Jump to content

dany_s

Membru
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited

About dany_s

  • Rank
    Cavaler Jedi
  • Birthday 09/04/1981

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Montreal,Ca
  • Din
    Montreal,Ca
  • Auto
    Lexus ES/Chevy Aveo 1.6
  1. pai am scris mai multe detalii aici: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=10072 Am evaluat si posibilitatea sa o pastram ca unica masina, insa efortul financiar era prea mare (eu sunt student), mai ales avand deja o masina gata platita in parcare + ca Lexus-ul e totusi mult mai pe gustul meu si consider ca overall, in ciuda varstei este o masina mult superioara. Insa daca (sau mai degraba, cand) ne vom muta inapoi in suburbii si o sa fie nevoie de o a doua masina si pt consoarta, Aveo este printre primele pe lista!
  2. Eu zic ca pretul este corect pt masina avand in vedere ca este totusi din 99. Cam asa costa si pe aici un Concorde non-LXI, 4000-5000 $ CDN max. Draguta masina, s-o stapanesti sanatos. Este gigantica, am avut weekendul asta pe mana un Taurus care e totusi mult mai mic si tot m-am chinuit rau de tot cu parcarea! Ai grija la motorul 2.7, au fost probleme cu transmisiile si cu cateva gasket-uri (intake manifold si head). O cunostinta a cumparat un Intrepid 2.7 si la 95 000 km a bagat 3000$ ca sa refaca motorul. SI nu e un caz singular...oricum, fa-i intretinerea bine si mergi frumos si n-ar trebui teoretic sa ai probleme.
  3. Sorry de intaziere...nu prea am mai dat pe aici avand in vedere ca din aprilie nu mai avem Aveo in dotare... Inafara de ce am spus pe pagina anterioara, ce mai pot sa adaug vis-a-vis de condusul pe perioada de iarna Am facut 2 ierni cu ea. Masina s-a comportat OK. Pneurile cu care a venit erau oribile, dar cu niste pneuri bune de iarna, mai ales ca in Ro nu-s cine stie ce zapezi n-o sa aiba sotia nici o problema. Sigur ca, fata de cutia manuala, e mai greu sa iesi din zapada daca ramai blocat de exemplu. In rest, a mers foarte bine, cutia, faptul ca e in 4 trepte este OK, nu ii trebuie neaparat o cutie cu mai multe trepte (are totusi doar 100 cp), uleiul (de cutie) se incalzea repede (se vedea ca e noua, la a mea ia ceva mai mult timp pana se incalzeste) si cum ziceam, estetic, e foarte aratoasa cutia automata pe Aveo. De fapt, majoritatea jurnalistilor de aici au recomandat clar pt Aveo cutia automata fata de cea manuala, chiar daca e ceva mai lenta masina, se pare ca e foarte bine adaptata motorului. (cel putin pe asta de 1.6) Concluzia, bucuria si confortul sotiei va merita din plin cei 7-8 sute de euro in plus (sau cat e) pt cutia automata. Chiar si la drum intins e foarte confortabila,mai ales in trafic rural cum e in Ro unde tot timpul mai tre sa franezi si iar sa accelerezi, sa franezi in curba etc...practic asa, sotia se poate concentra doar pe condus si ce e in jurul ei si sa uite de schimabt vitezele (inferior sau superior). Eu sincer iti zic, ca dupa ce am mers putin pe manuala in Buc anul asta, mi-a intarit mai tare idea ca totusi, in 90% din situatii de condus prefer cutia automata.
  4. aici asigurarea la masina nu se calculeaza ca in Ro, un % din valoarea masinii, din pacate. Sunt f multi factori care intra in pret, unul din factorii principali fiind unde locuiesti. Practic, in functie de codul postal, se fac statistici de accidente, furturi etc, in zona respectiva si esti taxat in consecinta. Si probabil (ca nu-s publice aceste statistici ca sa pot verifica) in statisticile lor despre noua zona se intampla multe accidente si probleme legate de furt/vandalism etc. Inainte era suburbie, cartier de case la 15 km de oras, acum e in oras, cartier cu blocuri si case. Si uite asa de la 1200$ pe an a sarit la 2100$ pe an. Enorm de mult.
  5. Micutzul cavaler Jedi de ieri are o noua propietara. Am vandut masinutza pt ca ne-am mutat langa metrou si masina n-o mai foloseam aproape deloc, de asemenea din cauza noii resedinte, pretul asigurari s-a marit enorm de mult asa ca am decis sa scapam de ratele lunare si sa pastram Lexusul.
  6. am voie cu numarul fara probleme. Pot sa pun ce vreau eu in fatza. Nu peste tot in state si canada e la fel insa. Unele state/provincii au obligatoriu numarul in fatza.
  7. atunci erau km acum are 246 000 km, nu mile (si vitezometrul e in km/h)
