Jump to content
Sign in to follow this  
hawkeye

Dati Bani La Cersetori?

dati?  

87 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

recunosc ca mi-a venit ideea quiz-ului dupa ce am revazut filantropica.

genial filmul si cred ca ar merita sa fie pe pozitie ridicata in top 250 la imdb.

iar ultima replica: "Va e mila? V-AM LUAT BANII!" face tot filmul..

 

referitor la quiz, inainte sa vad filantropica as fi bifat foarte rar. dupa filantropica, NICIODATA. indiferent de situatie, indiferent de personaj, sub nici o forma nu incurajez cersetoria.

 

puteti comenta in thread si despre film, nu ma supar, chiar dimpotriva.

Share this post


Link to post

Un film superb si dur. Nu stiu ce sa votez... Depinde de starea de spirit...

Share this post


Link to post

:) ) Cand am vazut titlul topicului, ma preagateam sa raspund exact ce ai scris tu. Citatul ala bestial doream sa-l dau si eu :)

Share this post


Link to post

Am votat punctul 2, de obicei dau ceva din compasiune, nu obisnuiesc sa judec omul in suferinta... La tigani nu dau nimic, niciodata!

Share this post


Link to post

La mine nu este o problema daca imi permit sau nu, nici daca vad ceva deosebit sau nu. Pur si simplu stiu ca cersetorii nu muncesc pentru ei. Sunt acolo pentru mafia cersetoriei si ceea ce le dai tu nu se opreste in burta lor ci ajunge in plata la mertzanul ala negru si lucios.

 

In plus cel mai tare ma enerveaza cersetorii intre 16 si 50 de ani perfect apti de munca dar care se schimonosesc si se stramba in toate felurile sa para invalizi. Fratilor, exista fabrici de ambalaje unde nu este nevoie decat de 1 mana pentru a munci. Exista o multime de ateliere pentru persoane cu handicap fizic. Cunosc eu persoane cu astfel de handicap care muncesc si isi intretin familia. Dar e mai simplu sa te plangi prin intersectie decat sa indoi cartoane in fabrica de ambalaje, e evident. Ce sa mai zic de orbi ? Vin si se plang la usa masinii ca ei n-au lumina. Am cunoscut un tanar nevazator care lucra maseur la nushce spital si isi tinea acasa nevasta si copil. Omul acela intretinea o familie din munca sa, singur. Iar la intersectie unul in aceleasi conditii se jeleste de mama focului. La munca, clar !

 

Un alt tip de cersetorie mascata este si spalatul geamului la masina. Asta este singurul tip de cersetorie pe care il accept, extrem extrem de rar, doar in conditiile in care nu mi-am alimentat rezervorul de la stergatoarele de parbriz si sunt in situatie critica. Atunci ii invit eu s-o spele. Cel mai tare urasc cand vin ei pe la spate si te iau pe sus ca iti spala luneta. NOROC ca am stergator cu tot cu tasnitoare si la luneta ca altfel nu stiu ce ma faceam. Nu accept sa-mi bage nimeni mana in buzunar si chiar nu-i suport pe cei care incearca sa ma oblige spalandu-mi geamul.

 

Deci in concluzie nu incurajez cersetoria de nici o culoare si nu dau bani cersetorilor. Spalatorilor de parbrize nu le dau nimic decat in cazul in care EU LE SOLICIT serviciile.

Share this post


Link to post

din punctul meu de vedere, problema e foarte simpla. daca nimeni n-ar mai da nimic cersetorilor, atunci n-ar mai exista cersitul. din pacate lumea nu prea intelege asta.

chiar vorbeam zilele trecute cu un amic care povestea ca astepta pe cineva undeva prin centru si la vreo 10 metri de el era un cersetor care timp de 15 minute cat a stat respectivul a primit de la diversi cel putin 10 bancnote de 10.000 lei.

facand un simplu si banal calcul matematic, aia primesc intr-o luna cel putin dublu/triplul salariului _mediu_ (nu minim,da?) pe economie.

si cu toti stim ca banii nu raman la ei si se duc la mertz (dupa cum zicea remix). si atunci... de ce nu face nimeni nimic?

nu zic ca e usor sa opresti o mafie de genul asta, dar macar s-o incetinim?

 

p.s. referitor la cersetorii care spala parbrize, pentru cei care vin pe la spate, am vazut si aplicat o metoda foarte misto. bagat in mars-arriere (asa se scrie?) si brusc jumatate de metru in spate. efectul e spectaculos si teoretic ne-periculos. doar teoretic, in practica nu se stie niciodata...

