Jump to content
Sign in to follow this  
gonty

Nubira Vs Logan

Recommended Posts

chiar daca nu imi place loganul, iti recomand maxima atentie si suspiciune in achizitionarea unei masini sh ;)

Share this post


Link to post

Dat fiind ca am Nubira II ... e adevarat ca luata noua ... nu pot sa recomand altceva.

Diferente intre cele doua masini ... in primul rand aspectul .. apoi:

- orice varianta de Nubira are ABS ... Preferance ... n-are;

- Nubira CDX are jante aliaj ... Preferance n-are;

- oglinzi eletrice si incalzite, proiectoare ceatza, geamuri electrice ... toate ... Preferance are doar geamuri electrice fata;

- A/C;

- radiocasetofon cu 4 boxe (sau +cd si 6 boxe la CDX);

- discuri spate la CDX ... si multe alte maruntishuri (buzunare la scaune etc.);

- suspensie independenta dual-link numaistiucum fata de cea "clasica" de la Logan (similara cu cea de pe vechea berlina ... nu identica ... da' pe acolo!!).

Plus la Logan:

- Preferance are AirBag-uri ... la nubira SX nu are ... doar SX D/AB si CDX;

- antidemaraj ... io n-am da' nici nu i-am simtit lipsa ... poate o fi util da' conduc eu prea calm!

 

Consumul ... la Logan nu am de unde sa-l stiu pe cel real ... doar din auzite ... la Nubira, tinand cont de stilul meu de condus ... multzumitor (ce ai gasit tu SH sunt motoare Euro II ... eu am Euro III care teoretic consuma mai putin).

Nu pot sa ma plang de consum de 8 % extern in conditiile unei medii de 120 km/h (cu varfuri de 160-170 km/ora pe autostrada) pe 440 km (din care 40 prin localitati ... media se pastreaza!!!).

La mers linishtit, cred ca a coborat la putin peste 6 (in carte scrie 5,3 ... da' nu cred ca l-a obtinut cineva pana acum). In cei 21k km pe care ii am pana acum ...media este de 7,6% fata de cea de "catalog" de 7,1 %. Inca ceva ... eu folosesc benzina 98 ... multa lume spune ca daca as folosi 95 ar mai scadea consumul ... dar si performantele ... si nu vreau ... inca :D !

In ceva ... in zilele astea cu ger cumplit ... in conditiile in care am pornit masina in fiecare zi si am mers distante scurte (max 10 km/zi adunat) + un drum mai lung ... + doua mai scurte (pana la Galati) ... am iesit la o medie de 8,8 % (din 500 km: 300 in afara, restul localitate facuti cu 44 litri). Multumitor pentru -10 ... -20 grade si 2 ore de tinut la incazit ... adunat in perioada cu pricina.

 

In plus, pentru o masina "de familie" m-i se pare destul de comoda Nubira, portbagajul este incapator (nu chiar ca la Logan ... da' cine cara porcu' cu Nubira :D ), suspensia mai moale nu deranjeaza decat la viteze foarte mari ... in cazul in care vrei sa iei curbele cu frana de mana :lavolan: ... in schimb este foarte "odihnitoare" la drum intins ... si chiar in oras, face fata bine gropilor etc.

Si inca ceva ... ce motoare bune facea Opel acu' 15-20 ani ... inseamna ca modele actuale au motoare racheta ... daca cel de pe Nubira este depasit ... si de aici inca o diferenta:

- motor 1,6, 16 valve, 106 CP (pentru Euro II) pentru Nubira ... fata de 1,6 l, 8 valve, 87 CP (90 CP la motorul de 1,6 e doar bullshit publicitar ... in cazul in care 64 KW este o valoare reala!!!);

Deci ... conform celor afirmate de "binevoitorii" care au declarat motorul de Nubira depasit ... cel de Logan este antichitate ... comparabil ca tehnologie cu cel de Cielo ... care intr-adevar are 15-20 ani ca model (1,5l, 8 valve, 80 CP)!!!

 

Singura problema ... Nubira fiind SH ar fi bine sa te uiti de tzashpe ori inainte de a o cumpara ...

Share this post


Link to post

Cel putin la design..ambele sunt beton :mrgreen: ! Iar la consum.. logan ia 6.5 exterior, si intre 9-10 in oras!

