Jump to content
Sign in to follow this  
Abram Burel

Kalos si cauciucurile de iarna

Recommended Posts

E cam off, dar totusi: care-i poanta cu cauciucurile de iarna? Adica, de ce <Trebuie>?

Share this post


Link to post

ca sa nu plangi ca nu poti pleca de la stop sau dintr-o panta...

Share this post


Link to post

M-ai lovit! Adica d-aia trebuia sa ma feresc de tot soiul de gipane si limuzine cand plecau de la stop: n-aveau cauciuce de iarna! Da' daca ma descurc "istoric" in situatii d'astea, mai trebe'?

Share this post


Link to post

la cat merg cu masina iarna (cel putin io ma deplasez 97% in bucuresti)...nu are rost sa mai dau si banii pe cauciucuri de iarna. sunt chiar curios cum o sa se descurce masinuta anul acesta...pe "sloiuri". sa fi vazut la mine in parcare cum era...anu trecut...parca eram la polul nor...efectiv DAMBURI de gheata.

Share this post


Link to post
E cam off, dar totusi: care-i poanta cu cauciucurile de iarna? Adica, de ce ?

 

Era prea off pentru gusturile mele asa ca acum e on.

 

 

Pai cum vreti sa se descurce iarna, altfel decat prost? 2 saptamani, iarna trecuta, masina mea a ramas pe straduta din spate blocului pentru ca nu reuseam sa o scot. Se facusera santuri de la tractorul de gunoi si eu nu reuseam sa mai ies de pe ele. Asa ca am bagat-o la loc in parcare si acolo am lasat-o.

Sa nu vai povestesc episodul Moeciu sau altele asemenea. Oricum, eu am Hankook. Daca credeti ca va descurcati mai bine cu Kumho... bafta!

 

Pana sa vad ce ai scris tu, AB, eram sigur ca imi iau cauciucuri de iarna. Acum ma mai gandesc. Ce rost are sa ma opresc eu daca tu o sa ma pocnesti oricum pentru ca nu ai frane/directie/etc. Mai bine las masina in parcare si gata.

 

 

O sa vorbim aici strict de necesitatea lor pe Kalos (de parca ar fi ceva diferit). Pentru restul:

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...=0entry109847

Share this post


Link to post

Tocmai scriam ceva la rubrica ABS despre jafurile (a se citi opincile vulcanizate) cu care cel putin Kalosul meu este potcovit cand m-am gandit ca poate e fructuos sa pun si eu o intrebare. Iarna trecuta era sa-l fac zob la numai 30 km/h cand a intalnit pe o portiune de gheata o mica denivelare. M-am rotit cca 180 de grade fara cel mai mic control. Noroc ca am ceva experienta in cei 14 ani de conducere insa nu am avut nici o posibilitate sa o controlez. Pneurile sunt cu profil fara canal de drenaj anti aquaplanare adeka acea bolta de pe mijloc care reuneste 2-3 canale radiale si care impiedica acumularea apei la viteze mari. In experienta mea am acvaplanat o data cu o masina dotata cu Montana la numai 90 Km ora . Este aceeasi senzatie de pierdere a controlului volanului ca la polei.

Am aproape 40.000 si desi pneurile au intre 4-4,5 mm profil cred ca in 18 luni le cam ajunge, plus ca nu mai vreau in aceasta iarna senzatii tari. OARE CE PNEURI IMI SUGERATI SA IAU. AS VREA CEVA ALLWEATHER NU DEDICATE PE ANOTIMP ?

Ca un remeber din vremea Daciei , am rulat cu placere pe Barum Brilliant All Weather foarte elastice si pe polei la 1,6 barr aveau o stabilitate buna si la 60 km/ora.

Am incercat deja la Good Year insa ei vand doar penuri de avioane.

Sa nu treci linii de tramvai,

sa nu dai prin gropi,

sa nu urci borduri,

sa nu franezi brusc,

sa nu iei cuie

sa nu ...de 21 de ori

 

Mancala-r tata de Bridgestone dedicat ptr autostrada cu profil all weather !!!!!

post-2099-1130617820_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Da' "adidasii" masinii + lanturi - ce parere aveti??!?!?!

