Jump to content
Sign in to follow this  
Cristaky

Bunul Simt La Benzinarii

Recommended Posts

Acest subiect ma framanta de mult timp, deoarece am fost pus deseori in situatia despre care voi vorbi in continuare :

Aseara am fost sa alimentez la o statie Petrom. O pompa era defecta, asa ca m-am "repliat", impreuna cu inca doua masini, la alta pompa. In fata mea a oprit sa alimenteze un Matiz verde (nu ii dau numarul, desi ar merita). Tipul de la volan, ajutat de angajatul benzinariei, alimenteaza si apoi porneste agale catre casa, pt a efectua plata. In spatele masinii lui (in care mai erau 3 persoane) raman "in asteptare" 3 masini . Dupa ce plateste, se intoarce foarte, dar FOARTE incet spre masina, mestecand in sictir o lama Orbit (sau Gillette, sper :wallbanger: ), admirand masinile de prin benzinarie si de peste drum, sfidandu-ne "efectiv" pe ceilalti 3 "fraieri" care asteptam sa alimentam . Exasperat de nesimtirea tipului, il claxonez (lucru pe care il fac extrem de rar, cred ca de maxim 5 ori pe an folosesc claxonu), facandu-i semn sa se miste mai repede, ca mai sunt doritori ... Probabil jignit de atitudinea mea, imi striga "Ce-ai ma? N-am chef sa plec!" . Evident, fiind un tip bine crescut si cu o educatie aleasa, plus simt civic dezvoltat  <img src= )"> , deschid geamul si ii solicit sa se miste mai repede putin, pt ca nu e singur in benzinarie. Nici un efect, cretinul se lipeste de masina cu mainile-n san si se uita la mine, zambind ironic... In fine, dupa ce a aparut si tipul de la paza s-a urcat berbecul in masina si a plecat ... Problemele mele :

1. de ce nu s-a dus idiotul sa plateasca in timp ce ii alimenta angajatul Petrom-ului masina?

2. de ce nu a mutat masina de la pompa dupa ce a alimentat, inainte sa mearga sa plateasca? E chiar asa un mare efort sa misti naibii masina 2 metri, cand vezi ca mai sunt 3 masini in spatele tau care vor sa alimenteze? Sau avea impresia ca e mai barbat daca "are chef" sa tina 3 masini la rand pt ca e prea nesimtit ca sa faca un minim gest de bun-simt?

 

Sunt singurul deranjat de specimene de genul asta? Pt ca nu e primul care se poarta ca un cioban...

Share this post


Link to post

Alta ar fi fost atitudinea ghiolbanului dacă ar fi scris pe undeva, ca pentru proşti, cum se procedează la alimentarea cu carburant: alimentare, mutat maşina, plătit, etc. Şi dacă nu te conformezi, să vină paznicul şi să te certe.

Civilizaţia nu se învaţă cu vorba bună, ci prin constrângeri, bâte , amenzi, etc. :evilfork:

Share this post


Link to post

Ai dreptate, si nu nu esti singurul care a patit asta... Totusi la chestia cu mutatul masinii inainte sa plateasca, am impresia ca ar fi de pomana. Din cate stiu eu, pana nu plateste omul, pompa e "blocata" si cel care vine la rand nu poate alimenta. Lasind la o parte asta, e normal sa te misti repejor si sa nu uiti ca in spatele tau mai sunt si altii care asteapta.

Edited by bogdanc

Share this post


Link to post

Poti sa misti masina. Dupa ce ai achitat, ala poate sa alimenteze.

Eu nu mut masina. O singura data am facut asta si m-a alergat paznicul, credea ca fug. Culmea este ca am facut un mic cerc (adica m-am intors printre pompe catre cosmelia unde trebuia sa platesc) si ala alerga in continuare.

Share this post


Link to post

Nici eu nu mut masina pana nu platesc, insa incerc sa eliberez locul cat mai repede.

Share this post


Link to post

Hmm, eu ma misc cat pot de repede cand alimentez. Insa in general imi pun singur benzina, sa vad ce si cum.

