Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Enigmă poliţistă (sau cum mi-am pierdut eu numărul)

Recommended Posts

Dacă tot e aşa linişte azi, o să vă povestesc o întâmplare trăită de mine, să văd cine are spirit de investigaţie.

 

Boon. Datele problemei: într-o seară de sâmbătă, am mers cu nişte prietene la un chef. Cheful se desfăşura la o casă dintr-o comună a unui prieten, iar accesul la curtea casei respective se face pe o ulicioară mică-mică, încât o Dacie şi un Cielo încap doar dacă se ating oglinzile retrovizoare (la chef m-am dus cu Cielo). Las maşina parcată pe ulicioară, căci curtea era deja plină, şi party-party fără a consuma nici un strop de alcool, că deh, şofeream.

 

Pe la 4 dimineaţa, plecăm înapoi spre căşile noastre (ştiu că era devreme, dar nu comentaţi, că fetele "e pretenţioase" :P ). Când am plecat, au ieşit odată cu noi încă vreo 2 tipi, care-au stat până am plecat noi din loc, dar nu le-am dat atenţie. Am ieşit din străduţa chinuitoare, am ieşit în principală, şi dă-i înainte spre casă. Nu exista iluminat public, aşa că savuram luna plină (un factor care probabil a avut influenţă în desfăşurarea evenimentelor) şi lumina farurilor.

 

Mergând lejer, cu vreo 80 km/h, la un moment dat văd brusc în faţa ochilor o umbră de formă şi dimensiuni foarte apropiate de cele ale unei tăbliţe cu un număr de înmatriculare. Zic "ok, mi-a zburat numărul", trag pe dreapta, pun avariile şi opresc să mă uit. Mă duc în faţa maşinii - stupoare, numărul la locul lui ! În fine zic, o fi fost un carton de pe drum, dar am inspiraţia să mă uit şi la numărul de pe spate.

 

Surpriză, tocmai ăsta lipsea. M-apuc să-l caut, îl găsesc la câteva zeci de metri mai în spate, în iarba de pe marginea drumului. Bucuros că l-am găsit (evitând astfel alergătura cu acte la poliţie), îl iau, îl pun în spate la lunetă şi plec mai departe.

 

După vreo 5 minute, filtru de poliţie, mă trage pe dreapta. Verifică omul actele, era totul ok, şi mă mănâncă în (cuvânt_urât) să-i zic că "ştiţi, mi-a picat numărul, de-aia îl am pus în lunetă şi nu în suport". Omul se uită la mine: "cum dom'le, cu muzica tare, noaptea şi cu 4 fete în maşină vreţi să ziceţi c-aţi auzit cum v-a căzut numărul de înmatriculare ?" eu foarte convins "daaaa, păi mi-a trecut peste parbriz". Poliţaiul se uită mirat rău la mine "ce-a făcut ?" şi eu în continuare foarte convins "dacă nu mă credeţi, întrebaţi fetele din maşină". Cred că deja acum mă credea alcoolist convins, şi zice "da... haideţi să punem alcooltestul". Suflu şi-n ţevuşca lor, la care celălalt poliţai mirat "zero dom'le !"

 

Ieşise 0.00%. În fine, îmi dă actele şi plec mai departe, după ce-mi complimentează prietenele :P .

 

Pe drum, îmi vine şi mie în cap întrebarea pe care v-o adresez şi vouă: cum a ajuns numărul meu de înmatriculare din spate în faţa maşinii, peste parbriz şi capotă, căzând pe asfalt ?

 

Răspunsul îl ştiu deja, dar aştept să văd ce ipoteze emiteţi ;) .

Share this post


Link to post

Doar cu o sfoara, guta, elastic, ceva, legat de numarul din spate, trecut cumva peste masina (de aia inclin spre guta de pescuit...)....

Share this post


Link to post

Ăăă... nu. Aş fi observat totuşi orice trecut peste maşină, că era noapte şi parbrizul meu este mereu curat-curat. Eu deja mă gândeam la curenţi de aer, ceva fenomen fizic care să fi "supt" numărul din spate în faţa maşinii.