  8. pai am evitat total sa mergem la spalatorii automate. Costa la fel de mult spalatoriile "de mana" si acolo n-are cum sa se intample ceva. Eu am patito la Lexus cu astea automate la inceput si n-am mai fost de atunci (mi-a indoit antena electrica, mi-a spart numarul ala fals de Ro de 2 ori). Masina e intradevar sensibila la vanturi laterale. Si cauciurile hankook cu care vine, care-s mizerabile + roti de 185 latime si 14" nu ajuta. Eu nu merg mai mult de 120-125 de frica politiei, dar daca n-ar fi asta, as zice ca 140 ar fi o viteza de croaziera decenta pt masina asta. Mai mult deja mi se pare ca nu se mai simte in largul ei. (nici motorul nici masina). Oricum, e mai mult masina de oras chiar daca am facut si drumuri f lungi cu ea si a fost f ok. Zack - nu stiu cu viteza maxima, la automata se pierd cativa km/h fatza de o manuala deci s-ar putea sa aiba cam aceeasi viteza maxima ca cea de 1.4 manuala. Oricum n-am de gand sa testez
  9. am facut eu transformarea in euro bazandu-ma pe modelul actual (aveo sedan) care complet echipat (dar fara a/c automat, comenzi audio pe volan si comp de bord care nu-s disponibile) costa ~ 19 500$ cdn. Cel nou o sa fie cel putin la fel de scump, am zis sa scad cei 1000$ pt transmisia automata si da la un curs de 1.38 exact 13 405 euro.
  10. sunt autostrazi (in quebec insa sunt de f proasta calitate) dar si amenzi... Dupa ce am cumparat-o mergeam destul de repede dar dupa prima amenda m-am cumintit. Maxim am mers 182-183 (era putin peste 180) pe ceas. Eroare nu are f mare, poate chiar deloc (fatza de Aveo de exemplu care are eroare destul de mare, paralel la 130 in Aveo eu am ~121- 122 pe ceas). Oricum la ~180 turatia e inca destul de mica fatza de unde e linia rosie.
  11. Maxim am mers cu ~ 165 pe ceas. Insa turatia nu era prea mare. Probabil ca se duce pe la 190 dar n-am de gand sa incerc prea curand. Si noua ne-a placut galben, e f tineresc, mai ales condus de o fata tanara si cute e sexy masinutza N-am pus-o pe Cardomain insa.
  12. Centurile alea automate au fost doar pe cateva masini americane de la sfarsitul anilor 80-inceputl anilor 90 a mea e japoneza, are centuri pretensionate normale.
  13. Chevrolet Aveo5 2004 (luata de noua in octombrie 2004) 1.6 16 V - 103 hp Galben 5-usi (hatch) cutie automata 4-speed cu Overdrive Jante de tabla cu capace 14" cauciucuri 185/60-14 Performante - Habar n-am, in carte nu scrie, n-am vazut nici teste in reviste, o s-o duc vara viitoare la circuit sa vad cat scoate pe 1/4 mile asa de fun (ca e lenta oricum ) Consum: afara - 6.3 - 7.5 (depinzand de cum mergi, cum e traficul), in oras 8.5 (vara, cu trafic lejer)- 11 (iarna, cu stat cu orele in trafic) Echipament: - geamuri electrice - oglinzi electrice - alarma si antidemaror - inchidere centralizata cu telecomanda - faruri ceatza - A/C - Cd player cu MP3 si 4 boxe -scaun sofer reglabil 6 directii manual, pasager 4 directii -bancheta rabatabila 60/40 -tapitzerie 2-tone -volan regalbil in inaltime - airbag sofer si pasager - eleron I-am mai pus niste huse Chevrolet care mi s-au parut dragutze si ca la a mea "seatbelt pads" personalizate Acum cateva luni i-am pus si 4 boxe JBL GTO. Mare diferenta. Masina a condus-o mai mult consoarta(cam 70% din timp), are acum 23 800 km si nici o problema majora dar ne-am mutat langa metrou si ne gandim s-o vindem (ca si pe cealalta masina de altfel).
  14. da, asta e si masinutza mea Lexus ES250 - 1991 sedan 4 usi Visiniu metalizat 2.5 V6 - 156 cp, 160 torque 4-speed automatic cu Overdrive benzina FWD 1490 kg (1600 kg cu mine ) - Abs - frane cu discuri fatza/spate - suspensie independa - Airbag sofer - Tapitzerie piele bej - trapa tip "Moonroof" (adica sticla fumurie) electrica - geamuri electrice cu comanda 1-touch down pt sofer - Inchidere centralizata cu telecomanda - antidemaror in cheie (chip) - demaror la distanta - Cruise control - bancheta fractionala 60/40 - A/C - servo -scaun sofer reglabil electric 6-directii -scaun pasager reglabil manual 4 directii - oglinzi electrice si incalzite -lumini curtoazie in usi si langa trapa -faruri ceatza - ECT - buton pt mod "sport" - Cd-player + Casetofon (doublu-din) Pioneer Premier, 4 boxe + 2 tweetere si amplificator - Jante aliaj usor 15" cu anvelope 195/60-15 Modificari: -Jante Chrome 17"X7 Limited Alloys 507 -Cauciucuri eukohama 215/40-17 -bujii si fise de performanta NGK -HU - Alpine CDA-9813 (MP3/WMA/ETC) -Boxe spate Alpine Type-R 6.5" -DVD-player Innovatek MP-9 - Ecran LCD 5.6' Innovatek - Amp American Legacy series 2 - 2channel-300W RMS-pt SUB - Amp Pyramid PB360 2-channel - 90W RMS - boxe spate - Subwoofer Pyramid Royal Red series 10" 300 RMS in cutie de lemn custom, sealed - cablaje 4gage - 2 neone StreetGlow sub bord -geamuri fumurii -Sylvania Sylverstar headligh bulbs - amortizoare fatza-spate KYB GR-2 Masina o am din Noiembrie 2001. NUMARU E FALS - nustergetzi poza poze mai noi se vad usile fara rame si cateva din interior tin sa mentionez ca neonul verde tip "fir" l-am cos de mult, arata hidos in timpul zilei poze mai recente, prima infruntand iarna canadiana si celelalte 2 inainte de iarna
 

×
×
  • Create New...