Jump to content
Sign in to follow this  
Lucman

Aparate Foto Digitale

Recommended Posts

Te intrebam daca reusesti sa focalizezi manual si cum merge la tine optiunea asta, si nu scriu la misto, ca daca scriam la misto eram pe alte forumuri  <img src= )">

 

Sa revenim... FZ30-ul are inel pentru focalizare si imi apare pe lcd un patrat pe care il pot muta oriunde si prin el vad ce si cum focalizez, nu merge de fiecare dat cum vreau eu dar... e bine :)

 

Scuze. :) >-

 

Sa revenim. Stiu ca sunt digicamuri cu inel ca la aparatele clasice (obiectivul este interschimbabil?). Al meu are o parghie cu care fac focalizarea. Apare acel dreptunghi (la mine), care in mod normal cand cazi pe distanta corecta din punctul de vedere al aparatului isi schimba culoarea. Intr-adevar si la mine pot sa-l mut pentru a focaliza ceea ce ma intereseaza. Se poate vedea foarte bine diferenta intre auto si manual cand faci o poza la gradina zoologica din fata custii. De obicei pe auto se focalizeaza pe barele custii... :D

Share this post


Link to post

Pentru a nu fi interpretat in mod gresit trebuie sa spun ca ce am scris mai jos este doar parerea mea si nu trebuie luata ca o jignire adusa cuiva.

 

@mike.omega: 4HP

si asta nu demonstreaza faptul ca sunt proaste?

 

PS1:@mike.omega

Nu vreau sa par iar ca sunt cu figuri in cap dar sa stii ca incepand cu "saitul"(nu stiu daca il pot caracteriza intr-un singur cuvant ca nu imi vine in cap decat neergonomic sau negandit) si terminand cu pozele pot sa zic ca m-au impresionat in mod negativ...

Vorbesc serios ... pozele sunt ba centrate ba inclinate de era sa imi vars ness-ul pe mine de emotie, prost expuse unele arse, de culori nu mai zic...sau poate are ceva monitorul meu?

 

PS2:@moshu

"setez" ...l-am scris asa deoarece este un neologism ce nu imi place cum suna si nu sa subliniez altceva.

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post
Ma batea gandul sa mai postez ceva citate dar nimeni nu are timp de citit...ma opresc si daca cineva are de modificat sa o faca ca nu sunt detinatorul adevarului absolut. Ok?

Ok, nu te bosumfla :-? . Iar de citit, nu cred ca stii exact cati au timp de citit, pentru ca eu citesc. Chiar si pe forum :) >- Asa ca pune cate citate doresti, sau chiar pareri ca cineva tot le citeste! Si de multe ori raspunde. Pentru ca nici unul din noi nu detine decat cel mult adevarul sau, in nici un caz pe cel absolut!

PS Dar bag seama ceva: dupa cum te exprimi si zici ca ai si carti reale, nu numai virtuale, cred ca suntem cam de un "leat". :drinkers:

PPS As vrea eu sa fim "leat" (ti-am vazut anul nasterii...) Mai fecior!

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

@Moshu: Obiectivul este in acelasi corp cu camera si nu se schimba :D

 

Ceea ce zici tu e corect. Am incercat sa urmaresc o persoana cu zoomu de 12 x si am declansat cu niste crengi in fata. Pe moment nu mi-am dat seama, dar cand am pus pe calculator am observat ca focalizase pe crengi(era auto) :mda:

 

PS: HP-ul pe care il am e al 4-lea (primu nu vroia sa mai porneasca, la al doilea s-a ars blitzu, la al treilea nu se mai deschidea diafragma :shock: )

 

Acum e destul alb?! :D

post-64-1135768876_thumb.jpg

post-64-1135768989_thumb.jpg

post-64-1135769010_thumb.jpg

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post
Acum e destul alb?! :D

 

Prima nu prea :-? ... Celelalte dupa parerea mea bune la culoare.

