Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Stilul De Conducere

Recommended Posts

inclusiv semnal stanga!

cred ca ai vrut sa spui semnal dreapta! :-?

Share this post


Link to post

Poate da semnal stinga cind vede ca vine cineva din fata si nu poate fi depasit de cel din spatele lui . :thumbl:

Share this post


Link to post
Eu unul am fost sfatuit sa ma feresc de DB (damboviteni), si asa fac fiindca sunt teroare pe drum astia.

OFF-TOPIC

Iti multumesc Bobby ca m-ai facut terorist :rambo: ! De acum încolo, te voi anunta când ma voi plimba prin judet, astfel încât micutul meu Porsche sa nu se intersecteze cu bolidul tau si astfel sa-ti salvezi viata... Mai spui: "Daca ma grabes, da-ti-va din drum ca fac prapad. Orice ar fi, cand e vorba de bun simt la volan, acolo se vede cine are educatie si cine nu." Am încheiat citatul. Hai, lasa-ma! Ce spui dom'le! Vezi ca exista o contradictie în ceea ce spui: ai educatie dar faci prapad... Iar "da-ti-va" se scrie "dati-va". Tine tot de educatie...

 

ON-TOPIC

Intotdeauna dau semnal dreapta când sunt depasit si în afara de Daciile comune nu ma iau la intrecere cu nimeni la drum lung! Dau flash-uri la greu numai masinilor Daewoo sau Chevrolet :tongue: ! De ce? Uite d'aia: nici o Dacie (indiferent de model) nu-mi da flash-uri daca în fata ma asteapta un radar. De ce? Nu stiu... Poate îi jignesc ca sunt la volanul unui Matiz!

Daca depasesc si sunt lasat sa depasesc ridic mâna dreapta, drept multumire. Daca sunt în dificultate dau 2 flash-uri. La fel se întâmpla daca cel din fata mea se afla în dificultate (este pe cale sa rateze depasirea, se efectueaza lucrari pe partea drumului pe care circula etc).

Cam atât! Sofat placut si prudent! Ah, am uitat: feriti-va de dâmboviteni! De ce? Nu stiu... Bobby este singurul care stie!

Share this post


Link to post
Ah, am uitat: feriti-va de dâmboviteni! De ce? Nu stiu... Bobby este singurul care stie!

 

Ceilalti se abtin! > :) Sau cel putin nu vor sa isi mai aduca aminte de drumul Bucuresti-Tirgoviste.  <img src= S">

Share this post


Link to post
Ceilalti se abtin! > :) Sau cel putin nu vor sa isi mai aduca aminte de drumul Bucuresti-Tirgoviste.  <img src= S">

OFF-TOPIC:

De ce, maen? Este unul din cele mai bune drumuri din tara! N-a vrut Bombo si ai lui sa-l transforme în autostrada (un vis mai vechi de-al lui Ceasca)? Si tot pe acest drum poti sa încerci senzatii tari, gen 250 km/h > :) !

Share this post


Link to post

comportamt in trafic ... un papuc fara oglinzi si fara semnale pe drumu taberei ... trece printre mine si alta masina care se afla pe banda 3 in fata mea putin defazata dar jur ca un tico nu bagai intre noi ... si nemernicu ma impinge efectiv in troleul de pe banda unu si is continua depasirile lui nebune.

 

se ia un maty verde care merge cu vreo 70 se da a 3-a pan la suta se prinde pe la ho si min, (sper ca asa se scrie) se injura papucaru, se pune pe diagonala pe banda de la ax si dat jos la papucar ... papucaru inchide geamurile si blocehaza usile si io tipam ca bou pe langa el ... cand termin eu mai ajunge un domn din urma caruia ii facuse probabil aceasi faza si il ia si ala la rost. :spumelagura: :spumelagura:

 

io facut pachet de draci ... pe papucar probabil il doare la bascheti

Edited by steph

Share this post


Link to post
OFF-TOPIC:

De ce, maen? Este unul din cele mai bune drumuri din tara! N-a vrut Bombo si ai lui sa-l transforme în autostrada (un vis mai vechi de-al lui Ceasca)? Si tot pe acest drum poti sa încerci senzatii tari, gen 250 km/h  > :) !

Nu drumul e nasol ci comportamentul in trafic al celorlalti soferi (majoritatea cu numar de DB, evident). Eu am masina alba si circul cu lumina de intalnire aprinsa. Ultima oara cand am fost era lumina , soarele sus pe cer dar a trebuit sa aprind si proiectoarele de ceata (era ziua, deci nu au incomodat atat de tare) ca sa ii fac pe aia care veneau din sens opus sa nu ma mai oblige sa pun frana pana la iesitul fumului din caucioace. Mai ales unul cu un camion... :spumelagura:

 

Ramanea sa aprind si faza lunga dar cred ca as fi fost prea taran in momentul ala!

