Jump to content
Sign in to follow this  
adriake

Matiz Euro3

Recommended Posts

Pai ce te costa sa incerci..

dupa pregatire lucru :

10+10 secunde !

 

Merita sa incerci !

Share this post


Link to post

Am auzit si eu de 10 si 10, chiar am salvat pe undeva, da' cica ar fi bine sa facă aia de la service, ca au si scanner si alte trebi!

Revin: am gasit un alt topic de-al lui gabriel v-29, cred, si m-am speriat din nou! Al meu e meserias si-l voi pupa in fiecare dimineata, prinz si seara!

Spre deosebire de altele...

Edited by voicu001

Share this post


Link to post

Sint tuuuuuuuuuurrrrrrbaaaaattttt!!!!! :spumelagura:

Why? Pai sa va povestesc:

Ma uit dis-de-dimineata pe panoul de bord (na! ce pompos!) si constat acul de la fuel care se agata disperat de ultimul sfert din indicatie, pe cind becul rosu se aprindea vesel si fara nici o grija! Si-n capul meu au inceput sa se aprinda beculete, sa se facă tot felul de contacte si intr-un final, am ajuns la meseriasi, la Autonet! Foarte de treaba baietii, s-au pus pe demontat pompa de benzen, care, am vazut si eu pentru prima oara, ca se afla sub canapea, prinsa cu un capac de 2,3 lei vechi, de zici ca-i d-ala de la toalete ecologice! Toate bune si frumoase, a venit un electrician, ridica agregatul, se uita la el si scoate bomba pe gurita-i diafana: "Sefu', asta-i rupta!" b-( Ha? Mi-au picat urechile, parul si o unghie de la degetul mare, piciorul drept!!! Cum e rupta, ba? Uita-te la ea, e rupta! Ba, ati rupt-o voi acu' ca v-arunc in aer, 'rati ai dracu'! Aia, saracii, frate, n-are cum sa se rupa, in puii mei, iau lampa portativa, bag ochiu in rezervor (benzina pe sponci!) sa ma uit dupa bucati albe de plastic, evident, nimic nici in rezervor, nici in carcasa pompei!Evident, asa fusese ea montata, rupta gata, avea deja forma contorsionata de cind statuse asa, rupta, de una singura prin rezervor! Normal sa-mi arate acu' ceva si becu' s-o ia in directie opusa! Am făcut explozie dupa explozie, a venit unu' care tine legatura cu aia de la garantii, ca cica sa-ti pun alt capac, de la una stricata, ba, asta-i masina noua, in garantie, mie-mi pui noua, ma ... in ea de treaba si pe voi va desfiintez etc. Sincer, utindu-ma in urma, nu ma recunosc, eram ca Mihai Viteazu la Calugareni, sa dea boala in ei de romani! Zic, ba, cind vin aia cu garantia? La inceputul lunii viitoare, zic, puneti-o la loc asa cum e si vin la inceputul lunii viitoare! Ajung acasa, dau pe forum, ca abia asteptam sa va zic grozavia (imbecilii au pus pompa rupta gata pe masineta mea!!!!) si gasesc numarul de la Craiova ala 0251467099, care am aflat ca e centrala de la service-ul non-stop al uzinei, evident eu am vorbit 10 minute neintrerupt, pina cind, facind o pauza sa iau aer, zice vocea, eu sint centralista, sa va dau pe cineva de la service! Da-mi repede, zic, ca cred ca ma urc in masina si vin peste voi in noaptea asta (poate n-ar strica o vizita in plen la aia la poarta!!!!). Am vorbit cu unu', l-am facut tandari si am aflat nr. de la Satisfacere Clienti 0251417799, ceea ce maine, dupa 08:30, cu spumele aferente, ii sparg si vreau sa vad cum fac sa-mi schimbe pompa cit mai repede!!! Gata! Sa iau aer! Ai dracu' romani hoti, n-am vazut frate, sa puna chestie rupta pe masineta, este INADMISIBIL si o sa vad ce-o sa fac!!!!

In incheiere, vreau sa va zic ca indicatia merge perfect, in puii mei, a miscat ala pozitia pompei si merge brici, s-aprinde rosu taman cind ajunge acu' pe zona rosie! Shit!

Edited by voicu001

Share this post


Link to post

Romanii tot romani.

Sa ne tii la curent.

Edited by Gicu

Share this post


Link to post

Pai atunci ce o mai schimbi daca merge bine ?... :>

Sa iti spun ca se intampla si la case (sau mai bine clase) mai mari : adica eu am luat Nubira cu o piesa rupta si anume suportul senzorului de viteza. Nu stiam de ce in jurul a 60 km/h acul kilometrajului se zbatea si facea ca toate cele pe bord, iar dupa 2000 de km varia aproape tot timpul de numai stiam ce viteza am. Se pare ca viteza e citita de acel senzor care se afla intr-un suport de plastic si acesta se infileteaza pe carcasa cutiei de viteze, iar la infiletare a fost strans din fabrica (ziceau ei) prea tare si se rupsese...