Dar nu, n-a fost nici una din variantele astea.

Share this post


Link to post

Cand ai intrat acolo ti-ai agatat numarul in ceva, a cazut pe jos, tipii aia doi l-au gasit, l-au agatat pe undeva prin fata fara sa-ti atraga atentia (asta chiar n-am cum sa-mi dau seama unde) pentru ca nu puteau ajunge in spate (ziceai ca e ingust pe-acolo). Dupa ce ai plecat curentul de aer a luat placuta de unde era agatata si...

Share this post


Link to post

Gluma proasta ... cineva (poate cei 2 care au "vizionat" plecarea) a scos numarul din spate si l-a prins cu scoci/sfoara/sirma in fata, peste celalalt ... mantzocaria n-a rezistat si drept urmare te-ai crezut in Triunghiul Bermudelor ...

Share this post


Link to post

Wow, uite cine s-a prins imediat. Felicitări şi bere, ce mai, eu m-am gândit vreo 2 zile şi nu mi-a trecut prin cap asta.

 

Acum să dau şi explicaţia exactă. Ăia doi de ieşiseră (la momentul respectiv nu am făcut legătura cu ei, abia ulterior mi-am dat seama, şi i-am strecurat în poveste pentru a vă da un hint - cred că nu trebuia, prea a găsit Laurenţiu rezolvarea repede :P ) aveau maşină cu cârlig de remorcă, şi parcaseră spate în spate cu mine. Probabil au mai ieşit cu maşina după ce am venit eu, şi au lovit cu cârligul exact în zona numărului. Zilele următoare, uitându-mă mai cu atenţie, am văzut că şi becul de iluminare al numărului era spart.

 

Ca atare, căzând probabil numărul din suportul spart, cei doi dobitoci nu au avut probabil curajul să-mi zică, şi l-au înghesuit cumva în suportul din faţă. Nefiind prins în şuruburi, binenţeles că la mers numărul a ieşit şi zvârrr peste maşină în spate.

 

Băi da' ce repede v-aţi prins :aymatey:.

Share this post


Link to post

Merci. Astept :beerchug: . Glumeam, pt ca sunt la 400 km de voi da imi prindea bine acum dupa ex de la Management. Ma gandisem ca ti-ai agatat numarul pe undeva, nu ma gandisem ca ai fost tamponat. Da tot nu legam ideea cu locul ingust si mai ales ca nu mi-am dat seama dac cei doi au iesit cu masina. Eu credeam ca pe jos. Oricum boii aia puteau sa-ti puna placuta pe parbriz daca tot voiau sa ramana anonimi. Macar atat.

P. S. Va las ca mai am doar 31 de min pe azi (max 2 h zilnic) si vreau sa mai intru si diseara de la fac.

Share this post


Link to post

Apropos de disparut numere de inmatriculare, mie la Dacie mi s-a intamplat sa-mi fure ambele numere, noaptea.Stupoarea mea a fost ca mi-au lasat contrapiulitele pe bara din fata si in spate.

Intrebare: cum mama dracu' mi-au desfacut ei contrapiulitele si mi le-au lasat pt. ca trebuia deschis portbagajul si tinut contra cu o cheie.Probabil s-au gandit sa nu-mi faca paguba mare.

Si ce hot sta noaptea sa-mi desfaca mie portbagaju pt. niste amarate de numere, in conditiile in care era mai usor sa le smulga si s-o tireze.

Cert este ca politia mi-a zis ca se vazuse o dacie 1400 ca a mea cu aceleasi numere in noaptea de vineri(a doua noapte de cand le furase).

Share this post


Link to post

Nu le convine sa le strice, ca lor le trebuie la furat si nu e bine sa bata la ochi...

Share this post


Link to post

Exact, ţintuiţi-vă bine numerele de înmatriculare, pen' că mai nou se practică fugitul de la staţiile de benzină după ce-ai făcut plinul având montate numerele unui vecin care are o maşină de aceeaşi marcă şi culoare... riscant, e caz penal, dar pentru un plin de benzină, adică un milion de lei şi ceva, riscă românu'  <img src= "> .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...