Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Fumatori, Ce Faceti Cu Tigarile Dupa Ce Le Fumati

Recommended Posts

Eu nu sunt fumator si aseara mergand noaptea prin oras (Bucuresti) am remarcat ca se practica aruncatul pe geam.

Asta vara am avut o experienta neplacuta cu un chistoc aruncat dintr-o masina din fata ( o masina cu pretentii) care a lovit masina mea chiar in geamul lateral. Banuiesc ca daca era deschis l-as fi receptionat in masina, fapt care la viteza cu care circulam ar fi putut produce oarece probleme.

Era util un sondaj, dar nu mi-a iesit, asa ca daca poate vreun moderator, please insert one

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Spre rusinea mea, in oras si la viteza mica le arunc pe geam dar in jos! La viteza mare le sting in scrumiera...

Share this post


Link to post

Nu pot spune, ca mi-e rusine.

Share this post


Link to post

Intotdeauna le sting in scrumiera. Am noroc, incap vreo 20 :D . Scrumiera o golesc la un cos de gunoi, sau intr-o punga pe care o arunc la gunoi. Cand sunt pieton o arunc pe jos in 90 % din cazuri.

Share this post


Link to post

Eu unul merg pe principiile ecologiste sub urmatoarea forma :D

Arunc indiferent de viteza "chistocul" pe geam avand in vedere ca este un filtru bio-degradabil :P

Cred ca undeva pe la 90 % dintre cei fumatori fac acest gest considerat normal > :)

Poate ca nu as arunca pe geam aceste resturi daca nu ar crea un miros neplacut in masina si cred ca asta este motivul principal pentru care toti procedam la fel.

Scrumul il arunc normal in gunoi sau il curata baietii la spalatorie cand imi fac si interiorul.

In concluzie tin sa mentionez cu putina jena ca sunt unul care iti arunca mucul pe geam, dar de retinut NU INTENTIONAT.

Share this post


Link to post

Detest sa arunc pe jos insa mi se intampla si mie si asta mai ales in parcarea de la Polivalenta !In masina am permanent o sticla de 1/2 si acolo le sting (arunc tigarea si pun capacul nu-i nevoie sa ma chinui s-o sting, se stinge de la lipsa de O2) cand, rareori, fumez in masina !....Asa nici nu se impute masina!!!...In unele tari cica s-ar lasa cu amenda barosana daca arunci chistocul pe jos..Oricum ideea e ca mi-ar placea sa arate si RO mai curata si asa ca desi imi dau seama ca e ca o picatura in ocean fac si eu ce pot!!..Puii mei ma gandesc ca or mai incepe si altii!!!...

Share this post


Link to post

Spre rusinea mea, si eu arunc pe geam tigarile fumate in masina. Nu toate, mai bag si-n scrumiera, dar cam 50% tot se duc pe geam! Dar niciodata spre o alta masina!

Scrumiera ori o curata baietii la spalatorie, ori o vars eu la un cos de gunoi. Au fost insa si cazuri (rare) in care am varsat-o intr-o tufa.

Share this post


Link to post

:D Da, dar eu lucrez la o firma producatoare de asa ceva, si am masina plina de tigari...dar daca vreau neaparat sa fumez o tigara trag pe dreapta, cobor din masina si fumez ;)

Share this post


Link to post

Se pune daca nu fumezi? :D

Share this post


Link to post

Cel mai nasol mi se pare cand soferii de cisterne arunca tigarile pe geam, dupa care acestea se lovesc de cisterna si acopera rezervorul de cateva tone in jarul de la tigara.

Eu nu fumez.

Share this post


Link to post

Si eu la fel ca NFS.

 

@Esperatul, nu iti face griji, rezervoarele alea sunt protejate pentru mult mai multe probleme decat o amarata de tigara.

Share this post


Link to post

Le arunc pe geam-pe toate!!! Asta e, recunosc, sunt vinovat!

@Sebian Pe bune chiar TE OPRESTI sa fumezi o tigara??