Odata am alimentat si am dat masina mai in fata cu 3-4m, apoi am intrat sa platesc. Cel din spate a venit cu masina in locul meu insa imediat au aparut un paznic si un alt angajat sa pazeasca pompa pana platesc eu. Probabil daca apuca sa puna cel din spate benzina se reseta factura mea > :)

Share this post


Link to post

de regula se deblocheaza abia dupa plata, nu trebuia sa o pazeasca .. pt ca nu o fura nimeni

 

bunul simt la multi romani 'pluteste in aer', mai bine ar cobori

 

dar nu creste pe sant.. ca l-ar paste porcii

Share this post


Link to post

Nici eu nu mut masina dupa ce alimentez pentru ca oricum nu se poate alimenta decat dupa ce eu platesc la casa si sa nu se inteleaga ca vreau sa fug fara sa platesc (vezi @Satori), dar daca am masini in spate dupa ce am platit ma grabesc spre masina si o intind rapid...

Share this post


Link to post

Ma linisteste faptul ca ne-am pus cumva de acord : ori mutam masina, ori ne miscam repejor, daca e aglomerat :) >-

Share this post


Link to post

Mai oameni buni, in majoritate benzinariilor nici nu ai unde sa muti masina mai in fata... dar bunul simt trebuie sa te faca sa-ti misti posteriorul repejor daca ai pe altul in spate.

Share this post


Link to post

Bunul simt lipseste si la angajatii benzinariilor.

Eu alimentez in 99% din cazuri la OMV Berceni, iar atunci cand am fost cu Tico, cred ca de maxim 2 ori a venit un angajat sa-mi curete parbrizul sau sa-mi alimenteze el.

Cand am venit, la aceiasi benzinarie cu o masina mai scumpa, de fiecare data aparea un angajat dornic sa ma ajute.

Am vazut si faze de genul, venea gipanul cu femeie la bord, parca in dreptul pompei, claxona puternic, si surpriza...chiar lucratorul de la casa de marcaj venea in fuga sa-i alimenteze, cucoana de la volan nu se dadea jos.

 

Bunul simt? ce e aia?

Share this post


Link to post

Cand e coada eu ma bag cu spatele si alimentez pe partea cealalta a pompei, ca majoritatea au alimentarea pe dreapta.

Ca de obicei pun si niste aditiv mai intai, apoi las pompa pe automat la viteza mica... ca la matiz mai intra vreo 10l dupa ce face click... plus ca mai sterg si geamurile, faruri, oglnizi :D si sa nu ma bata nimeni la cap :P

Share this post


Link to post

inseamna ca voi nu ati trebuit sa stati la benzinarie dupa ce a alimentat berbecul, nu sa plateasca, ci sa-si mai faca si cumparaturile...

Share this post


Link to post
Ca de obicei pun si niste aditiv mai intai, apoi las pompa pe automat la viteza mica... ca la matiz mai intra vreo 10l dupa ce face click... plus ca mai sterg si geamurile, faruri, oglnizi :D si sa nu ma bata nimeni la cap :P

 

Sper sa nu ne intalnim la benzinarie, cand e aglomerat :) )

 

P.S. Gaby, 34.300 la Petrom, Premium fara plumb :lavolan:

Share this post


Link to post

De ce va mirati asa ca nu se grabeste lumea cand baga benzina...??

Cand e o masina cu numere straine( nu din acelasi oras)..de cate ori ati vazut pe cineva sa lase acea masina sa se bage desi nu are prioritate..dar omu nu stie drumul????

Lumea te injura si de ce nu te bagi cu rapiditatea cu care vor ei in intersectie...dar sa mai lase si pe unu in fata lor...sa fim seriosi..se grabesc toti tare...au toti treburi importante, pierd miliarde daca ajung cu 30 de secunde mai tarziu...

si cum sa intre cineva in fata atata timp cat el are prioritate...sa fim seriosi...

 

Deci daca omul baga 200.000 benzina trebe sa astepti dupa, fara dubii...

Si daca tot e la terasa...si tot da 30mii pe un suc, trebe lumea sa vada ce celular, ce chei la masina are...si sa nu uitam lantul peste tricou(acu o sa fie mai greu...cu iarna> :) )

 

Si exemplele pot continua...

 

PS: si aici nu pot sa nu pun un banc super( cu toate ca-s oltean): Visul Olteanului? O Vaca sa aiba gatul de girafa...sa o mulga el, dar sa mance din gradina vecinului.. :D

Edited by NFS

Share this post


Link to post

eu vreau sa ma disculp. nu eram eu posesorul acelui matiz verde :D

 

in alta ordine de idei de multe ori alerg pana la masina trag mai in fata si pe urma bag restul in portofel bonul etc, :)

Share this post


Link to post

Exact despre asta era vorba. Despre un minim de bun-simt pe care ar trebui sa il aiba fiecare; nu e vorba de cele 35-48-57-264 secunde pe care le pierde urmatorul conducator auto care sta la rand la pompa, ci despre respectul pentru celalalt. Iar eu sunt convins ca acest respect trebuie cultivat incepand cu lucrurile acestea marunte, care nu necesita un mare efort de intelegere ...