Share this post


Link to post

hawkeye, tata, tocmai mi-ai dat o noua solutie. pana acum chinuiam stergatorul de luneta. uite, omul cat traieste invata. merci !

Share this post


Link to post

Pai un procent din cat dai tot ajunge la amaratul in cauza; de bine ce-i este nu sta el acolo! Dar la copiii care cersesc, le dam ceva? Macar un corn sau un colt de paine...

Share this post


Link to post

Wolfman, ai incercat chestia asta ? Stii ce se intampla ?

Iti voi raspunde cu experienta mea dupa ce imi spun parerea si fata de copiii cersetori. Cei din intersectii sunt clar "scosi la produs". Mi se pare una dintre cele mai perverse prectici in mafia cersetoriei. Este cunoscut, desigur, citatul "Hai fa sa mai facem unu sa mai acoperim din cheltuieli". Deci a da bani copiilor din intersectii este a incuraja cea mai mare nedreptate facuta acestor copii.

Referitor la oferirea de alimente. Mi se mai intampla sa ma intorc de la serviciu cu pachetul neterminat sau chiar neinceput... depinde de zi. Uneori il mananc in masina in drum spre casa si m-am surprins oferind un sandwich unei fetite ce se agatase de farurile mele... cica nu erau curate. Situatia s-a repetat de 3 ori cu 3 copii diferiti si 3 rezultate diferite deci e greu de generalizat.

Reactia 1. L-a luat. S-a uitat la el. L-a analizat si m-a intrebat "Da' ce are ? Nu e bun ?" . I-am explicat ca acelasi lucru mananc si eu si ca e perfect hranitor. A plecat relativ fericit baiatul sau cel putin razand catre grupul de puradei. Acum daca acolo a zis "uite si nenorocitul asta ce-mi da" sau "luati si voi ca si voua va e foame" sau "uite ce am primit eu" nu mai stiu exact. Cert e ca s-a dus la ai lui oarecum triumfal.

 

Reactia 2. S-a uitat la mine. Mi-a zis "Da un ban nu ai nene ?" Eu: "Uite ma, iti dau mancare, la ce mai vrei bani ?" Nestiind ce sa-mi raspunda a repetat "Da un ban nu ai nene ?" Eu insist: "Ma, vrei asta sau nu?" Dupa insistentele mele cedeaza si primeste sandwichul chiar cand ma pregateam sa ridic geamul si sa nu-i mai dau nimic. A plecat cam bolborosind de langa masina, asta era fetita cu farurile.

 

Reactia 3. L-a luat cam neincrezator. A stat pret de vre-o 2 secunde langa mine sa se asigure ca nu ma scotocesc si de vre-un ban apoi s-a dus spre grupul de puradei. Acolo, stupoare, unu mai mare, mult mai mare, la vre-o 20 de ani, i l-a smuls direct din palma si si l-a infipt pe tot in gura. Asta micu nu a schitat mari gesturi de repros ceea ce m-a dus pe mine cu gandul la faptul ca lucrul asta se intampla des si nici macar mancarea nu o mananca singuri.

 

 

Concluziile le tragi singur dar eu tot raman cu impresia ca nici macar mancarea nu le face bine. Am cam incetat sa mai ofer chiar si mancare.

Share this post


Link to post
hawkeye, tata, tocmai mi-ai dat o noua solutie.  pana acum chinuiam stergatorul de luneta.  uite, omul cat traieste invata.  merci !

 

sau pentru efect indelungat, poti sa dai in spate foarte incet, si te uiti la fata lui cum se crispeaza ca nu stie ce sa faca, sa se dea la o parte, sa continue sa stearga, sa se uite la masina din spatele tau care se apropie terifiant si urmeaza sa fie strivit fara mila... iti dai seama cate decizii pe secunda trebuie sa ia? :D

Share this post


Link to post
In plus cel mai tare ma enerveaza cersetorii intre 16 si 50 de ani perfect apti de munca dar care se schimonosesc si se stramba in toate felurile sa para invalizi. 

Acu vreo 2 saptamani, ma indreptam spre parcarea in care aveam masina. De la distanta, vad un tip tinar, pe la vreo 25-28 de ani, care avea numai o mina. Zic in gandul meu "Saracu'" si tocmai ma gandeam cam ce fel de bancnote am prin portofel. Ajung la masina, ma sui in ea exact in momentul in care tipul trecea prin fata masinii mele. Ce credeti ca facea? Scosese pe sub tricou mina aia "lipsa" si isi numara banii cu doua maini !!! Si ce numara: sute de mii. Am ramas ca la dentist. Imi venea sa ma dau jos la el si sa-l iau la poceala!

