Jump to content
Sign in to follow this  
Razor

Batai La Volan

Recommended Posts

Salut,

am o problema la Maty si as dori sa stiu si parerile voastre. Masina are 12.200 km si de ceva vreme se simt vibratii (joc) la coloana directiei, eu suspectez bucsele din coloana de directie (nu e cu servo).

Si acuma vine partea frumoasa: am fost la Auto Univers cu masina si boul de acolo a zis ca "Sunt primul proprietar de Matiz care reclama astfel de probleme". M-am enervat cand am auzit cum vrea el sa ma duca cu zaharelul si am vazut un Maty tot SE ca al meu pe platou si i-am zis sa-l deschida. Zis si facut, apoi l-am pus sa traga de axul volanului la al meu si la acela si a ramas fara replica pentru ca al meu avea joc si ala nu (masina de comparat era un SE cu 6880km).

Dupa toate acestea cu chiu cu vai am reusit o programare. Am ajuns acasa si am sunat la acel numar al clientului din Craiova si acolo o persoana f amabila mi-a spus ca se va inlocui piesa cu pricina fara nici o probleme si o sa ia legatura cu personalul de la Auto Univers.

 

CONCLUZIV: daca aveti probleme cu service-urile Daewoo sunati la 0251-544187 sau la asistenta tehnica 0251-596767

Share this post


Link to post
eu suspectez bucsele din coloana de directie (nu e cu servo).

Bucşele din "coloana" de direcţie sau "caseta" de direcţie? Dacă e vorba de casetă, te referi la bucşele din ea, sau de la casetă (cele de prindere)? Ai obţinut programare, confirmată de Vocea Clientului - bun; dar ce au zis ca-ţi schimbă?

Share this post


Link to post

Cred ca bucsele de la axul acela care da in caseta sper ca el se misca ca toti dracii. Miercuri la 10 sunt programat sa merg cu ea, dar fraierii(mecanicii) aia nu au vazut inca despre ce e vorba, sambata cand am fost era doar ala care semneaza (nu prea cred ca e inginer dupa vorba dupa port). Oricum am vorbit cu cei de la Tel Clientului si m-au asigurat ca iau problema si o rezolva asa ca sper ca de Miercuri sa nu-mi mai bata directia.

Am avut mai demult o Dacie dar n-am avut probleme cu ea la directie, si d-aia m-am enervat ca totushi este Matiz si n-are voie ca la 12kkms sa faca figuri. In prezent mai am si un Vectra care are servo dar asta n-are nimic si l-am alergat 150kkms. :lavolan:

 

edit: au zis ca-mi schimba tot ce e nevoie cei de la Telefonul Clientului.

Edited by Razor

Share this post


Link to post

In prezent mai am si un Vectra care are servo dar asta n-are nimic si l-am alergat 150kkms . :lavolan:

 

 

 

Woooww :shock: cred ca e cel mai rapid vectra din lume :P

Share this post


Link to post

Axul de volan are uzata bucsa de la partea inferioara.Pt remediere se inlocuieste tot axul pt ca respectiva bucsa nu se poate scoate fizic de pe ax.

Share this post


Link to post
Axul de volan are uzata bucsa de la partea inferioara.Pt remediere se inlocuieste tot axul pt ca respectiva bucsa nu se poate scoate fizic de pe ax.

 

Multumesc de sfat si sper sa-l schimbe ca daca nu ... > :)

Am observat ca la service-ul la care merg aia sunt tare reticienti la posesorii care mai cunosc cate ceva despre masina lor. Si de exemplu cand am fost la revizie i-am spus maimutzei sa curete IAC, sa reseteze ECU, sa se uite la directzie ca troncane ceva. Primele 2 chestii le-a facut dar la directie a dat jos niste "culisante" de la etrieri :shock: cica si le-a uns, afirmand ca asta e problema de fapt nu de la directie.

Apropo, dupa ce le-am zis cam ce ar trebui sa faca, am primit un raspuns de m-a dat pe spate "Ati citit cam mult...", adica eu tre' sa fiu cat mai putin documentat ca iei sa-mi traga tzeapa. A, si era sa uit, cand am fost la garantzie cu coloana de directzie ala mi-a zis "Ati fost la o bere cu amicii si v-au spus ca avetzi probleme cu masina...".

Eu zic ca daca ar fi dupa mine astia ar trebui impushcatzi ca se duce firma, de parca n-am trai in RO.

