Jump to content
Sign in to follow this  
ticolino

Cu Ticolino In Bulgaria

Recommended Posts

Ma intereseaza conditiie tehnice trebuie sa indeplineasca o masina la iesirea din tara, si in special daca pot iesi cu tico-ul.

 

Am gasit urmatoarele:

-să fie în perfectă stare de funcţionare; subiectiv

-să nu prezinte scurgeri de ulei sau alte lichide de la subansamblele ori instalaţiile componente; vizibile? sau cauta cu atentie?

-să nu depăşească normele admisibile ale poluării chimice şi sonore ale mediului; se face vreun test? sau doar sa nu iasa fumu gros?

-să fie echipat cu anvelope cu adâncimea benzii de rulare de cel puţin 3 mm; aici e clar

-să aibă în dotare trusa medicală de prim-ajutor şi dispozitivul reflectorizant pentru semnalizarea prezenţei în carosabil, în caz de defecţiune tehnică. in plus, stiam si de vesta reflectorizanta. iarasi clar

 

Puteti sa ma ajutati cu detalii la punctele care imi sunt neclare? :)

Share this post


Link to post

Eu nu am vazut pe nimeni sa testeze masini la vama. Cred ca daca o speli frumos nu zice nimeni nici pâs.

 

Oricum... la ce parc auto au bulgarii orice tico e Maibah. Mai toate masinile lor au autocolant cu D pe fund.

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post

Eu am fost cu dacia la turci in kusadasi si nu mi-a zis nimeni nik...inca am vazut acolo dacii break taxi :D

Share this post


Link to post

Eu am fost anul trecut in Grecia cu Tico. Din punct de vedere al masinii n-am avut nici o problema la trecerea vamilor, nu i-a dat nimeni nici o atentie. Si daca i-ar fi dat, ar fi trebuit sa fie carcotasi pentru a gasi ceva. Cu toate astea nu pot sa spun ca am facut pregatiri speciale pentru iesirea din tara.

Consider ca daca masina ta arata cat de cat normal, nimeni nu-i va cauta vreo pricina.

Share this post


Link to post

Am vazut la bulgari Tico de inchiriat.Daca nu curg tablele de pe ea nu are ce sa-ti zica.

Share this post


Link to post

Reactivez aici topicul despre Bulgaria. M-am hotarit ca de 1 mai sa merg la Nisipurile Aurii si nu stiu daca sa deschid alta discutie. As vrea sa stiu daca a mai fost cineva de curind acolo, cum e drumul si ceva detalii in plus taxe, spagi, etc. :) >-

Share this post


Link to post

am fost acum vreo 3 ani la albena si a fost o experienta super-placuta, dupa nishte drumuri destul de nasoale si un peisaj dezolant, cand intrai in albena, parca erai in malibu, iar preturile la mancare erau mai mici decat la mamaia, despre taxe nu mai tion minte, dar oricum nu te-ar ajuta fiind vechiutze...

Share this post


Link to post

Am fost acum 2 saptamani in Bulgaria. Taxe ar fi cam asa: taxa de dezinfectie can iesi din Ro, circa 140 ron, taxa de pod circa 30 ron, taxa de drum la Bg 4 euro pt o saptamana, taxa de dezinfectie la Bg 4 euro. Trecerea efectiva dureaza circa 20-30 minute, depinde de cat chef de munca au :-W

Taxele le platesti si la trecerea catre si la intoarcerea din Bg. Drumurile la ei sunt foarte proaste, vezi foarte multe masini vechi. In plus e binesa ai bani schimbati in leva, ca nici de-ai dracu nu primesc euro, sau daca o fac o fac la niste cursuri... Atentie la zona unde-ti lasi masina in Bg, cunoscut fiind faptul ca e raiul hotilor de masini.

A, si sa nu uit, Cartea verde este 60 euro pentru 15 zile.

Share this post


Link to post

:-? Cumva cartea verde ca orice asigurare tine cont de cilindree, nu de alta dar 60 de euro n-am auzit pe la nimeni care sa fi plecat, ce-i drept nimeni nu avea Leganza.

De iesit, voi iesi pe la Litoralul nostru, vreau sa merg cit mai putin posibil prin Bulgaria, iar cu parcarea o voi lasa la hotel, stiu ca e jale cu parcarea... masina redactiei noastre a fost tractata in Sofia inainte de meciul lui dinamo numai pentru ca avea numere de Romania nu ca n-ar fi fost parcata corect :) )

Share this post


Link to post
Taxe ar fi cam asa: taxa de dezinfectie can iesi din Ro, circa 140 ron

Esti sigur ca atat e taxa de dezinfectie ? Nu cumva e taxa de tranzitare pt. Giurgiu ? Dezinfectia o fac cei pe teritoriul carora intri. Ce rost ar avea sa te dezinfecteze de doua ori ?

Si pe mine ma bate gandul sa ma duc la Albena in concediu si deoarece trecerea vreau sa o fac pe la Vama Veche, nu am luat in calcul decat cartea verde (60 E), taxa de dezinfectie 4 E si "bulvigneta" 4 E.

