Jump to content
Sign in to follow this  
Lucman

Aparate Foto Digitale

Recommended Posts

Hopaaa, inca unu' cu 6500... Este ca te-a fermecat si pe tine? Ia zi de unde facem rost de un filtru de polarizare circulara pe 58mm. Daca gasesti la un pret rezonabil, da de stire.

Ce nu-mi place la camerele fuji e faptul ca tin mult acumulatorii :D . Iar faptul ca nu mai e zoom optic pe buton- ci pe inel- face ca autonomia sa fie crescuta. Am bagat ceva bani in ea anul trecut, insa sunt multumit de rezultate. Inainte am avut un 5600, care s-a comportat excelent, care acum e in posesia unui coleg de forum.

Sa ne traiasca aparatele si sa ne patreze cat mai fidel amintirile instantanee!

Share this post


Link to post

Da, e foarte enervant, ca te plictisesti pana se termina acumulatorii! :D Deocamdata am un filtru UV, pus pe obiectiv de Alexino, pentru protectie. Aaa, si zoom-ul manual e o placere... Am cumparat si un trepied, dar deocamdata nu prea am ce fotografia...

Edited by guru

Share this post


Link to post

Las' ca vine primavara- o sa fie o desfatare. Insa se impune un filtru pol.circ. Am vazut diferenta- rezultatele sunt f bune, multumita filtrului. Desi imi place tare mult poza cu cerul albastru- te ajuta upiculet filtrul UV (nu mult, insa).

Spor la pozat!

PS: eu folosesc acum. Sanyo ni-mh de 2700 mAh- am uitat de cand nu i-am mai incarcat...

Share this post


Link to post

A venit vremea sa imi cumpar si eu un aparat foto(primul!!).

Ma intereseaza urmatoarele:

-simplu de utilizat

-zoom decent(asta este relativa dar....)

-stabilizare a imaginii

-display mare

-intervalul dintre poze consecutive cat mai mic(scuzati exprimarea)

-suma alocata:600-800 RON

 

Multumesc.

 

P.S.Panasonic-DMC-TZ3K mi-a placut mie.(dar, repet, sunt necunoscator deci subiectiv)

Share this post


Link to post

Fuji F20 sau F30. Optica de 6500, dimensiuni cat pachetul de tigari. Rezolutii peste 8mpix la o sapuniera e interpolare curata (pixeli inutili in plus). Cu pana la 800 ron iei absolut TOT ce iti trebuie: camera, card, incarcator+acum (desi F-urile au de obicei incarcator+acum Li-Ion), husa si chiar si un trepied de 50-60 ron.

Share this post


Link to post

Fiind interesat de aparatele Fuji, zilele astea am citit multe despre ele, si se pare ca si la compacte e foarte bine cotat in privinta zgomotului de imagine, care a devenit tot mai deranjant, odata cu ingramadirea multor pixeli pe un senzor mic.

Share this post


Link to post
Hopaaa, inca unu' cu 6500... Este ca te-a fermecat si pe tine? Ia zi de unde facem rost de un filtru de polarizare circulara pe 58mm. Daca gasesti la un pret rezonabil, da de stire.

 

Gasesti tot ce vrei la f64studio.ro

Share this post


Link to post

Salutare. Am si eu o intrebare care ma chinuie de mai mult timp. Am un aparat foto Canon A550 cu un card de 1 GB primit cadou la cumpararea aparatului si niste acumulatori Varta de 1900 mAh. Problema e ca atunci cand fac o poza cu blitz si la rezolutie mai mare imi ramane ecranul stins aproximatix 20-25 secunde si dupa aceea imi da voie sa fac alta poza. Intrebarea mea e daca trebuie sa cumpar alt card sau alti acumulatori sau ambele? Multumesc .

Card as vrea ca acesta http://www.emag.ro/carduri_memorie/card-me...xarSDigital133X. E bun sau e altul mai bun?

Acumulatori as vrea ca acestia http://www.emag.ro/accesorii_aparate_foto_...0-mah--pNHAAB2F. Sunt buni de ceva ? Multumesc mult si astept sfaturi.

