Jump to content
Sign in to follow this  
Gica

Turul Europei In 15 Zile

Recommended Posts

Fiindca a fost interesant va fi un post cam lung...

 

De pe vremea cand eram mai tanar si aveam multi prieteni, am ramas in legatura cu 2 indivizi, care in ciuda faptului ca s-au stabilit de ani de zile in tari straine, nu ne-am uitat si pastram legatura. Astfel vara asta m-au invitat pe la ei : in Madrid, respectiv Liege. Am acceptat, si am pornit impreuna cu nevasta-mea la drum in Kalos.

 

Trebuie sa spun ca de la bun inceput ne-am facut probleme daca ne va lasa sa iesim din tara, daca ne va lasa sa intram in Spania...etc, fiindca nu aveam invitatii, ci doar pasapoarte, asigurari si bani (cam 2 000 de euro)

 

Ziua 1 : am purces la drum cu noaptea in cap, pe la pranz eram la Nadlag, m-au intrebat unde merg, am sspus Croatia (urma sa fie primul popas) si nu a fost nici o problema. Chiar asa s-a inamplat, ne-am cazat la Vrbovac, la vreo 40 km de Zagreb.

 

Ziua 2: plecat spre Slovenia, apoi mers in Italia pe la Trieste, aici vamesul italian m-a intrebat daca sunt turist si sa ii arat invitatie si i-am aratat bani, ne-a lasat sa trecem. Am ajuns la Venetia primul punct de atractie. Cam jumatate de zi petrecuta acolo, am vazut si Murano, am facut poze, am remarcat ceva masini cu nr. de Romania...

 

Ziua 3: dupa o noapte petrecuta la un hotel aproape de Ganova, am ajuns la San Remo : foarte frumos totul, atmosfera de vacanta si relaxare, plimbat prin statiune, facut poze, luat masa la un restaurant cu specific italienesc..

Am luat-o apoi pe Coasta de azur: Vintemiglia, Monaco, MonteCarlo, Nice. Superb la Nice, am ramas profund impresionati, am sa bag poze cat de curand..

 

Ziua 4 : Plecat din Aix-en- Provence pana la Madrid doar pe drum toata ziua. Am gasit o Spanie arida (de la Barcelona pana la Madrid) cu pamant rosu, cu mori de vant si cu un aer uscat de ni s-au crapat buzele.

 

Ziua 5: dupa noaptea petrecuta la prietenii nostri (si bucuria reantalnirii) am vizitat Madridul, despre care nu stiam ca are atatea cladiri interesante, l-as numi orasul muzeelor si al fantanilor arteziene.

 

Ziua 6 : Vizita Toledo. Un oras deosebit, o adevarata intorcere in trecut, totul este vechi si bine pastrat ! Frumuseti nebanuite as spune.

 

Ziua7 la piscina langa madrid, un fel de strand de-al nostru mult pus la punct.

 

Ziua 8 neinteresant, plecat din Sp., doar Andorra ne-a uimit cu turismul de acolo, statiunile montane situate in Pirinei, o tara asa mica si cu atat turism. Am trecut cu masina pe la 2400 de m altitudine. Ne-am oprit in Franta la Monauban, un mic orasel langa Toulouse.

 

Ziua 9 am visitat Paris, ca si la madrid, am folosit autobuzurile lor cu "City Sightseeing", dar am mers si pe jos, facut poaze...etc. Seara eram in Liege.

 

Ziua 10: vizita Bruxelles: frumos, nimic de zis, baut bere cu tot felul de arome, specific Belgiei.

 

Ziua 11 Vizita Brugge : o Venetie pe uscat, complet diferit de restul Belgiei, plin de dulciuri si dantele, dar si cladiri pline de istorie (am sa pun poze)

 

Ziua 12 : Mers in Louxembourg, oras cochet, cu lume civilizata, si cu niste fortarete pe dealuri de nu imi venea sa cred , poduri ridicate la inaltimi mari, foarte ciudat orasel

 

Ziua 13 pe drum spre viena, am tras la fostul meu shef vienez cu care am ramas prieten

 

Ziua 14 vizita un pic Viena si apoi venit acasa

Ziua 15 pe drum Oradea-Buc.

 

Cam asta a fost, turisti f.f. multi peste tot, asiatici la greu, am facut si noi vreo 300 de poze, o vacanta reusita. Am cheltuit putin sub 2000 de euro...

Share this post


Link to post

Super traseu... Functie de data la care l-ai facut, ne-am fi putut vedea la o bere fie la Nice, fie la Liege... :)

Pacat ca ai fost putin pe fuga. Venetia ar fi meritat doua zile, Nice si regiunile din jur la fel. La o ora de masina din Nice sunt niste munti de 3000m, si drumul public la cea mai mare altitudine din Europa...