 

so...shit happens !  <img src= (">

Share this post


Link to post

Victorie! :banana: Am vorbit la Craiova cu dl. Iovan, la nr. mai sus amintit, i-am povestit de-a fir a par totul si mi-a promis ca va vorbi cu baietii de la Autonet sa-mi schimbe pompa cu pricina, ceea ce a si facut, eu sunind la service si interesindu-ma ce si cum! Prin urmare, fericit, ma voi duce s-o schimb in viitorul foarte apropiat, pentru ca am bagat benzen la greu in rezervor, fiind pregatit pentru un drum la Craiova sau pentru inceputul lunii viitoare. Sper sa nu-mi para rau! :-?

Revin: n-au in magazie, dar spera ca pe luni, asa, sa-mi facă rost de pompa care este! Abia am timp sa consum benzenul!

Edited by voicu001

Share this post


Link to post

Maine dimineata, la 8:30, ma duc la Autonet sa-mi schimbe pompa! Sa-mi tineti pumnii ca am emotii!  <img src= S">

...

Motto: Foicica foi de roua,

Mi-am pus si eu pompa noua!

Hop-sa-sa!

Am fost la Autonet si am pompa nou-nouta! Poate mi se pare, da' parca merge si mai intins! :D Sint fericit! :) >-

Edited by Shenck

Share this post


Link to post

Imobilizat Matizul o sapatamana din lipsa de numere .

Ieri i-am luat numar si la farnare se aude un zgomot asa ca un "fasait"!

Or fi ruginit placutele?

Ce sa fie ?

Share this post


Link to post

Pai e normal daca nu misti masina mai mult timp sa rugineasca superficial ca-i fier chior. Dupa 1-2 frane se duce toata rugina, stai linistit.

Share this post


Link to post

Daca ramai in pana prostului sunt probleme de amorsare pompa de benzina Matiz (dai mult la cheie?) sau trebuie aerisita cumva? Eu am patit asta la ex-coreanca mea Cielo 1995 nu a mai pornit neam fara aerisire rampa benzina :-W

Share this post


Link to post

E posibil sa dai foarte mult la cheie... fiindca exista sansa sa arzi pompa de benzina daca ramai in pana prostului (pompa e in submersie -> racire si ungere prin benzina). Mai multe detalii aici.

Share this post


Link to post

Nu se intampla nimic. EU am ramas odata si dupa ce i-am turnat 2 litrii a pornit la prima cheie.

Share this post


Link to post

Eu voiam sa stiu la obiect daca a patit cineva... care este reactia obisnuita a Matizului... in linkul respectiv nu se aduce lamurirea acestui aspect. Teoretic cunosc imersia pompei de benzina la Daewoo in rezervor... dar eu pot sa spun ca atunci cand am ramas in pana prostului la Daewoo Cielo corean (pompa benzina americana) am dat la cheie degeaba pana am descarcat bateria si nu a pornit. Pompa de benzina nu s-a ars desi erau 40 de grade afara. Am pornit-o doar dupa ce am facut aerisirea instalatiei prin rampa de benzina!

Un alt prieten cu un Cielo mai tanar cu un an (tot corean) nu a avut aceasta problema... dupa pana prostului a pornit motorul (amorsat instalatia) dupa 3-4 chei mai lungi fara bataie de cap!

 

Steph mercic de info... acum am observat :) >-

E super, asa ca pot sta linistit (sa porneasca la prima cheie e chiar incredibil)!!! =D>

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Eu nu am patit dar dai de-am-pulea la cheie incontinuu ca pompa de benzina merge ~4 sec de la punerea contactului si se opreste. Numai in mom in care motorul porneste, porneste si pompa de benzen. Jmecheria cand ramai fara benzina este sa pui contactul de mai multe ori, asteptand 5-10 sec pana sa il iei si sa il pui din nou.

Share this post


Link to post
Revin cu o problemuta: dimineata, pe racoare, mai-mai, cind e mai frig, fratilor, porneste la 1/2500 de cheie, dupa care la fix 2-3 secunde, are doua URIASE caderi de turatie, la interval de 2 secunde una de cealalta, aproape ca se opreste! Dupa care toarce! Daca acum face asa, la iarna SIGUR se opreste! O sa ma duc peste baietii de la Autonet sa facă ceva!

Ciao, si eu am exact aceeasi problema cu pornitul dimineata, tu cum ai rezolvat? Eu nu am reusit, mi-au schimbat IAC-ul si bujiile NGK BPR5EY11 cu BOSCH w8rdc care nu sunt pt benzina fara plumb si acuma trebuie sa-mi iau si bujii; nici macar de la Craiova nimeni nu recunoaste ca nu sunt bujiile bune astea

 

alx dixit: Te rog frumos scrie mai ingrijit si cu putin mai multa atentie. Multumesc frumos!

Share this post


Link to post

  Cei din craiova care aveti matiz unde gasesc mecanici buni pt. revizie la 6 luni [servis si eventual numele mecanicului] Nu as vrea sa nimeresc peste unul care sa o strice .Nu am decat 2000 la bord si merge destul de bine.   adresa gygygad@gmail.com           Va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...