Jump to content
Sign in to follow this  
LAwR

My Chevrolet Aveo LT Platinum 1.4 16v 94CP Tuning

Recommended Posts

deci foarte frumos e un mic car cinema ar trebui sa tai bilete persoanelor care intra =)) frumos sa le stapanesti sanatos sper ca ai avut grija cu toate legaturile si firele de pe acolo ca nu este de joaca... :D deee obsesia mea sa atrag atentia,provin dintr-o fam de electricieni =))

Share this post


Link to post

Da, le-am izolat foarte bine :D In mare am folosit tub termotractabil, dar pe la sfarsit mi s-a terminat si am revenit la vechea si credincioasa banda de izolat.

 

Mai imi trebuie o masina de popcorn si cum spunea cineva, un mini-bar ca sa fie cinema complet. Iar pe viitor sa trec pe ecrane 3D, profitul este mai mare :) )

 

Multumesc!

Edited by LAwR

Share this post


Link to post

Am rezolvat si o mica problema la partea tehnica, de 3 zile a inceput sa imi huruie rulmentul dreapta fata, asa ca astazi l-am cumparat, pret 39 lei (se potriveste de la Cielo), iar montajul a costat 60 lei intr-un service, nu am avut timp si chef sa il rezolv in regie proprie, mai ales ca a fost nevoie de presa.

 

100120113329.th.jpg

Share this post


Link to post

Astazi am cumparat un cablu pentru curent si unul pentru tractare, nu se stie niciodata . . .

110120113330.th.jpg

 

Si inca ceva, mi-a ajuns un "Bau bau" pentru hoti si anume un pachet format din Viper HD 5902/7901, specificatiile alarmei >>>AICI<<<

+ urmatorii senzori pentru alarma:

-Senzor Audio Geam Spart

-Indicator Electroluminiscent Viper

-Modul By Pass Universal Cu Xkey Port

-Modul Ridicare Geamuri Electrice

-Senzor Antitractare Miscare Tilt

-Senzor Proximitate perimetru Dubla Zona

 

110120113332.th.jpg

110120113333.th.jpg

110120113334.th.jpg

110120113335.th.jpg

 

 

Va urma distractia cu montajul. Trebuie sa studiez mai bine instructiunile apoi ma decid daca ma apuc singur, sau platesc pe cineva cu mai multa experienta.

De parca masina ar sti ceva in legatura cu asta, de ieri imi face figuri inchiderea centralizata + alarma originala, nu mai piuie de fiecare data cand inchid masina din telecomanda, deci nu se mai activeaza alarma, doar se blocheaza usile, iar atunci cand se activeaza si alarma, incepe sa se declanseze singura si sa piuie de nebuna dupa putin timp.

Share this post


Link to post

Cam scumpe cablurile alea. eu mi-am luat din selgros cu 10 lei cel de curent(acelasi model) si 15 cel de tractat

Edited by vieri

Share this post


Link to post

La cinema sau la jocuri merge ceva rece/cald.

Asa poti creste valoarea satisfactiei pasagerilor si iei si 'scula' in casa sa nu te viziteze hotii.

Cand esti singur, nu poti scoate o tetiera si sa tragi un joystick sa joci ceva cat stai la semafor sau ambuteiaj? :mrgreen:

Iti doresc sa n-ai nevoie de cabluri, nici pentru curent, nici pentru tractare.

Misto alarma, bafta la montaj! Dupa ce-o montezi poti sa lasi 'scula' in masina :thumbl:

Mult succes in continuare la proiectul tau!

Share this post


Link to post

Vieri, pretul depinde de grosimea lor. Erau si mai ieftine dar mai subtiri, de asemenea mai groase si mai scumpe. Eu le-am luat pe astea "medii", sunt mai mult decat suficiente pentru nevoile mele.

 

Multumesc big2shoe :) ) Nu e nevoie sa scoti tetiera, doar PS2-ul poate rula si pe DVD. Mai exact legaturile sunt urmatoarele:

 

PlayStation 2 poate rula pe DVD-ul din fata, sunetul sa se auda in sistemul audio al masinii si de asemenea imaginea sa ruleze atat pe DVD cat si pe tetiere, sau PS2-ul sa ruleze doar pe tetiere, pe DVD fiind cu totul altceva, iar in cazul acesta sunetul de la PS2 poate fi auzit prin intermediul castilor care se conecteaza la tetiere :D

 

*************

 

Mi-au venit becuri cu led pt sloturile laterale ale plafonierei din spate. Am luat unul si pentru plafoniera din portbagaj.