Share this post


Link to post

M-am mai documentat si se pare ca pentru Bulgaria, cartea verde nu costa decat 30 $ pt. 15 zile. Deci o iesire cu masina pe la Vama Veche ar trebui sa coste cam 1.2 mil.(all inclusive), la care s-ar mai adauga taxa de ecologizare la intoarcerea in tara. Oricum suma totala nu ar trebui sa depaseasca 1.5 mil., ceea ce mi se pare o valoare rezonabila.

Share this post


Link to post

Cartea verde pentru tarile limitrofe e 30 de dolari/15 zile, iar pentru r5estul tarilor e 60 de dolari/15 zile. Unde ai platit tu 60 de euro?

 

EDIT dupa postul de mai jos: Scuze, van den plas. Pe Mircea voiam sa-l intreb

Edited by tatabobu

Share this post


Link to post

30 $ am zis si eu, Mircea spunea de 60 E, iar pana m-am documentat am luat de buna valoarea pe care a dat-o el.

Share this post


Link to post

cam la acelasi calcul am ajuns si eu, cu mentiunea ca probabil la Constanta voi face un plin, nu de alta, dar nu am de loc incredere in benzina de la sud

Edited by keluboss

Share this post


Link to post

60 euro. Atat a fost! Nu era pentru tari limitrofe, pentru ca nu prea se mai da asa ceva. Era pentru orice tara europeana. Si nu se tine cont de cilindree. Eu am fost cu BMW-ul, dar n-avea importanta...

Share this post


Link to post

Pai Mircea, asta te intrebam: unde ai platit 60 de euro, ca eu am fost la gheretele din Udriste pentru carte verde acum vreo 3 luni si mi-au spus ca-i 60 de dolari. S-a schimbat intre timp?

Share this post


Link to post

La Astra am facut eu cartea verde. Valabila 15 zile, pentru orice tip de autoturism, pentru orice tara, 60 Euro. Poate or fi si alte tarife pe la altii, nu stiu...

Share this post


Link to post

 <img src= "> deci aim bec!!!! sper sa fiu concis, gindurile ca de obicei dupa orice lucru nou sunt cam aiurea

 

Se dau datele problemei

Am fost pina la urma 6 indivizi, fapt ce ne-a determinat pina la urma sa mergem cu autocarul, fiindca maty nu ne putea cara pe toti sase si nevasta-mea n-a vrut sa conduca la asa drum lung. Cost dus-intors Bucuresti- Nispurile de Aur 30 de eur pe cap de om. Transportul a fost prost, firma n-o dau ca sa nu-i aduc deservicii.

 

Intii datele auto

 

1. :grumpy: drumurile lor sint proaste rau. Cel putin pe la Negru Voda pe unde am luat-o noi ca sa evitam aglomeratia din vama e jale. cirpit, plin de gropane. In schimb in Varna, nici o groapa, nu e asfaltul la linie dar nu e nici o groapa. Multe curbe foarte periculoase foarte strimte, pe care trebuie sa le negociezi la limita.

 

2. Exact ca si la noi, vezi pe drumuri de la ultimile rable, la Audi Q7. Politia e intra-devar, parsiva rau. Pot spune ca la orice curba unde gasesti o limitare de viteza total nejustificata, la urmatorul boschet vei gasi un opel alb cu o cutiuta neagra indreptata spre tine. Nefiind cu masina noastra nu pot spune ca am avut parte de celebra "dobro utre, problem, 5 euro"

 

3. Daewoo gasesti peste tot, de la politie, unde au Espero, la Cielo si Tico, pe taxiuri. Multe si particulare, dar din ce-am vazut eu alta gama de culori fata de noi, cum am vazut in Germania, si de aici am dedus ca sunt aduse pe filiera Polonia si nu sint nascute pe la Craiova.

 

4. sint mai disciplinati ca noi in trafic. N-am vazut jungla de la noi, n-am auzit un claxon. Cind m-a claxonat cineva in statiune, am intors capul si era un audi cu numar de ... ati ghicit Bucuresti judetul agricol Ilfov

 

turistic.

 

Statiunea Nisipurile de aur este super, mai tare decit Mamaia. A fost invazie de romani cu oferta de 1 mai. Conditiile de cazare, foarte bune, cel putin la hotelul unde am stat noi, Mimosa. Majoritatea hotelurilor sunt renovate, plaja este splendida, pacat ca n-am putut s-o testez din cauza frigului. Am auzit ca si la noi a fost la fel de rece. Preturile sunt la fel ca in Romania, nu stiu insa cum sar in plin sezon, unde si la noi lucrurile o iau razna. Bazarurile sint pline de lucruri interesante, si daca esti amator de fake-uri poti spune ca ai ajuns in paradis.

 

Per total pot spune ca a fost o experienta excelenta pe care am s-o repet cel mai probabil la anu cu masina proprie cind am sa fac ceva mai mult turism decit acum cind am apucat doar sa vad putin din Varna. Mai sint de vazut Balcik-ul, o multime de minastiri. Eu unul cel putin m-am simtit bine. :thumbl:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...