Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Despre calculatoare

Recommended Posts

Dar cum a intrat ca are o cheie si nu poate sa intre invers?

Share this post


Link to post

Pai nu ai apucat sa intre dar contact cica ar fi facut

Share this post


Link to post

Fie incearca ce a spus Laurentiu, sa schimbe PCB-ul defect cu altul de la un hdd bun. Fie daca nu are de unde sa faca rost de un PCB bun iar datele de pe disc sunt critice poate sa mearga la Quartz (in incinta Facultatii de Electronica de la Leul) si in proportie de 99,9% isi va recupera datele. Fac minuni baietii aia. Fara nici un fel de reclama, dar mie mi-au recuperat datele de un disc de 2.5" pe care l-am plimbat prin tot orasul si nimeni nu a reusit nimic. Nu-s tocmai ieftini (mie mi-au luat 300 usd) dar ii platesti doar daca iti recupereaza datele. Duci discul la ei si daca iti recupereaza datele le dai banii. Daca nu le recupereaza nu platesti nici un banut.

Share this post


Link to post

Pot sa mai adaug ca inainte de a ti-l repara iti fac o evaluare a costurilor si numai daca esti de acord il fac. Nu te costa nimic treaba asta.

Share this post


Link to post

Pana una-alta trebuie cautat un hard identic. Un drum la Bucuresti ca sa recuperezi (poate) doar mp3-uri nu merita.

 

@USKT: e cumva hardul ala pe care il aduceai pe la mine sa-ti dau filme din retea?

Share this post


Link to post

Da :mrgreen:

 

Si l-a bulit Jibonul :mda: , asa ca trebuie sa vin la tine cu un dvd sa imi dai din nou melodiile alea (90's)

Share this post


Link to post

O intrebare. Stiti cumva daca exista notebook-uri mai de soi cu display de 17" in format 4:3? Trebuie sa iau un notebook cu display de 17" dar pana acum nu am gasit decat cu display in format wide (16:9) si imi trebuie neaparat 4:3. Raman dator.

Share this post


Link to post

In cele din urma m-am lamurit. Nu exista asa ceva.

Share this post


Link to post

Salutare! Ce scriu acum e prezent si pe alt forum, insa de acolo n-am primit mare ajutor).

Acum ceva timp mi-am luat de pe net o placa de baza Asus si un procesor athlon xp 2000+. Toate bune- insa nici mort nu vrea sa-mi mearga placa de sunet- windows o vede, in sa nu se aude nimica in boxe. Boxele sunt ok, am incercat cu alte casti- nimic. Deci nu scoate niciun sunet- garantat. Placa de baza Asus A7V600-X cu placa sunet ob SoundMaxIntegrated Digital Audio. Nu am driverele originale ale mobo, deoarece si omul a luat-o bulk. Ma poate ajuta cineva cu driverul pt placa de sunet? Daca e cineva pai binevoitor, imi poate trimite un mail cu driverele la lucianmahu@yahoo.com sau un link VALABIL (ca am intrat si eu pe sit-ul asus- si tot nu mere nimic). Daca are cineva un driver- facati-va o pomana cu mine si raman indatorat! Daca e posibil sa se upload-eze cd-ul original pt placa de baza pe mailul meu... pun o vorba buna de Paste la biserica!

Am uitat sa precizez: folosesc xp sp2, cu update la zi.

Share this post


Link to post

Salut Lucian, incearca aici pentru drivere:

http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/misc/audi...80/WDM_3663.zip

Sau daca nu merge link-ul, aici:

http://support.asus.com/download/download...SLanguage=en-us

 

 

Ieri mi-am cumparat in sfarsit o unitate DVD-RW cu LightScribe.

post-2315-1175763001_thumb.jpg

Initial am stat putin in dubii. Am considerat ca este un moft, dar pana la urma am ajuns la concluzia ca LightScribe-ul merita absolut fiecare banut.

Am facut aseara un DVD si a iesit super misto. Incerc sa pun diseara o poza reala cu rezultatul.

 

Acum, rugaminte pentru membri ... aveti cumba label-uri ... in afara de cele gratuite de pe www.lightscribe.com? As fi foarte recunoscator.

 

 

 

Multumesc.

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

Dai aici la general downloads motherboard/socket A(462)/A7V600-X.

 

Acolo ai toate driverele si manualele pt placa asta.

 

In plus verifica sa nu fie placa dezactivata din jumperii de pe placa de baza, cu toate ca nu cred ca e cazul. Cauti in manual care jumper are rolul de dezactivare a sunetului si vezi in ce pozitie este.