 

hawkeye, tata, tocmai mi-ai dat o noua solutie.  pana acum chinuiam stergatorul de luneta.  uite, omul cat traieste invata.  merci !

Stii ce mi-au facut mie niste pushtani (eram in Belgrad)? Mi-au dat cu apa pe luneta (ca se practica si pe acolo, nu chiar ca la noi, dar mai sunt), eu am inceput sa dau din stergatorul de pe spate (eram cu un Golf4). Cind bitiia stergatorul, pornea si tisnitoarea. Puradeii tot in spate. Iar eu ma intrebam, ce naiba astia nu vad ca pot sa-mi manjesc si singur geamurile? Abia intr-un tirziu m-am prins ca baietii si-au umplut sticla de la tisnitoarea mea, cind mi-au zis multumesc, rizind triumfatori!!

 

EU mai dau din cind in cind, in special la batrane, niciodata la tigani.

Iar la aia care vin sa-mi spele parbrizul sau luneta le fac semn ca nu vreau, si-mi iau o fatza fioroasa si un aer ca acu' ma dau jos la ei!

Share this post


Link to post
Concluziile le tragi singur dar eu tot raman cu impresia ca nici macar mancarea nu le face bine.  Am cam incetat sa mai ofer chiar si mancare.

 

right, si pe mine ma surprinde de fiecare data cand vad la semafor alti participanti de trafic care dau de mancare la cersetori si aia se uita la ei dispretuitor "da de mancare la caine ba, eu vreau bani!".

 

@wolf: cred ca toti (majoritatea) copiilor din intersectii se trag din tigani. este exact ce zicea remix, hai sa mai facem unu ca sa-l bagam la produs.

 

Abia intr-un tirziu m-am prins ca baietii si-au umplut sticla de la tisnitoarea mea, cind mi-au zis multumesc!!

 

haha, super tare...

la kalos-ul hatchback nu prea se poate sa-ti fure apa deoarece e direct pe stergator tasnitoarea si bate imediat in geam...

oricum, vad ca e multa lume activa la ora asta... :)

8 utilizatori citesc acest subiect: (0 vizitatori şi 0 membri anonimi)

Share this post


Link to post

Eu cred ca oamenii astia (cam la fel si prostituatele) sunt pe cea mai joasa treapta a decandentei umane... Sunt constient de aparatul din spatele lor, cu toate astea ma gandesc ca daca devin nerentabili si aici, le va fi luat gatul sau vor fi schiloditi pentru a le creste "cota valorica". Am intalnit cateodata in ochii unora atata recunostinta ca mi-a fost rusine ca nu am putut sa le dau mai mult... Odata imi cumparasem un hamburgher si un aurolac se uita cu atata pofta in gura mea ca i l-am intins fara sa gandesc. A zis : "Bodaproste, nene", si parca m-am simtit mai bine in ziua aia.

Share this post


Link to post

Dar cand Cel Mai Mare Cersetor din tzara asta va baga mana in buzunar, fara sa va intrebe, ca sa-i dea supermasina la politistul care sta cu ea la spaga, cum este ?

 

Raspuns: e offtopic.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

mesajul de mai jos e pentru wolf: --A zis : "Bodaproste, nene", si parca m-am simtit mai bine in ziua aia.--

 

----

posibil, dar nu crezi ca te-ai fi simtit altfel daca ai fi donat acei 20-30.000 lei unui elev din scoala primara care nu-si permite sa cumpere o carte de matematica? think about it..

alegem sa sustinem cersetoria sau sa ii dam un minim de ajutor unui nefericit care nu are putere financiara dar vrea sa faca o scoala si ceva in viata.

 

Dar cand Cel Mai Mare Cersetor din tzara asta va baga mana in buzunar, fara sa va intrebe, ca sa-i dea supermasina la politistul care sta cu ea la spaga, cum este ?

 

Raspuns: e offtopic.

 

sa stii ca de fiecare data cand ma duc la brasov ma intreb de unde au cei din prahova bani sa dea la politia rutiera un ditamai X5-ul si cei din brasov pe Grand Cherokee ?

