Jump to content
Sign in to follow this  
Sorin7650

Mi S-a Ars Firul Cu 12v Permanent Din Bord

Recommended Posts

Salut!

Am si eu o problema: cass-ul nu imi mai pornea decat daca puneam contactul si avea toate functiile resetate semn ca nu trecea curent prin el decat cand puneam contactul, am verificat firele din spatele lui si am sesizat ca pe firul galben cu 12V permanent nu mai era curent,ci doar pe cel cu rosu cu 12V pe contact si plus de asta nu imi mai merge nici becul din masina, acela interior de sus. Ce sa fac? a mai patit cineva chesti asta? Eu cred ca s-a intrerupt firul pe undeva...ar fi bine sa trag un fir direct de la baterie de pe borna + in locul lui? sau fac vreo prostie?

 

Multumesc anticipat!

Share this post


Link to post

Este cassul original sau a fost montat de altcineva ?

 

Eu unul banuiesc ultima varianta si 99% ca s-a ars vreo siguranta ( cassul s-ar putea sa aiba una pe fir ). Treaba cu becul este cam ciudata... s-ar putea... ma rog, mai bine apelezi la un electrician auto sa iti verifice instalatia, pentru ca eu la inceputul anului era sa iau foc din cauza unei improvizatii ( ma rog, nu era improvizatie, dar nu folosise fire/izolator dimensionate ).

 

Bafta !

Share this post


Link to post

dap.. cass-ul l-am montat eu si nu este cel original,iar siguranbta cass-ului nu este arsa si am controlat si toate sigurantele de pe panou(acolo sub capota) si nu este nici una arsa, siguranta de pe fir nu am controlat-o si nici nu stiu sigur daca exista asa ceva,iar treaba cu becul de sus trebuie sa fie legata tot de asta... si inca ceva... garantia la partea electrica cred ca am pierdut-o atunci cand am montat alt cass...nu?

Share this post


Link to post

cauta bine pe firele cass-ului, si eu am o siguranta pe-acolo.

Share this post


Link to post

Daca e model mai vechi, e posibil sa aiba pe fir, probabil intr-o cochilie neagra de plastic. Daca e de asta mai nou, are siguranta in locul unde se baga si mufa cu toate matele. Nu strica sa o verifici :)

Nici nu iti trebuie aparat de masura sau stiu eu ce, o scoti si o inseriezi cu un bec, si vezi daca se aprinde. Bafta!

Share this post


Link to post

cd-playerul are siguranta in spate acolo unde se baga mufele,si amverificat-o! si daca ar fi asta arsa nu ar mai merge deloc... dar el merge doar cand e pus contactul...pentru ca am legat alimentarea la firul ala rosu cu 12V pe contact... dar eu nu stiu de ce nu merge firul galben cu 12V permanent si va intreb: .. e vreo problema daca trag un fir de la "+"-ul de la baterie si il leg la 12V permanent??....ca poate firul ala galben cu 12V permanent e intrerupt!!!

Share this post


Link to post

nu, nu are nimic daca tragi direct de la baterie, as zice chiar ca este mai bine, dar, la fel ar fi bine sa ii pui o siguranta serie, pentru orice eventualitate.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Conform codului culorilor la CD Player "firul galben" duce la acumulatorul de back-up (alimenteaza o mica memorie pentru posturi si alte optionale setate) si intr-adevar se monteaza pe circuitul permanent de la baterie pentru a incarca in permanenta acest acumulator. CDP nu functioneaza cu alimentarea din firul galben insa poti alimenta simultan pe cel rosu si cel galben din aceiasi sursa. Daca vrei sa verifici firul galben incearca cu un mili-Ampermetru numeric inseriat in circuit si trebuie sa obtii intre 6 - 10 mA. Succes si atentie!!

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

am citit in graba si nu stiu daca ai observat ca matizul are 2 blocuri de siguranta: unul sub capota si unul sub bord..eu la mine de la cass am avut problema cu o siguranta de la blocul de sub bord

Edited by covrigma

Share this post


Link to post

exact! Gaseste un pitic mic, sau un coreean si baga-l sub bord la cel de-al doilea tablou de sigurante. Acolo este buba. Putin probabil sa fie firul ars. Ceasul de bord merge?

Share this post


Link to post

Maitzul meu se prezinta in cea mai ieftina varianta...asa ca am "nevoie" de ceas de bord :) .... iar cu privire la blocul de sigurante de sub bord... nu l-am gasit?... unde este... k sa merg la sigur ca eu nu sunt prea pitic sa ma strecor pe sub bord...ziceti-mi pe unde e blocul asta de sigurante..? sub volan..sau in ce parte???

safari hunter: ai dreptate...nu imi retine posturile si setarile atunci cand scot contactul!

Share this post


Link to post

Se afla sub volan, in partea stânga. Mircea s-a referit la faptul ca numai o persoana mai "micuta" poate umbla acolo deoarece locul este foarte stramt. Daca vrei sa te bagi chiar tu, deschide usa la maxim, ia o patura groasa (pentru a atenua durerea de sale), pune-o pe prag, te intinzi pe spate, îti lasi picioarele si popoul afara din masina si cu ce ti-a mai ramas din corp si cu ajutorul Domnului o sa reusesti s-o vezi! Iti mai trebuie si o lanterna micuta. Bafta!

Share this post


Link to post

mersy pt info.. maine am sa incerc ce mi-ati zis..si daca nu e nici o siguranta arsa.. voi trage un + de la baterie direct :) si va zic ce isprava am facut :) ..poate ma laud maine cu un matiz carbonizat... Doamne Fereste! :)

Share this post


Link to post

Mai buna decat o siguranta insa nu-i tine locul este o dioda de protectie care poate fi si una redresoare cu carcasa de plastic. Astfel vei evita scurt-circuitele si ai si protectia CDP-ului daca legi firele invers.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Aici e siguranta pentru casetofon F6 10A - Audio, F 11 - 10 A (audio, Room Lamp)

Siguranta2.bmp

Edited by mdascalu

Share this post


Link to post

S-ar putea sa fie tardiv (adica sa se fi rezolvat problema), dar daca nu poate este util de spus ca foarte probabil sa fie vorba de F10 (10A) aflata in imediata vecinatate a lui F11 indicata de mdascalu. Ea e responsabila si de audio "permanent" si de plafoniera.

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...