Share this post


Link to post

Uite ca la jumperi nu m-am uitat. Iti multumesc frumos pentru sfat. Ma voi uita si in manualul in*.pdf sa vad care si cum. Multumesc si lui CieloFan- ma uit si pe acolo (parca driverii aia i-am mai descarcat si eu de cateva ori- ma uit acasa mai bine- acum sunt la alt pc). Va anunt de rezultat!

Share this post


Link to post

@CieloFan: Am facut si eu vreo cateva discuri. Sunt OK. Am incercat sa "printez" pe disc niste poze dar mi-a crescut barba am stat mai mult de juma de ora. Nu este un moft iar diferenta intre o unitate cu LS si una fara este de 2-3 sute de mii. Eu am un asus a costat vreo 120 RON cam asa ceva.

Share this post


Link to post

Si pe mine tot cam atat m-a costat. Dureaza destul de mult sa printezi cu LightScribe, dar merita din plin :)

 

CD-uri LS ai gasit? Daca da, la ce pret?

Eu am luat odata cu scula si un set de 10 dvd-uri LS la 2lei bucata.

Share this post


Link to post

La magazinul Muzica pe victoriei. In toamna am luat CD 2 ron/bucata. DVDuri 3,2 RON parca. Din acelea pe băţ. :D Am folosit la discurile mai speciale (o nunta a unui amic) la pozele mele, backururi etc nu am rabdare sa fac cu LS..."printez" cu markerul ca e mai rapid. :twisted:

Share this post


Link to post

Scump, scump. Tot pe bat am luat si eu :) ) HP, dar la 2 lei bucata. Poate la CERF o sa gasim ceva mai ieftine. Ma intereseaza ori CD-uri, ori miniDVD-uri. DVD-urile normale sunt prea mari ... 4,7gb. N-am ce sa pun pe ele.

Share this post


Link to post

Puneti o fotografie a unui cd "lightscribed" sa vaza si ochiul meu cum arata

Share this post


Link to post

Calculatorul meu cu placa de baza ASUS p5GZ-MX refuza sa mai porneasca.

Astazi si-a luat colegul meu un hard-disc WD de 80gb, l-a montat, a vazut ca nu merge, m-a chemat pe mine, am inchis calculatorul, am montat jumperii corect si, la repornire, dadea mesajul ca gasise un "usb mass storage", l-a configurat si apoi ca nusce nu-i convine in legatura cu usb-ul ala si ca sistemul se va inchide in 15 secunde.

NU MA LASA SA INTRU IN BIOS

Ma gandesc ca am pus aiurea mufe, etc. Am ajuns pana la urma sa scot toate device-urile de pe placa de baza, pana si mouse-ul, si tastatura la un moment dat, am resetat biosul, am scos bateria, etc, dar nimic, imi da acelasi mesaj de eroare. Are idee cineva ce ar putea fi, sau cum sa sterg eroarea asta nenorocita?

 

Momentan tastez de pe vechiul meu duron 900, noroc ca il mai pastrasem intr-o debara, i-am instalat windows-ul si l-am bagat iar in productie.

Share this post


Link to post

@LucianM. Uite-te in device manager\device-ul respectiv\tab-ul general daca iti da vre-un mesaj de eroare. In mod normal ar trebui sa scrie "this device is working properly". Apoi uite-te in tab-ul de detail, la hardware id si device instance id. Daca ai patit ca mine iti vor folosi mai tarziu.

 

Ce am patit eu. Am instalat pe un Compaq Evo D51 un soft de sincronizare a telefonului (Samsung PC bla bla bla) si driver-ul aferent pentru cablul usb (pentru un telefon Samsung slidephone, nu stiu modelul, telefoanele mobile ma lasa rece). Sistemul avea chipset audio de la Realtek iar ca soft foloseste Soundmax Cadenza. Dupa ce am instalat driverul cablului si soft-ul totul a mers bine pana cand persoana respectiva a vrut sa ruleze un mp3. Nu mai mergea placa de sunet. In device manager totul aparea ok, nici un device nu avea vre-un semn de exclamare. Dar gunoiul de soft de la telefon a dat peste cap driver-ul placii de sunet. Bineinteles ca nu a fucntionat nici dupa dezinstalare, ar fi fost prea simplu. Am sters cam tot ce se putea, am reinstalat driverul placii de sunet de vreo 2 ori si tot degeaba. Dupa aia mi-a picat fisa.

 

La instalarea soft-ului si a driver-ului s-a executat enumerarea device-ului si s-a adaugat o clasa sub clasa device-ului "placa de sunet". Cand se executa introgarea clasei ajungea si la gunoiul de soft de la Samsung si de aici lipsa totala de sunet fara ca in device manager sa apara ceva dubios.