Share this post


Link to post

Nu stiu ce sa inchid mai intai...ochii... monitorul...sau sa sun la Greenpeace sau la protectia animalelor...lasa mai pisica aia sa trandaveasca linistita...sau mai bine dai un ghem sa se joace. =))

PS: daca spun ca sunt perfecte dpvd tehnic e ok? sau mai pui inca 3 poze cu mâţa? pe "cuvantu'meu de pionier ca e beton toate pozele" :wallbanger:

 

PS:

un singur lucru a iesit bine ...DOF la mâţa tigrata

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post

Ok ok! am prins ideea :D

Am sa astept sa vina vremea frumoasa si implicit soarele sa vedem atunci. Desi ma bate gandul sa prind un rasarit pe plaja sa vad ce pot face atunci ;)

Share this post


Link to post

:o fftopic: rau de tot Eu am remarcat altceva: 15 % din populatia Romaniei are acel model de coltar (inclusiv ai mei parinti) :banana:

Share this post


Link to post

Mai dragilor!

Come-back on topic! Unii nu dorm noptile citind review-uri despre Sony R1 si Canon 350D!  <img src= )">

Si-a riscat cineva banii pe un R1? Are cineva informatii mai putin ... virtuale?

Share this post


Link to post

Sony R1 e teapa dupa parerea mea :)

1. Pretul este astronomic

2. Greutatea este la fel de astronomica(cumperi camera foto la kil)

3. Nu se compara cu 350D sub nici o forma

4. Are senzor de camere video(CMOS si nu CCD) -> a explicat Safari Hunter care sunt dezavantajele

5. Vrea sa fie profi dar e departe de adevar

6. Eu nu sunt fan sony products deci nu sunt obiectiv ;)

Share this post


Link to post
ca sa mai zic de CMOS si CCD ceva intre V2 si racheta Ariane in camere foto care au shuter speed 1/4000.
@safari lumineaza-ne!

Unul dintre noi interpreteaza gresit afirmatiile tale. Cine?

Nu as spune ca pretul este astronomic, dimpotriva! Un 350 echipat pt. performante similare R1, (nu cu 18-55-ul din oferte) ma tem ca te costa cel putin dublu.

Nu pledez pt. R1, dar sunt pus in incurcatura de calitatile acestui P&S care se pare ca poate rivaliza cu entry-level DSLR.

Share this post


Link to post

Am gasit eu pe niste pagini in urma ce a scris Safari:

 

"MOS active-pixel designs are inherently fast, which is a particular advantage in machine-vision and motion-analysis applications. Active pixels can drive an image array’s column buses at greater speeds than is possible on passive-pixel CMOS sensors or CCDs, and on-chip analog-to-digital conversion (ADC) eases the driving of high-speed signals off-chip."

 

Si CMOS vs CCD

Share this post


Link to post

Aia cu avantajele si dezavantajele CMOS vs CCD nu e chiar asa. Apoi, senzorul Sony o sa-l gasiti in mullte camere de pe piata. Chiar foarte multe (poate mint, dar si in unele modele Panasonic este). E plin netul, e plina partea scrisa de detalii tehnice (de exemplu pagina 130 din revista Photo Magazine pe decembrie). A, si camerele video sunt cu CCD. Poate web-cam-urile sa fie CMOS...

 

Citez din revista amintita:

Avantaje:

CCD: sensibilitate mai mare la lumina, nivel scazut al zgomotului de imagine, suprafata mai mica a senzorului

CMOS: costuri de productie mici, consum de energie mai redus, lipseste asa-numitul efect Smearing (Blooming), flexibilitate sporita la selectarea semnalului (de ex., in domenii diferite, ca 4:3, 2:3, 16:9 sau frecvente video).

 

A, si exemplu de aparat cu CMOS de la Sony: Nikon D2X. Are senzor de 12.840.000 pixeli si patru canale de culoare (R, 2xG, B).

Share this post


Link to post

Pe unde am mai citit lumea nu se plange de CMOS ci mai degraba de lipsa buffer-ului = 8s aspeptare si (culmea!) de lipsa facilitatii video!

Dar la calitatea imaginii, la sensibilitatea ISO, la durata bateriei, la calitatea opticii, distanta focala etc. se vorbeste doar la superlativ.

