Jump to content
Sign in to follow this  
LAwR

My Chevrolet Aveo LT Platinum 1.4 16v 94CP Tuning

Recommended Posts

Acum stiu despre ce vorbesti. Acolo nu am umblat, dar in curand o sa scot si prostia aia de cutie, oricum nu mai am nevoie de ea.

Share this post


Link to post

din experienta iti spun ai dat banii degeaba  <img src= "> ...da la consum se va observa putin nu 20%...de ce pentru ca o sa traga aer cald...presupun ca stii teoria cu aerul cald aerul rece...cea mai buna combinatie pe care poti sa o faci e sa scoti rezonatorul refaci traseul cu tevi de acelas diametru si ii tragi un filtru K&N in cutia originala a masini iti spun sigur ca o sa fii mult mai multumit... nu o sa mai ai sunetul ala care iti da impresia ca trage de rupe dar e falsa senzatia  <img src= "> iti spun toate astea din experienta nu din auzite sau vazute.. :mrgreen:

sau daca nu vrei filtru panel incearca un filtru in carcasa...de la simota sau..ceva de genu scoti rezonatorul si te folosesti de vechiul traseu sa traga aer de afara...acum nu stiu exact cum vine la aveo dar am impresia ca e aproape ca la nubira traseu.. :-?

Share this post


Link to post

HOT!! Filtru aer "Filcor Generic":

 

"Filcor Generic:

- Scade consumul pana la 20 %

-Creste puterea motorului cu peste 3%

-Protejeaza si mareste durata de viata a motorului

-Nu se spala, se schimba elementul filtrant, odata la 20.000 km"

 

 

Imi pare rau sa te dezamagesc dar e un kkt scump, scuze pt expresie.

 

A fost testat si pot sa iti spun ca, consumul a fost mai mare si puterea la fel daca nu chiar mai proasta.

 

Poza la rezultatul testelor facute cat se poate de corect cu martori si toate cele...

post-4881-098477400 1287757016_thumb.jpg

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

Da Rafi, stiu cum e cu aerul cald si rece. Momentan e frig afara, va fi mult mai frig, deci e foarte ok aerul pe care il trage filtrul. La primavara voi mai monta un dispozitiv SDTA care sa aduca aer din alta parte, cred ca il voi baga prin traseul original, daca chiar va merita sa il tin si va da randament.

 

Uskt, testul postat vad ca e facut pe o distanta de 15 km. Bineinteles ca rezultatul poate fi influentat de multe aspecte.

 

Eu sunt probabil mult mai sceptic decat voi :) ) Dar am decis sa incerc dupa ce am citit multe pareri despre el, iar majoritatea celor care l-au incercat pe o perioada mai lunga de timp au obtinut un consum cu minim 0,5-1l mai putin.

 

Caz concret, un coleg cu Lacetti, cuvintele sale, postat ieri:

 

"Deci treaba cu filtrul sta asa:

- perioada in care am facut socoteala: 5 martie 2010 - 16 octombrie 2010

- clima a functionat cu intermitente, cand si cand

- calculul este facut pe consumul mixt, nu am socotit exact km din oras si cei din afara (apare un procent aproximativ), km parcursi au fost aprox 10000

 

- consum cu filtrul stock, perioada 5 martie - 2 iunie = 9,7338 L/100 km (3478,9 km - din care aprox 28% extraurban)

- consum cu noul filtru, perioada 7 iunie - 6 septembrie = 9,0252 L/100 km (4719 km - din care aprox 45% extraurban)

- consum cu noul filtru + dispozitiv SDTA, perioada 10 septembrie - 16 octombrie = 8,8273 (1552 km - din care aprox 25 % afara)

 

Concluzii:

- consumul cu filtrul nou fata de cel cu filtrul stock a scazut cu 7,2797 procente

- consumul cu filtrul nou + dispozitivul SDTA fata de cel cu filtrul stock a scazut cu 9,3129 procente. Cu alte cuvinte, aproape 1 litru de benzina economisit la 10 litri."

 

 

Este un om foarte serios, nu are niciun motiv sa minta, cred.

 

Voi incerca pe pielea mea in perioada urmatoare, la viitoarele plinuri.

