Jump to content
Sign in to follow this  
downlaw

Achizitie Damas

Recommended Posts

Modele echivalente Damas-ului gasesti pe la mai toti producatorii asiatici : Daihatsu, Mitsubishi, Toyota, Hyundai, Mazda. E drept ca majoritatea au renuntat la productia de astfel de modele sau le produc exclusiv pentru piata asiatica. Sunt intr-adevar facute, asa cum spunea si Laurentiu, pentru bazarurile acelea inghesuite unde viteza nu exista ci este necesara o latime cat mai mica pentru a se strecura.

 

Cred ca o mai atenta pe site-urile de vanzari auto ti-ar putea crea o mai buna impresie asupra acestui segment.

Share this post


Link to post

Si Subaru a cosnstruit asa ceva. Bineteles 4WD. Cred ca asa ceva ai vazut. Astea aveau barile mult iesite in afara

Share this post


Link to post

Am vazut multe si foarte asemanatoare intre ele dar nu m-am obosit sa retin un nume anume. Totusi cautand pe autovit am fost surpins sa aflu ca nu prea sunt prezente pe piata, cel putin nu acolo. Sper sa se gaseasca direct prin targ ca pe site cam slabuta oferta.

Share this post


Link to post

Mi-am dorit Damas, dar cand am vrut sa ma urc la volanul unuia pt. un asa-zis test-drive am renuntat, constatand ca picioarele soferului sunt la cativa cm de masina din fata.

Si bine am facut!

In foto apare una dintre masinile mele care avea prioritate in intersectie dar nu i-a fost acordata.

Imagineaza-ti ca puteai fi la volanul unui Damas in aceeasi situatie. Gandeste-te de doua ori inainte de a cumpara!

Share this post


Link to post

Damasul ,de fapt o varianta a lui de provenienta italiana cu alte motorizari sub denumirea Piagio (dac nu ma insel cei cu scuterele) este importatat de o firma din Brasov. Am vazut si varianta cu diesel si camioneta . Ptr aprovizionare si comert in oras este o masina f.buna!!!

Share this post


Link to post

@downlaw Daca vrei sa cari poti cumpara o Dacia papuc nu este deloc proasta asa cum zic unii pe aici (no offence) ,noi avem la firma un papuc din `99 (zimbetul lui Iliescu`) si merge lasser ,nu are nici o problema baga caldura de behai ,are motor de 1.6 care este mai gurmand ...dar consuma 16% GPL asa ca pt noi este super ,masina are peste 150.ooo Km si are motorul curat ,nu pierde ulei si nici nu papa ,DAR revizia se face strict la 5000km se pune numai ulei de calitate si consumabile de origine ,pentru o Dacie eu zic ca este impecabila dar se poate ca a noastra sa faca exceptie de la regula :D

Piesele nu sunt foarte scumpe comparativ cu OPEL de exemplu ,noi avind un Opel Combo Diesel care este mult mai slab dar si mai vechi cu 10 ani .

Eu i-ti recomand sincer un Reno Rapid este o masina excelenta dar are repere de caroserie scumpe .

Papucul nou 1.9 D are mari probleme la potentiometrul de la acceleratie ,tot timpul trebuie curatat in rest este Ok masina ...modelul 4x4 este un esec total se strica comutatorul de 4x4 foarte des si top speedul este de 120km/h FIX .

Share this post


Link to post

Eu am un prieten care lucreaza pe un Damas. Masina a fost rastrurnata acum un an si ceva. Ce pt sa-ti spun este ca pentru livrari in oras (butoaie din alea mari de ulei si nu 1, ci 2-3) este OK. E drept ca a lui trancane, zornaie dar i-si face treaba cu ea.

Share this post


Link to post

Si n-a patit nimic caroseria? Ca ma indoiesc ca s-ar gasi caroserii pentru Damas.

Share this post


Link to post

Pai da, e ciocanita si intreptata, chituita si crapata in multe locuri da spre mirare, merge si culmea a mai facut si ITP-ul luna trecuta.

Share this post


Link to post

Damas-ul e o masina foarte potrivita celor ce transporta maxim 700 kg (in cartea tehnica e precizata greutatea de 450 kg dar eu am incarcat aproape o tona) pe distante relativ scurte (maxim 400 km dus/intors). Avem la firma asa o masina si o folosim zilnic de 4 ani.

 

Viteza de croaziera este undeva pe la 80-90 km/ora (pe la 100 km/ora e deja cam riscant - dar la drumuri scurte nu cred ca deranjeaza pe cineva daca e nevoit sa conduca cu 10 km/ora mai incet). Consumul cu masina incarcata la app 500 kg ajunge pe la 7l/100km in afara si 7.5l/100km in oras.

 

Stabilitatea nu este una foarte buna dar conducind mai batrineste nu veti avea probleme. In caz de accident, pozitia inalta a scaunelor este cea care va protejeaza. In zona Moldovei sint foarte multe Damas-uri si nu am auzit sa moara cineva in accident cu acest model.

