Jump to content
Sign in to follow this  
adriake

Matiz Euro3

Recommended Posts

Ete na! Nene Brusli, pai aia de la service ziceau ca Champion sint mai bune, dracu' sa le ia, ideea e ca poate-si face vreunul pomana sa-mi zica pe unde gasesc NGK-uri cu iridiu, ca vreau sa ma bag!

Toline, tata, n-o sa mai contenesc cu multumirile, :osanale: ca muuuult bine mi-ai facut! Am facut prima interventie de unul singur la Matizache, in sensul ca am mai intarit puuutintel ambreiajul! Nu mai agata!!! Asta pina la intinderea viitoare!  <img src= (">

Share this post


Link to post

Drajilor, e mai multe feluri de champioane...

Io acu alea originale (Champion) mersei 88.000 km si le-am schimbat dintr-o eroare, erau fisele de vina nu bujiile...

Share this post


Link to post
Ete na! Nene Brusli, pai aia de la service ziceau ca Champion sint mai bune, dracu' sa le ia, ideea e ca poate-si face vreunul pomana sa-mi zica pe unde gasesc NGK-uri cu iridiu, ca vreau sa ma bag!

 

 

Mai exista la Universitate mag ala Al Padrino? Ca eu cand eram in buc de acolo luam buji NGK pentru mitsubishi. In cartea tehnica primele buji recomandate sunt NGK si dupa aia Champion. Poate ca au cei de la service un stoc mai mare de "campioane" si trebuie sa le "recomande" la cat mai multi. Eu sunt multumit cu bujiile mele NGK (fara iridium) :)

Share this post


Link to post

Recomandate ne recomandate eu la revizia de 10.000 ii bag AC Delco originale Made in France d'alea cu 3 electrozi sa vedem ce iese...

Nene Voicu inca o data mersi pt pontu cu benzina nu de alta dar azi am facut 82 de km cu 4 litrii de benzina :o ...extraurban bineinteles... :lavolan: te cinstesc, vin eu de data asta cu covrigii :D .

 

satori: ai grija! [-X

Share this post


Link to post

@Alezz> vezi ca esti pe topic de Matiz si problemele de bujii sunt diferite fata de Cielo !!! Altfel, conversatiile se fac in PM.

Share this post


Link to post

reteta pentru matiz E3

 

- bujii NGK

- benzina 98 (sau reteta lui voicu 1/2 98 si 1/2 95)

- dupa ce depaseste prima liniuta la temperatura se merge putin mai turat

- si neaparat masina sa fie spalata .. :)

Share this post


Link to post

Motto: Foaie verde s-o lalea/Mi-am pus si eu engheka!!!

 

Am gasit NGK-uri fara iridiu, 100 de mii bucata, la Al Padrino vis-a-vis de Inter! Adriake, multam fain, stiam de magazinu' ala, da' nu stiam ca-i zice Al Padrino :D ! Singurul baietel dintre femeile care vind acolo, mi-a zis ca vor veni si d-ale pe iridiu, da' mai incolo!

Prin urmare, le-am luat, ocazie cu care am luat s-o cheie de bujii, m-am dus fuguta in parcare, le-am schimbat, am scos si bagat fisele de 1500 de ori, ca mi se parea ca nu intrau bine si dai cheita! N-am apucat sa-i vir cheia ca a si pornit!!! Ca urmare a actiunii intreprinse, am desprins urmatoarele concluzii:

- vibratii, deh, eu unul, nu le mai bag in seama!

- merge mai lin, mai plin, parca are ceva din nervul de Porsche in ea, he-he, o bucatica mica-mica, dar exista :banana:

- o iubesc mai mult :X

 

Multumiri din partea mea si a lui Matizac :osanale:

- Tolin;

- Adriake;

- cei pe care din lipsa de spatiu si timp nu pot sa-i amintesc, sper sa nu se supere, o voi face prin viu grai (numai sa-mi amintesc care sint?!)

 

Iata adrese utile pentru cei interesati http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...indpost&p=68517

Mentionez ca printre tonele de piese de interes general au si bujii AC Delco!

Edited by voicu001

Share this post


Link to post

hehe omule ma bucur ca ai gasit NGK-uri. Eu inca nu am verificat cat consum cu noile bujii dar dupa cat se preconizeaza nu cred sa depasesc 6,5% CO98.

