Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Consum Matiz

Recommended Posts

am facut si eu consumul la matiz E3 cu 4000 km la bord...am facut fix 100 km cu metoda full pana in buza in oras. Am consumat 7,8 %...ce-i drept a fost vorba doar de destante scurte, cand porneam masina o lasam destl de mult sa se incalzeasca...si din pacate am prins numai la ore de varf(urata circulatia in Bucuresti la anumite ore)....dar chiar si asa cand am vazut cata benzina intra mi-a venit sa plang...sincer ma asteptam la mai putin...totusi am vazut ca mai sunt persoane cu astfel de consum...

Share this post


Link to post

mai ... consumu lu maty e 7.2 si cand l-au calculat sa fi sigur ca nu au lasat masina sa se incalzeasca si nu au stat la stopuri ca in bucuresti. daca stai sa te gandesti ca ai stat mai mult de o ora pe loc cu motoru pornit s-a mia dus un litru deci consumu` tau e sub 7 deci sub cel de fabrica. eu zic ca e super bine pt. bucuresti.

Share this post


Link to post

Mai eu nu cred ca ai calculat si masurat bine consumul . Daca tu spui ca ai stat sa se si incalzeasca masina de fiecare data , ca ai zis ca ai mers distante scurte si mai ai spus ca ai prins si stopuri in draci si era aglomeratie si ma mai uit si ca ai doar 4000 km ( deci abia iesi din rodaj ) ... sincer , parerea mea este ca sub 8,5 nu ieseai nici daca 1/4 din distanta o impingeai sau daca opreai motorul la semafoare . Dar nu am de gand sa-ti sar in cap ca nimeni nu castiga nimic , ci doar as dori sa-ti atrag atentia ca multe persoane citesc topicurile astea despre consum si isi fac o parere eronata datorita marmotelor . vanatorilor si pescarilor de pe aici . Doar atat doream sa spun referitor la ultimele posturi !

Share this post


Link to post

ma...nici sa fi avut 3 clase nu puteam sa gresesc consumul pt ca am facut plin pana in buza(cumana mea) am mers FIX 100 km...am facut iar plin pana in buza (cu mana mea)...cati litri am bagat atat mi-a consumat. Ori asta nu am spus-o cu mandrie...daca observi am zis ca nu-mi venea sa cred cata benzina intra. Ori daca imi consuma 8.5 nu cred ca iesea bine treaba...se lasa cu putina benzina si o bricheta aprinsa aruncata pe bancheta...da-o draq de masina noua ca doar nu crezi ca as fi gandit cumva ca e un consum ok (chiar daca se apropie de consumul de la logan)

Share this post


Link to post

Sa stii ca la plin pina in buza pierzi ceva benzina, curge ca proasta pe la buson (o fi pe acolo vreo supapa de suprapresiune sau un supraplin, ceva), de aceea apelez la plin ochi doar cind merg la drum lung si stiu ca urmeaza s-o calc serios; cel putin, asa e in cazul meu.

Oricum, n-as lua de buna metoda expusa de tine, covrigma, distanta e prea mica si intervin prea multe variabile.

Share this post


Link to post

Nu stiu cum e la voi, dar la mine, dupa ce am intrat pe rosu si bag din pompa, ea declanseaza intotdeauna in jur de 32,4L.

Share this post


Link to post

Ultimul consum: :banana:

 

traseu:bucuresti-brasov-onesti-comanesti(4 oameni +1 copil+bagaje cit casa)

comanesti-adjud-buzau(cu ocolire pe la berca)-bucuresti

 

alimentat 36 litri exact cind s-a aprins becul rosu.

690km+30km in bucuresti ieri si azi pina s-a aprins iar becul.

 

rezultat:5l/100km

pe a doua parte a traseului mers cu 120km/h in afara si 60km/h in localitati.

 

e ok?

Share this post


Link to post

Tocmai intors din tara, Bucuresti_Cluj si retur, cu ceva abateri montane, total 1060 km.

Benzina fara plumb 95, Petrom.

Dupa primii 668 km, facut plin pana sus - 37 litri, rezulta aprox. 5.5%. Din aceasta distanta 120 km au fost la munte - zona Belis - 80% din distanta cu a 2-a si a 3-a, adica drum rau, curbe, pante, bebe in masina si maica-sa cu rau de masina la curbe, deci mers incet. 8 km facuti cu vit 1, pe drum forestier.

 

Per ansamblu pt acest drum, cei 5.5% ma multumesc.

 

Recordul absolut pana acum, 4.8%, in aprilie, Bucuresti-Pitesti-Bajesti-Bucuresti, insa fara a depasi 110km/h pe autostrada (deh, rodaj!).

Share this post


Link to post

FLEX...adica imi spui ca e posibil sa manance si mai mult...dau cu ea de pamant...nu de alta ca nu-s chitra la benzina...la inceput am zis ca nu o sa fac niciodata in viata mea consumul...dar am vazut pe aici niste statistici smechere rau...cel putin fata de a mea

Share this post


Link to post

Mai , sfatul meu este sa stai linistit si departe de ideile cu bricheta , ca sunt multi mai napastuiti de soarta ca tine . Deci , mai mergi vre-o 1000-2000 km si apoi mai vb . Si inca un sfat ar fi sa schimbi benzina . Incearca si cu Luk Oil 95 / Mol 95 / Rompetrol 95 . Si vezi la fiecare cum iti trage masina , daca tremura la relantiu , daca porneste bine , daca mananca prea repede benzina ... Asta se face in timp si cu rabdare , altfel , baga ce-ti iese in cale , dar sa nu te mai intereseze cat consuma sau cum trage . E bine sa inveti masina cu un tip de benzina si sa nu o schimbi prea des . Totodata iti recomand sa nu inveti masina cu benzina prea buna gen 98 , Top 99 sau Plus 100 ca ea se infige de nu-i adevarat cand iti permiti acea benzina , desi in oras nu iti recomand , dar problema este ca nu-ti mai trage nici macar acceptabil cu o benzina mai ieftina gen 95 . Bafta !