Edited by Zmeul cel rau

Share this post


Link to post
comportamt in trafic ...

Apropo de faze d'astea... Moskvitch la trecere de pietoni. Pieton pe zebra. Moskvitch oprit In spate camion PH. Plin. Fier vechi. Fara revizie. Fara asigurare. Fara frane. Poc in moskvitch. Moskvitch praf spate, luneta, stalpi... Sofer moskvitch dat jos ametit (adica eu) sarit la bataie cu una bucata pulan politie aflat in dotare, lovit portiera camion, lovit geam lateral camion si spart (neajuns la sofer). Sofer camion dat jos pe partea dreapta, iar sofer moskvitch constatat ca sofer camion mai mare ca el cu 1 metru si vreo 90 de kile =)) Da' n-a zis nimic...

ON TOPIC.. cu totii avem momente in care reactionam aiurea, mai ales provocati. Am blocat si eu masini in trafic care m-au facut sa fac manevre periculoase, si sunt sigur ca nu e sofer in Ro care sa nu fi injurat sau sa nu fii pus o frana in botul unuia ... ideea topicului era comportamentul rutier normal, ca daca iti loveste unul masina, nu te apuci sa-i multumesti... as putea sa mai pun o intrebare.. Cati dintre noi nu avem in masina la indemana, un levier, bata baseball, spray lacrimogen etc? Oare de ce le tinem acolo??? ;)

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Io am o tomfa (d-aia de au bodyguarzii). Din fericire n-am avut ocazia s-o folosesc. Sper sa ramana nefolosita!

Share this post


Link to post

eu nu am nimic decat levierul de blocat volanu ... ca daca ma prinde tata cu d`astea ma bate cu ele in cap :D

Share this post


Link to post

Eu nu am nimic de genul asta, si nici nu o sa am vreodata. Daca e cazul, Tel repede la un prieten care e in echipa nationala de Taikuando (parca asa se scrie)  <img src= )">

Share this post


Link to post

Eu nu am nimic de genul asta si nici nu o sa am vreodata. Tentatia de a le folosi este mult prea mare (nu sunt tocmai ce s-ar caracteriza ca o persoana calma).

 

Ex: Mai nou, la Stefan cel Mare vs Lizeanu au montat semafoare intermediare pentru pietoni. Cand e verde pentru a face stanga, semaforul vechi pentru pietoni este verde. Desi sunt obisnuit sa imi sara in fata oamenii cand vreau sa fac stanga, saptamana trecuta am fost foarte aproape sa iau pe capota o femeie de vreo 30-40 de ani care, desi claxonam ca nebunul (preventiv - nu aveam cum sa o vad ca era dupa o masina de la CCola), trecea grabita pe rosu. Se intampla rar sa prinzi acolo verde si asta a fost unul din cazuri si, cum era si libera banda, am dat un 30-40kmh.

Am oprit la jumatate de metru de ea (traiasca franele de Kalos), laptopul a zburat iar de pe scaun, s-a lovit de bord si a cazut (traiasca HP, nu a patit nimic), am dat avarii (oricum nu puteam sa trec ca dobitoaca se oprise in mijlocul benzii) si am deschis geamul. Tipam ca nebunul la ea sa fie mai atenta si sa nu mai treaca pe rosu, dar replica ei m-a lasat fara cuvinte: Eu nu vreau sa trec pana la refugiu ci pana pe partea cealalta si acolo am verde, vezi?!!! Ei bine, fratilor, am vazut negru in fata ochilor. A avut noroc ca nu am reusit sa cobor din masina ca se blocase portiera la demaraj si (de nervi, nu imi dadeam seama de ce nu pot sa ies) cand si-a dat seama ca o sa cobor a luat-o la fuga pentru ca... sincer, cred ca o ardeam RAU de tot.

De abia astept sa intre in vigoare noul , macar sa nu stau in inchisoare pentru ca am curatat lumea de inca un/o brainless.

