Jump to content
Sign in to follow this  
gigi-kent

Mi-e Rusine!

Recommended Posts

Va vorbeste un expert in ale UE-ului :P . O sa intram in UE dar intr-o uniune puternic dezbinata, cu numeroase probleme, cateva care tin chiar de esenta sa. Problema ce ar trebui sa ne intereseze pe noi este DACA vom primi bani din fondurile de coeziune si cati (deja se vorbeste ca vom primi MULT mai putini decat statele din valul trecut).

 

Sa nu se intample ca si cu intrarea in NATO, am intrat exact cand aceasta organizatie nu mai are nici un fel de perspective si nu mai are ,,obiect de activitate'', fiind o relicva a razboiului rece.

Share this post


Link to post

Alternativa e mult mai naspa oricum mai ales din cauze indirecte. Am fi "aia refuzati". Si nici comertul liber nu ne strica. Ce dracu afaceri sa faci cu romanii cand iti sta marfa in vama nu stiu cat timp? Dar divagam...

Share this post


Link to post

Avantajele nu tin numai de piata libera ci si de forta de constrangere a UE asupra politicienilor romani incompetenti si corupti in a incerca sa-i faca sa respecte cat de cat textul legii. Reformele impuse de UE sunt cu o baza buna iar ,,stransul cu usa'' aplicat pentru reducerea coruptiei si cresterea eficientei este iarasi benefic, chiar daca la noi se observa pe termen mai lung.

Share this post


Link to post
Sau pe francezi pe Napoleon, sau pe rusi pe Stalin, sau pe englezi pe Elisabeta, sau...

Aici la faza cu Stalin trebuie sa te contrazic , acuma chiar huiduit nu a fost (pt. ca nu a mai fost cine sa il huiduiasca, pe toti i-a "rezolvat in lagare") ,iar cei ce au ramas nu stiau. O serie de documentare la Discovery , ca acum 2 luni , arata cum bietul dictator (chiar cel mai mare ) si-a macelarit "cu usurinta " peste 20 de milioane de compatrioti . Intradevar multe lucruri despre tarisoara noastra au ramas nespuse ( sau nu au fost spuse istoric corect ) dar si pentru mine in special Mihai Viteazu` nu a fost un erou , poate nici macar om prin felul in care el a "cucerit" transilvania , sincer a fost un om cu sange rece pe care nu l-a interesat ,dupa cum se spunea pe forumul daciaclub , ce se intampla cu poporul lui (mai precis taranii din transilvania ) , ci isi dorea doar atingerea scopului sau. Sper ca asta nu ma va face mai putin roman decat altii . Pt. mine singurii eroi ai neamul romanesc au fost, sunt si vor fi taranii romani gen Horia,Closca,Crisan si Avram Iancu , care prin actiunile lor (intradevar din punct de vedere european aproape nesemnificative) au adus putina glorie neamului. Fiecare vede istoria cum vrea , pt unii poate Tepes a fost un diplomat , Stefan un curvar , etc , oricum asta conteaza pt ca si daca Ceausescu ar fi fost sfant , asta nu ne-ar fi adus victorie in meciurile de fotbal , si nimic din "influentele" (romanice,maghiare,otomane,etc.) nu o sa ne ajute sau sa ne impiedice sa ne integram in UE . Romania o fost din cele mai vechi timpuri o tara tampon , aflandu-se in aproape fiecare era istorica , intre doua sau mai multe imperii "barbare" ; deci sa nu ne mai miram cand suntem considerati mai repede un "obiectiv strategic" decat un aliat de seama.

Share this post


Link to post

Mai da' stie cineva cati nemti au fost macelariti in trecut de au ajuns ei la asemenea docilitate fata de lege si ordine !?!?Ia sa-l cititi pe Chirovici si sa vedeti ce surprize aveti!!...Asta ca o paranteza la subiect...

