Jump to content
Sign in to follow this  
Dr.Medic

Sistem De Franare Cu Abs La Kalos

Recommended Posts

Cu ABS-ul nu, cu frana de mana da.

Share this post


Link to post

in legatura cu zgomotul care al face abs-ul cand nu mai au aderenta rotile (de obicei pe zapada) m-am mai interesat...si este un zgomot normal.

am un prieten care are un mercedes ml 340(cam asa ceva) si tot asa ai face si e mercedes :->

Share this post


Link to post

Atentie la gheata. Aceasta poate provoca neplacderi senzorului ABS. Oricum poate ar trebui sa faci o vizita la unitatea service pentru ca daca becul s-a aprins este foarte posibil ca defectul sa fi ramas memorat in calculator astfel putand afla cauza.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Eroarea de la ABS sigur a ramas memorata in istoric...

Cat despre frana de mana inghetata... nu are importanta ca cel de langa tine avea logan si nu i-a inghetat frana de mana...important e pe unde ai circulat tu in ziua dinainte, adica prin apa, etc, lucruri care pot facilita inghetarea...

Share this post


Link to post

@lauamd: senzorul de abs functioneaza pe principiu magnetic asa ca murdarie, noroi sau gheata nu-i va impiedica functionarea. Cel mai probabil, la ninia s-a desfacut vreo legatura a unui fir de la senzor s-au s-a rupt un fir si astfel ii da o eroare si NU II FUNCTIONEAZA ABS-ul! ATentie ninia!

 

Cat despre blocarea franei de mana, este un fenomen des intalnit iarna, in special la masinile cu saboti pe spate. Batranii in ale condusului recomanda a nu se trage frana de mana iarna decat in conditii extreme: parcare intr-o panta sanatoasa si neexistenta unor mijloace de blocare a rotilor (pietre, bucati de lemn, etc). Ideea este ca poate nu se blocheaza frana de mana dar de ce sa risti? Dupa ce treci printr-un episod d-asta, iti garantez ca nu o mai tragi nici vara (cum fac eu).

Share this post


Link to post

alx: cred ca daca s-ar fi dezlipit ceva, imi facea probleme si dupa acele zile.de atunci nu s-a mai aprins si ABS-ul functioneaza am prins portiuni alunecoase si l-am simtit cand am franat. nu stiam ca ramane memorat in istoric (mai aflu si eu lucruri noi :D ), cand o sa ajung la service o sa le zic ce s-a intamplat.

 

lauamd: cum adica atentia la gheata? ce poate sa faca gheata zensorului ? :-?

 

MCojo: in ziua dinainte si eu si loganul am avut exact acelasi traseu, dar am inteles ce ai vrut sa zici :thumbl: .

Share this post


Link to post

Asa zisa problema aparuta la tine,mai mult ca sigur a fost cauzata de zapada/gheata,mai ales daca traseul parcurs in ziua anterioara a fost cu asa ceva.Banuiesc ca de atunci nu ti s-a mai aprins becul.Daca era ceva dezlipit sau fir rupt,becul nu se mai stinge si nu mai ai abs pana nu se remediaza defectul.

Share this post


Link to post

Bon, atunci este un contact imperfect, nu? Daca face doar din cand in cand.

Din cate stiu eu, cand pui contactul, Ecu verifica starea senzorilor si a pompei. Daca totul e in regula, stinge martorul de la bord. Daca nu, il tine aprins si opreste functionarea abs.

Share this post


Link to post

Caz intalnit la logan.

S-a constatat nefunctionarea ABS. Se diagnost si se descopera senzor dreapta fara citire semnal. Pe unde o fi mers tzaranul nu stiu dar cert este ca de acolo s-a scos mizerie si ceva bucatele de sarma. Niciodata nu stii ce poti gasi pe drumurile noastre.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

a mers prin bucuresti... welcome to our country!

Share this post


Link to post

Eu am mai patit sa nu mi se stinga cateva secunde dupa pornirea motorului becul de la ABS tot iarna, cand este foarte, foarte frig (de exemplu iarna trecuta la -17 grade in Buc, cand am ridicat ambreiajul si masina a vrut s-o ia din loc pe liber), si se pare ca ingheata ceva la senzori, dar dupa cateva secunde isi da drumul. Poate fi o pista, mai ales ca zici ca a inghetat si frana de mana atunci.

Share this post


Link to post

am si eu o intrebare, tot legata de abs, dar despre Lacetti. diferenta dintre kalos si lacetti, este ca cea din urma are discuri si pe fata, si pe spate. asta inseamna neaparat ca trebuie sa aiba abs cu 4 senzori (cate 1 pe fiecare roata) ? ca am vorbit la reprezentanta, si mi-au zis ca logic cam asa ar trebui sa fie ...

Share this post


Link to post

Ambele au 4 senzori. ABS pe patru cai. Asta inseamna.

Share this post


Link to post

Tot legat de franare, pt. ca nu am vrut sa deschid topic nou:

 

De mai multa vreme am sesizat ca daca stau cu piciorul pe frana la semafor, pedala coboara lin pana foarte aproape de podea. In seara asta a fost poate cel mai relevant si de aceea m-am decis sa va intreb.