Sunt de aceeasi parere ca Sony mai are de invatat despre foto dar nici fraieri nu sunt. Nu pot fi nr.1 si de aceea ataca viclean pe diverse nise.

Share this post


Link to post
:o fftopic: rau de tot Eu am remarcat altceva: 15 % din populatia Romaniei are acel model de coltar (inclusiv ai mei parinti) :banana:

:o fftopic: Omule, ai fost mortal! Culmea e ca ai mareeeeeeeeee dreptate. La multi ani!

 

Si acum revenim:

Aia cu avantajele si dezavantajele CMOS vs CCD ...

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/r1_pg2.html

"Size really does make a difference! Compare the size of the DSC-F828's 8MP CCD imager with the APS-class 10MP CMOS imager of the DSC-R1."

post-2385-1135790421_thumb.jpg

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Pe de alta parte, dupa cum stiti, camerele profi au senzor full-frame...

Share this post


Link to post

Imi cer scuze pentru intermitenta cu care ma arat pe forum insa este lesne de inteles in aceasta perioada.

O secunda, sa-mi trag aerul de expert si ochelarii :D si sa vad daca pot spune si eu ceva CCD vs CMOS.

In general camerele dotate cu oricare dintre senzori pot costa de la cateva sute la cateva mii USD / EURO, insa diferenta pe care eu o identific este aceea ca cele dotate cu CCD ofera utilizatorului mai multe posibilitati in modul manual avand o plaja mai mare de combinatii ISO / f / 1/xx datorate in primul rand vitezei de scriere a informatiei si sensibilitatea. Aici trebuie vazute si cateva impedimente contradictorii ISO vs 1/xx. La Canonul meu PWShot S50 ma pot juca fara a introduce valori critice de la 1/1500 - 1/64; f2,8 - 8 si ISO 50 la 200. Am facut recent cateva teste si atunci cand le voi descarca de pe camera voi pune si cateva exemple.

La camerele dotate cu CMOS viteza mai mica de transmitere a informatiei impune limitari in plaja de obtinere a valorilor de setare manuala. Restul se face automat. Discutam asta cu amicul VIPER despre Canon PowerShot S1 IS.

Mai trebuie avut in vedere ca pentru camerele "ocheste si apasa" si unde sistemul optic nu trece de x4 ambele detectoare au suficienta lumina, iar caracteristicile merg mana in mana cu mici diferente la limitele ISO si shutter speed (CMOS au valori ISO mai mari si zgomotul pe masura/ CCD au valori shutter speed mai mari). Peste aceasta valoare de putere optica (x), CMOS-ul incepe sa devina mai delicat si mai putin permisiv in setari manuale.

Cineva a remarcat ca pozele cu Nikon-ul D2X sunt cam nereusite, fara subiect etc. Nu-i bai. Ideea este ca aceste camere se adreseaza in mod deosebit unor conditii de exploatare profesionala, putin "user friendly" pentru noi cei multi si BTW are si CMOS.

Consider ca fiecare dintre noi va alege camera pe care si-o permite si care sa-i indeplineasca dorintele, totusi daca aceasta vine gama Nikon / Canon va avea mai dezvoltata, dupa opinia mea, latura pur fotografica. La cele dinspre arcul top-video (Sony, Panasonic) vor avea caracteristici mai bune la partea video clip fara a neglija si rezultatele relativ bune in zona foto. Un alt mic exemplu se poate constata in meniul Nikon/Canon unde rezolutia se exprima in numar de pixeli pe cele doua ordonate pe cand la unele Sony avem de-a face cu compresia imaginii intocmai ca trecerea din format DVD in DivX. Nikon-ul si Canonul sunt limitate ca durata video la 3 min pe cand Sony merge la limita cardului. Va continua...

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

@safari hunter: Apropos de Canon PowerShot S1 IS, spui ca ai discutat cu Viper despre aparat. Canon S1 IS are CCD. Citez din specifications.