 

Mie imi pare ca ne cam lamentam singuri pe de o parte si pe de alta ne-o si tragem singuri in "oo"...Chiar asa de-ar fi, ca suntem hoti, carcotasi, orgoliosi alea alea, chiar asa de-ar fi, chiar trebuie sa ne amintim asta IN FIECARE ZI, IN FIECARE CEAS IN FIEcARE MOMENT!?!?...Si faza cu istoria - asta ptr. mine unul nu mai e demult stiinta, am invatat cat de relativa e (adica una era istoria pe vremea cand faceam eu generala alta e acum - cam inversata- cand imi fac copii scoala)- cu istoria deci, mai copii aia e, buni, rai, au fost ai nostri conducatori de aia au fost leader-i sa fie urmati... mie unul mi se pare de bun simt sa-i respectam asa cum au fost ei erau si ei oameni pana la urma...Tare as vrea sa va vad pe fiecare din voi lund decizii de viata si de moarte de soarta a unei tari !...zau nu stiu toti au impresia ca e simplu ca daca ar fi ei in locul unora ar face si ar drege ..NU-i chiar asa..Si una peste alta sa-i respectam macar pt. ca-s MORTI...!!!

 

Ah si inca ceva ..Va rog eu mult sa nu mai scrieti ca va e rusine ca sunteti romani ..Nu aici ..Daca va e rusine cu asta va stau la dispozitie saiturile cu emigrari...Bine voi tot romani o sa ramaneti pururi ca astea-s genele si uite ma gandesc ca eu nu am cunoscut pe nimeni pana acum, din nici-o natie, sa-i fie rusine ca e ce e ...Deci mai bine v-ar fi rusine ca va e rusine !!!...

Edited by zalmoxis

Share this post


Link to post

"Ah si inca ceva ..Va rog eu mult sa nu mai scrieti ca va e rusine ca sunteti romani ..Nu aici ..Daca va e rusine cu asta va stau la dispozitie saiturile cu emigrari...Bine voi tot romani o sa ramaneti pururi ca astea-s genele si uite ma gandesc ca eu nu am cunoscut pe nimeni pana acum, din nici-o natie, sa-i fie rusine ca e ce e ...Deci mai bine v-ar fi rusine ca va e rusine !!!..."

 

Totusi fiecare are parerea lui si aceste forumuri exista tocmai pentru schimbul de idei si pareri.

Nu vreau sa intru in polemica mai ales cu cei care clar au alte pareroi decat mine, sunt obosit de ce am trait pana acum dar mai ales de ce nu am putut sa traiesc in ro.

Si maine , daca as mai avea putere (SI VARSTA!!) as pleca departe peste ocean. Am fost o vreme acolo si am constatat ca nu sunt eu cel defect , nemultumit in permanenta de viata noastra si opresat de niste legiuitori iresponsabili si tendentiosi (!!!) ci societatea in care traim , ca si gena noastra de romani.

Dupa ce stai o vreme de ex. in Canada si intelegi respectul pe care statul il are pentru anii de viata pe care D-zeu ti ia dat , pentru tine ca cetatean si OM in primul rand intelegi ca puteai avea si alta viata decat cea din ro.

Sa-ti spun ce am patit o date cand stateam sa iau viza , la coada de 5 ore si un ta-major nu ne lasa sa ne rezemam de gardul ambasadei Canadei ( ta-majorul evident un vasnic produs al scolii de la Baneasa).

O doamna cu doi copii cerea viza de emigrare pentru copiii ei. Am intrebat-o si noi cei de la coada ce o sa faca (era vaduva) daca ambii copii emigreaza. Ea cu nonsalanta si sinceritate a raspuns ca "decat sa-mi fie mila de ei mai bine sa-mi fie dor" Fara comentarii.

Putem discuta de pe pozitii opuse vis a vis de sentimentul de patriotism si de mandrie de roman multa vreme dar eu nu prea te inteleg ce te face sa fii asa mandru ca esti roman.