120120113336.th.jpg

 

Am comandat si un modul pentru semnalizare cu impuls, programabila. Adica la o singura atingere a manetei, semnalizarea va palpai de trei ori (asa o voi programa eu)

140120113339.th.jpg

 

Maine sunt programat pentru montajul alarmei intr-un service Falcon din Bucuresti. Astfel se va activa si garantia pe viata a alarmei. Ca pret, l-am negociat pana acum la 80 dolari pentru montaj, poate maine mai scot ceva.

 

 

 

Share this post


Link to post

Gata, s-a rezolvat ieri si cu montajul alarmei, facut intr-un service Falcon, s-a activat astfel garantia "pe viata", mai exact este garantata atata timp cat masina se afla in proprietatea mea.

Montajul a durat undeva la 8-9 ore, functioneaza perfect toate modulele si cam toate functiile originale ale alarmei.

 

Singurele lucruri vizibile sunt:

-Indicatorul electroluminiscent care palpaie in parbriz, in momentul in care este activata alarma, microfonul de la senzorul pt geam spart care se afla pe bord, sub indicatorul electroluminiscent si modulul antenei plasat sub oglinda, acesta avand la randul lui un led care palpaie cand masina e armata.

 

Cel mai bine ascuns este modulul care contine cheia de rezerva, pentru a transmite semnalul chipului in momentul in care este activata pornirea din telecomanda.

Masina nu poate fi pornita cu o alta cheie decat cea originala a masinii cu chip. Pentru a activa pornirea din telecomanda, trebuiesc facuti urmatorii pasi cu motorul pornit si cheia in contact: se calca pedala de frana, se trage frana de mana, se elibereaza pedala de frana, se apasa butonul pentru "pornire motor" de pe telecomanda si se scoate cheia din contact iar in momentul armarii alarmei, motorul se opreste.

Dupa acesti pasi, masina poate fi pornita si oprita de oricate ori se doreste, pana o usa/portbagajul este deschis, sau pana se activeaza vreun senzor si incepe sa "urle".

Daca masina este agresata cat timp motorul este pornit din telecomanda, motorul se opreste si alarma incepe sa urle.

 

Deci masina nu poate fi furata daca are pornire din telecomanda precum se spune in unele "mituri". Sau cel putin nu cu modelul acesta de alarma :) Nici codurile de transmitere nu pot fi depistate si copiate iar apoi clonate, fiind transmise intr-o banda inalta din cate am intele si de asemenea fiind saritoare la cateva secunde-minute.

 

Modulele + senzorii functioneaza in felul urmator:

 

-Senzor Audio Geam Spart : detecteaza daca se loveste sau daca se sparge vreun geam.

-Indicator Electroluminiscent Viper: Palpaie in parbriz, avertizand vizual faptul ca masina este echipata cu alarma de la Viper  <img src= )">

-Modul By Pass Universal Cu Xkey Port: Contine a2a cheie a masinii si transmite semnalul chipului atunci cand ii se cere, doar la activarea pornirii din telecomanda.

-Modul Ridicare Geamuri Electrice: Ridica geamurile electrice din fata, daca sunt lasate deschis. Nu le si coboara, ar mai fi costat aproximativ 100 lei inca un mic modul care sa ii dea si comanda de coborare si nu se merita.

-Senzor Antitractare Miscare Tilt: Detecteaza daca masina este miscata-ridicata

-Senzor Proximitate perimetru Dubla Zona: Zona 2 Detecteaza daca cineva se afla prea aproape de geamurile masinii iar Zona 1 detecteaza miscarea din interiorul masinii (exemplu: un geam din spate este lasat deschis si cineva baga mana pe geam)

-Senzorul de shock este inclus in corpul modulului alarmei si detecteaza daca masina primeste vreo lovitura.

 

Alarma are multe optiuni si functii, pentru mai multe detalii se poate cauta pe site-ul oficial.

 

O mica filmare:

 

Cateva poze:

160120113340.th.jpg

160120113341.th.jpg

160120113343.th.jpg

160120113348.th.jpg

160120113349.th.jpg

160120113354.th.jpg

160120113354s.th.jpg

160120113355.th.jpg

160120113356.th.jpg

160120113358.th.jpg

160120113359.th.jpg

160120113360.th.jpg

Share this post


Link to post

Desteapta alarma,totusi sper sa nu fie nevoie de protectia ei. :thumbl:

Share this post


Link to post

Adevarul e ca am impresia ca am vazut un Blackberry cu mai putine functii decat alarma asta  <img src= )"> S-o stapanesti sanatos LAwR. Apropo, cat te-o costat masina asta de cand ai luat-o si pana acum. Ah da si ce spune nevasta ca eu unul am probleme si daca ma duc sa cumpar un filtru de aer :wallbanger:

Share this post


Link to post

Doar ca un Blackberry e mai util. Chiar cu alarma asta, nu e o problema pentru un hot sa fure o masina atat de simpla.

