Jump to content
Sign in to follow this  
Abram Burel

Masurare Consum

Recommended Posts

Am un prieten cu o masina "autohtona" stock. nu cred ca are computer de bord. A vazut el la revizii cum fac baietii de la service sa verifice la ce turatii a mers cu ce viteza etc. Printre astea ii arata si consumul si cati litri mai are in rezervor.

Metoda m-i se pare cam ciudata: Se tine apasat butonul de la km, se pune contactul, se aprind farurile, se ia contactul.Apoi sa vezi dracie toate ceasurile parca o iau razna indicand turatia maxima si viteza cu care s-a mers. Vroiam sa stiu daca la Aveo se pot face astfel de diagnostificari

Share this post


Link to post

Acela este un test al indicatoarelor si martorilor de la bord :) )

Share this post


Link to post
Acela este un test al indicatoarelor si martorilor de la bord :) )

 

 

 

Si atunci de ce se ducea acul de la km doar pina la viteza maxima atinsa de el 145 parca? Turometrul la fel. plus ca arata ci consumul

Share this post


Link to post

Eu am avut solenza. Daca tineai aparat butonul acele de la kilometrajul partial, si in acelasi timp puneai contactul pe ON, fara sa pornesti motorul, ceasurile din bord faceau un fel de "diagnosticare". Nu stiu sa interpretez indicatiile, ideea este ca se miscau aparent haotic, mergeau pana in capat de scala, reveneau, urcau dinnou, se opreau la diferite pozitii pt cateva secunde, dupa aceea iar se miscau si se opreau in alta pozitie... Parea un haos general ,dar faptul ca se opreau din cand in cand pentru cateva secunde, imi da de banuit ca "vroiau sa zica ceva" doar ca eu nu intelegeam!

Si pe afisajul digital al kilometrajului, in loc de cifre apareau tot felul de simboluri(nu erau cifre si nici litere).Daca luam contactul si il puneam inapoi totul era OK.

Edited by wwillym

Share this post


Link to post

E un test al indicatoarelor si martorilor de bord si nimic altceva.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...