Fa si tu o lista cu 10 oameni care ne reprezinta tara cu mandrie (mai putin sportivii la care succesul este dat de talent), este cam greu nu ?

A propos de istorie , de momentul , mai exact cand o invatam , eu la varsta mea am invatat ceva , copii mei invata altceva, nepotii vor invata altceva in functie de necesitatea de moment a "stapanirii"

( nu suntem noi , romanii aceia care am intors armele impotriva nemtilor , si sa stii ca ei nu uita, conform proverbului : fa-te frate cu dracul pana treci puntea ?)

Acum asteptam sa ne sprijine sa aderam la UE (Doamne fereste sa se intample !) dar crezi ca nu se gandesc si ei ca poate intoarcem iar "armele"

Am sa inchei cu speranta ca nu te-am plictisit cu raspunsul meu , cu speranta ca vom mai putea continua discutia poate la o intalnire a forumistilor la care sper sa ajung si eu si te intreb , fara suparare ca un exercitiu de sinceritate , daca este asa bine in ro. de ce si tu si eu avem Matiz si nu un Nissan Murano sau masina mea preferata Fiat Multipla ?

Raspuns : traim in Romania

Share this post


Link to post

"Fa si tu o lista cu 10 oameni care ne reprezinta tara cu mandrie (mai putin sportivii la care succesul este dat de talent), este cam greu nu ?"

 

Poi care ne REPREZINTA nu is prea multi , pt. ca cei mai importanti au murit . Dar acum sincer in afara de cei cu stiintele exacte (ingineri,matematicieni,etc.) , si nici macar la ei nu e sigur , cati oameni fac ceva fara talent ? Actorii,muzicienii,scriitorii,si lista poate continua mult si bine , majoritatea devin cunoscuti prin talentul dat de dumnezeu , si mai putin de experienta pe care o acumuleaza . Si oricum oameni de seama (care putem spune ca au schimbat cursul istoriei umanitatii) a avut tarisoara asta cativa, deci chiar asa de nesemnificativi nu suntem nici noi.

Share this post


Link to post

Imi pare tare bine ca ai alte pareri si sincer imi plac polemicile daca ai timp sa vii la meeting mi-ar face placere zabovim o tzara pe subiect...Si vezi citeste-ma cu atentie nu am zis nicaieri ca sunt neaparat mandru ca-s roman, sunt roman si asta e da' de aici pana la a-ti fi rusine e o distanta lunga ...Si una peste alta e cam un fel de lipsa de respect fata de toti romanii nu crezi!?!?

Edited by zalmoxis

Share this post


Link to post

Aoleu, ce micut scriseshi bre zeitate ce esti...

Share this post


Link to post
Si maine , daca as mai avea putere (SI VARSTA!!) as pleca departe peste ocean.

 

Scuze, dar nu se accepta... Am prieteni cu varsta la fel cu a ta sau chiar mai mare, care si-au vandut tot, au plecat si acum au deja 1 an si sunt bine asezati la locul lor! Deci varsta nu (mai) e o scuza...

Share this post


Link to post

Vipere scuza n-o fi da' o cauza care-ti induce teama e !!....Nu e la fel sa pleci cand ai 25 sau cand ai 45 ...Acu' io nu stiu ce varsta are amicu' nostru insa daca chiar ii e rusine cred ca-si poate ininge teama de adaptare ..Ca asta e pana la urma...