 

Acesta e SDTA(sistem dinamic de transfer al aerului) de pe masina celui de mai sus:

 

 

http://i210.photobuc...tu/P1040442.jpg

 

http://i210.photobuc...tu/P1040443.jpg

 

 

http://i210.photobuc...tu/P1040444.jpg

 

 

 

 

Daca tot a aparut pe la stiri si e brevetat + multa lume spune ca intradevar ar scadea, am zis ca merita incercat :D

 

 

 

***********************

 

Am terminat si cu iluminarea butoanelor de la geamuri, am izolat mult mai bine lumina, nu da nimic pe langa butoane + am redus intensitatea luminii, este foarte placuta, nu deranjeaza deloc, zici ca asa a venit din fabrica! :D

 

221020103047.th.jpg

221020103049.th.jpg

221020103050.th.jpg

221020103051.th.jpg

221020103052.th.jpg

221020103053.th.jpg

Share this post


Link to post

Din ce am vazut din pozele colegului cu laceti, filtrul dupa cca. 6.000 de km arata cam botit, cam cum arata si filtrele sport din vitan(care se strang ca o stafida dupa cateva mii de km).

Ai grija sa nu faca mai mult rau decat bine...

Ce mai poti incerca ca sa vezi ca nu e nimic de filtrul asta este sa pui masina pe un Dino cu filtrul original si apoi cu filtrul asta. Daca cp rezultati vor fi mai putini(in opinia mea 99% sunt sigur) atunci poti sti cu siguranta ca nu face bine motorului tau.

 

Sa nu mai spun ca arata ca un filtru de dacie din 1900 toamna.

 

Cum a zis si rafi, mai bine luai un K&N...macar asta este testat si paratestat, sa nu mai vorbesc ca este garantat 1.000.000 de mile, daca il cureti cum trebuie si periodic.

 

Succes in continuare cu masina!

Share this post


Link to post

Acum pe timp de iarna e mai bine sa pui filtrul stock.

Share this post


Link to post

Uskt, pozele sunt facute ieri, deci ar avea aproximativ 16.000km. E doar ondulat, asta din cauza pozitiei, montajului si a faptului ca a dus turatia la limitare de prea multe ori, cica.

 

Intradevar, primul gand, cand l-am vazut, a fost acela ca seamana cu cel de 1310 :) ) Dar materialul filtrant ar fi Mann (poate ma insel, nu stiu pe unde am citit). El se schimba la 20.000km (eu o sa il schimb la 15.000, odata curestul consumabilelor), si costa 30 lei.

 

Nu prea se justifica banii dati pe el, daca materialul costa 30 lei. Restul carcasei cat poate sa fie? Te duci cu o tabla+plasa la un strungar si iti poate face ceva identic fara nicio problema. In fine, trebuie sa isi scoata si ei putin profit.

 

Nu cred in CP mai multi, desi cica s-ar obtine pana la 3%, adica doar 1-2-3 la motorul de Aveo.

 

Dar acceleratia pare imbunatatita, urca mai usor mai repede si mai constant in ture, atat la plecarea de pe loc cat si in timpul mersului. Am facut astazi cateva teste si am fost destul de multumit. Nu stiu daca e doar efectul placebo, sau din cauza zgomotului, dar ceva este.

 

 

 

@adostar, de ce l-am cumparat, ca sa il tin pana la primavara? :) ) Cica e foarte ok temperatura de afara, de aceea nu e nevoie nici de SDTA.

 

 

 

 

EDIT: CER O PARERE AUTORIZATA!

 

Oare daca pun langa filtru un bradulet cu parfum, imi va mai da motorul inca cativa CP in plus, pentru faptul ca trage aer parfumat? :-?

 

 

Edited by LAwR

Share this post


Link to post

NEW!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Burete in torpedo, sa nu mai imi zdrangane prostiile pe care le car acolo  :) )

231020103054.th.jpg

Share this post


Link to post

Astazi am facut un drum pana la Deva iar cu ocazia asta am trecut pe la firma unde am montat instalatia GPL pentru revizia de 6 luni sau 15.000km.

Au verificat daca scapa gaz pe la furtune, coliere, dar totul e ok, nu scapa pe niciunde.

Dupaceea mi-au schimbat unul dintre filtre, cel pentru "stare lichida" care era in stare buna, destul de curat, mi-au spus ca pot sa il mai lase pentru ca se mai poate merge cu el fara nicio problema macar inca pe atat, avea foarte putina "pilitura" in el dar pentru 30 lei cat costa, am pus unul nou. La celalalt filtru, pentru "stare gazoasa" nici nu s-au mai uitat, avand in vedere starea buna a primului, iar daca ceva scapa din primul filtru, se opreste in al2lea, iar acum chiar nu era cazul. Al 2-lea filtru, pentru "starea gazoasa" costa undeva la 80 lei, e ceva mai mare, iar din el sigur nu scapa nicio impuritate in motor.

