acolo gasesti comparatii adevarate :thumbl:

Share this post


Link to post

Si eu i-am luat lui MAty tot Debica Frigo pe fata, m-a scos din niste situatii ultra nasoale.

Mergeam intr-un sat, cautam omu` sa-i instalez antena de satelit, si am gresit ulita. Repede am intors in fata unei porti unde era putin loc si zapada multa, dupa mine un Opel Astra combi, a vazut ca mi-a mers manevra, si el dupa mine. Partea proasta e ca a trebuit sa cobor si sa-i ajut pe ocupanti sa impinga ca s-a impotmolit. Dupa care soferu` Opelului: "Daca n-am cauciucuri de iarna..."

Share this post


Link to post

"Cele mai bune sunt", "cele mai proaste sunt"... Ma iertati, dar nu e deloc asa... Inainte sa veniti cu astfel de "clasamente" personale, studiati atent mai multe site-uri de specialitate, nu numai 1-2... SI testele sa fie facute in mai multe tari, nu numai de nemti sau italieni...

Share this post


Link to post

Io am montat pe Fiat 205/55 16 Toyo Snowprox. 4 mil bucata. Azi le-am testat intre Brasov si Sinaia. Excelente. Ahhh si Made in Japan.

Edited by Pedala

Share this post


Link to post
studiati atent mai multe site-uri de specialitate, nu numai 1-2... SI testele sa fie facute in mai multe tari, nu numai de nemti sau italieni...

Si cum fac aia testele, nene Viper, ca nu poti trece de 2x peste aceleasi urme ? Au ei atatia bani sa creeze conditii de laborator ? Cine le dau banii, sponsorii ? Nu crezi ca-n ziua de azi totul este subiectiv ?

Share this post


Link to post
Io am montat pe Fiat 205/55 16 Toyo Snowprox. 4 mil bucata. Azi le-am testat intre Brasov si Sinaia. Excelente. Ahhh si Made in Japan.

 

Eu am dat pe 185/65/14 > 1.7 mil bucata

Share this post


Link to post

@tolin: da, sunt partial subiective si asta pentru ca la volan este un om. Am vazut insa cum arata o masina care testeaza gume de iarna! Este PLINA ochi de aparatura, de la roti pana in portbagaj! Si aparatura aia testeaza, masoara si inregistreaza o tona de parametri... Buba e ca nemtii in ultima vreme au devenit mult mai subiectivi decat erau inainte si fac clasamentele cam dupa cum cere piata. Aceleasi teste, facute in conditii asemanatoare, dar in alte tari, ies altfel la final...

 

In fine, am testat acum de Anul nou gumele pe gheata, polei, apa si pot zice ca pana acum au facut tot ce a zis producatorul! Adica am avut control perfect pe toate suprafetele mentionate. Mai mult, pe gheata am avut grip maxim, TractionControl-ul nu a simtit nevoia sa intre.

Gumele sunt luate de la APCO, care au sediul la Romexpo Pavilion 3 parca (a scris cineva mai sus mai detaliat). Nu regret o secunda ca le-am pus si de abia astept zapada aia mare!

 

Cat despre diferentele de preturi din postul anterior... Cresc preturile imens pe masura ce cresc dimensiunile gumei... M-am speriat... Si eu am scapat cu 4 milioane/bucata la 205/55R16... Ce ma "distreaza" e ca aceeasi guma mi se ofera la toate magazinele "de specialitate" cu minim 5.5 milioane!!! Iar APCO vinde fara probleme si la persoana fizica!

 

post-65-1136370556_thumb.jpgpost-65-1136370589_thumb.jpgpost-65-1136370603_thumb.jpg

 

P.S. cat despre teste, subiective sau nu... Daca tot sunt, hai sa le vedem, nu? Ca de aia se cheltuiesc atatia bani, sa ne putem face cat de cat o idee... Ce ar fi daca nu am mai baga in seama nici un test facut de profesionisti si am lua totul dupa ureche? Cate tzepe am lua? Ca paranteza, am vazut zilele trecute Golf 5 nou-noutz, incaltat cu gume de iarna Flamingo (cele din superoferta Cora)... Eu nu as fi avut acest curaj, sa testez niste gume necunoscute (nici macar Montana) pe o masina care costa o caruta de bani... Nici pe Dacie nu as fi incercat...

 

P.S. 2: link la un test de acest gen: http://www.auto-motor-und-sport.de/test_te..._2005.94711.htm

 

Si cum arata masina de test, care s-a dat prin Suedia...

post-65-1136372707_thumb.jpgpost-65-1136372731_thumb.jpgpost-65-1136372736_thumb.jpg

post-65-1136372743_thumb.jpgpost-65-1136372749_thumb.jpgpost-65-1136372759_thumb.jpg

Share this post


Link to post

@VIPER > ai facut o alegere buna, eu le-am incercat pe zapada, sunt excelente. Putin zgomotoase pe uscat, dar shenile pe zapada. De preturi n-are rost sa vorbim, aici totul costa cel putin dublu.

Share this post


Link to post

In Germania apar cu 90-95 de Euro, eu le-am luat cu 110 final. Mi s-a parut de bun simt pretul. Ma rog, ustura rau...

Pe uscat sunt mai zgomotoase ca cele de vara dar parca masina e mai "comoda". Mi-a placut comportamentul pe sosea inundata! M-am intors ieri din zona Moldovei si soseaua era in foarte multe locuri inundata, deci acvaplanare la greu. Ei bine, sta pe apa ca pe uscat! Astept in continuare zapada aia mare si o parcare goala sa ma joc...

Share this post


Link to post

Asta am remarcat si eu, se comporta nesperat pe drum inundat. Altfel, de cand le-am montat, nu mai am nevoie de lopada pentru a degaja parcarea. Pornesc "tractorul" si tasez imediat o suprafata mare pe care, intamplator, o am la dispozitie

Share this post


Link to post
M-am intors ieri din zona Moldovei si soseaua era in foarte multe locuri inundata, deci acvaplanare la greu. Ei bine, sta pe apa ca pe uscat!

 

 

Nu cumva m-ai depasit ieri in viteza pe E85?! ;)

Share this post


Link to post

Auleu, pe la ce ora si pe unde? Da' nu mai zi ca aveam viteza... Totusi nu tin minte vreun Kalos...

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Suceava - Bacau intre 8:30 - 10:30 AM sau Bacau - Costesti 11:30 - 14:00 ...

N-ai depasit nici un Kalos care mergea constant cu 120-130 la ora?! :D

 

In Costesti am carmit stanga spre Slobozia ca sa ajung acasa in Cta...

Edited by MCojo

Share this post


Link to post

Nope, am intrat pe E-ul respectiv de la Adjud... Si nu am ajuns decat 1 data la 140, in rest am stat pe la 110-120. Ce am mai observat cu gumele de iarna: mi-a scazut consumul!!! Pe acelasi drum acum 1 luna scoteam cam 7.4%, acum am scos 6.4%, cu aceeasi incarcatura!

Share this post


Link to post

Pana si debica ale mele se comporta bine pe gheata. Pe gheata de abia te tii biped eu mergea linistit , incet totusi pentru ca la franare accelerare rupeam aderenta da oricum mult mai bine decat cu cele de vara. In curtea facultatii este un mic damb in poarta, eu l-am trecut dar cel din spatele meu cu o octavia a dat inapoi sa-si ia viteza ca sa-l poata urca :) ) .

 

PS: Constatare pur personala: nu-mi place ABS-ul de nici o culoare, cel putin cel de pe nubira mi se pare ca intra mult prea repede as prefera sa controlez eu masina si nu ea pe mine :-W .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...