Jump to content
Sign in to follow this  
ediblue

Problema Pornire - Nu Se Poate Rezolva

Recommended Posts

La fise, la delco (am vazut ca i-ai spus cuiva sa nu desfaca delcoul).

Poate ca atunci nu era cazul. La tine, sigur e buna o inspectie la capacul distribuitorului. Dar daca gasesti ceva, sa NU cureti cu ceva abraziv care ar putea strica suprafata contactelor. Foloseste alcool isopropilic.

 

Ulterior: am inteles, in cazul acela era vorba de senzorul de turatie si pozitie arbore care se afla tot in corpul delco-ului, dar este separat si izolat fata de distribuitorul aprinderii.

Share this post


Link to post

La intalnirea de joi (18.05.2006) s-a uitat Senna la valva PCV si se pare ca e in stare buna si nu trebuie schimbata. Nu ii mai fac nimic. Voi incepe sa ma ingrijorez in momentul in care ratarile la pornire vor fi in numar de cel putin 2-3 pe saptamana. Pana atunci, benzina sa fie ;) .

Share this post


Link to post

Dar capacul la delco l-ai dat jos ?

Share this post


Link to post

Nu l-am dat jos. Am scos restrictorul si apoi am resetat ECM-ul. Acum porneste super. Chiar sesisez diferenta desi nu banuiam ca ar avea cum sa afecteze, in bine sau rau, pornitul motorului. Nu cred ca imbunatatirea are legatura cu restrictorul. In aceste conditii, in cazul in care masina nu porneste cum trebuie, o posibila remediere poate fi resetarea ECM.

Share this post


Link to post

Desfa si capacul la delco, nu strica sa treci si pe acolo. Doua surupuri, cum zice un amic.

Share this post


Link to post
Ok, multumesc pt. replica.

 

Cand am pomenit de satisfacere, m-am refirit la o normalitate cat de cat. Ceea ce nu gasesc eu normal este nepornirea la prima cheie, trepidatiile si alte chestii de acest gen.

 

Eu nu concep sa cumpar o masina noua si sa cobor dimineata si sa nu vrea la prima cheie. Ca asa raman cu Oltcicu meu din 93 care porneste LA PRIMA CHEIE indiferent de temperatura/benzina/etc..

 

Eu sincer m-am speriat ce am citit pe acest forum. Masina va fi condusa in principal de mine (la serviciu) dar din cand in cand si de mama (la piata), deci va fi folosita cam la doua drumuri pe zi si apoi eu voi face aprox. 3 drumuri CT- Buc. pe luna, deci masina va fi folosita intr-o oarecare masura.

 

Ma gandesc ca dupa ce semnez de predare si o iau acasa daca intampin vreo problema va trebui sa o rezolv in garantie DAR ce am citit pe aici ca sant destui idioti in service si multora nu li s-au rezolvat problemele ... .

 

Asa ca, nu stiu ce sa mai zic.

 

Salut

Scuze ca intervin asa dar fiecare marca de masina are problemele ei .

Ca sa te imbarbatez putin am sa te intreb cum stai cu norocul in viata ???

Eu l-am cumparat pe Maty anul trecut SH .Fab 2002 -masina pare si s-a demonstrat ca a fost intretinuta .

Din noiembrie masina asta nu a stat 2 zile locului ( fara sa mearga cel putzin 15 km pe zi ) .Am facut cu ea 6000 Km si in tot acest rastimp nu a fost nici macar 1 data in care sa nu-mi porneasca la prima cheie .Chiar si asta iarna pe gerurile de -30 C , inghetata bocna s-a ,, incapatanat sa porneasca la sfert''.

Am la mine la bloc smecheri cu masini periculoase care se chinuiau cu ele si ma priveau plini de invidie diminetile respective cum contact-sfert -pornire -si dupa 3 -4 min de relanti foarte frumos si rotund tinut masina pleca fara nici o problema .

Din punctul asta de vedere mai ales ca am luat-o SH ( unde este o loterie totala ) ma declar ULTRA MULTUMIT si votez pt Maty 100 % .

Bafta si ramane la latitudinea ta sa iei o decizie .

Share this post


Link to post

Poate sa-mi spuna cineva, care dintre cele doua sigurante trebuie scoasa la Matiz pt. a reseta ECM-ul, pt. ca dupa cum se vede din schema de pe capacul cutiei de siguranta sint 2 sig. de ECM una de 10 si una de15A

post-1335-1150302019_thumb.jpg

Share this post


Link to post

A'de 15A.

Share this post


Link to post

Merci tolin, maine m-apuc de lucru

Share this post


Link to post

Dupa resetarea ECM-ului nu s-a mai intamplat sa nu porneasca la prima cheie. Sunt placut surprins de efectele benefice pe care le poate avea aceasta resetare.

Share this post


Link to post

Revin dupa ceva vreme si ceva kilometri...Aceasi probleme cu pornirea ca la inceput.

Singurul lucru care nu l-am incercat din tot ce s-a discutat e resetarea ECM-ului.

Sa ma duc la service sa le zic sa faca asta? Sau sa il resetez eu?