Share this post


Link to post

Cat ti-a masinutza la 100 de km, drum intins ?

Share this post


Link to post
...

Ziua 8 neinteresant, plecat din Sp., doar Andorra ne-a uimit cu turismul de acolo, statiunile montane situate in Pirinei, o tara asa mica si cu atat turism. ...

Explicatia: Andorra e TAX FREE!

 

 

... Ziua 8 [...] Ne-am oprit in Franta la Monauban, un mic orasel langa Toulouse.

 

Ziua 9 am visitat Paris, ca si la madrid, am folosit autobuzurile lor cu "City Sightseeing", dar am mers si pe jos, facut poaze...etc. Seara eram in Liege.

...

Adica (daca socotesc ca ai si dormit nitel noaptea) intr-o juma de zi tu ai mers de la Toulouse la Paris, apoi la Liege si ai avut si timp sa vizitezi Parisul? :shock: Pai nu cred c-ai vazut mare lucru. :rolleyes: Eu as fi insistat macar vreo 2 zile pt Paris.

 

Oricum, super calatorie! La mai multe! :thumbl:

Share this post


Link to post
Ziua 2: plecat spre Slovenia, apoi mers in Italia pe la Trieste, aici vamesul italian m-a intrebat daca sunt turist si sa ii arat invitatie si i-am aratat bani, ne-a lasat sa trecem.

 

 

Adica ai trecut cu spaga sau e vb doar de aratat cei 500 euroi de persoana...

Share this post


Link to post

Daca ai invitatie / documente care arata ca ai cazarea platita, nu e nevoie sa-i arati bani, ci doar hartiile. Aia 500 euro ii arati (sau, se aratau) la vama romana.

Share this post


Link to post

Cum D-zeu, dupa ce am scris mesajul asta acum 2 saptamani, apar intrebari si concluzii abia acum si destule, :scarpin: asa ca o iau pe rand si pun si poze, sa nu credeti ca e abureala... :>

 

mr_ , intr-adevar in Liege ne puteam vedea, fie si accidental, ca nu e mare orasul, avand in vedere ca am fost gazduit cateva zile acolo... Din Liege am luat trenul intr-o zi pana la Bruxelles, iar in alta zi pana la Brugge.

 

NFS, sa stii ca nu e chiar asa cum spui tu, adica nu am facut rabat la somn, dormeam cam 8 ore pe noapte, in acea zi am plecat de dimineata devreme din Montauban si la pranz eram in Paris unde am zabovit cam 7 ore, asa ca am avut timp sa vedem pe dinafara principalele puncte de atractie. Pe dinauntru nici nu ma gandeam, era luna august, mii de turisti ce asteptau sa intre in Notre-Damme sau Tour Eifell, iar Louvre-ul era inchis in acea zi.

 

Observ ca multi de-aici spuneti ca ar fi meritat mai multe zile colo sau dincolo, pai in ritmul asta nu mai ajungeam la punctele mele “finale” de destinatie (Madrid si Liege) nici intr-o luna. Eu pentru asta am purces la drum si am incercat sa profit cat putem de trecerea prin alte locatii demne de luat in seama. Poate altadata voi face asa cum spuneti...

 

Sa stii ca ai dreptate cu Andorra, principat ca si Monaco, are intr-adevar cele mai mici preturi la benzina de exemplu (era cam 0.99 euro/l), iar nevasta-mea si-a cumparat parfum la preturi f. rentabile. De altfel este locul de efectuat cumparaturi pt. unii francezi de exemplu, iar la intrarea inFranta erau oprite unele masini de vamesi si controlate, fiindca nu este voie sa se depaseasca anumite cantitati de produse cumparate din Andorra. In capitala, Andorra la Vella, ofrumoasa statiune montana am oprit si am luat masa si chiar si acolo am dat de romani.

 

mcojo, vamesul italian m-a intrebat de invitatie, iar eu nu aveam, asa ca i-am zis ca am bani, m-a rugat sa ii arat iar apoi sa ii numar in fata lui. Cand a ajuns pe la 8-900 de euro a zis... “aaaa... molto ! Bene !” si a pus viza pe pasaport. Atat, nu am dat nimic.

 

Legat de masina, pot sa zic ca am fost f.f. multumit de faptul ca in 7800 km Kalosul nu a intampinat nici o problema, iar consumul nu l-am putut stabili “oficial”, fiindca nu am pastrat (nu am cerut) bonurile de benzina pt. un calcul ulterior. Am observat ca a luat intre 6.5 si 9.5 litri la suta de km, depanzand de ritmul de deplasare si natura reliefului. Pe autostrazile in urcare unde am si incercart sa mentin un ritm sustinut (aprox. 130-140km/h) consumul a fost maxim.