 

Am cautat clasa placii de sunet in HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\DeviceClasses

si am vazut unde se ascunde soft-ul de la samsung (il gasesti dupa friendly name dar mie mi-a fost mai usor ca stiam ce sa caut) si i-am dat la DWORD-ul Linked valoarea 0 si apoi restart la masina. Bineinteles ca dupa treaba asta nu mai putea sa faca play la fisierele audio direct din soft-ul telefonului dar macar mergea placa de sunet. Ciudat si deranjant in acelasi timp e ca uninstaller-ul de la samsung nu a resuit sa curete compet urmele pentru ca altfel un uninstall ar fi rezolvat de la bun inceput problema.

 

Dupa incidentul asta am mai avut de instalat exact acelasi telefon pe un calculator identic dar la alta persoana si s-a inatmplat fix acelasi lucru. Pe alte sisteme (dar cu realtek HD audio) soft-ul a mers fara probleme nu a fost nevoie de manareli prin registri.

 

Vezi sa nu fie si la tine o problema similara, desi cred ca iti va fi destul de greu sa identifici care soft iti da tie peste cap placa de sunet. Dupa cum am mai spus, la mine a fost mai usor ca s-a intamplat exact dupa ce instalasem soft-ul asta de la samsung iar coincidenta ar fi fost prea mare. Dovada e ca s-a repetat fenomenul.

Share this post


Link to post

@laurentiu83 : Daca ai pe placa de baza conectate USB-urile carcasei, scoate firele si da-i un reset de BIOS. La mine a functionat metoda asta.

Share this post


Link to post

Am scris mai sus ca nu aveam nici un usb device conectat (doar mouse-ul, dar asta a zburat din prima), am ajuns sa scot si tastatura (hardurile erau decuplate demult) si mufele de la usb din fata carcasei. reset de bios cu mutat jumperul, scos bateria, pus iar jumperul, etc, am tot facut, dar degeaba.

Uite exact mesajele pe care mi le da sistemul:

 

Autodetecting USB mass storage device devices

00 USB mass storage devices found and configured

 

CMOS Checksum bad

USB devices over current status detected !!!!

Sistem will shut down in 15 seconds

 

 

A trebuit sa pornesc calculatorul de vreo 4-5 ori ca sa apuc sa scriu pe hartie mesajele asta.

 

@Gamerul: am mai incercat inca odata, exact cum ai spus, am lasat decuplate USB-urile carcasei, dar tot degeaba. Azi ma duc la garantie cu el. Sper sa fie cel mult o rescriere de BIOS, sa nu mi-l tina vreo 3 saptamani.

Bine ca il am pe asta de back-up, am sa-l tin montat in debara pentru cand voi mai avea nevoie.

 

 

LATER EDIT: S-a rezolvat, se pare ca un jumper ce se ocupa cu USB-urile (aflat langa porturile USB de carcasa) nu a mai facut contact. Nea mesteru spunea ca lipsea cu desavarsire, desi ma indoiesc, deoarece eu am oprit calculatorul si apoi la pornire a facut asa, nu-mi amintesc sa fi clatinat respectivul jumper, cel mult mai tarziu, cand deja era problema evidenta, dar n-ar mai fi avut rost.

Si calculatorul ca sa-l opresc trebuia sa fie pornit, si era, si n-ar fi avut cum sa fie pornit daca ar fi fost scos jumperul.

In fine, cam dubios, dar s-a rezolvat, mi-a demonstrat ca la fel facea cand scotea jumperul, a vrut sa-mi puna sigiliu pe carcasa X( dar l-am aburit ca n-am writerul montat (venisem fara writer) asa ca m-a lasat in pace.

Share this post


Link to post

Mi-am comandat un SD card de pe un magazin online. Apacer, 4GB, 120x.

Citeva ore mai tarziu primesc un telefon de confirmare in care mi se spune ca nu mai au carduri din alea... in schimb pot sa-mi ofere Kingston 4GB (un pic mai scump). Zic "ok, da' e de mare viteza?" Tipa se face ca investigheaza si-mi spune ca da! I-am dat ok-ul! Imi vine cardul acasa... il studiez... nici pe card, nici pe cutie nu scrie ca ar fi de viteza mare!

 

Cardul este exact asta!

 

Intrebarea e: cum pot sa-mi dau seama ce viteza are? Bag niste utilitare si-i trag niste teste?

Share this post


Link to post

Arunca-ti un ochi aici

 

http://www.sdcard.com/usa/TextPage.asp?Page=2

 

Conform clasificarii sunt 3 clase de viteza: 2, 4 si 6. Pe al tau scrie 4 deci probabil e pe la mijloc.

 

Pentru o explicatie mai pe larg legata de clasele de viteza citeste aici:

 

http://www.sdcard.com/usa/TextPage.asp?Page=3

Edited by bogdan_o

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...