Share this post


Link to post

incerc sa ma limitez la a scrie aici..

ce cred romanii despre istoria lor..difera de anul in care a citit si a invatat .. si ce a mai aflat in timp. eu unul am avut sansa sa vad aceasi carte de istorie publicata ani de-arandul , adica am vazut una editata in '43 '45 '46 '48 '52.. nu stiti cat de mult se putea schimba viziunea asupra istoriei.. dar prin viziunea comunista.

daca o luam de la dacii incoaceputem avea viziune diferita in functie de ce informatii citesti.. din pacate nu este destul de cunoscuta si documentata acea parte a istoriei.. de ce? poate si din cauza banilor, si din cauza proastei gestionari.. nu s-a mai facut nimic important din anii 70 pt arheologie si investigatii istorice, sa nu mai zic dupa 1990

daca evoluam in timp.. ajungem sa zicem la vlad tepes.. unii il cunosc ca dracula, unii ca cel ce a redus hotia..

trebuie privit obiectiv, prin prizma intamplarilor vremii.. pai atila cand a coborat de pe cal nu era un sfant, numai ca nu a avut oponenti sa-l denigreze si sa scrie "negativ" despre el.. cronicile care il zugravesc pe vlad tepes ar trebui si ele privite separat, prin prizma cauzei ce a dus la aceste fapte..

razboaiele cu turcii si plata birurilor.. intreb eu daca noi plateam si am fi fost usor de asuprit, de ce mai ne razbioam din cand in cand? poate pt a nu a mai plati?

deci..pt a nu mai abera...fiecare natiune are eroii sai, reali sau nu, de care are nevoie.. nu trebuie sa fie reali si faptele lor sa fi fost bune.. in fiecare tara conducatorii s-au razbiut intre ei, regii si-au ucis fratii pt a nu urca la tron.. numai ca nu se pune accent pe asta, nu conteaza..

avem istoria pe care o avem, trebuie sa fim mandrii ca santem ce santem, acum e adevarat ca unii ne fac de rusine, dar asta este alta discutie, noi nu santem in stare sa ne aparam natiunea

scuze de aberatii...

se pleaca din romania din cauze economice, nu pt ca societatea e cum este

Edited by aztec

Share this post


Link to post
... se pleaca din romania din cauze economice, nu pt ca societatea e cum este ...

Intr-adevar, se pleaca din cauze economice, dar nu se mai intoarce din cauza societatii.

Share this post


Link to post

si din cauza sistemului ... as adauga

Share this post


Link to post

O sa radeti insa se intor din ce in ce mai multi si asta pentru ca dincolo au aparut problemele !!!Cat au fost dupa cortina de fier a fost OK mai scapau pe ici pe colea cate un "tardator" d eneam si tara si ii dadeau azil politic ..Acum cand poti circula liber dupa ce s-au bunghit ca estici nu vin acolo sa arunce mucul d etigare la gunoi ci sa le ia job-urile si jeep-urile :banana: acum dupa ce e atata ingramadeala nu mai chiar la fel fratilor ..Am un amic care sta in Spania de vreo 2 ani si n-a venit o data in tara...FAce cam 800 EUR lunar din care vreo 500 ii da rapid pe chirie si d-ale gurii...Si zice maine m-as intoarce in puii mei da' fac eu 800 de gologani acolo laRO!?!?....NU siocietate il retine sa vina ci tot aspectul economic..Din pacate treburile economicvorbind se cam legumesc peste tot...Cred ca mai bine ne apucam sa invatam chineza!!!

Share this post


Link to post

si-aici sunt mai multe aspecte..

ca sa-l citez pe un amic din state: "daca nu esti profesionist aici, nu ai ce cauta acolo, daca nu te descurci aici, sigur nu te vei descurca acolo"

 

sunt intr-adevar si persoane cu pregatire care stau pe bara (afara), dar mai putine..

si in general e diferenta mare intre 'aprecierea' muncii calificate si a celei necalificate

(care in cele mai multe cazuri e bataie de joc.. si ca munca si ca plata)

Share this post


Link to post

"O sa radeti insa se intorc din ce in ce mai multi si asta pentru ca dincolo au aparut problemele !!!"

 

Nu , se intorc ca aici se poate trai din "smecherii" , "ajutoare" , "compensatii" si din furat dar acolo nu !