Share this post


Link to post

@nonel

Scoate cardul si fa o poza fara el, daca dureaza tot asa de mult acumulatorii sunt de vina, daca nu, schimba cardul. Eu am un Fuji S5700 luat de la Germanos la promotie cu card de 1 giga si acumulatori Sony de 1700 mAh si nu sunt probleme cu niciunul, cardul nu e 80 sau 133x dar imi permite sa si filmez pe el fara probleme (rade cam 55 MB/min la filmare VGA). Numai bine!

Share this post


Link to post
@nonel

Scoate cardul si fa o poza fara el

 

Adi @ faina recomandare, dar ce te faci cand camera spune "No Memory Card Inserted" si daca tot apesi pe declansator te gratuleaza cu "Cannot record". Deci ce si cum verificam?

 

Nonel @ incearca sa formatezi cardul si reia verificarea. Poti face o verificare cu un set de baterii AA (Duracell :) >- ) sa excluzi inertia incarcarii blitz-ului de la acumulatori, desi 550, din experienta mea cu aceasta camera nu este energofaga. Intr-o alta ordine de operatiuni, incearca o poza in conditii de luminozitate scazuta fara blitz fortand camera sa mareasca timpul de expunere. Urmareste timpul de scriere/transfer de pe card la diferite marimi ale pozei (L/M1/M2 la nivel superfin). La Canon - ul G9 pentru un timp de expunere maxim de 15" timpul de scriere este de 17" pentru un 3,59 M / 12MP. Pentru un timp de expunere de 5" timpul de scriere este in medie 6" pentru acelasi fisier de 3,5 M / 12 MP. Amintesc doar ca viteza de scriere a cardului testat este de x150.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

@Safari hunter

Scuze, deformatie profesionala de la Aiptek-ul vechi si Fuji-ul nou. Pana si Aiptekul avea 14 MB amarati drept memorie proprie. La mine cu rezolutia maxima (7MP) si pe Fine setarea calitatii ia cam 3-4" sa salveze poza (la Fuji) de-aia fac uzual poze pe 4 Mpixeli. La o expunere manuala de 4 secunde la nocturn dureaza cam dublu salvarea imaginii...

Subscriu la faza cu formatarea cardului, daca ai un cititor de carduri la calculator incearca cu acela sa formatezi cardul intai, cu FAT16 parca. Vanatorule, corecteaza-ma daca gresesc, dar nu cred ca Canon stie FAT32 (nu ca ar sti Fuji, no, no).

Share this post


Link to post
@Safari hunter- Vanatorule, corecteaza-ma daca gresesc,

 

Adi nu voi sa te corectez, ci mai mult, vreau sa te salut in schimburi de idei si de experienta.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Adi @& @Safari hunter Cardul este formatat si tot la fel face dar este formatat in aparat. Cititor de carduri nu am :( .

Totusi mi sa pus pata pe acel card de memorie. E bun de ceva? Sau o sa mearga mai repede cu el ?

Va multumesc mult pentru raspunsuri :)

Share this post


Link to post

Incearca cu alti acumulatori. S-ar putea sa fie vreun sistem de management al acumulatorilor care sa nu te lase sa faci alta poza pana nu se "incarca" blitzul si deci, niste acumulatori mai puternici ar trebui sa faca diferenta, dar pe testate nu pe cumparate! Gaseste la cineva niste accu de 2500-2600mAh si vezi cum se comporta. Cardul(din cate stiu eu) nu se poate formata decat in aparat sau pe calculator daca ai soft, ca la unele memorystick-uri ;)

Share this post


Link to post

Gasesti la altex incarcator+4 acum 2700 mAh sanyo care pot pune pariu ca nu te vor dezamagi. Pret de maxim 80 ron.

Share this post


Link to post

@Lucian M Acumulatorii de la Altex din Bucuresti Sanyo sunt de 2500 mAh cu incarcator. Tu ai sigur de 2700?

Inca o data multumesc pentru raspunsuri :)

Share this post


Link to post

Am vazut sapt trecuta (cand mi-am luat telefonul) charger+acum de 2700. Sanyo cu incarcare peste noapte. Nu vreau ultra-rapid- strica acumulatorii. Astia de 2700 is minunati- tin o gramada.

Share this post


Link to post

Eu cred ca e de vina cardul. Daca ar fi acumulatorii atunci ar trebuii sa scada viteza de scriere cand sunt descarcati.

Eu la S9500 aveam un card de 256Mb San disk parca... si cand mi-am luat un Lexar de 4gb rezistent la soc si conditiie xtreme a crescut viteza de scriere foarte mult.