 

Woooww  cred ca e cel mai rapid vectra din lume 

 

150kkms inseamna ca sunt mai multzi kilometrii domnule fizician, afirmatia dvs era valabila pt 150kkps sau 150kkph.

Glumesc ... :P

Edited by Razor

Share this post


Link to post
...am primit un raspuns de m-a dat pe spate "Ati citit cam mult."...

...ala mi-a zis "Ati fost la o bere cu amicii si v-au spus ca avetzi probleme cu masina...".

:shock: :shock: :shock:

Acum, ca ţi-au garantat remedierea cei de la Vocea Clientului , mergi pe mâna lor. După - nu mai călca pe acolo. Nu pierzi garanţia dacă schimbi service-ul.

Share this post


Link to post
Acum, ca ţi-au garantat remedierea cei de la Vocea Clientului , mergi pe mâna lor. După -  nu mai călca pe acolo. Nu pierzi garanţia dacă schimbi service-ul.

 

Stiu că nu-mi pierd garanţia daca schimb service-ul doar vroiam să va spun si vouă cum stau lucrurile aici in caz că nu stiati si voi. :-W

Oricum cred ca este general valabil, la toate service-urile din tara, acest trend de a dezarma clientul care vine la garantie. :drinkers:

Share this post


Link to post

Astazi am fost la fraierii aia si se pare ca nu au vrut in ruptul capului sa-mi schimbe ceva. M-au aburit ca se poate face cu o bucsa de la Cielo, dar ca o sa mearga greu volanul, ... Pe urma au dat-o pe este normal sa faca asa, ca doar asa e la toate Matiz-urile.

Oameni buni, aveti si voi aceeasi problema?

Adica daca trag de axul care face legatura dintre axul volanului si caseta sa se miste cam 1-2 mm? pe axa sa longitudinala?  <img src= (">

Share this post


Link to post
Oameni buni, aveti si voi aceeasi problema?

Adica daca trag de axul care face legatura dintre axul volanului si caseta sa se miste cam 1-2 mm? pe axa sa longitudinala?  <img src= (">

 

Da, a aparut acum 2000km (acum am 43k), insotit de o mica pocnitura la frinare in bracaj maxim; si mai sint care au ... stiu eu citiva :>

 

Nu am vibratii, nu am joc in volan, nu merge mai greu directia ...

Share this post


Link to post
.. si mai sint care au ... stiu eu citiva :>

ăăă... nu ma numar printre ei, nu? [-O

Share this post


Link to post

Astazi am fost din nou la fraierii aia si nici cum n-am reusit sa-i conving sa imi schimbe barile culisante de la etrieri, care de altfel s-au dovedit a fii problema mea.

Dar pana sa ajung la aceste concluzii am fost la un alt service Daewoo unde am fost primit foarte bine si inca din primii 2 metrii cu masina mi-a spus respectivul care este problema.

Deci daca este cineva pe forum din Timisoara si are drum spre Auto Universa, schimba-ti-l spre Tiwa Therm unde oamenii sunt cu picioarele pe pamant si unde chiar te ajuta.

Numai bine si reparatii cat mai putine! :) >-

Share this post


Link to post

Aduc in prim plan o problema veche vad eu...la 20 kkm E-ul meu a inceput sa aiba joc in volan. Jocul se simte numai cand tragi de volan pe axa verticala (cu mainile la 12:30). Am fost la baietii de la Radacini care mi-au spus, dupa ce au verificat si ei, ca este dintr-o bucsa de teflon din coloana de directie pe care intra axul volanului...mi-au sucit-o putin (spun ei ca are o catare si era sarita de pe ea), am mai mers cateva zile si iar au inceput bataile in volan, iar m-am dus la ei si mi-au zis ca singura solutie este sa schimb coloana cu totul, bucsa respectiva negasindu-se ca piesa separata...Au vorbit la Craiova, a venit coloana si au si schimbat-o...sunt curios daca o sa mai am probleme, mai ales ca, mi-au spus, e prima oara cand vad coloana de directie de Matiz cu joc in bucsa aia :scarpin:

Share this post


Link to post

Mda, maninca bors, ati nimerit numai unicate ...

Adevarul e ca pina nu te schimonosesti pe sub bord sa tragi da axul ala nu se simte mare lucru, doar cite un pocnet din cind in cind; personal, nu cred ca e o chestie grava, dar daca esti tipicar te apuca dracii ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...