Jump to content
Sign in to follow this  
adyadrian

Unde Ne Mai Ascundem Detectoarele Radar?

Recommended Posts

oare? nu l-am studiat prea bine dar nu am vazut expres asta: nu e murdar, nu e deteriorat si nici acoperit... am zis n-am dat cu paru...

Share this post


Link to post

In conformitate cu noile reglementari primesti 6 puncte de penalizare pentru:

 

"conducerea unui vehicul înmatriculat sau înregistrat care nu are montată una din plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare;"

 

Apoi, se considera Contraventie de Clasa I:

 

"15. Conducerea unui vehicul ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare sunt deteriorate sau murdare ori acoperite cu gheaţă sau zăpadă;"

 

Mai avem:

 

"Art. 2. – (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:

 

6. Aplicarea tratamentelor chimice, a foliilor, afişelor, reclamelor publicitare, înscrisurilor sau accesoriilor pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare;"

 

"Art. 4. – (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:

 

2. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montată una din plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare ori dacă plăcuţele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate sau nu corespund standardelor în vigoare;"

 

E suficient acum?

Share this post


Link to post
ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă ori citirea numărului de înmatriculare;"

 

Spune citirea. Daca pot fi citite de catre ochiul uman, sanatate (si cred ca pot fi citite foarte bine). :D Sa-si faca ei radarele cu posibilitatile ochiului uman.

Share this post


Link to post

Mai, da sunteti culmea... Chiar toti vreti sa mergeti cu 500km/h? Sa stiu sa nu-mi mai iau nici o masina...

Share this post


Link to post

Nu, vreau sa fac 78 de kilometri in 78 de minute in tara asta (sau in mai putin, totusi), nu sa merg cu 500 la ora. pe Galati-Tecuci, IMPOSIBIL.  <img src= ("> si ar mai fi si alte sectoare, gen Iasi-Targu-Frumos. si altele stiute de altii si in general orice drum national.

Duminica am reusit performanta de a face 230 de km in 3 ore de la GL la IS asta in conditiile in care am mers mai bine de 100 de km PE DRUM JUDETEAN, pe drumul national n-am tinut cont de sate si am mers in umbra altora. e normal asa? si toate astea cu masina noua si mai puternica, cu matizul never performantele astea la drumurile noaste. Daca aveam drumuri calumea se putea.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

OK... Ma lupt cu morile de vant... Mie nu mi-e greu deloc sa fac drumul Bucuresti - Onesti via Buzau - RmSarat - Focsani - Marasesti - Adjud (270km) mergand cu maxim 57km/h in localitate... Si zau daca mor...

Share this post


Link to post
O camera care are min 60 fps iti asigura minim 10 cadre lizibile.

 

Nu neaparat. Asta ce zici tu e valabil daca ai compresie tip motion jpeg, unde se folosesc si cadre (frameuri) de tip delta (ce stocheaza diferentele intre keyframeuri). Daca jucaria face captura raw la 30 fps, e suficient.

Share this post


Link to post

V=240 km/h=> 66.(6) m/s

la 30 fps/row => 2.2 m parcursi intr-un cadru. Da ajung si 30 fps / row

Share this post


Link to post

camerele de pe masinile noastre de politie din cate stiu eu sant VHS...de fapt nu camerele , ci scula pe care se inregistreaza, camera nu conteaza in varianta asta...in VHS ca si in alte formate de tv sant 25 frameuri ( si 50 fielduri).. imaginea clara se poate face numai frame cu frame, adica 25 cadre pe secunda..

poate nu explic eu bine...dar

@ Shenck , sti ca ma pricepp cat de cat

Share this post


Link to post

stiu ;)

Esti sigur ca nu se stocheaza digital?

