Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Problema Calculator

Recommended Posts

Asta cu pornitul greu si cu resetul tine clar de sursa. Nu ajunge inca la OS. Ori sursa ta nu da power good cum si cand trebuie, ori a fost subdimensionata si ti-a umplaft condensatorii de filtraj de pe alimentare la placa...

Share this post


Link to post

Corect, Viper are dreptate (ca mai intotdeauna). Acum mi-am amintit ca ai mei au patit la fel la PC-ul lor. Nu mai pornea decat dupa multiple reseturi, si pina la urma a luat foc (noroc ca era desfacut si eu prin preajma - l-am oprit si stins repede).

M-am dus cu placa la service si erau umflati exact condensatorii de care pomeneste Viper. Au fost schimbati si placa merge si acum!

Share this post


Link to post

Adica toate aceste belele sunt de la sursa, nu face fata la cate componente am. ca am multe. Placa de baza are si retea care este in uz, TV tuner, 2X256 RAM, 1XCD, 1XCDRW.

 

Trebuie schimbata sursa sau si condensatorii? Si inca o chestie, in BIOS nu pot sa trec RAMii la frecventza mai mare de 200 MHz, ei trebuie sa mearga cu 400, dar daca pun peste 200 nu mai merge si trebuie sa scot bateria de la placa pt a se reseta setarile. Asta de la ce mai e? Cand spun ca nu mai merge ma refer la faptul ca nu se mai aprinde monitorul, doar culerul se mai invarte.

 

Cand se blocheaza nu scoate nici un sunet.

 

Meultumesc anticipat.

 

P.S. sper sa nu ia foc :osanale:

Edited by test_driver

Share this post


Link to post

Daca spui ca biosul este setat corect, cd-ul cu win. este fara defecte, daca memoriile sunt in regula si au frecventele adecvate, ultimele incercari sunt incercarile prin eliminare. Incerci sa scoti cate o placa din calculator si instalezi win. Iti sugerez sa incepi cu placa de modem. bafta!

Share this post


Link to post

cam aceeasi problema are si pc-ul prietenei, sistem simplu, care nu porneste niciodata la prima pornire si acum e gol si xp fresh si tot asa face, adica si dupa ce a pornit merge extrem extrem de lent, ii ia o gramada daca dai click dreapta sa deschida properties, oare tot condensatorii?

Share this post


Link to post

200x2 = 400, ca e DDR, adica DDR SDRAM (Double Data Rate Synchronous Dynamic Random-Access memory) :thumbl:

 

Adica bus-ul la DDR e 133, 166 sau 200 respectiv 266/333/400 viteza...

 

Revenind la surse si condensatori, nu o sa credeti cate probleme poate face o sursa si cat de importanta este calitatea ei! Am mai povestit de asta pe aici dar nu mai gasesc link-ul...

 

Am gasit: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...hl=condensatori

 

@test_driver: exista "sansa" ca doar condensatorii sa fie dusi... Multe firme fac rabat la calitatea lor sau, mai rau, ii pun subdimensionati... Castigul la bucata e infim, dar la cati sunt pe o placa si la milioane de placi vandute suma e imensa... Si bubele in general apar cam odata cu terminarea garantiei... E de kko, dar asta e...

Edited by VIPER

Share this post


Link to post

am mai vazut placi cu condesatorii busiti, daca ii supradimensionez, are ceva?

Share this post


Link to post

Din pacate da... Adica supradimensionati ca tensiune e OK, dar nu ca si capacitate... Nu stiu fizica, nici electronica, stiu ce au testat cei care imi repara si mie placile...

Share this post


Link to post

Pai nu se supradimensioneaza singuri? Ca inteleg ca se umfla... :rolleyes:

 

 

Joke! =))

Share this post


Link to post

Bine c-ai specificat ...

Share this post


Link to post

Care dintre noi? Si de ce bine? Banuiesc ca teoretic supradimensionarea se refera (in general) la caracteristica principala a unei componente... Cum ziceam, sunt bata la electronica, asa mi-a dictat logica (adica ce am scris acum). Mai sus am scris ce mi-au zis cei ce repara. Si fac asta de multi ani...