Am spus ca nu voi continua discutia dar totusi nu ma pot abtine sa nu raspund . Am o varsta medie (coform sperantei de viata care in ro. este mai mica decat in alte parti!!!) si am avut niste nazuinte (si le am in continuare si acum) dar nu pot sa nu-mi recunosc imposibilitatea , din mai multe motive obiective ( zic eu) de a-mi schimba viata acum , decisiv.

Cred ca toti care suntem acum pe forum suntem oameni cinstiti si cu onoare care nu putem fura sa traim mai bine. De aceea avem masinile pe care le avem ( Daewoo , pe care eu le iubesc si sunt multumit la max. de ele in conditiile de aici)

Acestea sunt parerile mele si daca va deranjaza imi pare rau.

Eu unul nu sunt mandru ca sunt roman.

Sa va uitati la absolventii facultatilor din ro. vor sa munceasca aici sau afara ? De ce oare ?

Nu vreau sa ma "ambalez" prea tare asa ca ma opresc.

Fiecare are ideile si principiile lui , are regrete despre ce a facut si ce nu a facut in viata , despre ce ar fi putut sa faca daca nu era aici ...etc.

Oricum suntem in primul rand Oameni si apoi romani. ( sau rrromani ?)

Ne-am nascut cu un timp de viata "prestabilit" de D-zeu si nu trebuie sa permitem nimanui sa ne ia din acest timp cu nimic.

Cand am sa pot , eu stau la Semanatoarea , am sa vin la intalnire sa continuam discutia. Nu are rost sa fortam aceasta tema pe un forum despre masini.

A propos , maine ma duc sa-i fac revizia lui Matiz la 10.000 km . Am sa va spun cum a fost.

Share this post


Link to post
"O sa radeti insa se intorc din ce in ce mai multi si asta pentru ca dincolo au aparut problemele !!!"

 

Nu , se intorc ca aici se poate trai din "smecherii" , "ajutoare" , "compensatii" si din furat dar acolo nu !

 

...

 

Oricum suntem in primul rand Oameni si apoi romani. ( sau rrromani ?)

Ne-am nascut cu un timp de viata "prestabilit" de D-zeu si nu trebuie sa permitem nimanui sa ne ia din acest timp cu nimic.

 

...

 

Pentru prima parte... adevarul e la mijloc. Exista probleme in UE, economice. Stagnare, somaj... nu e chiar paradisul, e adevarat. UE e comunista si asta se vede, mai ales pentru cineva care stie ce inseamna comunism.

Si din pacate sunt foarte multi in UE care traiesc din smecherii. ajutoare si compensatii. In Franta de exemplu, un coleg caruia i-a expirat contractul a refuzat un post de profesor la liceu pentru ca ajutorul de somaj + compensatiile erau mai mari decat salariu. Tot in Franta, la 3 copiii alocatia e de aproape 1000€/luna. Unii traiesc din asta, copiii aia nu prea fac scoala, ajung maturi tot paraziti, si apoi incep sa omoare oameni si sa dea foc la masini... Asta fiind exclusiv vina guvernelor si a socialismului care a permis parazitismul. Chiar si acum, il loc sa dea vandalii afara le vor mari ajutoarele sociale, platite de cei care muncesc. Din nou va fi mai bine sa nu muncesti decat sa muncesti...

Din pacate un eventual colaps al sistemului social i-ar afecta si pe unii nevinovati, cum sunt pensionarii...

 

SUA e alta poveste, poate ne-o povesteste altcineva de acolo.

 

In Anglia, somajul e de 3 ori mai mic pentru ca sunt cu adevarat liberali, iar protectia sociala nu inseamna parazitism si nici nu sufoca economia productiva prin taxe. Londra are somaj de 0%. Adevarata protectie sociala inseamna sa oferi de munca, nu sa iei bani de la cei care muncesc si sa-i dai celor care nu muncesc.

