Jump to content

Recommended Posts

[la revizia de 1000 de km au respectat ce scrie in fisa lor adica sau rezumat la verificare nu la aschimbarea uleiului si am stat linga si iei am vazut cu ochii mei ca nivelul era la normal adica pe semnul 1,0 la joja.

Dupa aceea am plecat la drum cine naiba credea ca apareau probleme si mergem cu suta de km nu mai mult la turatii de 3000 ca de era in rodaj.Uleiul la aruncat in timpul mersului nu in stationare aici este toata buba ca daca se scurgea pe la baie vedeam balta dimineata ca ma uit cind urc in ea.

totul sa intimplat in timp ce mergem nu in stationare.

Cind am dus-o la service au constatat ca garnitura de la culbutori nu era fixata bine sau era sarita ,au inlocuit garnitura au siliconat baia sa fie etansa si capacul de la motor asta sa ni mai curga,nu mia convenit sa siliconeze dar iam lasat sa-si faca treaba eu stiu ca sermecomul are meseriasi buni.

cu consumul de ulei aici este problema ,inca sint in verificari si azi am sa merg la drum pe o distanta mare sa cit consuma,

Gazul poate influenta cu ceva la toata treaba asta?

Share this post


Link to post

Deci trebuia sa zici asa de la inceput :) S-a intamplat urmatorul fenomen, dupa mine: garnitura de la culbutori a cedat la presiune. Ai mers fara ulei suficient, adica cu ungere insuficienta, rezultatul fiind coxarea segmentilor si cine mai stie ce (axa cu came, cuzineti etc) Daca in acest moment ai teava plina de funingine si masina scoate fum... e nasol... Daca uleiul il pierzi si nu-l consuma, cere sa se specifice defectul in cartea de service si urmareste masina, iar la cel mai mic semn de consum de ulei, so pe ei.

Share this post


Link to post

E naspa treaba am facut un calcul si la 400 de km imi ia cam 1 l de ulei,cred ca sa intimplat exact ce a zis Mircea.Am sa ma duc la iei si am sa cer schimbarea motorului.

Im-i pare RAU de masina asta am pus mult suflet in ea pentru ca am avut de ales si intre alte masini dar am ramas la Nubira.

GHINION

Share this post


Link to post

Unde s-a fisurat garnitura de la capac chiulasa (in ce parte)?

Share this post


Link to post
Unde s-a fisurat garnitura de la capac chiulasa (in ce parte)?

Garnitura de la culbutori nu de la chiuloasa

Share this post


Link to post

E acelasi lucru .La garantie sa nu recunosti sub nicio forma ca ai mers cu becul la ulei aprins.Cere schimbarea motorului din start.

Share this post


Link to post

Adevarul ca nici nu sa aprins martorul la ulei decit in curbe si atunci abia palpaia ca sa zic asa.

Share this post


Link to post

Si tot nu mi-ai raspuns, unde a cedat garnitura CAPAC chiulasa?

 

Te rugam pune niste poze ca sa ne dam seama pe unde/cum au surs 4l de ulei din motor.

Share this post


Link to post

Am mai spus ca garnitura da la culbutori era de vina ,asa mi-au spus cei de la service si asa mi-au trecut in cartea de garantii Acum nu stiu exact care parte ,uleiul il arunca prin capacul de motor in partea de sus si se prelingea pe galerie,ca mirosea si a incins .

Share this post


Link to post

Andrei, n-au curs taman 4 l, din moment ce motorul a continuat sa functioneze si nu s-a calat.

Sitotusinubira, daca ai simtit miros de incins de ce naiba n-ai oprit sa te uiti ce s-a intamplat? Daca curgea pe galeria de evacuare ar fi mirosit ca dracu, basca ca ar fi iesit si ceva fum...

Share this post


Link to post

Eu am mers cu reno-ul 1000km cu 1.5 l de ulei in motor si nu a avut nimic, deci au curs min 3 din cei 4 l de ulei din motor, plus ca daca au curs pe galeria de evacuare nu a iesit putin fum ci un or de fum de nu te vedeai!

Share this post


Link to post

De o saptamana se tot aprinde becul abs si frana de mana in bord, dar nu mereu, ocazional, si nu impreuna intotdeauna. Aveti ideee care ar putea sa fie cauza ? mizerie, apa, etc, .Tin sa mentionez ca am reglat frana de mana si sabotii spate care nu mai lucrau cum trebuie. Frana de mana tine cam jos, e adevarat cam 1-2 dinti...asta sa fie ?