Share this post


Link to post
dau cu ea de pamant...

eu iti recomand altceva..iubeste-o..si va fi la picioarele tale !

Share this post


Link to post

covrigma, io iti sugerez sa calculezi consumul in conditii normale, nu speciale. Adica:

- se aprinde becul, alimentezi normal (poti baga 32-33l pina la primul clic al pompei- o lasi sa se linisteasca un pic, apoi mai bagi o lingura pina la urmatorul clic - ca sa elimini urmarile turbionarii benzinei pe gitul rezervorului, nu mai mult)

- mergi IN CONDITII CIT MAI CONSTANTE pina la urmatorul bec aprins in bord, alimentezi iar (ideal de la aceeasi pompa si cam dupa acelasi tipic) - prin conditii constante inteleg numai oras sau numai afara sau un mixt echilibrat, fifty-fifty si vezi ce iti da.

- daca consumul extraurban e bun (intre 4.5 si 5.5-6, functie de viteza de croaziera), atunci masina e OK, problema consumului mare in oras tine in cazul asta mai mult de stilul de condus sau de conditii speciale de trafic (ambuteiaje, 2km in 30 de minute, minuni bucurstene).

 

Nu e relevant cum ai facut tu, adica plin, mers 100km si plin. Si mi se pare ca o lasi mult la ralenti sa se incalzeasca ...

Share this post


Link to post

pai m-a inteesat in conditii speciale...adica m-am gandit sa aflu cam cat poate consuma maxim la stilul meu de condus(adica mai relaxat asa)...cat despre relanti e mult intre 3(min) si 5 (max)...?

Edited by covrigma

Share this post


Link to post

Eu doar iarna o las vreo 3 minute. Vara o "incalzesc" cam un minut! Pina imi bag cass-ul, pun centura, mi-asez hainele si mai stau nitel...

Share this post


Link to post

pai eu o incalzesc atata cat atunci cand dau drumul la aer cald sa-mi bage cald

Share this post


Link to post

Am citit si eu cu interes posturile de aici si nu imi vine sa cred ca matizache poate sa scoata sub 5 si mai ales 5,5 la viteze de peste 100 km/h.

Am facut Cta-Buc de mai multe ori si cu diferite viteze. La 90km/h a scos cel mai mic consum si asta a fost undeva pe la 6% (cu drumu liber...mers la 4 dimineata). In rest la toate consumurile facute de mine , cu drumuri Cta-Brasov iese cam 6,5% si asta cu un mers acceptabil de 110-130km/h.

Eu am reviziile facute la timp...si sunt inginer mecanic...nu stiu daca are ceva a mea sau este un caz general ! Modelul meu este un E din 2000.

 

:lavolan:

Share this post


Link to post

Ba se poate(din fericire).Eu am facut de multe ori Bucuresti -Constanta si pe autostrada si pe Urziceni.Pe autostrada merg destul de constant cu 130-140km/h, iar restu' cu cit se poate tinand cont de drum.Niciodata nu mi-a sarit de 5.2-5.3!

Edited by zapacitu

Share this post


Link to post

Ai o problema in mod sigur, mie in exterior nu mi-a sarit niciodata de 5.5% si merg cu 120-130 mai tot timpul, arareori merg in afara cu mai putin de 110.

Share this post


Link to post

Nu cred sa scoti sub 6 la suta daca mergi cu 110km/h! In nici un caz.

Share this post


Link to post

De ce nu?Am mai auzit si la altii chestia asta, ca daca sari de 110-120km/h creste consumul peste 6.Mie niciodata nu mi-a sarit de 5.3-5.5 si cind merg in afara o calc la 110-120 sau chiar mai mult peste tot pe unde se poate.Cred ca secretul e in mersul cit mai constant nu in mersu cu 90km/h.

Share this post


Link to post

Eu ma refeream la mersul constant cu 110. Ieri am fost la

Craiova si am prins un drum pe care rar am coborat sub 100. Cu benzina petrom 99+ am consumat 13 l pe 220KM.

Share this post


Link to post

poate de aia.si eu am bagat ultima oara Mol de 98 si mi=a consumat mai mult in oras decit ma asteptam( adica vreo 7.3 in loc de 6.3-6.5).nu am reusit sa inteleg de ce cu benzina mai buna merge aproximativ la fel dar consuma mai mult.o sa revin la cea de 95, mai ales ca merge cel putin la fel de bine si cu aia.

Share this post


Link to post

alea draq matizuri ce aveti voi si ce consum scoateti voi..ca mie in oras m-a dat 7.8 cu benzina de 95

Share this post


Link to post
Nu cred sa scoti sub 6 la suta daca mergi cu 110km/h!

Nu stiu de ce va plangeti de consum dar continuati sa puneti benzina de 98/99/100. La mine cu benzina de 95 de Luckoil (cred ca e cea mai ieftina de pe piata) nu a sarit niciodata consumul exterior de 5-5.5 si nu am condus niciodata matizul la consum.

Share this post


Link to post
alea draq matizuri ce aveti voi si ce consum scoateti voi..ca mie in oras m-a dat 7.8 cu benzina de 95

sa inteleg ca mi-ai dracuit Papadia?! :mda: ca si eu scot sub 7% in oras, asa muncita cum e ea, tot cu benzina de 95..

Edited by ileana

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...