 

Stateam la semafor (in CT dureaza enorm pana se schimba culoarea), cu piciorul pe pedala de frana si am simtit dupa cateva secunde bune cum pedala a coborat brusc, apoi si-a continuat coborarea lenta pana la acel punct sub care niciodata nu coboara. Un pic mai sus de nivelul podelei.

 

Poate fi vreo problema cu pompa de frana sau este firesc sa se comporte asa?

Share this post


Link to post

Eu zic că nu e firesc să se comporte aşa. Cel puţin la mine nu se "lasă". Nici când am trecut prin Constanţa :)

Singura situaţie în care coboară puţin pedala este când opresc aerul condiţionat (sau când îl pornesc?! nu-mi dau bine seama :) ). Dar asta înseamnă ceva de genul 1 cm şi gata.

Share this post


Link to post

În mod mod normal nu are voie pedala să mai coboare după ce s-a ajuns la o echilibrare a forţei între mecanismul de frânare şi picior. Recomand o vizită la service . În mod normal acest lucru se datorează ori unui repartitor de frânare nereglat(nu cred că este cazul aici) ori unei deficienţe a pompei sau circuitului de frânare.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Nici la mine nu coboara pedala si stau mai tot timpul in Constanta... :D

Service ca nu-i de saga...

Share this post


Link to post

Ai schimbat vreodata placutele? Cati km ai cu masina?

Share this post


Link to post

Mai bine intrebai daca s-a schimbat lichidul de frana :)

Share this post


Link to post

Am 39k si nu am schimbat nici placutele nici lichidul.

In ce priveste lichidul de frana am fost de acord sa nu fie inlocuit in conformitate cu circulara GM pe care am postat-o AICI

Franele au fost testate recent la ITP => OK.

 

Azi am verificat din nou dar nu s-a repetat (dar am parcurs distante scurte). Cand am sesizat ieri aveam deja vreo 20km parcursi in oras.

Ar putea aparea fenomenul cand se incalzeste lichidul?!

 

Edit:

M-am mai gandit la ce ati spus voi referitor la placute si lichid. Totusi problema mea exista de mult timp, nici nu mai tin minte exact (probabil 15-20k), dar nu i-am dat importanta pt. ca se lasa fie putin, fie f.f. incet.

Nici acum nu coboara pana la podea, dar acum m-a ingrijorat faptul ca a cazut brusc (...putin, apoi lin) si nu din prima (cand a inceput sa cada eram de cateva secunde bune cu piciorul pe frana).

Edited by DIO

Share this post


Link to post

Lichidul de frana este cauza.

Ti-am explicat chiar aici ca nu este vorba de nici o circulara GM si este decit o traducere 100% a la romania.Ce ai crezut? ca au inventat lichidul de frana care tine o viata?

Sa fi multumit ca nu ai avut inca un accident pina acum.Lichidul de frana este hidrostatic si atrage umezeala si cu timpul scade punctul de fierbere al acestuia.Rezultatul : ori il schimbi la timp ori te expui riscului de a ramane fara frane si de a provoca accidente.

Share this post


Link to post
Una peste alta se numeste prostie.Nici masinile nu se intretin cum trebuie si ei dau cu piciorul la bani si clienti.

Din moment ce este interesul lor nu inteleg nici eu de ce recomanda asa, mai ales ca in carte scrie altfel.

Ca doar GM nu incaseaza din tinichigerie. :) ) Evident ca nu poate sa tina o viata, dar nici nu mi s-a parut exagerata recomandarea de schimbare la 60k.

 

Oricum era planificata revizia de 45k (o fac mai devreme) si o tot aman de aproape 1 luna. Inlocuiesc si lichidul si sper sa ai inca o data dreptate, nu am chef de alte interventii din partea service-ului. ;)

Share this post


Link to post

E mult si 30 k km in romania.Am avut sub supraveghere cateva masini germane cu senzor de calitate a uleiului si a lichidului de frana.

Dupa ce trecea de 20k km martorul de la bord indica schimbarea lichidului de frana.Nu GM incaseaza din revizii ,doar service-rile au de castigat.Greseala a fost la traducerea tabelului.

Share this post


Link to post

Ca tot a inviat topicul asta, haideti sa va spun si eu una buna. Acu vreo sapt. mersesem intr-o deplasare la Cj. Si cum mergeam eu lejer cu viteza de croaziera a inceput din senin sa mi se aprinda ledu ABS. A ramas aprins, dupa care s-s stins, si m-a tinut asa toata ziua. La sf. zilei sa dus la culcare ... definitiv :)

 

Stie, sau macar banuieste cineva ce l-o fi apucat ?

 

P.S. Masina de servici nu personala.

post-1757-1154701603_thumb.jpg

Share this post


Link to post

@Ovi

Exista vre-o metoda empirica de verificat calitatea lichidului de frana?

Alea cu senzor cum functioneaza? ce masoara? Am vazut la seat au bagat o scula in lichid si mi-au spus ca fierbe la 140 grade. Cum au facut?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...