Share this post


Link to post

cand aveam dacia aveam in portbagaj : o bata de baseball, o coada de topor si o sabie :dizzy: avusesem ceva experiente nasoale cand m-a fugarit un dement cu o sabie pentru ca i-am dat un claxon cand imi taiase calea si am sunat de pe drum la politie si aia mi-au zis sa ma duc la o sectie si sa depun reclamatie, desi ala era in spatele meu cu o DUBA si era aglomerat si nu puteam sa scap de el...

acum am un spray lacrimogen si atat, cum zicea satori, tentatia e prea mare (taxi, maxi taxi, autobuz,... :o , pur defensiv,

de obicei sunt pacifist, adica nu ma dau jos la ei decat daca imi lasa impresia ca se va repeta faza cu duba, si de obicei ii intreb civilizat: ma mai calaresti mult? sau nu ai auzit de prioritate de dreapta?, sau stii semnul ala e cedeaza trecerea?...

Share this post


Link to post

Ma inscriu si eu in clubul celor cu spray lacrimogen :D . Il tin in Nubira in cotiera ca sa am acces rapid daca ma supara unul exceptional de tare. Rolul sau principal este defensiv dar daca imi atinge unu masinuta pe cuvant ca-l folosesc pe el :spumelagura:

Share this post


Link to post

Andrei, si poti sa-ti dai si tie in freza cand te mai paraseste prietena. Sa o impresionezi cu lacrimi :D

Chiar e un echipament versatil. Ar trebui inclus in trusa medicala! =))

Share this post


Link to post
daca imi atinge unu masinuta pe cuvant ca-l folosesc pe el  :spumelagura:

Am mai vazut si pe alte posturi (povestea lui Mircea cand s-a suit camion pe el de exemplu), iar eu ma intreb daca inteleg eu bine... ?

 

Sa spunem ca un participant la trafic nu te vede sau nu poate sa opreasca in siguranta, motivele pot fi diverse si credeti-ma oricui i se poate intampla... si pufff ! iti loveste masina. Atunci tu ii dai cu sprayul in fata ? ? !

 

Eu am fost si lovit din spate, am lovit si eu (tot din spate) pe altii, dar niciodata nu s-a soldat decat cu mers la Politie si o strangere de mana la final...

Share this post


Link to post

Gica, uneori te loveste unu si apoi incepe sa tipe la tine. Nu l-ai pocni?

Uneori iti sare un pieton in fata (de exemplu mama cu copil in brate SI copil de mana). Nu ai pocni-o?

 

Oi fi eu mai violent...

Share this post


Link to post

Ba da, faza cu mama si copilul sau altele de genul asta, iti dau dreptate, eu si la unii soferi de autobuz imi vine sa ma dau jos, dar sunt ei prea sus, insa ma refeream la tamponari usoare din neatentie sau alte d-astea, intelegi ?

Share this post


Link to post

Satori> da, esti mai violent si n-ai maneră, monşer :P

Daca pleci de la inceput cu ideea de violenţă... atunci de ce nu te dai jos din masina la semafor si-i dai un "puff" cu sprayul lu' ala din spate asa, preventiv?

 

Am patit si eu o data o chestie de-asta. Aveam masina parcata complet pe trotuar si a intrat una in mine. Incepatoare. S-a speriat de un camion care venea din sens opus, nu a stiut ce sa mai faca si a tras dreapta, a urcat pe trotuar si m-a tamponat. Noroc ca eram cu Fiat-ul 600 si nu s-a intamplat mare lucru (bara foarte usor indoita), in schimb la ea (dacie) masca sparta, numarul facut tirbuson, far dreapta si semnal sparte, bara cazuta. S-a dat jos si a inceput sa urle la mine ca nu i-au tinut franele. Am calmat-o, m-am urcat in masina ei sa o dau un pic mai in spate: franele tineau perfect! Asta e, se poate intampla... I-am dat o tigara sa se calmeze, si intre timp m-am apucat sa-i crosetez bara si numarul sa poata pleca mai departe. Mi-a multumit din suflet (asa zicea ea) si a promis ca asa o sa procedeze si ea daca i se va intampla ceva similar. Am mai intalnit-o dupa aproape un an. Am intrebat-o daca s-a mai dibacit cu covrigu', fara absolut nici o tenta de ironie... ea: "ma cunosti de undeva?!?". Ce era sa-i mai zic...

Share this post


Link to post
Am mai vazut si pe alte posturi (povestea lui Mircea cand s-a suit camion pe el de exemplu), iar eu ma intreb daca inteleg eu bine... ?

Sa spunem ca un participant la trafic nu te vede sau nu poate sa opreasca in siguranta, motivele pot fi diverse si credeti-ma oricui i se poate intampla... si pufff ! iti loveste masina. Atunci tu ii dai cu sprayul in fata ? ? !

