Jump to content
Sign in to follow this  
florinbad

Accesoriile Auto Si (in)Utilitatea Lor

Recommended Posts

Articol preluat din Hotnews.ro

http://www.hotnews.ro/articol_29571-Acceso...litatea-lor.htm

 

Accesoriile auto si (in)utilitatea lor

 

De cate ori nu ati avut impulsul de a umple cosul cu accesorii, gadget-uri si alte fleacuri auto, care pana la urma v-au costat o groaza de bani si nici nu ati avut ce face cu ele? Degeaba va ascundeti, ca stiu ca v-ati comportat lacom in fata departamentului de accesorii, ca un copil in fata borcanului cu dulciuri.

 

Ajungand acasa, ati avut o trezire la realitate cam dura si v-ati jurat sa nu mai dati banii pe prostii data viitoare. Oare?

 

Despre asta vom vorbi in continuare, despre multimea de accesorii auto si despre (in) utilitatea lor.

 

Nu vorbim aici despre ceea ce trebuie sa aiba absolut orice conducator auto, mai precis o trusa de prim-ajutor, extinctor, cric, roata de rezerva, triunghi reflectorizant, ci despre acele obiecte care va vin in minte exact cand descoperiti ca nu le aveti.

 

 

 

Sa le luam pe rand:

 

Categoria UTILE

 

1.Cablu de tractare. Categoric DA! Chiar daca detineti o masina serioasa, poate oricand sa aiba o mica sincopa, sa ramana fara curent in baterie, sa se blocheze alarma conectata la sistemul de aprindere sau sa faceti pana non-inteligentului. Este bine sa aveti un cablu de tractare, preferabil din otel, care rezista mult mai bine decat cel textil.

 

2.Redresor de baterie. La fel de important. Vine iarna, uitati masina cu portbagajul deschis sau pur si simplu vi se descarca bateria. Necesar oricand. Luati bateria in brate si o incarcati in casa.

 

Cablurile electrice pentru incarcarea bateriei de la alta masina nu sunt indicate mai ales la masinile foarte noi, intrucat riscati sa "prajiti" computerul masinii. Mai bine aplicati metoda old-school si faceti totul ca la carte

 

3. Spray cu aer comprimat pentru presiunea rotilor. Util, nu foarte util. Aparent nu aveti nevoie de el, dar daca vi se dezumfla o roata si nici nu aveti pompa la dvs. (si foarte putini au) este de ajutor, ca sa nu mai pierdeti timp cu montatul rotii de rezerva.

 

4. Lanterna. Obligatoriu. Chiar daca va merg luminile la masina, ca sa vedeti ce se intampla sub capota sau eventual in perimetrul masinii este bine sa aveti o lanterna solida, cu lumina puternica, rezistenta la apa.

 

Atentie! Nu cumparati lanterne care merg numai la bricheta masinii, pentru ca s-ar putea ca exact partea electrica sa moara si sa aveti in mana un obiect inutil. Recomandabila este o lanterna cu acumulatori care se reincarca la priza de 12V sau 220V.

 

5. Vesta reflectorizanta. Mai mult decat utila. In tarile UE este obligatorie purtarea ei atunci cand soferul iese pe un drum neluminat in afara masinii pentru a face o pana. Nici nu stiti cate vieti a salvat aceasta vesta.

 

6. Un aparat foto. Ei bine da! Poate aveti un telefon mobil cu camera foto/video, dar poate nu are flash (blitz). In cazul unui accident este necesar sa puteti face o fotografie, ca masura de protectie. Astfel riscati mai putin sa vi se puna in carca o vina sau sa fiti victima unei inscenari.

 

7. Incarcator de telefon mobil. Cred ca stiti foarte bine cat este de util, mai ales cand ramaneti pe camp cu masina

 

8. Trusa de scule. O surubelnita, o cheie si un cleste este bine sa aveti la dvs. Nu trebuie sa fiti mecanici pentru a strange bratul unui stergator de parbriz rebel sau pentru a decupla bornele de la baterie.

 

Categoria INUTILE

 

1. Perna electrica pentru incalzirea scaunelor. Este un accesoriu usor de cumparat, destul de scump si care nu face decat sa consume bateria masinii, ca sa nu mai vorbim despre riscul unui scurt circuit periculos. Majoritatea accesoriilor electrice after-market nu au aceleasi calitati ca cele din fabrica, nu sunt la fel de sigure.