Edited by hawkeye

Share this post


Link to post

In schimb nu pot suporta cersetorii cu cascheta! Intr-o noapte, pe la 23.30 ma intorceam de la socri si imi face semn sa trag pe dreapta un echipaj de politie in Buhusi; dau geamul jos, ii intind actele, la care tipul ma intreaba foarte prietenos de unde venim, unde mergem si fara sa se uite macar la acte zice : "-Nu dati si dvs. de-o cafea, acolo!" Am ramas mut cateva secunde, i-am zis ceva (ca n-am, parca) si am plecat ...

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post
... ditamai X5-ul si cei din brasov pe Grand Cherokee ?

Cherokee-ul am inteles ca e donatie de la politia din nush ce tara...

Share this post


Link to post

Dau cel mult o data pe luna bani la cersetori si asta deoarece am vazut atat de multe in Bucuresti incat mi s-a facut scarba de orasul asta, toata lumea vrea sa faca bani din nimic-la munca tata ca sa vada ce bine e-sa vada cat a trebuit sa muncim noi pt. "hamburgherul" ala sau pt. aia zece mii. Am spus ca dau cel mult o data pe luna pt. ca mai exista si cazuri cu adevarat nefericite si care nu au cum sa te lase indiferent!!

Edited by Maniaku

Share this post


Link to post

@Wolfman - trebuie sa apreciezi ca te-a scutit de sicane stresante gen "becul dreapta bate sus" sau "putem face un test de frane si directie ?". Chiar, ca veni vorba, cum se face un test de frane si directie pe marginea drumului la ora 01:45 ?

Omul a fost cinstit si, ca si ala din intersectie care iti cere un ban ca n-are maini si picioare, asta iti cerea un ban pentru a-l ajuta sa stea vigilent sa vegheze buna desfasurare a traficului nocturn.

Share this post


Link to post
...dar nu crezi ca te-ai fi simtit altfel daca ai fi donat acei 20-30.000 lei unui elev din scoala primara care nu-si permite sa cumpere o carte de matematica? think about it..

alegem sa sustinem cersetoria sau sa ii dam un minim de ajutor unui nefericit care nu are putere financiara dar vrea sa faca o scoala si ceva in viata.

 

Ideea e ca e mai complicat sa donezi aia 2-3 lei, decat sa dai ceva in drum unei fiinte umane. Eu am o vorba, pe care incerc sa o pun in practica cat mai des: Rau este usor sa faci cuiva, cu o vorba, un gest, o lovitura; bine este mai greu sa faci, fiindca trebuie sa gasesti pe cineva care are nevoie de tine. Eu incerc sa nu irosesc aceste ocazii cand pot face ceva pentru altcineva...

Nici eu nu dau la ditamai oamenii buni de munca, ci doar la copii, femei si batrani.

Share this post


Link to post
Omul a fost cinstit si, ca si ala din intersectie care iti cere un ban ca n-are maini si picioare, asta iti cerea un ban pentru a-l ajuta sa stea vigilent sa vegheze buna desfasurare a traficului nocturn.

 

Macar cerea pentru cafea, si nu pentru shlibovitza ! :mrgreen:

Share this post


Link to post

Pai "cafea" se zice la vodca dupa ora 23 la astia... Deja miroseau a drojdie! Dar ce foame puteau sa aiba aia de se dedau asa la cersit, frate!

Share this post


Link to post

:o fftopic: @vaxxi - "shlibovitza " - is this IRC talk or not ? Sincer eu nu stau pe irc dar mi-au cam intrat in mana sh, tz, k si alte transcrieri fonetice. Sa inteleg ca tz si sh sunt acceptate ? :o fftopic:

 

 

@wolfman - sa intelegem ca femeile nu sunt apte de munca ?

Share this post


Link to post

Inspira mai multa mila, mai ales daca au vreun ţânc in brate...

 

 

Si mai da-i in pana mea de bani, fiu-meu ma tapeaza cam de 100 de mii pe zi, daca dau cateva zeci de mii pe saptamana unor amarati ce-o fi?

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Pot sa spun ceva legat de subiect ?

 

Cersetorii castiga sau mai bine zis aduna (ca nu li se cuvin toti) o gramada de bani pe zi, chiar daca un procent foarte mic de populatie le da ceva. O data am vazut in pasaj la Universitate cat adunase o babuta, ii pusese pe masa sa ii numere si sa ii sorteze...

 

Si pe mine m-a impresionat Filantropica si daca aveam indoieli inainte, dupa ce l-am vizionat prin 2002 daca nu ma insel, nu mai dau decat f.f.f rar.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...