Share this post


Link to post

Multumesc Costi!

 

Raven, mai are loc pentru ceva functii :D Printre cele care vreau sa le activez este aprinderea pozitiilor/farurilor/proiectoarelor/ceata spate/becuri marcharier, din telecomanda. Macar faruri si marcharier, un fel de follow me home. Ar merge si acum sa las farurile aprinse cand ma dau jos din masina si sa ramana asa pana opresc motorul din telecomanda, dar din pacate ramane pozitia aprinsa . . . Daca se deschide-inchide o usa dupa ce s-a oprit motorul iar apoi sa se armeze, s-ar stinge si pozitia dupa cateva secunde . . . as putea incerca sa integrez un mic modul care sa dea un impuls in momentul in care se opreste motorul, ca sistemul de lumini sa creada ca s-a inchis-deschis usa iar apoi sa stinga de tot luminile. As mai vrea sa activez si deschiderea usii sofer cu prioritate, adica la o singura apasare se deschide doar asta, la 2 apasari sau apasare lunga sa se deschida si celelalte Este putin de lucru, dar e in prioritati! Masina nu a costat mult, am prins o oferta foarte buna :D Iar de atunci pe putin si-a dublat valoarea!

 

Ce sa spuna, comenteaza si ea ca toate femeile . . . :) ) Dar: "Iubito, sti ce paguba mi-ar face daca vreun hot afurisit mi-ar sparge masina si mi-ar fura tot ce am bagat in ea??" :) ) Daca ar fi dupa ea, nici macar pe gaz nu ar trebui sa dau banii, cand e vorba de masina!

 

Madkat, alarma doar previne, avertizeaza si anunta problemele (principala functie) iar apoi imbunatateste confortul in masina. Vroiam sa montez si un GPS Tracker . . . dar e de ajuns Bau-Baul acesta. Vorba celor din service, niciun hot cu mintea la cap si mai ales "profesionist" nu ar risca sa se atinga de masina, cand vede ce e pe ea. De complicat sa o fure cu totul, nici atat! E mult prea multa munca si riscuri mult prea mari!

 

 

Share this post


Link to post

Aoleu frate, m-ai pierdut in explicatiile la alarma. E complexa ce-i drept  <img src= )">

Apropo, observ un ton mai calm sau mi se pare mie?

Share this post


Link to post

Este cea mai complexa alarma de pe piata actuala. Nu prea se preteaza ea pentru un Aveo, dar pretul obtinut a fost foarte bun. Initial vroiam modelul 5701, dupa care am avansat catre 5901 iar in final, daca bugetul a permis, am sarit la 7901aka5902 + toti senzorii aceia optionali

 

In momentul plasarii comenzii, alarma pe site era de aproximativ ~1950 lei, iar senzorii inca ~1000 lei + montajul 150 dolari+TVA(~600 lei). Criza + negocierile fac minuni, au lasat alarma la 1450, senzorii la 800 lei si montajul 80 dolari (260 lei). Daca nu obtineam acest pret probabil as fi comandat totul direct de la mama lor din SUA. Totusi ieseam mai ieftin cu aproximativ 200 lei per total, fata de oferta lor, dar ar fi trebuit sa astept 1-2 luni pana sa ajunga produsele in romania. Iar apoi as fi pierdut acei bani la montaj, nu as mai fi avut acea reducere si aici.

 

Nu este foarte greu sa montezi singur alarma, trebuie sa ai doar diagrama cablurilor . . . dar totusi, la final, se fac niste setari pe alarma cu un dispozitiv bit reader care nu prea se gaseste pe toate drumurile (cei de la Falcon au spus ca doar ei il au, desi nu cred). Se poate si fara acele setari si reglaje, dar sistemul nu va functiona la capacitatile maxime si nu va fi optimizat dupa masina. Un exemplu clar: Ridicarea geamurilor nu se facea corect, modulul nu le ridica pana sus, doar foarte putin iar apoi se oprea. A trebuit umblat la reglaje folosind acel aparat, i-a marit rezistenta la inaintare si l-a setat sa se opreasca doar cand intampina rezistenta maxima, adica atunci cand geamul e inchis corect. Fara bit reader, nu se putea face acest lucru. Au mai fost multe alte setari folosind acel aparat.