 

2. Altimetru, inclinometru, busola. Daca nu mergeti prin Groenlanda cu masina si nu riscati sa va pierdeti de civilizatie, inseamna ca ati vrut doar sa va laudati prietenilor sau sa dati niste bani degeaba.

 

3. Suporturi de pahare prin toate masina. Inutile, inestetice si deranjante. Nici un suport de bauturi nu se comporta ca cel din fabrica, nu sta fix, scartaie sau ce este mai rau, paharul se varsa si faceti o mizerie de nedescris.

 

4. Jaluzele pentru geamurile laterale. Pe langa faptul ca sunt inestetice sunt si foarte nepractice pentru vizibilitatea celui de la volan, iar montajul presupune niste gauri hidoase pe fata de usa.

 

5. Suport pentru telefonul mobil. Daca nu este un produs de calitate, cu hands-free incorporat, mai precis un accesoriu de producator, nu are nici un sens sa il luati pentru ca este nepractic si la semafor atrage atentia ca si cum ar sta intr-o vitrina.

 

Daca nu doriti sa va treziti cu un necunoscut pe locul din dreapta, ar fi bine sa renuntati. Cele de calitate sunt discrete, ergonomice, in timp ce accesoriul ieftin are de multe ori un montaj cu ventuza pe parbriz sau pe bordul masinii.

 

6. Dezodorizante multe, din hartie si cu mirosuri puternice. Pe langa faptul ca reprezinta o oroare olfactiva si estetica, dezodorizantele din hartie de multe ori se topesc pe piesele din plastic cu care intra in contact

 

7. Zaruri, amulete, cruci, cruciulite, matanii, fanioane si papusi de plus agatate la oglinda retrovizoare. Impiedica vizibilitatea si se pot transforma in proiectile in caz de accident.

 

Nu am inclus aici panoplia de kitsch-uri si false gadget-uri care nu fac decat sa strice si mai mult peisajul auto romanesc. Pana la urma este o problema de gust, insa ca sfat general pentru toate aceste produse pot spune doar ca factorul practic trebuie sa primeze in fata oricarui artificiu estetic.

 

BaniiNostri.ro, Stefan Barliba, 18 aug 2005

Edited by florinbad

Share this post


Link to post

in cadrul accesoriilor utile as adauga o plasa pt prins bagajele, in cazul in care parosenia de proportii (a se citi caine de talie mare) va obliga sa rabateti banchetele

foooarte util accesoriu pentru a nu veni bagajele buluc peste caine :D la o frana mai puternica

al nostru s-a speriat saracutu :dizzy:

inca nu am luat plasa :) ) , da urmeaza

in cadrul celor inutile as trece cateii cu cap balanganitor pusi in spate, care in caz de frana puternica, tind sa se tranforme in par primit in moalele capului

Share this post


Link to post

Utile:

- suport ochelari de soare; am ochelari de soare care stau numai in masina, asa ca am optat pentru suport, pentru a nu-i zgâria

- iarna, in functie de natura calatoriei si de zona, e bun un set de lanturi pentru roti

- alimentator universal cu mai multe tensiuni (pas de 1,5V) si mai multe capete adaptoare

- foaie de cort, buna pentru multe ocazii, de la a incropi un mini-umbrar, stat la soare, pusa sub patura cand este iarba uda (sau pentru cei mai aventurieri, sub don'soara in aceleasi conditii ;) )

- tava portbagaj; mi se pare foarte utila; multumesc inca o data lui Andrei :)

- o bucata de material aderent pe bord pentru "priponit" diverse (telefon in principiu); aici trebuie sa-i multumesc lui Sergiu

 

Inutile:

- CD agatat la oglinda

- LED-uri albastre la stropitoarele de parbriz, neoane la pedale sau sub masina

Share this post


Link to post

Daca fumezi in masina, un LED de iluminare scrumiera, cum are Sprite, este necesar totusi.

Share this post


Link to post

Tot la utile as baga COTIERA, chiar daca masina nu a fost prevazuta cu asa ceva, se poate gasi/adapta una din comert cu rezultate multumitoare!