Share this post


Link to post

Buna seara! Citind toate cele 9 pagini pot zice ca am problema cu pornirea similara cu a lui dre77 cu specificatia ca la mine problema a survenit in urma demontarii si remontarii injectoarelor pentru curatare. La mine nu face diferenta intre benzina de Lukoil, OMV sau Petrom. Pur si simplu porneste mai repede decat inainte cand e foarte rece (de exemplu dupa o stationare peste noapte) si greu dupa o pauza de 30min-2ore dupa ce motorul s-a incalzit. Faptul ca problema a survenit dupa remontarea injectoarelor ma face sa imi pun intrebari serioase despre tot ce s-a scris mai inainte. Poate atunci cand le`au dat jos/pus la loc au dat peste/dereglat senzorul TPS despre care s-a ajuns la concluzia ca ar fi solutia problemei...cel putin asta am inteles eu :-? Legat de acest senzor as vrea si eu niste detalii unde se gaseste si cu ce se ocupa [scuze daca s-a scris mai devreme despre el as vrea si eu un link pt ca m-am cam pierdut]. Si ca sa fie problema completa iata si datele: Matiz SE Power fabricatie dec 2002 cumparat ian 2003; injectoarele curatate la 45k km, si de atunci pana acum (65k km) problema cu pornirea persista. Daca aveti ceva de adaugat as fi foarte recunoscator. Daca (,) considerati ca solutia a fost deja enuntata (cu toate ca nimeni n-a mai avut problema in urma curatarii injectoarelor) mea culpa.

Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Tocmai am venit cu masina de la service.Mi-au schimbat baietzii bendixul(care de fapt era problema) si acum nu mai sunt probeleme cu pornirea...dar trebuie sa inlocuiesc semeringurile ptr ca imi curge ulei...si ma costa in jur de 800 asta asa ca am scapat de una si am dat de alta... :wallbanger:  <img src= (">

Share this post


Link to post

Ce semeringuri trebuie sa schimbi? 800 e doar manopera?Te intreb pentru ca si eu pierd ulei...nu stiu exact pe unde ...si vreau sa stiu la ce sa ma astept

Share this post


Link to post

Semering ac cama si semering pompa ulei mi-au zis aia la service...si manopera est 800 eu mi-ai cumparat semeringurile si am dat 80 pe amandoua...cost 40 buc si sunt identice si le schimb la autonet.

Share this post


Link to post

Toate preturile din RO se exprima in Lei noi de la 1 Iulie 2006. Va rog sa procedati la fel pentru a nu aparea confuzii.

Share this post


Link to post

Scuze dar nu am citit toate cele 9 pagini ...

Am observat intre Matizul meu si al unui prieten o diferenta la pornire, in sensul ca al meu "o ia" mai repede.

Am analizat putin si am ajuns la concluzia ca e din cauza ca el nu asteapta deloc din momentul in care a pus contactul pana sa actioneze demarorul. Eu mereu astept 2 secunde pana termina de bazait pompa.

Voi asteptati?

Share this post


Link to post

A patit cineva urmatoarea faza: daca las masina parcata in panta(sa zicem 30 de grade) si incerc sa o pornesc dupa ce s-a racit motorul(in jur de 4 ore) abia porneste. Caz concret:

 

-aseara am fost in Stuff (un club din Bucuresti, localnicii il cunosc) localizat pe strada Berzei(la fel, cei din Bucuresti stiu cum arata strada). Masina am lasat-o parcata cu botul in jos chiar in fata intrarii. Dupa vreo 4 ore dau sa plec. Pun contact, astept sa se amorseze, dau la cheie, nimic. La fel de inca 2 ori. Abia la a patra cheiei a pornit, dupa ce am tinut demarorul vreo 5 secunde. Am mai patit odata asa cand era parcata tot in panta, dar mult mai lina, cu spatele in jos. Benzina in rezervor mai mult de 1/3, Mol Tempo 95. In rest a pornit ok, fiind in linie ~ dreapta.

Stie cineva de ce se intampla asta, a mai patit cineva, vreo rezolvare.

 

Multumesc si drumuri bune.

Share this post


Link to post

Data viitoare s-o lasi cu botul in jos si sa postezi impresiile.

Share this post


Link to post
Masina am lasat-o parcata cu botul in jos

 

Cred ca asa a facut :-?

Share this post


Link to post

Scuze, atunci cu botul in sus. Viceversa.

Share this post


Link to post

suntem :o fftopic: , faza asta de curiozitate am incercat-o acum si nu e valabila si la mine. :banana: Am pornit-o in ambele moduri

Share this post


Link to post

Nu cred ca suntem chiar :o fftopic: pentru ca se refera la o pornire foarte greoaie in anumite conditii, zic eu. Am precizat ca am avut "norocul" sa parchez in ambele feluri: atat cu botul cat si cu spatele masinii in jos. Rezultatul a fost acelasi: pornire foarte greoaie, la a treia, a patra cheie in conditiile in care afara nu este foarte frig, am respectat toate procedurile de pornire, benzina in rezervor ~un sfert iar masina este noua, are 2 saptamani si 750Km. Am postat pt ca mi se pare un pic aiurea faptul ca porneste atat de greu in conditiile astea.

Share this post


Link to post

si masina mea are 2 luni si 1300km si chiar am incercat cum ti-am zis si nu am nici o problema [-O<

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...