P.S. Daca eu alimentez, trag masina deoparte, achit bonul, am apoi tot timpul din lume sa molfai guma, sa casc ochii la alte masini, sa ma scobesc in nas, sa curat interior/exterior/portbagaj, sa vorbesc la telefon, sa-mi refac machiajul (asta o fac mai rar =)) )etc etc ... toate astea in timp ce urmatorul alimenteaza :) >-

Share this post


Link to post

intradevar pompa e blocata pana la achitare...dar totusi timpul intre venirea omului la masina si plecare e destul de mare ...eu bag de la multe benzinarii dar mai mereu mut masina(unde am loc intotdeauna o mut )............ca tot e vorba de benzinarii astazi am facut si eu pana prostului cu Tico :D ...si ca sa fie culmea mai mare nu gaseam sticla de 2 litri ca nu vroiau sa vanda(nu intrasera in gestiune)

Share this post


Link to post

Eu dupa ce alimentez,platesc cat mai repede si caut sa eliberez locul in asa fel incat sa nu fie coada in urma mea,in cazul in care alte pompe sunt ocupate.Daca vreau sa "casc gura" prin supermarket-ul din benzinarii,eliberez pompa dupa alimentare,parchez "micutul" intr-un loc care sa nu incurce pe cineva si apoi sunt liber sa ma plimb mult si bine prin magazin.

Eu zic ca bunul simt trebuie sa primeze.Poate sunt semeni de-ai nostrii care intr-adevar au treaba si se grabesc,poate sunt in interes de serviciu in acel moment etc.Tocmai de aceea nu trebuie sa procedam ca NESIMTITUL descris in primul topic.

In legatura cu bunul simt al celor de la benzinarii...mai degraba l-as numi indiferenta fata de client.Am vazut in MOL zilele trecute si am ajutat o doamna care avea un Fiat si la care rezervorul este protejat in mod suplimentar de o supapa ce are practic un capac pe care trebuie sa-l "strapungi" cu furtunul ca sa alimentezi.Asa este sistemul.Ei bine,eu am alimentat,am platit,am iesit afara si doamna tot se chinuia cu furtunul de la pompa in mana (nu va ganditi la bazaconii!) sa alimenteze.Am miscat masina mai incolo si am ajutat-o pe doamna respectiva sa rezolve problema.In acest interval nici un angajat n-a catadixit sa vina sa ne intrebe de sanatate.Stateau totii in magazin la caldura cu ochii pe camerele de supraveghere si atat.Afara clientii se chinuiau si tremurau de frig.Ce vrei,vechiul SHELL cu alta palarie! Din pacate,vechea Marie era mai "educata"!

Edited by marescosmin

Share this post


Link to post

la mine e mai simplu. in oras alimentez de obicei la doua benzinarii. vine angajatul, baga benzina, ia banii(90% din cazuri 100k.la 200k deja se mira) si bafta.in benzinarie intru foarte rar.doar daca am nevoie de bon sau vreau sa-mi iau tigari.

Share this post


Link to post

Oprit-alimentat..daca trebuie sa cumpar ceva, fuga in parcare, platit si cumparat; daca nu cumpar nimic, masina ramane la pompa...ca ma intorc repede si oricum nu se poate alimenta pana nu achit eu.

Mereu alimentez la OMV - din motive de card.

Share this post


Link to post

se vorbea de vechiul shell. eud e obicei pun doar de la mol ( am card la ei ) dar puneam si inainte.

 

la iesirea spre munte la otopeni langa McDonald unde era shell si acum e mol parchez la pompa si vine un angajat cam de varsta mea 19-20 ani. In viata mea nu am vazut persoana mai serviabila ca asta... m-a intrebat daca am presiune in pneuri buna, daca am nevoie de lichid de pabriz si daca vreau sa imi curete geamurile. aici am spus da ... va vine sa credeti ca a facut luna pana si triunghiurile de la oglinda de la matiz? modul in care se adresa clientilor etc. si dupa ce a terminat la mine s-a dus la un junghi de dacie langa deci nu facea discriminari si intradevar cred ca baiatu se ducea cu un surplus bine meritat de bani acasa la cat de amabil era. :D deci mia sunt si exceptii.

Share this post


Link to post

Probabil de putin timp, lasa ca i se taie si lui :(

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...