 

Motorul este 95% cel de la Tico deci e foarte economic si extrem de fiabil.

 

Volumul de incarcare este foarte mare (incap lejer citeva cadre laterale de Tico si Matiz).

 

Piese se gasesc berechet - poate ca nu la orice toneta - dar nu trebuie sa va faceti probleme.

 

Pentru 2000 eur - pretul cu care se vinde asa o masina - nu cred ca veti gasi ceva macar pe jumatate de bun cit un Damas.

Share this post


Link to post

multumesc de sfaturi dar deocamdata am vazut doua bucati si am fost dezamagit total...deja m-a pus pe ganduri mai degrama un caddy sau kangoo de prin 2001-2...

 

Stabilitatea nu este una foarte buna dar conducind mai batrineste nu veti avea probleme.

 

eu numai batraneste nu conduc...in plus am o si mica boala(pana mi se infunda)......nu las mai mult de 1m intre mine si cel din fata

Share this post


Link to post
...in plus am o si mica boala(pana mi se infunda)......nu las mai mult de 1m intre mine si cel din fata

Hmmm... da' nu stai cam departe? Macar de-ai avea vr'un gipan... in fine, speram sa nu ti se infunde!

Share this post


Link to post

Are si taica-meu la firma la el un Damas.. Si m-am dat si eu cu el.. Cel mai prost cred ca sta la capitolul stabilitate.. Pana si vara, daca nu esti atent poate sa-ti fuga intr-o curba.. Si daca e vant sau trece un camion mai mare pe langa tine ai cam pus-o.. Nici prea repede nu poti sa-l alergi.. Eu l-am calcat pana pe la 110, da' numai vreo 2 km, ca facea ca toti dracii.. Asa, in oras, si mai ales incarcata, se comporta mai bine.. :) Chiar acceptabil.. Nasol e iarna, ca in general nu porneste decat cu socul tras... Si aluneca de mori.. :D

Edited by dAKuL_maniaK

Share this post


Link to post
Nasol e iarna, ca in general nu porneste decat cu socul tras...

Pai d-aia e facut socul. Ca sa-l tragi si sa porneasca. Ce-i asa nasol? :scarpin:

Share this post


Link to post

E mai bun decat socul automat de la tico. Vara scapi de probleme.

Share this post


Link to post

Buna, am un tico si vreau sa-mi iau ca a doua masina un damas. Stau la curte si m-am gandit la damas ca sa ma mai ajute la carat una alta. Ce parere aveti ? Este la fel de bun ca si tico? Eu cu tico ma impac tare bine! Damasul vreau sa-l iau ptr. carat cum v-am mai spus, dar si ca a doua masina, sa ma si duc la serviciu cu ea si sa-i las tico sotiei mele. Merita sa-l cumpar? :-?

p.s. LA MULTI ANI pe 2007! :drinkers:

Share this post


Link to post

Din cate stiu e destul de instabil.

Share this post


Link to post

E acelasi sasiu ca cel de Tico, dar e mai inalt si mai usor, ceea ce se traduce in instabilitate crescuta. Ca masina de transportat marfa in urban, e ok (multe farmacii le-au preferat pentru ca erau mici si fasnete), dar pentru drumuri intre orase nu e o alegere prea inspirata.

Share this post


Link to post

E o masina perfecta pentru ceea ce intentionezi sa faci cu ea.Daca ai,, simtul pedalei " e totul OK.Nu este indicata incepatorilor.

Share this post


Link to post

Sa stii ca o sa poti sa o folosesti si in afara orasului, dar daca suporti ideea de a circula cu 80 - 90 km/h. Am un bun prieten care a livrat butoaie de ulei cu o astfel de masina si s-a descurcat bine (dar era masina de firma). In alta ordine de idei, pentru transport marfa in oras este supesuficient.

Share this post


Link to post

Cu damasul cari la greuceanu, deschiderea pe lateral il face mult mai eficient decat o dacie papuc. Cam greu gasesti damas-uri ingrijite, majoritatea fiind muncite din greu :(

Share this post


Link to post

masina buna damas-ul. eu am de 7 ani si merge fara probleme . am montat si gpl pe ea . in concluzie daca gasesti una de persoane buna se merita sa o cumperi.

Te rog foloseste majuscula la inceput de fraza/propozitie.

Share this post


Link to post

Am condus un Damas de pe care curgea tablaria, nu avea chei si se pornea cu surubelnita. Impresia? O masina exceptioanala pentru oras: te strecori cu ea pe unde vrei (a ramas un taximetrist in cap cand a vazut cum ma bagam prin niste cotloane), consumul este excelent, viteza este buna pentru oras si este foarte fiabila.

 

In afara nu am mers eu, insa mi-a spus cineva ca se tinea la 90. Iar in teren accidentat se descurca onorabil pentru dimensiunile ei, bineinteles trebuie sa stii cum se conduce, ca la stabilitate e tare "ciudata".

 

Recomand tuturor celor care vor aceasta masina sa stea si sa caute pana gasesc una in stare buna si sa nu o scape.

Edited by _spong_

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...