Un baiat care lucreaza de mult timp acolo, a spus ca el isi schimba filtrele odata la 2 ani. Foarte mult tine de gazul folosit, eu am mers pe mana lor si am cautat sa alimentez cel mai mult cu Bulrom si se pare ca intradevar este foarte bun si foarte curat.

Dupa ce au schimbat filtrul, au pus laptopul pe instalatie si au facut o noua recalibrare a instalatiei, la aceeasi parametrii cu ai benzinei, in caz de ceva s-a deraglat de cand am montat instalatia, dar totul a fost ok.

Pret 30 lei filtrul + 30 lei manopera = 60 lei. Urmatoarea revizie o sa o fac peste vreo 30.000 km sau 1 an, probabil in regie proprie, filtrele se schimba foarte usor!

 

Au mai spus ca, pare ok noul filtru de aer, deoarece GPL-ul are nevoie de aer cat mai bun, cantitate cat mai mare, motorul sa poata trage oricat aer doreste, sa nu fie limitat si s-ar parea ca filtrul acesta mareste libertatea motorului de a aspira aerul dar in acelasi timp are un randament ridicat de filtrare a aerului pentru ca materialul filtrant este cartonat, adica identic cu cel original din carcasa(aceleasi lucruri le-a spus si cel de unde l-am cumparat).

Acum sa vedem daca intradevar scade consumul, astazi am facut 230km, deci as mai avea inca aproximativ 120km de mers in regim normal.

Share this post


Link to post

 

Burete in torpedo, sa nu mai imi zdrangane prostiile pe care le car acolo :) )

 

 

Buretele ala arata ca naiba acolo, macar de era negru...

Share this post


Link to post

Pe cine intereseaza cum arata, sau mai ales cine imi deschide torpedoul ca sa il analizeze? Atata timp cat isi face treaba, putin imi pasa de design-ul lui, pentru locul in care se afla. Da, se poate mult mai bine, dar eu asta am avut la indemana si asta am folosit :)

Share this post


Link to post

Astazi am ridicat jantele originale, insfarsit le-a terminat. Ce a iesit nu mi-a venit sa cred, jantele sunt impecabile, ca si noi! :) )

Procesul: slefuire, chituire, slefuire, vopsire, lacuire.

Vopsit negru mat, lac tot mat. Nu se mai observa nicio zgarietura, nicio lovitura, absolut nimic! Sunt perfecte. Nici nu mai stiu care janta a fost sudata macar, nu se vede nicio urma!

Pret: 50 lei/janta, adica 200 lei total  :"> Inainte de asta, am mai dat 60 lei pt indreptatul a 3 jante + sudarea uneia dintre ele, deci total am ajuns la 260 lei cu reconditionarea lor. Ce bine ca nu le-am vandut, cum am vrut initial. Dar sunt atat de frumoase incat imi e mila de ele sa le bag pt iarna :) )

 

Luni-marti-miercuri sper sa primesc anvelopele pt iarna si sa urc noile roti pe masina.

 

301020103086.th.jpg

301020103087.th.jpg

301020103088.th.jpg

301020103090.th.jpg

 

 

 

 

 

Azi mi s-a terminat si GPL-ul, am parcurs aprox 350km cu aprox 35l gaz, deci consum cam identic, 10%. Poate scoteam inca cativa km, dar la revizia de la GPL cand a desfacut sa schimbe filtrul, s-a pierdut gazul de pe conducte. Dar in mare, momentan nicio diferenta, se incadreaza in normal. Ce m-a mirat a fost faptul ca astazi cand am facut plinul la GPL au intrat aproape 40l, mai mult ca niciodata! Poate m-au fraierit, au bagat defapt mai putin, dar este printre statiile de la care alimentez inca de cand am montat instalatia, sau poate e din cauza faptului ca e rece afara iar gazul isi micsoreaza volumul prin contractare, deci intra mai mult in acelasi spatiu. Astept sa se goleasca cat mai repede, pentru a face un nou calcul de consum  :D

Pana atunci sunt multumit de zgomotul pe care il face filtrul si de faptul ca urca mai usor in turatii, se accelereaza mai bine!

Share this post


Link to post

A iesit bine lucrarea la jante, bravo, iar pretul este mai mult decat ok, p-aci doar sa indrepti o janta costa in jur de 100 ron...

Share this post


Link to post

Pentru torpedo eu am folosit burete de la un toner de imprimanta, e gri ca si culoare si arata bine zic eu.

Misto au iesit jantele...

Share this post


Link to post

Multumesc :)

 

 

 

 

Primit covorase "speciale" pentru Aveo/Kalos/Lacetti, pret 120 lei covorasele + 23 lei curierul. In sfarsit am scapat de jafurile celelalte . . .