Share this post


Link to post

1 l ulei , antigel

Share this post


Link to post

O sticla de 1-2 litri cu apa chioara. Foarte utila cind:

- ma mai trezesc ca mi s-a terminat zeama de la parbriz si afara ploua/a plouat de curind,

- amincat o piersica zemoasa si servetelele (al accesoriu util) nu fac fata nectarului (generalizare: vreau sa ma spal pe maini)

- mi s-a gainatzat o pasare exact in jumatatea stinga a parbrizului si as consuma tot rezervorul de zeama fara sa curat totul numai cu stregatoarele. Asa folosesc racleta + apa de izvor de la chiuveta...

- altele...

Share this post


Link to post

O canistra mica de plastic de 5l este si ea utila cand ramai fara benzina.La masinile noi,cu motoare capsulate nu ai ce sa mesteresti in cazul unei defectiuni dar daca ai o dacie piesele de schimb sunt foarte utile: taicamiu la dacia lui un dulapior in portbagaj unde tinea aproape jumate de motor:bujii,fise,platina, piulite,suruburi,saibe si toate dracoveniile.

Share this post


Link to post

Utile, doua lucruri: un telefon mobil si un credit-card.

Share this post


Link to post
Daca fumezi in masina, un LED de iluminare scrumiera, cum are Sprite, este necesar totusi.

 

L-am luat de la Carrefour (deh, am fost in Bucuresti, la piata... :D ) cu vreo 30RON si l-am folosit o singura data!

Chiar ma gandeam la 'utilitatea' lui pe masura ce citeam threadul... ;)

 

La mine e plin portbagajul cu lucruri pe care probabil le voi folosi de maxim 2ori in viata... :dizzy:

Share this post


Link to post

Părerea mea este că constructorul este cel care a pus deja în automobil ceea ce este necesar pentru un şofer normal. Nu neg că un bidon cu apă şi un telefon mobil sunt absolut necesare dar pentru mine totul se opreşte aici. Spre exemplu în 7 ani cât am avut cielo nici măcar patentul sau şurubelniţa nu le-am folosit în schimb am avut grijă ca atunci când plecam la drum maşina să fie în regulă.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

"Categoria INUTILE

...

2. Altimetru, inclinometru, busola. Daca nu mergeti prin Groenlanda cu masina si nu riscati sa va pierdeti de civilizatie..."

 

Nu sunt de acord, o busola te poate ajuta foarte mult!

 

De ex. intr-o seara am dus un prieten de la mine, din cartierul Militari pana-n cartierul Salajan, saracu a incercat sa-mi explice dar era beat si bineinteles ca a gresit... Eu nu cunosc mai deloc "estul salbatic" al Bucurestiului :) si iata-ma mergand cu masina prin Bucuresti si si habar nu avand unde sunt, pe deasupra s-a pus si pe o ploaie puternica. Opream si intrebam taximetrsitii unde este "Unirii" si-mi dadeau niste explicatii foarte alambicate si astfel ma tot invarteam fara sa stiu unde sunt, pe orice bulevard o luam nu ieseam nicaieri, oricate indicatoare "spre Pitesti" urmam tot in cerc aveam senzatia ca merg, si am mers asa vreo 2-3 ore... :D daca as fi avut o busola as fi mers spre vest si as fi ajuns in partea de vest a Bucurestiului, acolo unde cunosteam. Pana la coada am dat de un mol si m-am bucurat crezand ca e molul de la Unirii, dar defapt era un alt mol facut recent prin Berceni (din cate am inteles ulterior).... si am tot mers eu si am tot mers... pana ce peisajul a inceput sa schimbe si vad ca scrie pe o pancarta in dreapta "Jilava" :) de acolo am luat-o pe centura si numai asa am reusit sa ajung acasa... ah de as fi avut o busola! Deci e foarte utila atunci cand te ratacesti.

Share this post


Link to post

La utile as include un parasolar; prinde bine, mai ales ca acum e sezonul cu soare intens ce incinge bordul si volanul. Si e ieftin, 40-100k.

Pentru cei cu animale, ceva utilitar pentru transportul acestora. Eu acum caut o solutie pentru catelul meu (de talie mica). Dupa fiecare drum muncesc din greu sa curat masina de par. Sunt in dificultate pentru ca nu ma indur sa il inchid intr-o cusca de transport caini (e copilul meu, ce naiba!) si nici nu sta (neastamparatul) intr-un cosulet. Deocamdata pun o paturica in spate si il leg de tetiera, nu de alta, dar risc sa ma trezesc cu el in brate; asa, doar latra la mana mea cand schimb vitezele.