Asta ar fi idealul, Gica! Dar in situatia mea am fost lovit foarte tare si am trecut milimetric cu masina printre pietonii de pe zebra... Daca prindeam vreunul in bot? Si n-am sarit din prima la bataie... m-am dat jos nauc si boul din camion a scos capul pe geam si a zis "Frate nu mi-a tinut ambreiajul!" si atunci am vazut negru in fata ochilor... v-am spus, daca aveam alta masina, acum nu cred ca mai eram membru DaewooClub.ro... De obicei nu sunt violent, atrag atentia si apoi daca mi se raspunde aiurea cel mult fac referiri la origini, dar cam atat... atunci a fost nasol si acum aud tabla scrasnind in jurul meu...

Share this post


Link to post

Da, te inteleg, sunt momente in care ma enervez la maxim in trafic si atunci as injura si m-as da jos la oricine, dar apoi imi pare rau ca mi-am irsit proprile mele celule nervoase...

Share this post


Link to post

Apropos de stil... ieri mergeam io linistit prin oras, era seara tirziu... dar inca mergeau semafoarele (adica nu erau pe galben intermitent). Destul de liber pe strazi.

Eu mergeam cit de cit constant (40-50kmh). In spatele meu, la un moment dat apare un pushtan cu Audi. (Apreciez faptul ca nu mi-a dat flashuri). Eu ma dau pe dreapta si-i fac loc... tipul se duce glontz! Eu raman la viteza mea de croaziera. L-am ajuns la semafor, unde s-a facut verde inainte de a fi eu nevoit sa reduc viteza, deci am trecut pe linga el "in tromba" (tinind cont ca el statea pe loc). Baiatul a demarat, m-a taiat in viteza, iar a ajuns la urmatorul semafor, iar a oprit, eu am venit din urma tot fara sa opresc pt ca se facuse verde, iar l-am luat. Si ne-am "jucat" asa cale de vreo 4-5 semafoare, pina la urma el a ramas in fundul unora, iar eu l-am depasit pe dreapta ca era liber si l-am pierdut.

Care va sa zica, eu am venit constant din Pantelimon in Unirii si n-am prins decat 1 semafor (la Universitate, cind faci stinga), iar el, cu tot Audi-ul si smekeria lui a prins toate semafoarele si tot dupa mine a ajuns!

Asta numesc eu prost sofer! (nu confundati cu sofer prost) ;)

Share this post


Link to post

Parca ai fost in desenul ala animat cu iepurele si broasca testoasa =))

No offense!

Share this post


Link to post

eu nu il numesc prost sofer :) poate avea chef sa o alerge sa se mai destinda noapte.

 

pe tine in cazu asta te-as numi sofer economic

Share this post


Link to post

referitor la comportamentul in caz de accident cred ca sunt cel mai calm sofer posibil, poate si pentru ca am avut "norocul" sa imi incep cariera cu un accident baban din vina mea, tamponare frontala cu o skoda fabia, din vina mea, masina mea zob, fabia avea doar o zgarietura pe bara ( wtf? :o ) si la volan o isterica (,) care urla ca i-am distrus masina =)) , asa ca sunt foarte intelegator, ORICINE poate gresi si din pacate stiu cum e...

acum ma dau jos ( daca se mai deschide usa...) si ma uit ce am ce are, ce zice... o data mi s-a intamplat sa imi spuna tipul ca era el pe prioritate, i-am zis : "nici o problema, rezolvam asta la sectie" am dat mana si ne-am intalnit mai tarziu la politie... asta nu inseamna ca nu urasc complexatii care injura fara motiv si cand le bati in geam pun sigurantele si se baga sub scaun...

 

later edit :o n topic: eram la un semafor langa piata salajan unde sunt 3 benzi: 2 inainte si una obligatoriu la stanga si 1 si 2 se duc spre stanga si raman dupa intersectie doar doua benzi. bun. eu pe 2 si la verde plec, in stanga o dacie intra sa ma stranga, eu nici de-al naibii nu il las, la care in spatele meu vad flashuri, claxoane, moshul de la volan gesticula de zor... ma uit in spate, vad ca nu e nimeni, pun frana in talpa, il opresc pe loc in spatele meu, ma duc la el la geam la el si il intreb politicos: " ce vreti? 3 e obligatoriu la stanga" la care moshu': " eeeeh, acum si ce?", adica era constient ca nu are dreptate dar forta si mai si se ofusca daca nu il lasai, ceva in genul taximetristilor cu celebra replica:"ce ma nu aveai loc de mine?" mamaaaa! mor cand ii aud... :spumelagura:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...