Share this post


Link to post

Vorbesc serios...trag pe dreapta, fumez, arunc chistocul pe jos :P , ma urc in masina si plec mai departe :D

Share this post


Link to post

Mdea, si eu ma opresc la drum lung sa fumez.

In oras mai trag 2-3 fumuri cand sunt prins in trafic. Tigarea zboara invariabil in jos.

Share this post


Link to post

@sebian Sincer nu te vad in trafic cum si unde opresti pt. o tigara!!! La drum lung inteleg, dar in oras permite-mi sa nu cred!

Share this post


Link to post

Si eu mai arunc pe geam chistocul, dar asta numai la viteza mica, la viteza mare folosesc scumiera, nu vreau sa ajunga chistocul pe bancheta din spate.

Scrumiera ori mi-o curata la spalatorie ori... o scutur pe jos in parcare :redface:

Eu am cam uitat de faza asta, intrucat in oras nu fumez, nu-mi imi place sa imi imput masina cand pot sa mai astept 5 minute, iar in afara folosesc vw-ul, care are scrumiera viginica si nu vreau sa fiu eu "violatorul". Asa ca (daca nu-s cu ai mei) ma opresc pe marginea drumului si imi aprind linistit o tigara.

Share this post


Link to post

Ai tai nu stiu ca fumezi???  <img src= )"> :) )

Edited by alx

Share this post


Link to post

Pericolul mare pe care fumatorii nu-l constientizeaza este posibilitatea ca acel muc de tigara aprins sa creeze probleme. Va cred pe cei ce spuneti ca aruncati chistocul pe geam din reflex, dar acesta poate fi absorbit in masina din spate, in cazul in care soferul circula cu geamul deschis, poate ajunge pe capota unei alte masini aflata in trafic si-i poate strica vopseaua, poate ajunge pe o pata de ulei aflata pe sosea sau pe rezervorul de motorina al unui camion "euro Nspe" cum sunt zeci in Ro, poate ajunge in grila de plastic a masinii din spate si o poate chiar topi etc.

In afara de asta, in afara localitatilor poate ajunge pe un morman de frunze, intr-un lan de grau sau porumb, intr-o caruta incarcata cu fan etc...

Share this post


Link to post

Eh, hai ca exagerezi... se mai intampla, este un risc dar e fff mic. Acum ce vrei, sa nu mai mergem cu masina ca poate arunca unu o tigara si ia foc o caruta cu fan si se sperie calul si iti iese in fata si dai in ea?

Share this post


Link to post

Da ai dreptate, sansele sunt destul de mici, dar se poate intampla! L-ai vazut pe Gica ce a patit cu masina...?

Share this post


Link to post

De unde si pana unde? Omul a zis doar sa nu mai aruncati tigarile pe geam.

Share this post


Link to post

Da, asa e frumos. Dar se implementeaza greu si cu pretul imputirii masinii (daca se foloseste scrumiera). A mea pute groaznic dupa un drum lung, mai ales iarna.

Cel mai bine este sa ne lasam de fumat.

Share this post


Link to post

Consider ca faze de gen sticla si oprire pentru fumat sunt inutile pentru fumatori, cel putin pentru unul ca mine, cat despre pericolul cauzat de o tigare aruncata pe geam acesta este aproape inexistent avand in vedere ca nu prea se aud cazuri de astfel de incendii.

De fumat tot nu ma las, iar de aruncat tigarea pe geam nici atat, cum spune si Alex la mine in masina miroase si asa nashpa de la fumat, cu toate ca am braduti si etc.

Cel mult sa fim atenti cum s-a spus la inceput sa nu aruncam tigarea la un nevinovat in masina sau spre masina ca sa nu cream alte probleme.

Share this post


Link to post

Idee este urmatoarea: sunteti fumatori? OK fumul de tigara PUTE! Aveti scrumiera la masina? Pai folositi-o? Aaa miroase urat? Pai goliti-o mai des! (asta ca sa nu va sfatuiesc sa va lasati, pentru ca oricum ar fi mai bine pentru voi).

@maxx ia arunca un ochi aici. Poti sa spui ca una dintre cauze nu poate fi o tigara aprinsa aruncata in mormanul de frunze?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...