Jump to content
Sign in to follow this  
aztec

Lovitura De Teatru La Aro

Recommended Posts

www.hotnews.ro

 

AutoRoom

 

 

Ramasa fara curent electric

ARO Campulung, din nou pe butuci

 

In timp ce AVAS isi declina atributiile, la societatea ARO Campulung situatia devine tot mai grea. Nu cu mult timp in urma, Aro producea cate 50 de masini pe luna, iar in septembrie unitatea inca mai lucra la 10% din capacitate. In prezent, procesul de productie este oprit complet.

 

"De o saptamana, productia la ARO este oprita, la fel si energia electrica", ne-a declarat liderul sindical Gheorghe Apostu. Sistarea furnizarii de energie electrica are la baza datoriile acumulate, cifrate la circa trei-patru miliarde de lei, si pe care proprietarii ARO refuza sa le achite.

 

In plus, promisiunile facute de reprezentantii Cross Lander privind acordarea salariilor restante pana la sfarsitul lunii trecute au ramas la stadiul de promisiuni. Nici pana in prezent, o parte a lefurilor aferente perioadei octombrie-decembrie 2004 nu a fost platita, la aceastea adaugandu-se realizarile salariale din iulie a.c. pana in prezent.

 

Pentru ca problemele de la ARO nu se amelioreaza, sindicalistii de pe platforma cer Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului sa intervina cu orice pret.

 

"AVAS, prin departamentul de postprivatizare, ar trebui sa ia masuri. Tot cei de aici ar trebui sa ii someze pe americanii de la Cross sa isi indeplineasca obligatiile asumate prin contractul de vanzare-cumparare sau sa faca demersuri pentru anularea acestui act", ne-a declarat Apostu.

 

O delegatie de la ARO urmeaza sa aiba, in decursul zilei de azi, o intalnire cu vicepresedintele pe probleme de postprivatizare, Corin Nicolae Lunganu, pentru a se cauta solutii privind detensionarea situatiei.

 

Totusi, este greu de crezut ca se vor gasi solutii miraculoase, in conditiile in care, in repetate randuri, americanii au promis sa relanseze productia, fara ca acordurile de principiu sa se fructifice in vreun fel.

 

Problemele de la ARO se pare ca au la baza refuzul companiei-mama de a mai baga bani in societate, atata vreme cat AVAS nu le recunoaste cheltuielile facute drept investitii in societatea de la Campulung.

 

In acest sens, investigatia demarata de AVAS se afla in curs, insa potrivit lui Apostu, este putin probabil ca Autoritatea sa le recunoasca niste investitii pe care nu le-au facut.

 

AVAS a dispus cu ceva vreme in urma demararea unei anchete privind stadiul indeplinirii obligatiilor prevazute in contractul de privatizare. In prezent, ARO se afla in reorganizare judiciara.

 

In cadrul acestei proceduri, judecatorul sindic a numit ca administrator judiciar pe S.C. Lichidari Info Consult SRL care, potrivit Legii 64/1995 privind reorganizarea judiciara si falimentul, este singurul competent sa decida cu privire la ARO.

 

In cadrul acestei proceduri, proprietarii ARO urmeaza sa prezinte propriul program de reorganizare a societatii, in urma caruia se va hotari daca societatea va intra in faliment sau va fi repusa pe picioare.

Share this post


Link to post

ncalcand o hotarare judecatoreasca ramasa irevocabila

AVAS i-a vandut lui Perez actiuni ARO la pret "Musetescu" Joi 06 Octombrie 2005

 

In urma cu aproape un an si jumatate Ovidiu Musetescu a semnat in mod fraudulos contractul prin care a dat intregul ARO pentru numai 150.000 USD fara a avea garantii ca Perez are bonitate financiara (prevazute in contract). La un an dupa Musetescu Agentia de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) i-a "daruit" lui Perez actiuni de 56 miliarde de lei pentru mai putin de 46.300 USD (1,25 miliarde de lei).

Daca Musetescu a incalcat flagrant prevederile contractului de privatizare, cand a dat ARO pe mana lui Cross Lander, functionarii AVAS au incalcat o hotarare judecatoreasca ramasa irevocabila ce interzicea instrainarea actiunilor detinute la ARO. In acest mod Perez s-a ales cu actiuni de 56 miliarde de lei la un pret de aproape 50 de ori mai mic.