Edited by BAD_MF

Share this post


Link to post

Eu le-am condus pe amandoua, cu nubira 2 am mers chiar acum 2 zile. E super masina, este peste cieloul meu cu destul (asta stiam), e nervoasa, are vana motorul, silentioasa, eleganta.

Eu zic asa: nici nu trebuie sa te gandesti, ia nubira e mult peste logan, incomparabil, pentru 1-2 litri de benzina in plus merita.

Nu conteaza ca nu se va mai fabrica domn'le, piese se gasesc si la masini din anii 70 asa ca...

Share this post


Link to post

Eu cred ca cel mai bine ar fi sa faci un drive test cu amandoua inainte de a te decide, sau poate ai cunostinte care au masini de astea si te pot lasa sa le conduci.

Share this post


Link to post

Cred că Nubira este de ales din motive obiective,poate şi subiective.

Totuşi ar merita să mergi la Gold8Platin să încerci un kalos ,S-ar putea să-ţi placă.

Share this post


Link to post

@IonU aici te-ai uitat?

Inca mai ai dubii?? :-?

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

La Nubira II nu stiu ce au avut cu bordul dar cel de Nubira I este mult mai reusit!!!

Share this post


Link to post

Asa mi se pare si mie..la nubira II butoanele par ieftine si ceasurile lasa de dorit.

Share this post


Link to post

Ceasurile sunt motivul pentru care am luat masina, imi plac f mult. Bordul la nubira 1 pare mai frumos in poze, in realitate nu e tocmai asa, sunt nishte discrepante prea mari intre materialele folosite pentru diferite parti ale bordului. Bordul de nubiraII arata f rau daca il dai cu silicon si devine lucios, isi pierde tot farmecul. Ce este f bine gandit la bordul nubireiII este ergonomia, totul este usor accesibil si la indemana.

Share this post


Link to post

Exista masina Daewoo care sa nu fie ergonomica pentru un utilizator mediu/normal?

Share this post


Link to post

Sunt dator cu incheierea dilemei mele. Dupa ce am avut un feedback sub orice critica de la Daewoo (fabrica + dealer-i), adica m-au dus cu zaharelul ca vor pune GPL pe Wagon si dupa lansarea GPL-ului pe Nubira nu m-a mai contactat nimeni, m-am enervat si m-am inscris la Logan. Mi-a venit masina dupa 3 saptamani, Ambition Rosu Toreador cu geamuri ionizate 30%. Si ca sa nu spun ca am facut o afacere proasta i-am luat si nevestii un Matiz la 18000 km cu 3900 euroi.

Pana acum, nu pot sa ma plang de Loganoi. Am aproape 3000 km si

-consuma decent (la vremea asta din Iasi parcursuri scurte sub 5km pauza minim 3 ore mi-a luat 10,5l), cand am adus-o de la Pitesti a consumat 5,5l/100km in conditiile in care nu am depasit 3000 ture si 100km/h.

-foarte silentioasa (fata de modelele mai vechi, al meu are si o plansa de insonorizare la pedalier care a redus semnificativ zgomotul peste 3000 ture).

-De curand l-am fugarit pana la 150km/h si nu am avut nici un moment senzatia de nesiguranta de care se plang altii.

 

Ramane acum sa o mai dotez cu instalatie GPL peste vreo 2000 km si voi fi multumit pe deplin.

Share this post


Link to post

Si cat ne-am chinuit noi...  <img src= ("> Vorbim peste vreo 2-3 ani...

Share this post


Link to post

Voi v-ati chinuit, eu ma hotarasem dar nesimtirea unora (fabrica, dealer-i) este mare X( , asa ca am preferat sa iau 2 masini in loc de una si sunt mai fericit ca nu o mai fac pe taximetristu :thumbl:

Share this post


Link to post

Felicitari. :)

 

PS: e normal ce s-a intamplat. Conteaza sa stii sa si vinzi, nu numai sa ai ce sa vinzi ;)

Share this post


Link to post
PS: e normal ce s-a intamplat. Conteaza sa stii sa si vinzi, nu numai sa ai ce sa vinzi ;)

 

Si tot ca o comparatie, dealer-ul din Pitesti de la care am luat-o mi-a facut cadou un ornament esapament din inox Borla, si o tava de portbagaj din cauciuc (pentru ca s-a intamplat sa fie de 8 noiembrie :> ).

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...