Jump to content
Sign in to follow this  
nino

Computer de bord la CheWoo-uri

Recommended Posts

Ideea de "computer de bord" vine de la Trip Computer, scule aparute la sfarsitul anilor '60 in rally-urile internationale si facute sa gestionezi rulajul pe trasee lungi, la care se poate optimiza consumul si programa alimentarile. Ele erau programate si urmarite de navigatori. Porcarele puse acum pe bordurile actuale n-au astfel de functii, sunt puse doar de a lua ochii la cumparatori. Cei care le au si le baga in seama stau tot timpul cu ochii in ele in loc sa fie atenti la drum si sa se invete sa simta masina. Si macar daca indicatiile lor ar avea o marja rezonabila de eroare. Parerea mea, sunt mofturi.

Share this post


Link to post

Sunt de părere ca vaxxi are dreptate. Analogia cu telefonul mobil este perfectă . Treaba stă cam aşa : Citit manual telefon din scoarţă în scoarţă , cumpărat telefon de 26 mil . , folosit tot ce mişcă în el vreo săptămână după care pauză... Îl mai folosesc pentru agendă care este foarte utilă , poze şi ocazional muzică. Atât. Nici mare nu mă dau cu el pentru că nu sunt genul. Dacă aş fi fost interesat atât de mult de consum nu mi-aş fi luat cutie automată fapt pentru care motorul funcţionează tot timpul la regimuri optime.

Atunci când mi-am ales modelul pe care l-am dorit puteam să îmi iau logan şi rezolvam problema computerului. Pentru mine când mi-am luat acest automobil au primat alte motive ca : -fiabilitate , aspect , spaţiu interior , siguranţă şi fără să vă mint TRANSMISIA AUTOMATĂ . :banana: Ştiam că acest automobil nu are computer de bord şi credeţi-mă că pentru mine personal nici nu conta ca să nu spun că îmi era total indiferent.  <img src= ">

Pentru unii dintre voi poate că într-adevăr este ceva util şi nu contest acest fapt dar mie îmi este indiferent. Dacă doriţi vă pot da o idee asupra funcţionării lui şi cum se poate construi unul ce să arate consumul instantaneu. Am văzut unul construit şi funcţiona chiar bine. :D

Share this post


Link to post

OK...faptul ca nu au masinile Daewoo aceasta "inutila" jucarie, nu e un motiv de lauda pt coreeni...ca s-au gandit ei la siguranta soferului..sa nu mai priveasca domne bordul..sa se uite-n fata...la trafic... =))

Hai sa fim seriosi, sa-l acceptam ca pe o lipsa...si gata...nu se poate sa le ai pe toate... > :)

Acu faptul ca se poate trai fara el..nu se contesta...ca si mamaie a trait fara celular...si si acu 200 de ani oamenii au trait fara masina...oare acu s-ar mai putea?

Sa dam Cezarului ce-i al Ceazarului...

nu au pus si au un minus...ca si altele..auzi, =)) masina din aug 96 cu Gkat...RUSINICA!!!!!!! si =)) masina din 2005 fara CB...RUSINICA!!!!!

:drinkers:

Share this post


Link to post

Io sunt cu tabara pro computer de bord. Este foarte util pentru estimarea costurilor, pentru urmarirea mersului masinii pe perioade lungi de timp. Si eu il folosesc pe Fiat tot timpul cand merg cu ea. Asta nu inseamna ca stau numai cu ochii in el. Dar te uiti odata la 30 min la consum. Daca n-ai bani vezi cam cati kilometrii mai faci.

Ca sa pun paie pe foc... Volvo 850 masina proiectata la sfarsitul anilor '80 si lansata in '90 avea asa ceva... Au trecut 15 ani... Tehnologia avanseaza... Ar fi fost normal sa fie standard pe orice martoaga de masina.

Cei care spun ca lasa fac io calculu' etc... N-ati condus o masina echipata cu asa ceva mult timp si nu va intereseaza.

Un alt argument pro: Imediat vezi cum apare o problema cand in aceleasi conditii creste consumul cu jumatate de litru sau mai putin.

Share this post


Link to post

nu e chiar o chestie nemaipomenita...e destul de utila dar mai utile sunt niste ranforsari in plus, niste air-baguri !! nu se stie niciodata...cum intra nea' gheorghe pe contrasens cu 150 in tine...ca deh' si-a luat mertan si vrea sa-l testeze.

Share this post


Link to post

Daca gheorghr intra in tine cu 150 pe contrasen poti sa ai si mean cu five stars ca tot se termina cel mai urat posibil, doar sa ai ceva ghinion si sa ramai in viata. Cu sechele.

 

Despre BC este o chestie destul de utila si de buna, numai ca s-ar putea ca dupa cateva saptamani eu personal sa nu mai tin cont de el deloc. Ca si la telefoane, cand am un telefon nou ma tine bateria 2 zile numai din cauza ca-l butonez de-l ia naiba, dupa 3-4 zile singura lui functie este de a telefona, nici macar agenda nu o folosesc pt. ca am capul mare de numere de telefon, de obicei le tin minte.

Share this post


Link to post

eu n-am asa ceva pe nici una din masini si sincer mi-ar place dar mai mult ca moft.

 

Adica comparatia cu ceva de gen ABS mi se pare ridicola.

 

Computerul de bord e un gadget si e bine sa-l ai dar nu-l gasesc indispensabil si in nici un caz n-as elimina o masina din lista doar pt ca n-are disponibil asa ceva. E un simplu minus pt masina respectiva.

 

Ca tot se vorbea mai devreme de masini ieftine GM , care au si care n-au, noul Chevrolet Cobalt (fratele american Astra H)spre surprinderea mea vine standard cu computer de bord dar de asemenea vine standard cu doar 2 airbaguri, geamuri manuale peste tot, fara A/C,Abs si inchidere centralizata, si cu tamburi pe spate. F ciudat. Toate astea mi se par mai importante decat acel computer de bord.

Edited by dany_s

Share this post


Link to post

Computerul de bord este util insa chiar si fara el nu este "un capat de tara".Si eu consider mai util la o masina elementele de securitate si confort,AC,airbag-uri,...

La 206-le meu n-am computer de bord insa am AC,ABS cu EBD,set airbag-uri inclusiv cortina.Pe tabloul de bord imi arata ce usi nu sunt bine inchise prin scris,are grija sa nu uit cheia in contact,farurile aprinse,am functia de "follow me home" pentru comoditate si alte mijloace pentru diagnoza.Asa ca respectivului computer,chiar ca nu-i simt lipsa.Era bine sa fie,insa numai varianta "Starline" cu motor de 1,6 avea.N-am avut destui bani sa cumpar o astfel de varianta.M-am multumit cu X-Design cu optionale,mai ales ca am cumparat-o cash.Altfel intram in banii de apartament si n-am vrut.

Revenind la subiect,sunt unii producatori care pun computerul de bord inaintea elementelor de siguranta.Exemplu in acest sens: o Skoda Fabia "chioara",adica standard,are computer de bord,insa:AC,airbag-uri,ABS...pauza.Dealer-ul imi spunea: "La ce va trebuie ABS?"...ce intrebare stupida...NO COMMENT!

Mai bine elemente de siguranta in prima faza!

Cu stima,Mares Cosmin :>

Edited by marescosmin

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...