Jump to content
Sign in to follow this  
Zetics

Demaraj Tico

Recommended Posts

Hi guys,

 

 

Ieri eram pe o bucata mai libera de sosea, pe undeva pe malul gîrlei, spre Glina, si mi-a venit o idee: pt ca in cartea Ticalosului meu nu scrie nicaieri care e demarajul la Tico, am decis sa il masor eu! :lol:

 

Am facut 2 incercari. Trebuie sa spun ca masina nu era tocmai goala...animalul, 90kile, nevasta, 50k, si urmasul, 18k :wink:

 

La prima incercare... :shock: nu va mai spun ca e rusine...

La a doua, am reusit sa scot chinuit un 16 sec...pina la 100km/h

 

Acu ce sa zic, masina batrioara, 5ani jumate, 60k km(asta n-ar fi mult).

 

Am mers in toate treptele de viteza aproape de maxim, din 3 in 4 am trecut pe la 90km/h.

 

A mai facut cineva vreo chestie asemanatoare? Cit ati obtinut?

 

Ca o paranteza, taraboanta mea nu a stralucit niciodata la capitolul demaraj. Am reglat-o si am cautat-o pe toate partile, nu a vrut si pace. Mai e si zgomotoasa pe deasupra (de fapt cred ca merg mina in mina zgomotul si puturosenia) Dar despre asta, cred ca o sa fac alt thread cu alta ocazie...

Share this post


Link to post

Demarajul in carte este in jur de 50Km/h in 7 secunde, dar se calculeaza cu masina goala si cu vreo 2 kile de benzina, fara roata de rezerva si bancheta :lol:

Referitor la zgomot, incearca sa ii pui Castrol Magnatec 10W40. Eu am ramas mut de uimire dupa ce i-am schimbat uleiul.

Sau poate ai toba sparta?

Share this post


Link to post

A mea sta foarte turat relantiul si e si fff nervoasa.

 

N-am testat pina la 100km/h doar ca am vazut ca in intesectia de la Unirii (bd-ul cu fintiini->cheiul dimbobitzei 0->80 pina am trecut intersectia)

 

O sa fac testul... cind gasec locul si dispozitia necesara. La demaraj pina acum am fost luat rau de un Opel Vectra in rest ...

Share this post


Link to post
Demarajul in carte este in jur de 50Km/h in 7 secunde, dar se calculeaza cu masina goala si cu vreo 2 kile de benzina, fara roata de rezerva si bancheta :lol:  

Referitor la zgomot, incearca sa ii pui Castrol Magnatec 10W40. Eu am ramas mut de uimire dupa ce i-am schimbat uleiul.

Sau poate ai toba sparta?

 

Pai inseamna ca nu e rau putin mai mult de dublu timpului pt dublu de viteza! :o Numai ca eu nu am vazut prin carte asa ceva... :roll:

 

Poate o sa schimb uleiul cu ce ai zis, desi nu ma astept la minuni. Nu zgomotoul ma deranjeaza foarte mult, cit lipsa unui demaraj cum stiu eu ca se poate... De noua a fost mai ciudata...singura consolare e ca vine vara, si merge mult mai bine pe caldura (alta ciudatenie...  <img src= "> )

Share this post


Link to post

Am facut eu mai demulticel pe cheiul Dambovitei am alergat'o tare dar nu cred ca optim, doar dupa ureche daca as putea spune asa. Asa am obtinut 15s . Cu Dacia 13s si cu Polo 16s :) eram in perioada de testari.

Oricum am in cap sa'mi pun un turometru la tico si atunci ii voi mai da o tura .. asta daca mai poate :)

Share this post


Link to post

13 s cu DACIA!! :shock: tare masina! berlina sau Nova?

 

Oricum, inteleg ca virgula cam pe acolo e, atit poate Tico si gata. Parca citisem pe undeva ca demarajul la Cielo standard era de vreo 14 sec. Asta asa, ca termen de comparatie... :)

Share this post


Link to post

Nu are cum macar pina-n 50/h sa scotzi mai mult cu Tico decit cu Dacia.