O data cu vanzarea ARO pentru numai 150.000 USD, in contractul de privatizare a ARO semnat de Ovidiu Musetescu si John Perez (presedintele Cross Lander) s-a "pus la punct" si problema datoriilor pe care le avea uzina catre furnizorii de utilitati (gaze si curent electric). Datoriile urmau a fi transformate in actiuni la pretul de 25.000 lei/actiune ARO (valoarea nominala) in numele Distrigaz Sud, respectiv Electrica SA - filiala Oltenia. Ulterior, actiunile urmau a fi preluate de catre AVAS, care la randul ei trebuia sa le vanda lui Cross Lander. Dar nu cu 25.000 de lei actiunea, ci pentru o suma de aproape 50 de ori mai mica, "pretul Musetescu" de la privatizare.

 

Actiuni la doi bani prin actiuni ilegale

 

Pe data de 30 decembrie 2004 a fost inregistrat la Registrul Comertului transferul de actiuni de la Distrigaz si Electrica la AVAS - 2.235.904 actiuni in valoare de 55,898 miliarde de lei. Dupa trei luni (10 martie 2005) AVAS a vandut actiunile de 55,898 miliarde de lei cu numai 46.283 USD (1,25 miliarde de lei). Intre timp insa Tribunalul Comercial Arges hotarase deschiderea procedurii de reorganizare judiciara la ARO SA (potrivit Legii falimentului) si numise si un administrator judiciar. Mai mult decat atat, judecatorul a dispus blocarea tranzactionarii actiunilor - "dispune indisponibilizarea actiunilor si partilor sociale sau de interes in registrele speciale de evidenta sau in conturile inregistrate electronic". Fata de hotararea tribunalului AVAS avea posibilitatea de a face recurs, contestand masura luata de judecator, dar nu a facut-o, sentinta, implicit masura, devenind irevocabila. Astfel ca atunci cand AVAS i-a vandut lui Perez actiunile statului la un pret de nimic le-a vandut incalcand o hotarare judecatoreasca!

 

AVAS se apara cu smecherii

 

Conducerea AVAS ne-a precizat ca dispozitia data de judecator nu ar fi fost aplicabila actiunilor detinute de AVAS sau alti actionari la ARO SA, aducand ca argument articolul 46 din Legea 64/1995 Ð a reorganizarii judiciare: "Este interzis administratorilor debitorilor persoanelor juridice, sub sanctiunea nulitatii, sa instraineze, fara acordul judecatorului sindic, actiunile detinute la debitorul care face obiectul acestei proceduri (n.r. - de reorganizare judiciara)". In consecinta, sustine AVAS, "dispozitia tribunalului trebuie interpretata (?!?) prin raportare la prevederile sus-mentionate".

Altfel spus, AVAS se apara de acuzatia de incalcare a unei hotarari judecatoresti irevocabile, interpretand chiar hotararea pe care au incalcat-o. Pare-se ca juristii APAPS au uitat de un principiu elementar de drept - "unde legea nu distinge nici interpretul nu trebuie sa distinga" (ubi lex non distinquit nec nos distinquere debemus).

Mai pe romaneste, judecatorul nu a facut nici o distinctie cand s-a pronuntat asupra interzicerii tranzactionarii actiunilor - astfel le-a indisponibilizat pe toate. AVAS avea posibilitatea sa faca recurs si sa obtina, poate, o decizie favorabila - doar plateste o armata de juristi, ba pe deasupra si tot felul de case de avocatura! Cum nu a facut recurs, se cheama ca AVAS a acceptat sentinta tribunalului, pe care a incalcat-o apoi vanzandu-i lui Perez actiuni ARO la pret de placute de frana.

 

romania libera

Share this post


Link to post

Lovitura de teatru la ARO: Cross Lander renunta la pachetul majoritar de actiuni

 

sfarsitul saptamanii trecute la ARO a sosit o delegatie de oameni de afaceri, in calitate de reprezentanti ai unui consortiu americano-israelian. Delegatia a fost de condusa de fostul viceguvernator BNR, Vlad Soare, fiind singura care a fost lasata de conducerea ARO sa viziteze toate sectiile uzinei. Tot din grup au mai facut parte si reprezentantii unei firme de audit pentru care vizita s-a prelungit cu inca o zi...

 

www.romanialibera.ro

 

http://www.romanialibera.ro/editie/index.p...07112005&idx=54

Edited by Shenck

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...