Share this post


Link to post
..Nu sunt de acord, o busola te poate ajuta foarte mult!

 

Cipiamon cand te mai pierzi mai bine iti cumperi o harta a Bucurestiului (de la prima benzinarie) ... apoi intrebai pe cineva unde te aflii pe harta si se rezolva problema mai simplu decat crezi. :) )

Share this post


Link to post

Stiu ca suna absurd, dar asa e cand nu cunosti orasul bine.

Acum mi-am cumparat o busola (Carrefour-10ron) mai trebuie si o harta intradevar :)

Share this post


Link to post
L-am luat de la Carrefour (deh, am fost in Bucuresti, la piata... :D ) cu vreo 30RON si l-am folosit o singura data!

Dintr-asta, nu? > :)

 

 

Eu mi-am montat singur la matiz dintr-un led si o rezistenta lumina la scumiera si am rezolvat problema. Acum am din fabrica.

Eu mai am oroare de stecherele alea ce se cupleaza la bricheta masinii pentru a adauga mai multe device-uri. Eu prefer sa-mi modific singur instalatia electrica si sa maschez firele. Am oroare de asa ceva, singurele fire care vor balabani pe la mine prin masina vor fi hands-free-ul si incarcatorul.

 

2. Altimetru, inclinometru, busola. Daca nu mergeti prin Groenlanda cu masina si nu riscati sa va pierdeti de civilizatie..."

O busola poate totusi sa stea in torpedou, nu neaparat lipita taraneste pe bord alaturi de altimetru si alte porcarii. Si ce garantie ai ca busola aia din plastic facuta de Mao Tzedong Junior chiar indica nordul?

Pentru orientat prin Bucuresti m-am dotat cu harta, unde nu stiam cautam sa trag pe dreapta, intrebam unde sunt, etc. Dupa cum vedeti am ajuns si inapoi acasa :P

Util mi se mai pare un suport pentru cd-uri de prins la parasolar, la masina mea chiar n-am unde sa pun cd-urile decat in torpedou, si sa scurm pe acolo in mers e cam periculos.

 

Daca nu aveti ceas de bord si vreti neaparat unul si pretul din fabrica vi se pare prea prohibitiv atunci cautati unul care sa aiba si un buton de lumina la indemana, altfel noaptea va fi inutil.

Suportul de telefon cautati sa-l montati intr-un loc in care sa nu jeneze vreo comanda, dar nici sa fie pe bord, deoarece poate constitui magnet pentru hoti. La al meu n-ar fi problema, ca nu mi-l fura nimeni, dar la altii...

Share this post


Link to post

Pai cine stie, face. Eu n-am treaba cu firele (nici nu sunt la Fizica in anu' IV :D ). Ma mai gandesc inca daca sa-ti cer drepturi de autor pentru pozele cu zgarieturile si jegu' de la mine din masina... ;)

 

Si eu as fi vrut doua iesiri de 12V sau luminite fara fire. Da' deh, unde nu te pricepi, nu te bagi...

 

NB: portbagajul l-ai vazut? E plin de servetele, spray'uri si lichide de tot felul. Dar cand am nevoie de o surubelnita, tot la MCojo apelez... :) )

Share this post


Link to post

Eu la categoria utile as include si corzile elastice de fixare bagaje. Mi-am luat un set din carfur acum ceva vreme si mi-am fixat in felul acesta toate procariile de prin portbagaj (trusa medicala, triunghi reflectorizant etc.) Inainte sa fac operatiunea asta la fiecare curba le auzeam cum isi schimbau pozitia prin portbagaj, acum e totul fixat si drumul este mult mai placut.

Diferenta fata de plasa de fixare ar fi libertatea mai mare de configurare, acele coarde elastice putand fi rutate prin tot felul de manere, gauri etc pe cand plasa te limiteaza la elasticitatea ei.

 

 

Un alt element util de pastrat in torpedou ar fi servetele umede sau sapun "fara apa" pentru spalatul mainilor. Aproape orice incursiune in compartimentul motor sau la roti presupune cel putin o pata neagra pe manutze. In acest caz niste servetele umede sau o sticluta cu sapun minune (gel de maini) pe baza de alcool sunt o adevarata binecuvantare.

 

Eu mai am in buzunarul dreapta un set de harti, a Bucurestiului si a Romaniei la care apelez ori de cate ori sunt in dubii referitor la pozitia mea sau la destinatie.

