Jump to content
Sign in to follow this  
golgo

Senzor Map Cielo

Recommended Posts

Este vorba despre un Cielo cutie automata din 1996 cu gpl. Masina merge perfect dar are o problema ciudata. Pornesc masina si dupa cativa km (pot sa fie si 5 pot sa fie si 20) se aprinde becul check engine. Daca opresc motorul si pornesc iar, cateodata pleaca cu becul stins sau dupa pornirea motorului ramane cateva secunde aprins dupa care se stinge. Se aprinde iar dupa x km (intre 5 si 20-30 niciodata nu a fost la un nr fix de km). Eroarea este 33 (33 Manifold Absolute Pressure (MAP) sensor High voltage). Am schimbat senzorul map si face la fel. Eroarea a inceput sa apara dupa ce din greseala am scos furtunasul dintre map si motor si am mers asa cu el vreo 10km(masina mergea foarte prost) dupa care am bagat furtunul la loc si a inceput sa mearga bine. Pareri?

Share this post


Link to post

Trage aer fals ori pe la furtunas, ori prin alta parte.

Eroarea e foarte clara, in admisie nu ai vacuumul pe care ar trebui sa il ai.

Pe unde trage aer fals, e alta poveste. Ce valoare aveai la TPS si IAC?

Share this post


Link to post

Sincer nu stiu sa iti zic si nici nu stiu cum se pot masura valorile(sincer nu stiu ce e TPS. IAC stiu). Ce pot sa iti zic e ca eroarea prima oara am citit-o in service cu testerul (a fost si resetata eroarea) iar dupa ceva timp am citit-o eu acasa cu agrafa. Inca un faza ciudata daca tot ai intrebat de IAC. De cele mai multe ori cand pornesc (acuma vara cand e calc) sta motorul turat la vreo 2000 de ture timp de 10-15 secunde dupa care scade la turatia lui normala(sa zic daca e pornit prima oara in ziua aia 1100-1200 de ture si incepe sa scada cum se incalzeste motorul). Deci teorectic ori am o problema cu furtunul ori cu mansoanele alea de cauciuc care intra in MAP sau la motor.

Share this post


Link to post

In functie de valorile astea imi dau seama daca intr-adevar trage aer fals in admisie sau e senzorul (sau furtunasul lui) defect.

Vino joi la intalneala si ne uitam.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...