Jump to content
Sign in to follow this  
lucica82

Captiva 2.2 Climatizare Releu termic

Recommended Posts

Salutare, comunitate! În căutarea unui topic anterior care sa trateze o problema similara, am descoperit numeroase informații interesante și folositoare pentru care sunt recunoscător. Cu toate acestea, aparent cel puțin, sunt printre primii care s-au lovit de următoare problema: lipsa aer condiționat; incărcat freon, nu pornește compresor si sunt trimis la electrician. Electricianul ma trimite înapoi sa incarc instalația. Service-ul de compresoare ma trimite inapoi la electrician. Ajung la un alt electrician cu instalație de încărcare freon; începe verificarea, cu prima concluzie: "releu termic defect" (fără verificare amănunțită, doar deducție).

Distracția e ca, la prima căutare l-am găsit doar pe original, 2.000 lei. Si nu știu dacă nu cumva asta e doar începutul unor cheltuieli mari, în "orb". Problema cea mai apăsătoare e ca sunt nevoit sa o țin pe dreapta pentru ca, de 3 zile nu mai pornesc deloc ventilatoarele (care porneau anterior, chiar cu problema de la AC existenta) si se încinge grav motorul. 

Pe scurt as avea nevoie de un sfat sau o recomandare de service de încredere și rezonabil, in Bucuresti. IMG_20210626_035455.thumb.jpg.d7f95ccb71f26cd0c8ff5f5ae24b3889.jpg

 

Share this post


Link to post

Salut, poti sa vorbesti cu cei de la https://www.revizieautoservice.ro/ daca nu ai fost deja acolo. La electrica si diagnoza e un tip priceput (cel mai slab, il cheama Manu sau ceva de genul). Mai e un tip, unul mai gras, si ala se pricepe, dar mi s-a parut ca nu are asa de mult chef.

Pentru a gasi piesa (daca e defecta) la un pret OK iti recomand ebay.com si filtrezi dupa piese din Europa.

Edit: am cautat si eu piesa si am gasit asta: https://www.ebay.com/itm/124229691565?hash=item1cecaaa8ad:g:8~MAAOSw3V1evswE

Asta e "rezistenta" de la ventilatoarele din fata, in realitate cred ca are niste tranzistoare de putere inauntru. La mine pare ca a fost deschisa si reparata (de cand am cumparat masina in 2018), are silicon de temperaturi inalte pe margine. De 3 ani de cand am masina merge bine, nu am avut probleme. Deci poti incerca la un electronist auto sa ti-o repare. As putea sa incerc sa o repar si eu, dar nu stiu cat timp mi-ar lua si nici nu am piese si nu stiu daca as gasi, deci nu vreau sa te incurc.

Oricum primul pas ar fi sa confirmi daca e intr-adevar defecta si asta ar trebui sa se faca usor cu o interfata de diagnoza mai serioasa (nu cu rahaturi gen ELM327). Fiind un modul electronic ar trebui sa iti dea niste coduri de eroare. In plus, din interfata de diagnoza ar trebui sa se poata testa ventilatorul direct.

Bafta!

Edited by ches
  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Salut, ches! Îți sunt foarte recunoscător. O să o iau pas cu pas conform sfaturilor tale, mai mult decât binevenite. Eu încercasem o diagnoza dar, probabil ca era la genul acela indezirabil de tester pentru ca nu a ieșit defecțiunea. Revin cu info după ce, sper sa rezolv la programarea făcută. Many, many thanks! 

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...