Jump to content
Sign in to follow this  
mirceacra

Aer Cald Pe Rece?

Recommended Posts

Am observat o kestiune interesanta la MAtizul meu, parca atunci cand pornesc ventilatia pe aer rece (mentionez ca nu am clima),cand se incalzeste motorul imi baga aer cald ...credeti ca este osibl sau mi se pare??

 

Multumesc!

Share this post


Link to post

Pai...aaa e cald afara, aer rece nu cred ca o sa bage #-o . Dca vrei sa te convingi daca functioneaza robinetul da drumul la caldura si vezi daca simti vreo diferenta.

Share this post


Link to post

exact...asa e si la mine...de dim plec de la umbra..si in cei 10 km care ii fac pana la munca deja am aer cald... pentru ca intake-ul de aer pentru climatizarea din masina e negru...si imediat se incinge...am vazut unul vopsit in culoarea masinii, dar nu stiu cat o sa reziste

 

asta e daca ne-am zgarcit la 400 de euro :spumelagura:

Share this post


Link to post

Da robinetul functioneaza perfect (masina e relativ noua are 4 luni ) insa cred ca problema e ca aerul de afara e cald si ca intradevar priza de aer si probabil si traseul se incalzesc destul de tare...ce sa-i faci fara ac e greu vara...Eu compar cu o dacie a unui prieten care kiar baga aer rece de afara sau pare mai rece ca la mine, probabil circuitul aerului e altfel...

Share this post


Link to post

De unde naiba ia dacia aer rece de afara cand afara te topesti, tot cu relatii au ramas astia de pe vremuri, au pile si la Dumnezeu. :-?

 

Daca masina sta in soare se incalzeste ca un cuptor, asta o simpte toata lumea si desigur si circuitul prin care circula aerul, atunci cand pornesti ventilatia pana termina aerul circuitul si ajunge in masina se mai incalzeste mult fata de ce aspira masina de afara.

 

Eu nu am masurat niciodata temp din masina dupa ce am lasat masina in soare, dar cred ca sunt peste 50 grade C, stiu ca nu pot sa tin volanul in mana.

Share this post


Link to post

Caloriferul maşinii este amplasat în habitaclu, în bord în partea de jos şi este încălzit tot timpul, chiar dacă e vară şi stai "pe rece"; iar butonul, (pârghia), acţionează un simplu capac - aşa se face trecerea de la cald la rece... şi probabil nu e suficient de etanş. Cu AC nu se simte; sau zici că "răceşte" un pic mai greu.

Share this post


Link to post

Salutare !

 

Si eu am patit aceeasi chestie, pur si simplu pana nu se raceste circuitul asa o sa-ti mearga, baga aer cald, eu de obicei pornesc ventilatoarele deschid toate usile si in cateva secunde se face deja o temperatura in care poti rezista.dupa 2-3km parcursi deja vine aer destul de OK :-? suficient sa nu faci infarct din cauza caldurii =))

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...