Image :

Sensor 1/2.7-inch CCD

RGB color filter array

Total number of pixels: Approx 3.34 million

Effective number of pixels: Approx. 3.2 million

 

Si :drinkers: ca vin sarbatorile! Acu sa va vad la lucru cu sculele pe care le ridicati in slavi pe aici. :thumbl:

Share this post


Link to post

De asemenea, Canon S2 IS trage video la o calitate superba, cat tine cardul :P

Share this post


Link to post

Cu Canon-ul meu pot sa filmez maxim 1 minut. De ce?

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Am avut un canon A310 facea poze super. acum am un HP Photosmart M22 4.0 megapixels.

card 512 mb. face film cu sunet 60 min. am acumulatori de 2100 care ma tin peste 200 foto.

Share this post


Link to post

@Laurentiu: depinde de cat de mare e cardul tau si ce compresie are aparatul ;)

Si eu am filmuletze tot de 1 min cu cardul de 128mb dar sunt la 30fps si sunet stereo :D

Share this post


Link to post

Moshu-le, intr-adevar indreptatita observatia, imi pare rau ca mesajul meu catre VIPER era pe PM si poate trebuia sa fiu mai explicit in formularea raspunsului. Sper ca citatul de mai jos sa clarifice prezumtiile privind inexactitatea semnalata referitor la omisiunea CCD vs CMOS. Singura eroare este ca ma refeream la S2S1 care oricum tot CCD are.

..atunci poti incerca Canon PowerShot S2 IS care la cca 450 USD are doar un sistem optic de 12x, o matrice rapida CCD si o diafragma cam speciala. Ma refer aici ca o poti folosi in gama 2,8 - 3,5 si in modul manual insa peste aceasta limita sincronizarea optica shuterul si appertura revine camerei. Are meniu complet customised, shutter si diafragma prioritare. Necazul zic si eu este ca sistemul optic de 12x are o atenuare a luminii foarte mare de aici poate mai nimerit era un CMOS nu un CCD. De la ccd apar si cateva aberatii cromatice suparatoare le vei vedea in pozele test. Eu unul zic ca singurul avantaj este sistemul optic restul este la medie -. sa nu mai spun ca pentru 5 mega pozele in modul tele vor fi lipsite de profunzime fara o iluminare corecta a senzorului.
Edited by safari hunter

Share this post


Link to post
@Laurentiu: depinde de cat de mare e cardul tau si ce compresie are aparatul ;)

Si eu am filmuletze tot de 1 min cu cardul de 128mb dar sunt la 30fps si sunet stereo :D

Asa este, depinde de mai multi factori. Eu la S1 IS am sunet mono, e adevarat, dar n-am vazut nici un aparat foto sa faca filme de asa o calitate (si asta a fost un argument cand l-am achizitionat). Specifications:

Movies:

640 x 480 pixels Fine (max. 9:09 at 30fps)

640 x 480 pixels (max. 12:23 at 30fps)

320 x 240 pixels (max. 26:41 at 30fps)

A maximum file size of 1 GB and a maximum of 1-hour recording are available in one movie shooting session.

Frame Rate 15 frames/sec. or 30 frames/sec.

Aparatul vine cu un CF de 32 MB. Eu am mai luat unul de 512 MB.

 

Moshu-le, intr-adevar indreptatita observatia, imi pare rau ca mesajul meu catre VIPER era pe PM si poate trebuia sa fiu mai explicit in formularea raspunsului. Sper ca citatul de mai jos sa clarifice prezumtiile privind inexactitatea semnalata privind omisiunea CCD vs CMOS. Singura eroare este ca ma refeream la S2S1 care oricum tot CCD are.

Intr-adevar, sistemul optic este super. Iar daca revenim la S1 IS, la 10x, al meu se comporta bine (ref. aberatii cromatice). L-am luat din State, pe net, cu 236 $ (brand new), in care intra si taxele de shipping. Cred ca la pretul asta este o achizitie super, avand in vedere ce poate (si crede-ma ca pentru banii astia poate f. multe). Si in final, n-am ce face, recunosc ca sunt fan Canon la digicam-uri! :thumbl:

PS Nu trebuie sa-ti spun ce pret avea pe la noi... si inca mai are! [-X

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Am nevoie de un sfat!

Am gasit o oferta aici pentru un card SD. Se merita?!

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...