 

Tot la categoria utile am descoperit ca poate intra un breloc lanterna pentru cheile auto. Eu am un model cu un led foarte puternic si 2 baterii de litiu pe care il folosesc aproape zilnic. Este mult mai mic decat orice lanterna fie ea pe leduri, foarte comod de purtat in buzunar si rapid de folosit. Cel mai adesea l-am preferat in defavoarea lanternei cu led-uri sau a lanternei de bricheta. Simplu si comod, brelocul cu led luminos (dar nu prostii cu led rosu si slab) este un accesoriu surprinzator de util.

 

In categoria inutile eu as pune mp3 playerul si caseta adaptoare in cazul celor care au casetofon. Am ajuns la concluzia ca tot mai comod este radioul sau o mica selectie de casete. Sa stai sa nimeresti butonase pe mp3player sau sa te incurci in fire ce atarna pe acolo e foarte incomod atunci cand conduci si nu ai un pasager sa se ocupe de ele. Daca viata voastra este legata de mp3-uri recomand cu caldura un radio cd mp3 player auto care a fost gandit pentru acest scop.

 

Tot la inutile, doar pentru TICO, suporturile de pahar. Am luat si eu unul si efectiv nu am gasit nici o pozitie in toata masinuta in care sa-l pun si sa nu incomodeze in nici un fel ocupantii masinii. Tico este o masina mult prea ingusta pentru a mai pune si un suport de pahar agatat de portiera. Fie nu se mai poate manevra maneta de geamuri, fie nu mai exista loc destul pentru coate. Ar fi o idee pozitionarea lui pe usa pasagerului dar in cazul existentei acestuia confortul va fi degradat de prezenta suportului de pahar. Am descoperit ca o alternativa foarte buna este intre usa si sezutul scaunului atat pentru sticle cat si pahare. Asadar suportul meu de pahar sta pe undeva agatat in portbagaj, eu nu i-am gasit o pozitie utila in TICO.

 

Parerea mea !

Share this post


Link to post

As adauga aici si o oglinda retrovizoare un pic mai mare (nu acelea mari si curbate), una finuta, insesizabila din afara masinii, de preferat fumurie, pt ca nu te orbesc noaptea masinile din spate. Este foarte utila si mareste vizibilitatea in spate. Chiar si acele oglinzi micute care se fixeaza pe oglinzile laterale pentru unghiul mort sunt extrem de utile in trafic aglomerat.

Share this post


Link to post

nu ma pot abtine sa-mi spun si eu parerea...

 

utile:

- pompa de picior (preferabil cu manometru) ~15 ron (sau 120 ron michelin)

- sau alternativa - compresor electric - ~25 ron (sau 220 ron michelin)

 

- manometru simplu pentru presiunea din anvelope ~5 ron

De cate ori plec la drum lung verific nivelul la ulei, la antigel, la stergatoare si presiunea din anvelope. Masurarea 'ochiometrica' este o metoda, dar pentru siguranta prefer varianta asta.

- altenativa - capace pentru valvele anvelopelor cu gradaj colorat - verde cand presiunea este 1.9 / 2, apoi galben si apoi rosu.

Foarte buna si utila ideea, pretul, din ce tin eu minte ~30 ron, un pic prea intepator.

 

- busola - o aveam pe acasa, foarte utila.

 

- lanturi de iarna - nu am dar caut, sincer sa fiu nu am gasit pentru jante de 12.

 

- cablu de tractat - nu am voie sa pun nici macar remorca, deci nici nu s-ar discuta sa tractez eu pe cineva. Situatia inversa, sper sa nu fie nevoie.

 

- cabluri elastice de legat bagaje ~3 ron, nu se stie niciodata cand ai ceva de prins. mergand pe acest principiu, plus faptul ca mi s-au parut ieftine, am luat doua. nu le-am folosit inca :) ).

 

- cabluri de incarcat bateria - nu am, dar am uitat faza scurta aprinsa o singura data (imi dau seama cat de utila ar fi o alarma sonora in situatia asta [am tico]). nu a fost nevoie de ele, am oprit luminile si am asteptat cateva minute si apoi a pornit normal, spre norocul meu.

 

- hartie igienica + sapun + 1 litru de apa. no comment here.