 

Pina-n 50m ma da linutza cu orice Dacie. Am facut odata linutza pe linga

podul izvor cu un alt tico de firma+un taxi (solnitza). Am mers impreuna (eu +celalt tico) pina la 80/h EFECTIV IDENTIC! Solnitza a ramas mult in spate.

La 80 am frinat ca era galben si tico celalat a trecut ca glontzul pe linga politzistii de la Opera si l-au tras pe derapta :(

Share this post


Link to post

Cu dacia mea , berlina , 1997 .. alba :) .. o sa o aduc o data la intalnire ... si dam o liniuta shenck :) sa mi te dovedesc :P

Share this post


Link to post

Viteza nu creste liniar odata cu schimbare treptelor de viteza, deci se poate ca daca o masina a scos un timp de x secunde pana la 50 km/h sa scoata mai mult de x secunde in intervalul 50-100 km/h. Din cauza asta in testele auto se dau si reprizele gen 80-120 km/h.

 

Asta pe de o parte. Pe de alta parte imi vine greu sa cred ca un Tico a facut o SLZ, de vreme ce pe forumul Dacia se laudau oamenii ca au facut Passat-uri cu SLZ. Cred ca e o chestie psihologica. Pe forumul Daewoo un tico face o SLZ, pe cel Dacia, o SLZ face un Passat. Probabil ca pe forumul VW, un Passat face un Porsche, iar pe forumul Porsche, un Carrera face naveta spatiala :D

 

P.S. Sper ca nu am facut reclama mascata la Dacia, dar nu cred ca cele doua forumuri sunt direct concurente.

Share this post


Link to post

Ca de obicei, adevarul probabil ca e undeva la mijloc...

Cel mai plauzibil e faptul ca ala cu Solnitza ori nu a vrut ori nu a stiut sa scoata mai mult din masina aia, ori lui Shenk i s-o fi parut foarte concentrat solnitzarul de a crezut ca s-a luat la intrecere cu ei...(no ofense! :) )

 

Asa pot sa va spun si pe partea ailalta: la un semafor, am plecat eu si un mosulica la fel, normal, de pe loc, dar dintr-a doua am incercat sa ne luam unul pe celalalt. Nu am reusit nici unul nici celalalt, pina pe la vreo 60/h, ca nu mai era loc de mai mult. Eu eram cu Tico, mosu cu o Dacia 1100!!!! :shock: Asta e...nu pot sa ma spal de "rusine" chiar daca o sa spun ca a mea trotineta era intr-una din multele zile proaste... :roll:

Share this post


Link to post

Asta cu "facutul" e prosteala curata, dupa parerea mea, daca protagonistii nu sint vorbiti si drumul nu e perfect; e foarte posibil ca unul dintre "concurenti" sa-si stabileasca limita de distractie la 80km/h in oras sau sa apara vreo gropitza si sa renunte, sau sa stie ca e un radar pe aproape.

 

Asa si eu pot sa ma laud ca am facut o Micra (habar n-am motorizarea), dar ala s-a oprit la 80km/h, in timp ce eu rideam ca prostul ca cineva si-a pus mintea la liniute cu un Matiz (17s pe 0-100km/h).

 

Eu zic sa luam de bune valorile din cartea tehnica, fiindca alea sint referinta, daca o masina mai slaba "face" o masina mai puternica inseamna ca soferul de pe aceasta din urma nu stie sa scoata tot ce poate masina lui; si intervin si neprevazutele spuse mai sus.