Share this post


Link to post

posibil sa fie digital, imaginea e buna dar eu unul l-am vazut pe unul cu o cutie de vhs-uri in portbagaj, se poate sa fi fost si s-vhs, dar nu cred ca digital, ar fi prea scump tot sistemul de inregistrare-redare, dar cu prima ocazie intreb un politai cu radarul, poate cand sant iarasi de seara, ca de obicei langa serviciul isi tot face veacul unu'...poate arunc si un ochi..

ce stiu , camerele sant suficient de bune ca sa vada un numar de inmatriculare noaptea chiar daca ai si faza lunga aprinsa, dar sa nu fie pe directia camerei...

si e adevarat ca nu toate cadrele sant vizibile , ca la un moment dat derula cadru cu cadru politaiul sa gaseasca o imagine buna pt "poza" demonstrativa

Share this post


Link to post

Si eu stiam de digital, cu stocare pe mediu optic (de care o fi el)...

Share this post


Link to post

Mai baieti e adevarat ce spun astia pe Daciaclub ca deja sunt amplasate radare pe stilpi in Bucuresti ? Cica ar fii si pe Bucuresti-Pitesti o camera cu radar .Deja mi-se inmoaie degetele cind ma gindesc ca pe acest drum am mers cu 200km/h dupa ceas deci sa zicem 180km/h real adica cu +50km/h peste limita asta daca nu eram in zona de 80 sau mai putin .Deja mi-e rau sper sa fie doar o gluma .

Share this post


Link to post

Nu e nici o gluma, s-au instalat experimental. Pe DN1 cica sunt de ceva vreme, dar fara amenzi date, doar pentru testare.

Share this post


Link to post

Pai problema e super nasoala pt ca detectoarele nu-si mai au sensul daca baietii masoara viteza prin telemetrie cu ajutorul camerei .

O rezolvare este mergem in recunoastere si cautam camere de supraveghere ,eu oricum plec maine la Pitesti si o sa va zic daca gasesc ceva .

Share this post


Link to post

Cate fps nu este important la "dungi". Poti sa ai 10 FPS dar timpul de captura sa fie mic si cu pauze mari intre ele, caz in care imaginile sunt clare, chiar daca miscarea este sacadata.

 

Plus, din cate stiu eu ei nu filmeaza, fac poze si folosesc mediul de stocare la nivelul asta. Adica au o camera chioara, de fotografiat, si recorderul pus pe pauza. Odata declansata fotografia este stocata ca frame pe mediu.

 

Oricum timp intre cadre n-ai. La 30 FPS si o deschidere a camerei de 3 metri, iti trebuie 250 Km/h. Doar ca n-are 30 FPS. Nici 3 metri deschidere. Si mai e si problema sincronizarii.

 

Si eu stiam ca e digital. Se poate ca VHS ala sa fi fost o unitate magnetica, sa zic un zip drive?

 

--

 

Le-au bagat, si o sa mai bage. Se pare ca o sa cam scoatem banu. Cred ca ma apuc sa fac design de limitare de viteza pentru Cielo ...

Share this post


Link to post

Nu au deloc camere chioare de fotografiat!!! Au camere video excelente, am vazut un zoom de noapte pe numarul unei masini in miscare, iar info de pe ecran arata instant si viteza si multe alte chestii. Dar pentru cei curajosi, le las placerea sa afle chestia asta pe viu. Poti cere daca vrei imaginile, asta daca te opreste imediat si nu primesti prin posta.

Share this post


Link to post

Stiu am observat din pacate cum functioneaza sistemul problema este ca in cazul masinilor radar este alt sistem care poate fi detectat dar la camerele fixe cum facem mai ales ca pot fi orientate pe pasarele in sens invers deci nu le vezi decit dupa ce ai trecut de ele si le vezi in oglinda .Oricum au sistem de masurare a vitezei si fara radar (unde radio) pt ca e un sitem fix deci are 0km/h .

Masina de politie poate fi in miscare deci sistemul tip radar este cel folosit ,deci poate fi detectat dar o camera fixa :scarpin:

De fapt o sa aflam pina la urma unde sunt amplasate si camerele ,poate unii nervosi o sa arunce cu cartofi in ele :) )

Pina la urma cum e faza cu radarul te opreste sau nu te opreste ? Eu am trecut cu 70km/h si era un radar in mers ,am frinat cind l-am vazut dar oricum el te vede de la 800m eu am frinat pe la 200m si am ajuns instant la 40 km/h ,nu a schitat nimic garcea probabil ca era fericit ca are radar pe Logan ?