 

- extinctor, triunghiuri reflectorizante (da, doua), trusa medicala - obligatorii oricum. vesta reflectorizanta - foarte utila. lanterna - de asemenea.

o mentiune la trusa medicala. am avut una care avea un fel de sigiliu, o sfoara cu un plumb. de curiozitate am vrut sa vad cat de repede pot sa o deschid, tinand cont ca nu am cutter/cutit/foarfeca in masina. singurul lucru cu care am reusit sa o deschid dupa vreo doua minute a fost o surubelnita, cu care am facut parghie chiar in trusa, astfel stramband plasticul. forfecuta din doatre este inauntrul ei...intr-o situatie de panica ar fi fost mari sanse sa rup si plasticul cutiei si sa perforez vreun bandaj din interior.

acum( 17.09.2007) am cumparat una noua (apropo, vreau sa ajut nu sa fac reclama ) din kaufland, cu 22 ron (e oferta), valabila pana in decembrie 2011 (scria pe ambalaj), pe care am desfacut-o si am ramas placut surprins vazand ca tot ce este inauntru (manusi, bandaje, leucoplast, etc.) sunt garantat sterile pana in iulie 2012. si nu are nici un fel de sigiliu.

 

- suport telefon - intr-adevar, toate cele 'aftermarket' arata groaznic, dar mi se pare foarte util. cel putin ce-am vazut eu pana acum. chiar imi trebuie unul, de cate ori imi suna telefonul si conduc injur de mama focului, eu tin telefonul in buzunarul pantalonului. poate ar fi mai bine sa-mi iau un hands-free...

- alternativa inutila (in opinia mea) - niste presulete dintr-un material cauciucat, al caror scop ar fi (teoretic) sa-ti tina telefonul sau alte chestii nu foarte inalte fixe pe bord. util poate daca mergi cu limuzina, eu sincer insist ca in masina mea sa nu stea lucruri pe bord (cele mai des intalnite obiecte pe care oamenii si le pun pe acolo fiind telefoane, pachete de tigari, brichete, portofele) , fiindca vara risc sa le arunc pe geam in vreo curba.

 

apropo, stiti vreo metoda buna sa convingeti pasagerii sa nu mai puna lucruri grele pe haion? (in afara de a pune frana brusca si a le demonstra -clar- de ce am zis 'nu pune aia acolo ca nu sta bine' ? Tot ce tin eu acolo este:

 

- parasolar(ul) ~7 ron- http://youtube.com/watch?v=2X8CYa5k2xI pana sa mi-l iau faceam exact ca pisicul de la secunda 23 :D .

 

- set de sigurante si becuri de rezerva - sigurante am (pe undeva prin torpedou), becuri nu. de sigurante am avut nevoie, m-a prins o furtuna groaznica pe autostrada si s-a ars cea care are 'grija' de stopurile de frana, farurile de ceata, si lumina de interior.

de becuri n-am avut si sper nici sa nu am nevoie.

 

semi-utile (utile dar nu necesare):

- trusa de scule - o tin acasa, nu in masina. sincer, in afara de cheia pentru roti, cric, si rezerva, nu am avut nevoie de nimic (la drum). sper nici sa nu am nevoie de altceva vreodata.

 

- huse pentru scaune - ~12 ron (partiale, nu acopera integral) cu niste proeminente semisferice. foarte bune in prima zi, dupa care cartonul din ele s-a deformat si acum ma gandesc serios sa le arunc si sa caut unele de calitate. mi se par foarte utile, se curata mai usor decat scaunul propriu-zis.

 

- lichid de frana, ulei , lichid pentru spalatorul de parbriz. - am, dar nu le tin in masina.

lichidul de frana daca incepe sa curga, zic ca e indeajuns de mare problema incat sa nu stau sa 'completez' la el.

la cel pentru stropitori, pun si apa ca nu se supara.

ulei - aveam o pierdere mica pe la semeringul de la arborele cotit (am lovit rau o groapa, am povestit patania pe undeva intr-un post cel putin la fel de lung) dar mi s-a varsat bidonul (bidonul original cu mobil1 superS) in masina desi nu era desfacut. oricum nu pierdeam asa mult incat sa fie nevoie sa completez, asa ca am mai eliberat spatiu.

 

- bidon de plastic (de preferat metalic) de 2-3 litri pentru combustibil. oricum nu-mi place sa merg pe vapori + mizeriile de pe fundul rezervorului, prefer sa nu.

