Jump to content
Sign in to follow this  
CT11NBA

Limitator De Viteza Pe Matiz?

Recommended Posts

E posibil ca un matiz produs in Romania in 2005 sa aiba limitator de viteza? Un coleg de-al meu are varianta E cu A/C si nu vrea mai mult de 130 Kmh nici cand ii dai drumu` la vale, pe cand eu la a mea, Power SE i-am dat si 150 kmh (accelerat, am poza :P :dizzy: )

Share this post


Link to post

Da, are limitator de viteza.

Consta in coeficientul de aerodinamica coroborat cu acceleratia gravitationala. ;)

Share this post


Link to post

Are limitator de turatie

Share this post


Link to post

Nu are limitator de viteza, este limtat numai motorul la 6500 de rpm. In treapta a 5-a nu ajungi la turatia maxima, se plafoneaza masina datorita lipsei de putere.

Share this post


Link to post
pe cand eu la a mea, Power SE i-am dat si 150 kmh (accelerat, am poza  :P   :dizzy: )

 

Si crede-ma ca se poate si mai mult!!! :D

Share this post


Link to post

Nu-i adevarat! Eu am E-A/C si i-am dat (si a prins!) 160 km/h... si mai mergea, dar mi-a fost frica! :> Simteam k nu mai e ... stabila! Fugea RAU de spate la cele mai mici denivelari!

 

P.S.: eram singur in masina si nu aveam nici un kg in plus fatza de "masa portanta".  <img src= )">

Share this post


Link to post

160 si la mine

Share this post


Link to post

ai ma ce draq...chiar si sa fi mers cu viteza asta...chiar nu sunteti constienti...asta e masina de 160 km/h?

Share this post


Link to post

unii fac bungi-jumpin'... alti merg cu 160 cu matiz sau 150 cu tico... ce e rau in asta...?

ca doar nu e o regula, e o exceptie...

Share this post


Link to post

Eu l-am alergat cu 165km/h,deci nu are limitator

Share this post


Link to post

150!?160!?..Km/h!?!Matiz!?!?Hai hai nu intindeti coarda baieti !...Poate cu Katrina in spate ati prins vitezele astea ...

Share this post


Link to post

Bine OK POate la vale atunci !!Si nu ma luati cu vitezometru tetelu' VREAU SA VAD RADARUL !!!

Share this post


Link to post

Bine tetelu', cand vrei matale :)

Faci cinste cu un radar, ca-ti platesc si eu cautiunea o data? ;)

Share this post


Link to post

zeule vezi ca e un topic cu viteze maxime. in medie viteza maxima la tico pe vitezometru este 150, la matiz 160. astea sunt mediile maximelor raportate de diversi.

 

la mine pe drum drept mai mult de 145 n-a vrut sa ia. pe un drum cu o mica inclinatie am prins si 150. la deal mai mult de 135 nu vrea. asta e masina mea. altii care le au mai aranjate si mai intretinute au raportat chiar si 160+ la tico (adica acul indicator iesit de pe scala) dar asta in strainataturi la polonejii aia mai maniaci.

Share this post


Link to post

Asta e cu dedicatie pt. toti marmotistii cu tot cu staniol!!!

 

 

 

P.S. Facuta la intoarcerea de la Bicaz!! @Totti din cauza asta nu m-ai mai prins!!! :D

post-919-1128953187_thumb.jpg

Edited by Maniaku

Share this post


Link to post

Pune-i benzina mai buna eventual de 98, nu merge contra vantului si o sa atingi si viteze mai mari. Teoretic un Matiz E are ceva kilograme in minus deci ar fi chiar un avantaj ;)

Share this post


Link to post

Pai viteza asta e prinsa cu luk95, ma intreb ce poate cu OMV100??!!

Share this post


Link to post

eu am prins o singura data atat ... in conditii meteo favorabile :D in rest 155

Share this post


Link to post

sincer eu am prins limitarea de turatie cand am facut linutza cu un matiz euro 2, cu roti de 175 fata/spate. Am simtit o limitare in 1-a, de parca am luat piciorul de pe acceleratie, aceasi chestie am simtit-o in a 2-a...dar cu toate astea, am reusit sa fac euro 2. Facuta de 2ori linutza.

 

la drum intins am mers foarte bine si constant cu 140.

Share this post


Link to post

A mai explicat cineva : limitarea e din electronica masinii la turatie parca 6500rot/min, de fiecare data cand ai simtit asta ajunsesesi la turatia respectiva in treapta respectiva...cu a 5a nu reusesti sa ajungi la limitarea de ture din cauza motorului mic...cam asa inteleg eu treaba asta!

Share this post


Link to post

Pai, puterea maxima e la 5.900 rpm. Dupa asta intra in plafonare si nu mai ajunge in limitare, care e pe la 6.600 dupa stiinta mea.

Share this post


Link to post

Salutare ! Eu am mers cu un Matiz la 150 km/h ! Eram patru persoane in masina , doi tipi (~ 90 kg ) si doua tipe (~ 50 kg ) + bagaje , ca mergeam la munte . Pana pe la 120 am mers si cu aeru' , apoi l-am oprit si am simtit dupa vre-o 4-5 secunde ca mai avea "de unde " si i-am mai dat ... pana la 150 , dar foarte incet accelera desi nu am vrut sa bag piciorul in podea ci sa o tin exact cat se simtea ca accelereaza . Crescuse temperatura si la apa si la pasageri , asa ca am scos-o din viteza . Abia atunci ne-am dat seama cat din zgomot era vantul si cat motorul ... Noroc cu detectorul de radar ... desi era destul de lejer drumul si am observat ca mai erau cativa cu gandacelul si o "frigeau" destul de tare ca la unul se observa chiar si fum . Eu am observat ca masina e mult mai stabila si probabilitatea de a obtine o viteza mai mare este mai mare daca ai ceva greutate ( nu PREA multa , dar bine asezata si pe spate ) , decat daca esti gol .

Revenind la topic , limitatorul nu este de viteza , asa cum se sugereaza , ci de turatie ! Este adevarat ca poti merge si cu viteza mai mare , desi sincer nu prea cred ca ai de unde sa scoti puterea necesara sa propulsezi aprox 1.300 kg cu peste 160 km/h . Si mai e si intrebarea : de ce ????? Sincer , eu nu consider sigura masina la mai mult de 120 km/h . Pentru multi si aceasta viteaza e prea mare sau prea mica , dar ... eu pe aici pe simt ok la volan in croaziera . Nu uitati de eroarea de aprox 8 % de la kilometraj ! Bafta !

Share this post


Link to post

limitarea in prima viteza e pe undeva pe la 38-40km/h, in viteza a II a e pe la 70km/h dar in viteza a V a nu cred ca are cineva curaj sa ajunga la limitare.. daca da sa ma contacteze si pe mine dupa ce a ajuns a facut si o poza si daca mai e viu :P

 

@ 160km/h poti sa prinzi si cu premium fara plumb de la petrom. pe autostada cu ceva bagaj si 3 persoane la 160si ceva se cam ridica de pe asfalt matizuletzu. deci mai trebuie lucrat la el inainte sa incerci viteza maxima. :|

Edited by viorem87

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...