Share this post


Link to post
Iarna trecuta era sa-l fac zob la numai 30 km/h cand a intalnit pe o portiune de gheata o mica denivelare ...

Profilul de iarna este doar pentru zapada, pe gheatza doar cuiele te scapa. Cu profil de iarna, pe ploaie torentiala esti fiul ploii, acvaplanare sigura. Si pe aia n-o redresezi nici cu 14 ani de soferie.

Share this post


Link to post

Pai toline, pe ploaie torentiala mergi incetisor si nu faci nici-o acvaplanare. Dar cu cauciucuri bune pe ploaie nu prea poti sa mergi pe zapada.

Bottomline (am mai scris oare pe undeva?): cauciucurile allweather sunt mai bune decat cauciucurile de vara in iarna si mai bune decat cauciucurile de iarna in vara. Dar oricum sunt mai proaste decat cauciucurile de vara in vara si decat cauciucurile de iarna in iarna.

De-asta zic, pt cei care merg putin si din an in paste sunt bune...

Share this post


Link to post

Am mai auzit citatul acesta la un concetatean care si-a tuns suvita si a ajuns presedinte. :) >-

Despre lanturi numai de bine insa sa le puna altii. Nu am folosit niciodata insa in inchin Zeului Pneu de Calitate. Nu am avut niciodata accident si iarna nu am stat in garaj mai mult decat a fost necesar pentru deszapezire cand nici tancurile nu mergeau pe strada. In decembrie 2003 am fost prins in plin Baragan de urgia naturii vant la peste 100 km/h ( eu am 105 kg si 186cm insa trebuia sa ma tin de barele de pe tavan sa nu ma ia vantul cand coboram din masina)vizibilitate la nasul masinii si zapada de 2-3m cu o Nubira II SW inchiriata. Numai cu pneurile ei si experienta mea am reusit sa ma intorc in Tandarei 12 km de unde am ramas blocat in 4 ore. Conduceam dupa aliniamentul copacilor deoarece drumul nu se vedea. Am recuperat si o familie inghetata cu o Dacie plina de zapada. Cand ma blocam puneam o mocheta la roti si UP YOU GO!! fara lanturi. Nu stiu daca lanturile faceau diferenta. Am fost prima masina ever sa ajunga in Buzau din acel infern al zapezii. Vedeti poza.

post-2099-1130660625_thumb.jpg

post-2099-1130661237_thumb.jpg

post-2099-1130667508_thumb.jpg

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Maaaaama, da' ce urma a lasat Nubira! TIR-urile alea banuiesc ca s-au dat la o parte din calea ei, saracele! Sau le-o fi lovit vreun pres?

Share this post


Link to post
Maaaaama, da' ce urma a lasat Nubira! TIR-urile alea banuiesc ca s-au dat la o parte din calea ei, saracele! Sau le-o fi lovit vreun pres?

 

Asa ramane de la o freza!!!! Ordinea cronologica a pozelor nu prea corespunde cu incarcarea lor

1= in seara de 26 /12 :osanale: 2= dimineata lui 27/12 :banana: 3= dimineata lui 26/12  <img src= (">

EZ 27 /12/ 2003 Romania ravasita de viscol

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Dupa adanci cautari iata un link care sa propuna ceva cauciucuri care sa se constituie intr-o alternativa la opincile KUHMO sau HANOK (what ever?!) Oferta Good Year All Weather

 

GOODYEAR 185 60 R 14 82 T VECTOR 5 turism all season Pret 66.53 Eur :-W

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Nu stiu cum sunt cauciucurile hankook desi cei mai multi spun ca sunt mai proaste decat kumho (e ca si cum ai spune ca ceva e mai prost decat altceva prost) . Ei bine eu am kumho si cel putin iarna sunt un adevarat pericol.

Share this post


Link to post

depinde si ce manevre faci.

eu am facut iarna trecuta cu kumho (ce-i drept am cumparat masina in noiembrie deci erau aproape noi) si s-au comportat foarte bine.

Share this post


Link to post

Eu am 11k cu ale mele Kumho si nu m-au lasat in drum niciodata...si poate nu stiti cum e in Cta in ultima saptamana cand a nins ceva de groaza, ziua se mai topea cate ceva, noaptea... asa ca in fiecare dimineata imi venea sa ma duc la servici cu sania...