Share this post


Link to post
Am vazut sapt trecuta (cand mi-am luat telefonul) charger+acum de 2700. Sanyo cu incarcare peste noapte. Nu vreau ultra-rapid- strica acumulatorii. Astia de 2700 is minunati- tin o gramada.

 

Am eu asa ceva si in 7 luni i-am incarcat doar de 4-5 ori, timp in care am tras cam 6500 de cadre plus zeci de filmulete. Nu mai stiu cat au costat ca eu i-am luat in rate odata cu frigiderul si televizorul, dar oricat ar fi isi merita banii.

Share this post


Link to post
imi ramane ecranul stins aproximatix 20-25 secunde si dupa aceea imi da voie sa fac alta poza. Intrebarea mea e daca trebuie sa cumpar alt card sau alti acumulatori sau ambele?

ramane stins 20-24 sec dupa ce a salvat imaginea?

Share this post


Link to post

Dupa ce apas pe buton si face poza ( nu stiu daca a salvat imaginea sau nu ) ramane ecranul stins ( cred ca atunci o salveaza ) si chiar daca apas pe buton sa fac alta poza nu vrea. Nici acum nu am ajuns sa iau card sau acumulatori  <img src= ("> .

Share this post


Link to post

Mi-a sosit 70-300VR :X

 

dsc1374xn6.th.jpgimage009pv1.th.jpg

 

Am si facut cateva teste mici cu VR-ul pornit.

testarea VR-ului ( 1/100 s , iso 200, 70mm)

dsc1370ii6.th.jpg

 

Testarea focalei (1/800s , iso 200, 300mm)

dsc1382kd6.th.jpg

 

Si una in stilu meu... adica de la distanta, ca nu-mi place sa ma apropii de oameni si sa-i pozez.

garbagepz7.th.jpg

 

LE: VR-u ala face toti banii. Te scuteste de multe neplaceri si de trepied in foarte multe cazuri si iti permite oflexibilitate mai mare pentru ca nu mai esti chiar asa de limitat de lumina si tremuratul mainii. Abia astept sa inceapa sezonul de rafting sa vad ce poate acest obiectiv.

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

@Apocalips

Ma faci sa-mi rod buzele de invidie... Nu sunt un pasionat 100% al fotografiei dar scula ta foto nu ma poate lasa indiferent. Sa o stapanesti sanatos si sa ne uimesti cu cat mai multe si artistice instantanee generate de manuta si ochiul dumneatale. Toate bune si cat mai putin zgomot la ISO mare!

Share this post


Link to post

Mersi de urari.

 

Sincer, m-a impresionat mai mult ca D80-ul cand a venit. Nu m-am mai bucurat asa tare de ceva de mult timp dar obiectivu asta a reusit sa-mi dea o stare foarte placuta. Nici nu am termen de comparatie (e adevarat, nu am pus mana pe multe obiective. Doar pe 18-55 din kit si cel de 50mm)... Chiar si culorile sunt altfel si cum am fost obisnuit cu S9500-le care avea obiectiv "tele" parca vad si mai usor subiectele si aproape din orice cadru poate iesi ceva interesant. La partea de sharpness intrece si obiectivul de 50mm (care tocmai pt sharpness e laudat) si pe langa asta are si un bokeh frumos. Nici nu-mi mai vine sa prelucrez pozele.

 

Mai pun o poza banala, cu pisica stand pe marginea geamului si sincer spun ca n-am mai vazut ochii aia asa albastrii in nici o poza fie ca am facut-o cu 18-55 sau 50. Poza nu e prelucrata de loc cu exceptia unui crop.

 

kia2rx0.th.jpg

 

Nu am apucat sa fac numa vre-o 20 poze (maxim) dar astea au fost destule ca sa ma cucereasca. Raportul calitate-pret (din nou spun) este exceptional fata de de ceea ce ofera canon la un tele-foto (care e 2100lei iar acesta a fost 1450). Mi ciuda ca maine am o zi incarcata de dimineata pana seara si nu apuc sa fac poze ziua dar sambata nu mai scapa.

Share this post


Link to post

Felicitari pentru achizitii! Motanul l-ai pacalit cu un soarec, ceva, ca prea se uita atent, sugestiv... :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...