Share this post


Link to post

Am vazut si eu garnitura de capac de Nubira (am luat gresit pentru Leganza odata), dar, cel putin eu, nu stiu cum as reusi sa o pun gresit (presupun ca invers). Daca s-a pierdut uleiul pe acolo, cred ca motorul trebuia sa fie naclait tot de ulei si trebuia sa miroase ca naiba.

 

Acu' vreo 2 luni am facut o revizie la Matiz, ocazie cu care am schimbat si uleiul. Dupa vreo 8 km parcursi, m-am oprit pentru ca mirosea a ulei ars. Am ridicat capota si, surpriza, era ulei pe langa filtru. Am remorcat-o pana acasa, ca nu am mai avut curaj sa o pornesc, am completat cu ulei, m-am bagat sub masina sa strang filtrul (e destul de dificil de strans la cele cu A/C) si am observat ca era slab si busonul la baie. Pe ambele le-am strans cel putin 3-4 filete complete usor cu mana.

 

Chestia e adevarata su nu exagerez cu absolut nimic. Ideea e ca te poti astepta la orice de la niste mecanici neinteresati.

Share this post


Link to post

Am remarcat la Nubrika mea o chestie foarte suparatoare. Se aude un zbarnait, gen scartait undeva in habitaclu, inspre dreapta, insa nu imi pot da seama daca vine din bord sau din usa dreapta fata. E ceva gen trepidatie, ca si cum ar fi un metal pe o suprafata care vibreaza. Se aude mai ales la denivelari si cand merg mai turat la o anumita turatie se declanseaza si micul zgomot. Nu se aude tare, nu e ceva gen bataie, dar este enervant tare. Am golit torpedo-ul, am cautat cu atentie sa nu fie pe jos sau prin buzunarul de la usa vreo fisa sau bricheta, am incercat cam tot ce mi-a trecut prin cap si nu am identificat sursa. Daca v-ati lovit de aceasta mica problema pls, astept un sfat. Multumesc.

Share this post


Link to post

Si eu am avut mai demult un astfel de zgomot, in portiera din dreapta fata.

M-am dus la service si mi-au scos baietii de acolo un suport de plastic care tine tija de la manerul de deschidere a usii si l-au inlocuit cu o bucata de "burete" f. tare in care au sapat un sant prin care trece tija. La vremea respectiva ... adica acu' un an ... a tacut, dar de vreo 2-3 saptamani a reaparut zgomotul. Nu este chiar acelasi dar pe aproape. Banui ca acum atinge in alta parte :D ... dar nu am avut inca timp sa ma duc pe la ei :(

Share this post


Link to post

Merci mult pt raspuns. Banuiam eu ca vine din usa... Cu prima ocazie cand se mai domoleste vremea si nu mai ploua/ninge desfac usa si fac o investigatie amanuntita pt. ca, desi e un zgomot mic, e super enervant.

Share this post


Link to post

Azi dimineata tocmai am avut neplacuta surpriza sa gasesc masina cu geamul din dreapta fata spart.

Prinde orbu' scoate-i ochii!!!!

Va rog, daca stiti cumva daca gemurile de Nubira 1 se potrivesc si la Nubira 2, poate gasesc ceva la second hand si daca este foarte grea operatia de inlocuire a geamului. :-?

Share this post


Link to post

Vezi pe www.autodaewoo.ro. Din cate am vazut eu e 140 RON geamul nou, dar pentru mai multe detalii intra pe site. Bafta!

Share this post


Link to post

Multumesc, am gasit la Gimarom, in TM, la 1,7 mil cu tot cu manopera - se pare ca se potrivesc de la Nubira 1. Maine ma duc sa-l schimb.

Share this post


Link to post

Salutare .

vineri am predat masina la service,cei de la craiova ma-u sunat si au zis ca o iau la iei sa rezolve problema Doamne- ajuta sa vina mai repede ca tare naspa e fara masina.

Share this post


Link to post

Vreau sa va spun ca Daewoo Craiova a inlocuit blocul motor al masinii ,acum astept sa vina masina cu motorul nou.

Share this post


Link to post

Te asteptam la intalniri sa vedem masinuta cu bloc nou cu tot :) . Sa ne tii la curent cu evolutia problemei si daca poti scaneaza cartea service ca sa vedem si noi exact ce au schimbat.

Share this post


Link to post

Pentru cei interesati curbele de putere & cuplu pentru nubira 2 de 1.6 si 2.0 :)

 

PS: am impresia ca totusi la cel de 2.0 e ceva greseala :(

post-3012-1163260855_thumb.png

post-3012-1163260863_thumb.png

Edited by da(m)n

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...