O zi buna si multumesc de adresa aia de net, stiam magazinul dar nu stiam adresa de net :)

Share this post


Link to post

Cu placere, Adriake, tata, dar eu trebuie sa mai lucrez la consum, ca ma da peste cap, in puii mei!!! Cum de-oi scoate tu 6,5 (in oras banuiesc!?) mi-e greu de priceput, ca eu am fost fericit ca am scos cu 95 in jur la cit dadea cartea 7,4! Nu o turez excesiv, nu plec bivoleste de la stop etc. etc.

Share this post


Link to post

E vorba de altceva la consum. Gandeste-te ca tu incerci sa faci consumul in Bucuresti care e superaglomerat si in zilele bune staii doar de 2 ori la un semafor in aceeasi intersectie, pe cand eu merg in Constantza, inca nu s-a aglomerat orasul asha de mult si nu stau de doua ori la cate un semafor :) . Aproximativ 10 km in 10 minute. Eu oricum sunt constient ca atunci cand vine caldura o sa fie superaglomerat (turisti + cei carora nu le porneau masinile decat cand e cald) si o sa fiu foarte multumit daca vara in sezon imi va consuma 7,5 in oras.

Din punctul de vedere al meu tu scoti un consum bun pentru Bucuresti (cu masina noua aprox 2000km daca nu ma insel). Norok

Share this post


Link to post

Sa traiesti! Deja ma simt alt om! :) >-

Share this post


Link to post

Nene Voicule, dar machineta matale se inscrie in consumul dat de fabricant in conditiile mai grele: kilometraj sub 5000km si circulatie prin Bucuresti. Si parca mai spuneai ceva: consumul cel mai mic l-ai obtinut pe benzina cu CO95, nu ?

Spune asta mai tare, sa auda si cei care sustin ca el ar trebui sa scada daca folosesti benzina cu CO mai mare.

Share this post


Link to post

Eu o sa va zic exact cat a conszumat cu 98 dupa ce se aprinde din nou beculetul de la benzina. Pana acum (in acelasi regim de mers) imi lua in oras 6,4. Sa vad acum cat imi za cu mol98

Share this post


Link to post

Adriake, esti un caz special, tata, ma scuzati ca ma repet! Da' fiind Constanta, mai trage marea, he-he!

DA, COSUMUL DE PE CARTE L-AM FACUT CU MOL DE 95, CARE E MAI MIC DECIT CU MOL DE 98! Dar, neplacindu-mi cu merge, acusi merg cu amestec juma-juma 98 cu 95 si e beton! Inca n-am ajuns la concluzie, dar va zic pina la sfirsit de saptamina, cred!

Edited by voicu001

Share this post


Link to post

Uitasem un subiect important: stiti ca mi-am pus NGK-uri :D ! Acusi, Champioanele erau afumate, in puii mei, ca si Boaschele care le-am schimbat la 500 km!!! E ceva suspect? Ca am citit undeva, pe-aici, ca si-a schimbat un nene la 60000 bujiile si erau beton! In carte nu zice nimic de fum ci numai de calamina si alte alea! Diseara vi le-arat!

Share this post


Link to post

Bun, cred ca ma duc si eu dupa NGK-uri azi... intrebarea e: care-i diferentza intre alea cu iridiu si alea fara?

Sa inteleg ca BPR5EY-11 sunt de doua feluri, cu iridiu si fara?

 

Luminati-ma si pe mine, pliz, ca vreau sa-mi iau azi!

 

PS> Bai, care mi-ai speriat cheia de bujii, aia cu miner galben?!? :-W

Share this post


Link to post

@nfs > tocmai matale, care esti cu butonul de ? Cu o pagina in urma scriam:

NGK BPR5EIX-11 = iridium

NGK BPR5EY-11 = V grove

Share this post


Link to post

Mii de scuze... cred ca am sarit mesajul respectiv... de fapt nici acum nu l-am gasit. Oricum, m-ai lamurit... deci o sa iau fara iridiu, ca alea-s cele bune pt noi!