Si totusi inca nu m-au dezamagit...

Share this post


Link to post

Cojo, daca e sa o iei asa si eu am mers iarna trecuta cu montane si m-am descurcat.

pune un set de iarna (minim 2) si o sa vezi diferenta...

Nu moare lumea daca mergi cu cauciucuri de vara dar nu poti spune ca e la fel decat cu cele de iarna...

Share this post


Link to post

iarna nu-i ca vara ... :)

 

eu astazi o sa ies prima data pe zapada cu cauciucuri de iarna, deseara revin cu impresii.

Share this post


Link to post

N-am spus ca e la fel ca si cum ai avea de iarna, chiar ma gandeam la un moment dat (mai mult la insistentele sotiei) sa o incalt cu minim 2 cauciucuri de iarna + jantele aferente... Oricum ma simt mult mai in siguranta in masina mea decat in masina de servici care e incaltata cu "Mabor" :D si cu care circul cam de 10x mai mult...

Edited by MCojo

Share this post


Link to post

Am constatat si eu azi ca ale mele Debica Furio 185/65R14 cu circa 10 k efectuati, excelente pe ploaie si asfalt uscat sunt fix o... pe zapada... Adica le ai degeaba ca patineaza ca toti dracii...asa ca prima de Craciun se va duce pe 2 cauciucuri de iarna, sa vedem de care...

Share this post


Link to post

Nu vreau sa ma laud, intamplarea face, nu-i meritul meu, dar am pus janta pe niste Vredestein Snowtrack 2, design by Giugiaro, 4 bucati, 185/60/14, nimic nu se compara cu astea. Inca odata, mi-e rusine ca am prins asa ceva, dar nu se poate discuta.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Eu am "incaltat" Kalos-ul pe la inceputul lunii cu un set (4 buc.) de Firestone WinterHawk.

Ieri si azi le-am "vazut" la treaba si sunt supermultumit - aderenta excelenta !

 

PS: Si pe drum uscat (cum a fost pana acum) s-au comportat excelent. Si culmea, mi s-au parut mai silentioase decat Hankoacele cu care a fost incaltata din fabrica, desi alea sunt de vara.

Share this post


Link to post

Vad ca se propaga ideea ca ar fi suficiente caucioace de iarna pe o singura punte, dar DIN EXPERIENTA va spun ca nu e o chestie OK, in conditii de aderenta precara risca sa faca chiar mai mult rau decit 4 anvelope de acelasi fel, fie ele de vara torida.

 

Sa explic putintel:

 

- Cauciucuri de iarna numai pe fata la masini cu tractiune fata au rezultate foarte bune la demaraje si frinari (doar in linie dreapta), dar la viraje induc un comportament supravirator (fuge spatele catre exteriorul virajului) de numa' ... suficient ca sa nu vrei sa mai faci odata acea cascadorie.

- Cauciucuri de iarna numai pe spate la masini cu tractiune fata au rezultate foarte bune la frinare in orice situatie dar in rest sint degeaba, canci demaraje, iar curbele se iau cu o masina puternic subviratoare (fuge fata catre exteriorul virajului - overall dezechilibrul indus in comportamentul masinii e mai redus si de aceea Michelin chiar recomanda ca daca ai doar 2 caucioace sa le pui pe spate.

 

Incercati sa reduceti cit mai mult posibil mersul cu doar 2 caucioace de iarna pe o singura punte sau daca nu se poate abordati cu o prudenta deosebita curbele strinse pe carosabil cu zapada/gheata (in marea majoritate a cazurilor s-au pus pe fata, banuiesc).

Share this post


Link to post
Incercati sa reduceti cit mai mult posibil mersul cu doar 2 caucioace de iarna pe o singura punte sau daca nu se poate abordati cu o prudenta deosebita curbele strinse pe carosabil cu zapada/gheata (in marea majoritate a cazurilor s-au pus pe fata, banuiesc).

 

Totusi, un mers prudent, ca si cum nu le-ai avea (cauciucurile de iarna), face bine... Deci asadar si prin urmare, daca aveti cauciucuri de iarna doar pe fata (ca mine), comportati-va ca si cum nu le-ati avea.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...