 

Cand se discuta frumos, se poate aborda si un ton foarte calm :) )

 

 

Share this post


Link to post

Montat si configurat modulul pentru semnalizarea cu impuls:

 

Ledurile vechi din plafoniera fata si-au gasit loc in portbagaj. De asemenea am mai pus o banda cu 6 leduri in coltul din dreapta, pentru a avea mai multa lumina in momentul in care ridic placajul.

Din prima banda cu leduri pe care am pus-o in portbagaj acum ceva timp, vad ca s-au ars 3 leduri, sau poate s-a intrerupt circuitul de la ele. Ciudat ca cele din plafoniera nu au patit nimic desi au functionat mult mai mult timp si pe langa asta au fost foarte indoite pe acolo.

 

 

160120113346.th.jpg

160120113344.th.jpg

160120113347.th.jpg

 

 

In sfarsit am primit si geamul oglinzii . . . pret 39 lei, cu incalzire, original. Defapt prea originala as spune, nu mai scrie pe ea in engleza: "objects in mirror are closer than they appear", ci in coreeana :) )

 

170120113362.th.jpg

 

Am cumparat si un suport care tine bateria, cel vechi nu il mai aveam de cand am montat instalatia GPL, au uitat sa il mai puna inapoi . . .

170120113363.th.jpg

Share this post


Link to post

Am rezolvat si cu lumina sub usi, sub fiecare usa am pus cate o banda cu 6SMD-uri, la fel ca si in interiorul masinii. Cablul pentru usile din fata l-am bagat pe langa cele originale, prin acel cauciuc, deci nu se vede nimic, dar in spate nu am reusit, cauciucul fiind foarte ingust si indoit. Poate in viitor o sa schimb cablurile din spate cu altele putin mai finute si eventual negre total, pentru a nu se observa, desi nici acum nu e chiar rau aspectul, doar ca eu am o problema mare cu cablurile aflate la vedere . . . Pentru usile din spate am bagat 2 perechi de cabluri, a2a pereche fiind pentru boxele care isi vor gasi locul acolo, l-am tras de acum pentru a ma usura de o munca pe viitor.

 

230120113367.th.jpg

230120113368.th.jpg

230120113371.th.jpg

230120113372.th.jpg

230120113369.th.jpg

230120113370.th.jpg

230120113373.th.jpg

Edited by LAwR

Share this post


Link to post

Felicitari,buna treaba cu lumina sub usi.Si eu am montat,asta dupa ce am coborat in mare noroi odata la o partda de pescuit.

La fel si cu trasul firelor prin acele burdufe,stiu chinul draq.

Share this post


Link to post

Cred ca vreo 2 ore m-am chinuit doar cu trasul firelor prin cauciucurile din spate, fara niciun rezultat. Nici in fata nu a fost mai usor, dar acolo a mers pana la urma.

 

************************+

 

Exact vali :D

 

*******

 

Am comandat un kit care cuprinde doua chei tip briceag + un modul pt inchiderea centralizata. Am pastrat o cheie, cealalta + modulul, au plecat catre un coleg, nu ma intereseaza comenzile de pe cheie, doar corpul in sine. Initial vroiam sa folosesc lama originala a masinii, dar dupa ce s-a taiat din ea si s-a conturat, a devenit prea scurta si nu mai intra complet in contact, corpul cheii lovea in marginile iesite ale contactului, asa ca a fost nevoie de o cheie noua si a fost lasata cat mai lunga posibil.

Ce a iesit:

 

 

Atentie ! :

 

2.12 Nu se acceptă introducerea în mesaj a imaginilor găzduite pe alte site-uri. Acest lucru este incorect faţă de respectivele site-uri (utilizarea conţinutului fără accesarea site-ului respectiv)

 

 

 

Locatia chipului din cheia originala a masinii:

230120113374.th.jpg

 

Chipul:

230120113375.th.jpg

 

Lama originala VS lama cu care a venit cheia, iar cea originala trebuia conturata la capat pentru a intra in slotul destinat ei:

230120113376.th.jpg

 

Noua locatie a chipului(l-am fixat dupaceea cu niste burete):

250120113378.th.jpg

 

Rezultatul final:

250120113380.th.jpg

250120113381.th.jpg

250120113382.th.jpg

250120113383.th.jpg

250120113384.th.jpg

250120113385.th.jpg

250120113387.th.jpg

250120113388.th.jpg

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Misto cheia, pare a fi replica dupa cheia briceag de audi. Mult mai misto ar fi fost daca faceai si comenzile de pe cheie functionale, altfel nu e decat o cheie care se strange, in rest o folosesti ca pe cea originala- contact ( sau breloc la telecomanda aia desteapta :) ).

Bafta in continuare!