 

La covorasul de la sofer trebuie sa ii tai acea bucatica din stanga sus pentru a intra perfect.

 

011120103091.th.jpg

011120103092.th.jpg

011120103093.th.jpg

011120103094.th.jpg

Edited by LAwR

Share this post


Link to post

Am primit astazi anvelopele pt iarna GoodYear UltraGrip 7+ 185/60/15 pret total 1115 lei cu toate taxele inclusiv transport. Daca luam 185/55/15, ajungeam pe la +1500 lei toate 4. Asa am castigat aproximativ 400 lei + confort putin mai sporit.

Garantie 2 ani + bonus niste saculeti pt depozitarea si transportul celorlalte roti, fara a murdari masina.

Inca un bonus care m-a lasat surprins placut, a fost o pungulita de "m&m" gasita in plicul care continea factura + garantia :) )

 

Mai astept putin, sa scada temperatura sub 7 grade, apoi le pun pe masina. Nu are rost de acum, astazi au fost vreo 15 grade pe zi.

 

021120103096.th.jpg

021120103097.th.jpg

021120103100.th.jpg

021120103101.th.jpg

Share this post


Link to post

 Am pus totusi astazi anvelopele de iarna pe jante + jantele pe masina + dat jos actualele jante, date si cauciucurile jos de pe actualele jante pt ca in primavara voi mai cumpara 4 cauciucuri noi, pt sezonul cald. Pret 35 lei, cu tot cu echilibrat. Nu am facut inca poze pt ca era noapte cand le-am schimbat, voi reveni maine.

 

Ca tot a fost ziua mea, mi-am facut un cadou: PlayStation in torpedo :) ) Astfel torpedo-ul a capatat o noua utilitate si va fi folosit strict pt asta! Mai trebuie lucrat putin, pentru a iesi cat mai perfect! Sper sa termin maine :) Va invit la un NFS :) )

 

031120103102.th.jpg

031120103104.th.jpg

031120103107.th.jpg

031120103108.th.jpg

031120103111.th.jpg

031120103113.th.jpg

031120103114.th.jpg

031120103115.th.jpg

 

Stau pe ganduri daca sa montez si un sistem format volan + pedale =))

Share this post


Link to post

Poze cu "noile" jante si cauciucuri de iarna :

 

041120103116.th.jpg

041120103117.th.jpg

041120103118.th.jpg

041120103119.th.jpg

041120103120.th.jpg

041120103121.th.jpg

041120103122.th.jpg

041120103123.th.jpg

041120103124.th.jpg

Share this post


Link to post

Hai c-arata bine.Sa le invarti sanatos.

Share this post


Link to post

Sa eviti craterele patriei si nu uita sa platesti ro-vigneta, oricum, arata bine, si masina, si gumele de la noi, evident. 

 

 

Share this post


Link to post

Multumesc!

 

 

 

 

 

Trecand astazi pe la baietii care mi-au pus folia + colantul, pentru a remedia o problema cu folia carbon de pe aeratoarele centrale, m-am ales cu 2 dungulite :) )

Costuri: 2 sucuri si o bere fara alcool, colantul folosit urma sa fie aruncat, fiind initial doar niste fasii mici si strambe, ramase de la o colantare anterioara.

 

Pozele nu au iesit foarte bine, iar masina este destul de murdara.

Parti bune: am acoperit niste zgarieturi de pe aripa dreapta spate si niste defecte de vopsea pe usa stanga fata, putin mai jos de cheder.

 

Ca design, nu stiu ce sa spun :D Uneste linia neagra de la faruri + stopuri si aduce ceva in plus pe laterala, asortandu-se in acelasi timp cu jantele.

 

091120103155.th.jpg

091120103156.th.jpg

091120103157.th.jpg

091120103159.th.jpg

091120103158.th.jpg

091120103160.th.jpg

Edited by LAwR

Share this post


Link to post

Eu zic ca ar arata mai bine de la dunga aia neagra in sus sa fie totul negru,asa numai dunga aia nu stiu...Important e sa iti placa tie10000000.gif

Share this post


Link to post

Am si eu o intrebare, Lawr.

Imi explici si mie, te rog, cum ai vopsit farurile pe interior? Vreau sa fac si eu chestia asta.

Share this post


Link to post

>>CLICK<<

 

 

 

 

Aici se afla un tutorial facut de mine :)

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post

arata frumos dar stii ce isi doreste tare tare mult masinuta ta.. :mrgreen: sa se apropie si ea cu burtica putin de pamant..totusi incepe sa aiba un aspect din ce in ce mai sport...si saracuta sta cocotata  <img src= ">

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...