Share this post


Link to post

Eu m-am tras cu unul cu un Cielo (eu am SLZ) dar intamplator. El venea pe linia de tramvai, s-a bagat in fata mea mai sa-mi ia botul, dupa care s-a dus pe linia de tramvai din nou si a vrut sa se bage iar in fata mea. Nu l-am mai lasat. Eu am accelerat, el a accelerat si nu a lasta nici unul de la el pana cand nu a venit o portiune criminala de intersectie cu sine de tramvai. Eu am lasat-o ala nimic. A trecut peste gropile alea destul de adanci cu un ranjet pe buze ca "m-a facut". Acum eu nu stiu care a iesit mai bine. Eu ca am protejat masina, sau el ca a trecut in fata mea la 3 metri dar si-a indoit masina in gropi.

 

Deci Flex ai mare dreptate.

Share this post


Link to post

Masinile cu roti mici accelereaza mai puternic la inceput, dar e adevarat ca pied teren repede. Demarajul e influentat mult si de greutatea masinii.

 

Solentza are citeva sute de kg fatza de tico, rotile sint mult mai mari, chiar daca motorul e cam de 2 ori mai puternic.

 

Eu cind vorbesc "de facut" ma refer strict la demaraj+max 50 m (2 distantantze intre stilpii de lumina). Oricum daca pina-n 50 m nu am luat suficent avans il las pe celalat sa se duca.

 

@bogdan_o: tu ai procedat corect ca ti-ai protejat masina.

Share this post


Link to post

SLZ are 75 cp (varianta pe benzina) si 980 kg (la gol). Cielo are tot 75 cp (varianta mai veche, iar ala executive are 90 cp).

 

Ca idee, am mers cu un Tico dar si cu un Matiz si Tico se infige mult mai bine, dat fiind faptul ca motoarele sunt similare insa Matiz este mai greoi. Imi pare rau ca nu am reusit sa vad chiar tot ce putea Tico-ul ala dar nu prea am reusit sa merg cu el ca nu puteam sa apas pe ambreiaj ca loveam cu piciorul de contraaripa stanga, iar volanul mi se freca de picioare. Toate astea cu scaunul dat maxim in spate, iar eu am cam 1.88 si 80 kg.

Share this post


Link to post
loveam cu piciorul de contraaripa stanga

 

Ce loveai ? Contraripa din câte ştiu eu e "aripa din spate" :D . Poate plasticul din bord...

Share this post


Link to post

Oala, cum se spune in popor.

Si eu incap greu in ea, abia am incaput cu NFS-ul linga mine. De ex nu pot conduce Tico cu sandale , fiind prea late, apas lejer 2 pedale si daca ma stradui toate 3 :)

Share this post


Link to post

Ieri , pe malul dambovitei , am dat in dacie. Timpii au fost urmatorii :

0-50 in 4s , 0-100 15s ,.. dintr'o singura incercare .. :)

poate azi ma duc cu Tico

Share this post


Link to post

@Castravete...4s? sigur nu ai incurcat masinile, poate erai pe un Passat...

 

Anyway, astept rezultatele si cu astea modeste, alde Tico... :D

Share this post


Link to post

sorry de intarziere la raspuns .. dar sunt super prins de munci .,....

mdeci .. DA .. 4s .. o sa incerc sa vin joi cu ea .. :) si fac demonstratie live :)

Share this post


Link to post

te credem :D

nu veni cu dacia :twisted:

o cunoastem f bine TOTI :lol:

Share this post


Link to post

EU AM LUAT INTRE 11 SI 12 S 100KM/H

acum s-a dus ceva ca atunci cand creste in ture da in nas

sa vad ce are

Share this post


Link to post

0-100 km/h in aproape 15 sec.

testata de 2 ori pe autostrada.mai de mult.

nu eram singur...o sa incerc si singur.

Share this post


Link to post

10-12 secunde si in curand cred ca va mai scadea. Testat cu mine si prietena si vreo 5 litri de benzina ...

Share this post


Link to post

vreau si io sa scad (din acelasi motiv :( )

Share this post


Link to post

eu mi-am pus toba sport ...

Demarajul net superior...

Uite chiar zilele astea o sa cronometrez sa vad cat iese :) >-

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...