Share this post


Link to post

Salutare fratilor

Astazi am facut verificarea (gratuita) la 1500 km

 

Verificat :

- bucsi

-telescoape

-strans suruburi (parca la etrier, telescoape)

- verificat nivel ulei, antigel si lichid de frana

- curatat IAC (din proprie initiativa- eu nu i-am spus sa il curete deoarece merge bine)

- 1/2 ora

 

Nu am schimbat uleiul deoarece nu cred ca in 6 luni o sa fac 10000km si era aiurea sa il schimb acum si la aproximativ 4000 km (6luni)sa il schimb din nou. O sa merg inca o data cand fac 5000 km.

 

In legatura cu benzina MOL 98 (import)

- merge superbine (raketomatiz) :)

- porneste le sfert

- s-au redus trepidatiile considerabil

- A CRESCUT CONSUMUL CONSIDERABIL (de la 6,4 la 7,9 :( )

 

Am bagat acum 15 litri de la ROMPETROL Euro SUper FP - 34.000 cu continut redus de sulf. Ser sa consume la fel ca benzina premium FP.

 

Bye

Share this post


Link to post

Motto: "Foicica foi de tei/Bine-in Euro trei"

YES!!!! > :) Inseamna ca e biiineee! Am crezut ca am Matiz de curse si cind colo e normal, saracu'! :D Adriake e gluma, tata, pliizzz nu te supara, ca prea mai bagat in boale cu consumurile tale de Constanta!!!

Multumiri lui nenea Sprite, pentru asistenta La Nu Stiu Ce a dat el cu spray! Merge in continuare! :D

Next time vin si cu Eurodoiu'!

Share this post


Link to post

heh nu ma supar nene :)

Las ca am bagat rompetrol 95 cu continut scazut de sulf...sa vezi ce consum scot acum :)

Share this post


Link to post

Succes multiplu! Eu am facut pina acum 280 de km cu juma-juma si inca nu mi s-a aprins becul! Sa vezi ce te bat la consum! :D He-he!

Am zis si-aseara: stiti cum imi scad consumul la Matizac? Plec dimineata pe la 6:15 la servici si e ca-n palma, numai eu si cu aia de uda strazile! Si ma-ntorc acasa pe la 16:30! Ei? Ce inginerie adevarata? :thumbl:

 

Te impiedici de nimicuri! Par egzample, ieri seara mi-au trebuit cca 90 minute numarate sa bag contrapiulita la cablu de ambreiaj, inclusiv ridicata pe cric (da' m-am prins mai tirziu ca ar fi mai bine asa)!

Share this post


Link to post

hehe dar cea mai buna metoda ar fi sa nu mai pleci akasa.. :) faci economie la benzen .. :)

 

"Nene" Voicu stiai ca noi avem pe modele noastre o sonda LAMBDA mai nashpa decat alea vechi. Datorita lui ToPser am observat ca sonda lambda veche are 4 fire (2 pentru rezistenta - care ii permite iarna sa ajunga mai repede la temperatura optima) iar a noastra este dor cu 2 fire (cum ai ghicit - fara rezistenta). Asta inseamna ca ale noastre vor consuma mai mult iarna si le va lua mai mult tip sa se incalzeasca :( Dar mie tot imi place buburuza mea bej :)

 

 

 

 

Ai buton "Edit" pentru a modifica ultimul mesaj.

Edited by Shenck

Share this post


Link to post

Pentru ca, zic eu, metită un pic de atenţie, revin la discuţia despre bujii...

Cronologic, au fost aşa:

1- Bosch WR8DCX, implicit, din fabrică;

2- Bosch WR78X Super 4, puse de mine, că aşa a vrut mujchii mei;

3- Champion RN11YC4;

4- NGK BPR5EY11.

 

La primele - le-am luat ca atare, n-am umblat...

La Super 4, mă aşteptam sa fie o diferenţă majoră... A fost doar un pic mai bine. Din păcate nu se pot regla...

La Champion, iniţial nu a fost nici o diferenţă fata de Super 4, asta până când le-am "ajustat" cu ajutorul unui trick de-al lui Tolin, pentru că n-am avut leră.

La NGK, aceeaşi chestie: după ce le-am pus aseară, parcă mergeau mai prost decât champioanele... Aşa că azi le-am reglat la fix 1,1 (două dintre ele aveau > 1,3!) şi... e mare diferenţă!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...