 

inutile:

- termometru de interior - ~10 ron. recunosc, mi l-am cumparat parandu-mi-se foarte util, pentru ca dupa ce ajung in masina sa realizez ca utilitatea lui consta in confirmarea/infirmarea unei senzatii - da, e cald in masina; - da, e frig; - e numai bine.

deocamdata nu am avut parte de nici un pasager cu care discutia 'e prea cald/e prea frig' sa nu se termine cu 'inchide/deschide geamul' sau eventual 'hai ca pornesc ac/incalzirea'.

concluzia - total inutil. il am prin casa acum, unde este la fel de inutil.

 

- termometru de interior + exterior ~12 ron.

Am fost tentat sa mi-l cumpar si pe cel ce avea si senzor pentru exterior dar spre norocul meu am realizat ca utilitatea lui ar fi tot aceea de confirmare - e frig/cald afara/inauntru. Plus (de fapt minus dar gramatica nu-mi permite...), nici macar nu avea iluminare.

 

- ceas + termometru + higrometru (sper sa nu gresesc) + barometru - ~50 ron.

si acest accesoriu mi s-a parut foarte interesant, noroc ca pretul m-a facut sa ma gandesc inainte de a-l pune in cos.

iar daca aerul e prea uscat sau prea umed, simt eu, nu-mi trebuie ceva sa-mi spuna asta.

presiunea atmosferica este buna de stiut, dar in momentul cand spui "hm, s-ar putea sa ploua" iti dai seama ca oricum nu o sa te opresti sa schimbi slick-urile cu cele de ploaie.

 

- legat de led-uri albastre, insist sa mentionez un (alt) accesoriu cu adevarat periculos.

ledurile rosii. montate in faruri. m-am intalnit noaptea, in judetul valcea, pe dealul negru (acolo unde sunt micii buni, mai exact o linie dreapta intre doua ace de par, cu multi pietoni, cu masini parcate pe ambele sensuri) cu un opel calibra (deh, masina sport) 'tunat' astfel.

noroc ca mergeam incet, fiindca am vazut lumini rosii pe contra sens, am considerat ca e ceva pe banda dreapta care trebuie depasit, am semnalizat si am trecut pe banda stanga. rezultatul a fost ca domnul a aprins faza scurta (era pe pozitii, ca sa se vada doar lumina rosie) cam in acelasi timp cand intra in raza farurilor mele. un moment chiar nu am inteles ce se intampla.

 

- suport pahar - parerea mea, inutil. nu am, dar am vazut instalat aftermarket. cum a mai spus cineva, daca nu e din fabrica, ori vibreaza, ori scartaie, ori se misca incolo-ncoace... ma multumesc cu bidoane de 1-2l de apa si red-bull-uri.

 

 

cu cat stau mai mult si ma gandesc, cu atat scriu mai multe chestii :) asa ca inchei acum.

Share this post


Link to post

La utile - senzori de parcare, la cei care au avut cum sa-si ia masina gata impodobita cu asa ceva! Sunt extrem de utili mai ales cand, in 90 la suta din cazuri, parchezi cu spatele acasa si la munca!

Share this post


Link to post

Tot la "utile", as incadra un GPS (daca este insotit de un PDA cu acces internet, consider ca este si mai util).

Share this post


Link to post

Din categoria utile : vesta reflectorizanta, cablu de tractare, senzori de parcare, Gps, sigurante, becuri etc.

La inutile : suport pahare, suport mobil ...

Share this post


Link to post

Revin pentru ca mi-am schimbat parerea in legatura cu unul din accesoriile pe care le-am considerat inutile in post-ul anterior, respectiv termometrul de exterior.

 

Este foarte mare diferenta dintre momentul cand afara sunt 2-3 grade celsius si momentul cand afara se fac 0 grade, banuiesc ca nu are rost sa spun de ce :)

Share this post


Link to post

Consider ca termometrul de exterior cu alarma este util deoarece te avertizeaza cand temperatura ajunge la 0 grade si apare poleiul. Asta iarna am avut neplacerea de a face "balet" cu masina pe DN 1 (urcarea spre Predeal, mai sus de Cab. Cotul Donului). In Bv. erau 6-7 grade, soseaua uscata, insa pe urcare, in locul mentionat, asfaltul a devenit brusc "lucios" si m-am rasucit (fara urmari din fericire).

Asa ca, eu cred ca e util.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...