Edited by big2shae

Share this post


Link to post

pointless daca are butoanele moarte.

 

si telecomanda atarnata, oricat ar fi ea de vaipar... Ideea cheii "briceag" sau cu butoane pe ea, e sa functioneze inchiderea si alarma prin comenzile alea. Mai ales ca ai butonul de deschis portbagajul, pe care cu ceva dibacie il poti face sa comande altceva.

 

Altfel e ca o bricheta d-aia in forma de cheie de haudi

  • Like 1

Share this post


Link to post

Nu ma intereseaza comenzile de pe cheie din moment ce toata masina o controlez de la pagerul Viper care bate la 1,5km de masina in spatiu deschis si cam 500-700m printre cladiri.

 

Nici nu seamana cu una de Audi. Toate cheile tip "briceag" au accesi forma. La fel de bine poate sa semene cu cea de Cruze.

 

Noutati:

 

 

 

 

Din plictiseala, m-am apucat de imbunatatit traseele de curent, apoi am prins capitonajul din portbagaj cu niste suruburi + saibe, clemele de plastic originale nu erau de ajuns, iar capitonajul vibra la imbinaturi din cauza subwoofer-ului. Am mai schimbat banda metalica care prindea filtrul aer de caroserie cu una mai groasa.

 

Revenind la traseele de curent, am tras urmatoarele cabluri:

+ (plus) de la alternator la baterie, folosind cablu de 25mm2

- (minus) de la baterie la alternator, cablu 25mm2

- (minus) de la baterie la caroserie, in zona amortizorului stanga fata, cablu 10mm2

- (minus) de la baterie la motor, cablu 10mm2

- (minus) de la baterie la corpul clapetei de acceleratie, cablu 10mm2

Imbunatatiri: Motorul pare sa porneasca mai bine, mai frumos, relantiul este mai liniar, pare sa se accelereze mai bine! Cea mai clara imbunatatire se vede pe voltmetrul condensatorului, inainte, la relanti, fara consumatori seriosi, voltajul fluctua undeva la 13,7/8/9 si destul de putin 14.0, iar acum 14,0/1/2/3.

Toti papucii au fost batuti bine cu ciocanul.

 

280120113389.th.jpg

280120113390.th.jpg

280120113391.th.jpg

280120113392.th.jpg

280120113393.th.jpg

280120113394.th.jpg

280120113395.th.jpg

280120113396.th.jpg

 

 

 

Obturat EGR-ul si coratat toata admisia cu un spray pt curatat carburatoarele:

 

 

Initial am vrut sa obturez conducta la capatul care intra in admisie, dar la Aveo forma este destul de dificila, asa ca am lasat-o balta si m-am dus direct la sursa.

290120113397.th.jpg

 

De aici pleaca conducta, accesul cel mai facil catre suruburile care o prind se face dupa ce se demonteaza corpul EGR-ului:

290120113399.th.jpg

 

EGR demontat:

290120113400.th.jpg

 

Conducta demontata:

290120113401.th.jpg

 

Pentru obturarea conductei am folosit o tablita din cupru pe care am etansat-o cu silicon rezistent la temperaturi inalte in ambele parti, pentru o siguranta sporita:

290120113404.th.jpg

 

 

 

 

Chevy a fost implicat intr-un mic incident in trafic provocat de un Matiz, vinerea trecuta, iar de luni masina e bagata in service. Maine sper sa fie gata:

 

O mica schita la ceea ce s-a intamplat:

screenshotgv.th.jpg

 

Matizul:

030220113408.th.jpg

030220113409.th.jpg

030220113410.th.jpg

 

Chevy:

030220113407.th.jpg

030220113411.th.jpg

030220113412.th.jpg

030220113413.th.jpg

 

 

 

Edited by LAwR

Share this post


Link to post

:-? hmm e ok ce ai facut pe acolo personal nu imi place cum ai tras firele alea pentru ground kit parca sunt prea aruncate peste motor...si poti sa imi explici si mie care e faza cu obturarea EGR...si daca observi vreo schimbare.. :-? bafta  <img src= "> cat mai multe modificari :D

Share this post


Link to post

Am prins toate cablurile cu ajutorul unor coliere din plastic :D

 

Diferente sunt destul de multe cu EGR-ul obturat! Am mai determinat cativa colegi de pe alt forum sa faca acelasi lucru, iar diferentele se simt la toti.

 

 

Share this post


Link to post

Se simt, se simt. Dar sunt din alea pozitive? ;)

Share this post


Link to post

Toate detaliile + pareriile aici:

 

>>>Click<<<

 

(Nu este reclama, doar raspunsuri la intrebari)

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...