Share this post


Link to post

De mine era vorba, c-am specificat "joke" :D

Share this post


Link to post

Offtopic:

Nene Viper, in ultima vreme esti foarte sensibil, eu inteleg de ce, dar nu mai suspecta si niste vorbe nevinovate. Eu n-am mai specificat, am crezut ca nu-i nevoie.

Share this post


Link to post

Astazi am gasit supapa PCV la masina, care banuiesc ca omoara masina si ieri am aflat ca sursa la calculator care imi omoara calculatorul, deci cu o cheltuiala mica se pare ca voi avea o viatza mai frumoasa de aici in colo, in total cam 100 RON, sper sa nu mai apara si alte probleme la Calculator sau la Masina ca o sa ma imbolnavesc de nervi. Bine macar ca nu apar probleme costisitoare. :)

 

era sa uit o mica problema. Cand mi se "cacaie" calculatorul, procesorul e incarcat 100%, dar nu inteleg cu ce... sa fie tot de la sursa ca nu-l alimenteaza corespunzator? Ca eu sunt cam varza la electronica, si la fizica.

 

 

 

 

 

Data viitoare poate folosesti editarea!

Edited by NFS

Share this post


Link to post
Cand mi se "cacaie" calculatorul, procesorul e incarcat 100%, dar nu inteleg cu ce...

... noi nici atit, asa de la distanta !

 

Cind e procesorul ocupat, incerca sa identifici cu ce si revin-o cu detalii.

Share this post


Link to post

test driver, oare tu acolo nu ai un sistem defragmentat plus niste registrii sau fisiere corupte? Incearca sa reinstalezi de la zero sistemul de operare, vezi daca mai face la fel :-?

Share this post


Link to post

@test_driver: cum zice si NFS, vezi ce proces tine 100%... Sau ma rog, cel mai mult. Poate ai surpriza ca e System Idle si e normal... Sau vreun program de tinut procesorul rece (gen CPU Cool)...

 

@maximus: fragmentat, ca daca e defragmentat e bine...

Share this post


Link to post

Am fost foarte ocupat si nu am mai avut timp sa postez. Problema era intradevar RAM-ul, schimbat pe garantie imediat de cei de la ultrapro.

 

PS: Multumesc inca odata lui Viper pentru ajutorul acordat.

Share this post


Link to post

Ai reusit sa-l "spargi" in 2?

Share this post


Link to post

Intradevar la mine 98% e ocupat de system idle, si de ce e normal, ca am un calculator muult mai slab, un AMD Athlon la 1000 MHz, 256 SDR, care incarca windowsul de cel putin 20 X mai repede, fara exagerari, asta incarca XP-ul in maximum 10 Sec. Celalt ii ia uneori si 2 min sa incarce tot ce are. SDi in zilele bune ii ia jumate de minut. dar la o incercare din 100.

Share this post


Link to post

:o fftopic: cine a incercat WINDOWS XP 64 biti ?? sau WINDOWS LONG HORN ?? e vr-unu mai bun decat xp-ul ??

Share this post


Link to post

Windows Vista (aka Longhorn) sucks...l-am tinut 3 zile instalat si l-am ras...

 

w xp 64...n-am scula pt asa ceva  <img src= (">

Share this post


Link to post
:o fftopic:  cine a incercat WINDOWS XP 64 biti ?? sau WINDOWS LONG HORN ?? e vr-unu mai bun decat xp-ul ??

 

ai amd 64?

Share this post


Link to post

da am,un amd athlon 64, 3200+,939 pini. e bun winu pe 64 biti ? sunt aceleasi drivere...sau imi trebuiesc alte drivere ?

Share this post


Link to post

Driverele iti trebuiesc pentru versiunea de 64 de biti, nu se potrivesc.

Daca ai tuner sau orice alt periferic mai ciudat va fi destul greu de gasit

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...