 

In IM000672, se poate vedea si masina cu care am calatorit atat parcat in Toledo (micul Chevy, hatchback-ul albastru inchis, parcat paralel cu bordura, in fata cladirii din dreapta... :)

Apoi o poza din Venetia, una din Nice, inca o data Toledo, si una din Brugge.

 

Am multe, daca mai vreti pot sa mai postez, dar momentan ma opresc aici...

post-641-1125916649_thumb.jpg

post-641-1125916748_thumb.jpg

post-641-1125916854_thumb.jpg

post-641-1125916935_thumb.jpg

post-641-1125917032_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Baga domnule poze. Cand apare cate-un kitch pe post de tuning pune lumea poze de parca e shooting la Playboy, si dintr-o calatorie de 15 zile pui 5 poze si gata ?? :D

Share this post


Link to post

si eventual fa o compresie pana la 150-200k a pozelor ca sunt cam mari..daca se poate.. :">

Share this post


Link to post

Da, bine,am mai pus cateva, dar nu am timp prea mult, le-am mai si micsorat un pic (nu chiar atat cat ati cerut). Vizionare placuta !

post-641-1125924968_thumb.jpg

post-641-1125925004_thumb.jpg

post-641-1125925040_thumb.jpg

post-641-1125925097_thumb.jpg

post-641-1125925140_thumb.jpg

post-641-1125925201_thumb.jpg

post-641-1125925226_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Din Nice, in loc sa pui si tu una cu hotelul Negresco, tu pui cu palmierii din Place Massena... :)

Auzi, care e parerea ta despre Liege? Sunt singurul care il considera un oras urat si industrial, sau mai sunt si altii?

Share this post


Link to post

Da, pai doar ca idee, in Liege nu am facut nici o poza, deci poti trage concluziile... Prietenul meu la care am fost si care locuieste acolo din 1998 ne-a zis de la bun inceput ca nu avem ce sa vedem in Liege si ne-a trimis la plimbare cu trenul...

Dar noi am vazut ca are cateva locuri dragute, ne-a scos el intr-o seara insa intr-adevar nu se compara cu celelalte orase (nu am apucat sa vedem Anvers si Gent, dar am auzit multe despre ele).

 

Nu am apucat sa vedem hotelul Negresco. Spre rushinea mea, nu auzisem de el, dar dupa ce m-am intors toata lumea m-a intrebat de el (cred ca esti a 10-cea persoana ce imi pomeneste de hotel). Si drept urmare nu ne-am uitat dupa el, posibil sa fi trecut pe langa... Oricum eram fermecati de atmosfera de acolo, am ramas cam muti dupa ce am parasit Nice, cu toate ca am vazut 2% din ea...

Share this post


Link to post

Ai trecut sigur pe langa negresco... poate nu l-ai remarcat. E la 300m de locul de unde ai pus poza, pe Promenade des Anglais... Ceva mai departe, exista si un parc Carol de Romania :) Deh, prezenta romaneasca puternica pe Coasta de Azur :) Nice are intr-adevar un aer special... Altfel decat Cannes, de exemplu, care nu e decat snob si artificial... Am locuit acolo 4 ani, si daca m-as intoarce acolo peste 10 ani, tot acasa cred ca m-as simti in Nice, din prima secunda...

 

Gent intr-adevar e cu totul altceva decat Liege. Brugges, la fel.

La Anvers nici eu n-am fost inca...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

in ce perioda ai facut aceasta plimbare?

vad ca ai avut o vreme destul de frumoasa, mai ales in venetia.

am fost si eu acolo in august si incepuse ploaia. noroc ca incepuse dupa ce am coborat din vapor si trebuia sa merg in parcare la autovehicul.

Share this post


Link to post

Pai in august, dupa cum vezi ca e si primul post... Pe 9 august eram la Venetia. Am avut noroc de timp super toata perioada...

Share this post


Link to post

Super voiaj! In acest concediu am si eu in plan o calatorie asemanatoare. Cam cat te-a costat cu totul (benzina, cazare, masa, etc.)?

Share this post


Link to post
...Cam cat te-a costat cu totul (benzina, cazare, masa, etc.)?

 

... am facut si noi vreo 300 de poze, o vacanta reusita. Am cheltuit putin sub 2000 de euro...

 

 

:-W

Share this post


Link to post

Mda...ai dreptate, NFS. Insa eu intelesesem ca omul a avut la el cca 2000 euro. My fault  <img src= S">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...