Share this post


Link to post

NU stiu pe alte DN-uri si E-uri cum este, dar pe A2 sunt oprii doar cei care au de la +30 in sus (probabil militienii de pe radar isi fac casa) si se lasa cu negocieri. Pentru ceilalti... felicitari prin posta. Pe A2 (portiunea Lehliu - Drajna cu limitare la 100 km/h) sunt cel putin cate 1 radar pe fiecare sens. Noroc cu paletele antiorbire de pe mijlocul autostrazii ca altfel ne-ar lua din ambele sensuri. Detectorul meu (BEL 906 EXPRESS, model antic si de demult; eu il am de 3 ani) incepe sa urle cu vreo 4-5 km inainte de a ajunge in dreptul masinii cu radar.

Ce ne facem, ca in C-ta au adus deja radare din toata tara, care unde vad 3-4 baraci laolalta... spun ei ca e localitate si risti sa te arzi de ce nu esti atent sau localnic :D . Baietii sunt pusi iar pe fapte mari in C-ta... si din surse de prin politie, iar o sa se faca o campanie antidetectoare pe litoral...(ca si in anii trecuti) Asa ca aveti grija si vedeti cum mai ascundeti jucariile.

Share this post


Link to post

au voie sa-ti demonteze masina in astfel de situatii?

Ca-s satul de hazul lor de-acuma, asta e abuz deja sa aduci masini din toata tara ca sa-ti faci norma inzecita la amenzi.

Share this post


Link to post

Pe A1 e de vreo 1-2 ani camera la al 2 lea pod cum iesi din bucuresti.In capitala se inmultesc pe zi ce trece camere de supraveghere trafic(zic ei)care la un moment dat se transforma in radare!Am si eu un detector micut de la yupiteru,cu baterie solara(eu il tin sub parasolar si la nevoie il pot ascunde unde vreau eu ca detecteaza din orice unghi cam de la ~1.5km radarul)si daca e incarcat bine poate sa tina si 3-4 zile.De cite ori am mers eu pina acum pe A2(~10 ori)nu am intilnit pina acum radar.Oricum e bine sa le inmulteasca mai ales in afara localitatilor.

Share this post


Link to post

Deci va spun eu sigur ca pe A2 sun radare: unul e in zona podului Fundulea (sunt baietii din oras) si unul aproape de capatul autostrazii in zona cu 100km/ora si animale saltaretze! Ce dreaqu democratie mai e si asta cu radare pe autostrada..tre neaparat sa-mi iau un detector!

O mica intrebare...daca te citesc ca ai antiradar au dreptul sa-ti scotoceasca prin masinuta sau pur si simplu iti ard amenda si punctuletze pt ca se inregistreaza pe caseta sau dvd ce dreaqu au ei !?

Share this post


Link to post

Vezi ca s-a mai discutat si rasdiscutat pe tema asta. Citeste mai sus. Vezi ca-i zice detector, nu antiradar, astea-s prea rare pe la noi.

Share this post


Link to post

... si sa nu mai aud de "democratie" si "radar" in aceiasi propozitie ca fac spume! :mda: Ce ati vrea? Sa ne lase sa facem ABSOLUT tot ce vrem noi?

 

PS: tine cont, asta vine din partea unuia care o sa ramana fara carnet in curand din cauza radarului!

Share this post


Link to post

Tzutzu dar nemtzalaii cum au pe autobahn-uri? :osanale: Si totusi hai ca trebuie sa mai fie si un piculete de ordine in tzara asta dar totusi ca sa-mi iau amenda ca am circulat cu 57km/h in comuna...dar ce dreaqu cred e ca am limitator de viteza si vitezometru digital? (Pe Espero vreau sa zic...ca altele poate au)

Si amu' tot nu stiu daca imi pot face ceva daca imi depisteshte "detectorul" -ca "antiradar" e greshit :dizzy: - fara sa il gaseasca ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...