 

Chestia cu Oamenii, asa este. Toti suntem oameni indiferent de pasaport. Cine n-a priceput asta e un medieval convins ca in satul lui vacile sunt mai mari decat in cel de peste deal sau peste garla. Iar dobitocii antiglobalizare sunt niste frustrati pupati undeva de un stat sau altul care se simt amenintati de "salbatici". Daca sunt asa de destepti si de superiori, de ce se tem de chinezi sau de arabi?

 

Cu timpul de viata... no comment. Ideea de predeterminarea nu prea e inghitita nici macar de biserica, care ne repeta ca avem liber arbitru (si bineinteles ca putem fi trasi la raspundere pentru alegerile facute :D )

Share this post


Link to post

Cristian..tu personal, cat timp ai trait si muncit afara!?!?!

 

Si nu mai tot spune ca te opresti din polemica ca dai impresia ca esti nervos !!!....Si nu ai avea de ce !!... :drinkers:

Share this post


Link to post

Nu inteleg de ce trebuie ca din cauza problemelor politice, economice, sociale, etc trebuie sa ne fie rusine ca suntem cine suntem.Sa-i lasam sa le fie rusine celor care ne-au adus in starea asta>Nu noua!

Share this post


Link to post

Zamolxis,

Ai dreptate , nu mai continui discutia. Oricum fiecare ramane cu parerile lui si chiar nu vreau sa ma enervez.Sa ma enervez ca poate as fi putut traii mai bine , as fi avut alta viata (cred ca toti ne gandim la un momentdat la asata nu ?)

Sa ne lamurim:

Eu am fost in Ca. ultima oara 6 luni ,dar am dinainte de revolutie rude apropiate acolo asa ca stiu ce se intampla.

Revolutia m-a prins la 30 de ani cand am crezut ca tot ce speram eu in secret si ce intelegeam ca se poate intampla intr-o tara capitalista cu oameni civilizati se va intampla si la noi. ( si clar ca nu este asa !)

Sunt un om cinstit , cu bun simt si cu onoare asa ca nu am putut sa ma adaptez la tot ce s-a petrecut dupa 1989.

Nu pot spune ca nu am realizat nimic dar pe mine m-a invins sistemul.

Am luat viata pe cont propriu din 1989 si acum imi pare rau ca nu am emigrat.

Va spun asta , si am idraznit sa intru in discutie aici, ca de cand sunt membru in acest forum am simtit ca sunteti o comuniune de oameni civilizati care inteleg ce se intampla si respecta parerile altora.

Sunt sigur ca intelegeti ca astea sunt parerile mele si ca nu vreau sa par (si nici nu sunt) un "Gica-Contra" doar de dragul discutiei.

Asa ca sa discutam despre masini in continuare.

 

Trebuia sa ma duc ieri la revizia de 10.000 km la Grand Garage dar la ora 8,30 cand am ajuns au fost anuntati ca se inchide curentul pana la ora 13 asa ca m-au reprogramat pentru marti.

Va spun atunci ce am facut.

Share this post


Link to post

Alo Cristi nu m-ai inteles eu unul NU VREAU sa te opresti din polemici ...Caci doar draq asa se naste progresu' nu !?!?APrca asa ne spuneam aia pe la filosofie !!Si totusi adu-ti aminte - imi permit sa ma adresez la pers.II-a singular caci suntem se pare cam de-un leat - de anii 68 - 70 !!Atunci eram cu totii mandri ca suntem romani as putea pune pariu ..Bine ca ne tremuram izmenele pe noi asta e alta poveste ..Si apoi topata perioada aia pana in 78-80 cand ce bine era (cine-si aminteste stie ce vorbesc ) si pana la urma toata perioada aia cand banul nu era ca sa zic asa unitatea de masura a valorii oamenilor iar - ca sa fiu in actualitate - profesorii erau profesori...Ai dreptate in multe privinte in ceea ce spui insa hai acyum sa nu ne faultam singuri poate mandri nu da' nici sa ne fie rusine nu e cazul zau!!!....

 

Zi faina !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...